FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 30 nov 2016, 20:10

Bit ću zadovoljan samo ako budemo imali lajkova kao Sabahudin.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 30 nov 2016, 20:10

zagorski je napisao/la:Po meni,ne moramo uopste letiti za Obradovicem.
Prvo sto nam igrac na toj poziciji nije neophodan,a drugo sto i nije bas tolika kvaliteta da bi znacajno podigao nasu igru.
Obradović je napadač i nama na toj poziciji ne treba pojačanje? Jel se još neko slaže s tim ili?
Mi imamo samo jednog napadača, jednog baš dobrog napadača, ali problem je kad njega nema (kartoni, povrede..)
Doduše, imamo i Amera Bekića, većina nije zadovoljna njegovim igrama, nisam ni ja ali mislim da može i mora bolje, dobar je za klupe i to je to što se tiče napadača, nažalost, Hamza se povrijedi u najgorem trenutku.

Po mom mišljenju, nama je prijeko potreban jedan napadač, dobar napadač, ja bi više nego išta volio vidjeti Obradovića u našem dresu jer je odličan igrač. Mislim da je najveći prioritet da se dovede napadač pa onda zadnji vezni, desetka i stoper, tim redoslijedom, po mom mišljenju.

I da, Ahmetović je odličan igrač, igračina, ali ne može sam iznijeti sezonu, povrede (ne daj Bože), kartoni, a svi znamo kakve ćemo utakmice igrati na proljeće.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 nov 2016, 20:14

SiouxLukavac je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Po meni,ne moramo uopste letiti za Obradovicem.
Prvo sto nam igrac na toj poziciji nije neophodan,a drugo sto i nije bas tolika kvaliteta da bi znacajno podigao nasu igru.
Obradović je napadač i nama na toj poziciji ne treba pojačanje? Jel se još neko slaže s tim ili?
Mi imamo samo jednog napadača, jednog baš dobrog napadača, ali problem je kad njega nema (kartoni, povrede..)
Doduše, imamo i Amera Bekića, većina nije zadovoljna njegovim igrama, nisam ni ja ali mislim da može i mora bolje, dobar je za klupe i to je to što se tiče napadača, nažalost, Hamza se povrijedi u najgorem trenutku.

Po mom mišljenju, nama je prijeko potreban jedan napadač, dobar napadač, ja bi više nego išta volio vidjeti Obradovića u našem dresu jer je odličan igrač. Mislim da je najveći prioritet da se dovede napadač pa onda zadnji vezni, desetka i stoper, tim redoslijedom, po mom mišljenju.

I da, Ahmetović je odličan igrač, igračina, ali ne može sam iznijeti sezonu, povrede (ne daj Bože), kartoni, a svi znamo kakve ćemo utakmice igrati na proljeće.
pa baš zbog ove priče iznad, a.k.a "sjebavanje seoskih igrača malih klubova kada čuju negodovanje s tribina" ne treba dovoditi igrače starije od 21 god iz tih malih klubova(a svi su mali) nego za osjetnu razliku tj. pojačanje u pravom smislu te riječi dovedeš igrača svana i platiš ga....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 30 nov 2016, 20:17

Vidim neko je stavio članak za Kobiljara. Samo sam čekao da se pojavi ovakva jedna vijest da odbačeni igrač Sarajeva pojača Zrinjski. Momak nije ni šansu dobio da se pokaže i dokaže, već ga odmah šutnuli u hebeni Travnik, gdje će se sigurno preporoditi. A svi znamo ko je preporučio Rijada (čitaj Semjon Milošević), koji ima nos za dobre igrača, ali jok naši vrli stručnjaci veoma brzo procijenili da on nije igrač za Sarajevo. :kafa:

Neki dan kontam šta bi sa onim Miroljubom Kostićem i Ristom Mitrevskim, koji uošte nisu dobili šansu kod Uščuplića. Kostić neki dan zavali golčinu sa oko 30 metara. Žalosno majke mi! :nedam:

Hedg
Kontakt:

Post Postao/la Hedg » 30 nov 2016, 20:21

I kod nas Radovac zavali golčinu pa ga nigdje. :mrgreen:
4.10.2009

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 nov 2016, 20:24

KenChoo je napisao/la:Vidim neko je stavio članak za Kobiljara. Samo sam čekao da se pojavi ovakva jedna vijest da odbačeni igrač Sarajeva pojača Zrinjski. Momak nije ni šansu dobio da se pokaže i dokaže, već ga odmah šutnuli u hebeni Travnik, gdje će se sigurno preporoditi. A svi znamo ko je preporučio Rijada (čitaj Semjon Milošević), koji ima nos za dobre igrača, ali jok naši vrli stručnjaci veoma brzo procijenili da on nije igrač za Sarajevo. :kafa:

Neki dan kontam šta bi sa onim Miroljubom Kostićem i Ristom Mitrevskim, koji uošte nisu dobili šansu kod Uščuplića. Kostić neki dan zavali golčinu sa oko 30 metara. Žalosno majke mi! :nedam:
što je žalosno? dobar igrač za klub sredine tabele, mlad igrač koji mora igrati da bi se razvio, mi mu to ne možemo pružiti(a mogli smo ga vratiti da smo htjeli - Anđušić) , ok stoji argument da se možda prebrzo raskinuo ugovor, možda smo ga trebali pogledat još koju sezonu negdje pa onda donijeti odluku...mi svakako trebamo tražiti puuuno bolje igrače za prvih 11 ne za treći-četvrti izbor....puna Hrvatska bivših dinamovaca pa se niko ne okreće za njima dok igraju LP...
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 30 nov 2016, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 30 nov 2016, 20:25

Ja bi sad dao pet igraca za naseg pulena Harisa Handzica i dobrog veznjaka tipa Milos.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 30 nov 2016, 20:27

slika
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 nov 2016, 20:28

zlo87 je napisao/la:slika
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 30 nov 2016, 20:31

DenchiNL je napisao/la:
KenChoo je napisao/la:Vidim neko je stavio članak za Kobiljara. Samo sam čekao da se pojavi ovakva jedna vijest da odbačeni igrač Sarajeva pojača Zrinjski. Momak nije ni šansu dobio da se pokaže i dokaže, već ga odmah šutnuli u hebeni Travnik, gdje će se sigurno preporoditi. A svi znamo ko je preporučio Rijada (čitaj Semjon Milošević), koji ima nos za dobre igrača, ali jok naši vrli stručnjaci veoma brzo procijenili da on nije igrač za Sarajevo. :kafa:

što je žalosno? dobar igrač za klub sredine tabele, mlad igrač koji mora igrati da bi se razvio, mi mu to ne možemo pružiti(a mogli smo ga vratiti da smo htjeli - Anđušić) , ok stoji argument da se možda prebrzo raskinuo ugovor, možda smo ga trebali pogledat još koju sezonu negdje pa onda donijeti odluku...mi svakako trebamo tražiti puuuno bolje igrače za prvih 11 ne za treći-četvrti izbor....puna Hrvatska bivših dinamovaca pa se niko ne okreće za njima dok igraju LP...
Ne bih baš rekao da je igrač za klub s sredine. Dokaz ti je i interes Zrinjskog. Gledao sam ga par puta i odličan je s obzirom na dob i klub u kojem igra. Mišljenja sam da mu je trebalo dati pravu šansu, jer momak očigledno ima šlifa i kvalitetu. Nesreća mu je da igra u raspalom Olimpicu. Napredovaće on još mnogo, tek mu je 20 godina. :bih:

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 nov 2016, 20:36

FrancescoTotti je napisao/la:Na infu sam onako na brzinu prelistao forum, ali mi je jedan momak pogodio u srz problema s jednim postom.
Kaze on da smo kojim slucajem mi nakantani od strane direktnog rivala 4:0, kao sto je zrinjski neki dan, da bi svijet bio pred apokalipsom.

Svaki portal bi pisao o krizi sarajeva, neke analize bi se iznosile, problem bi toliki nastao da bi u pitanje doslo postojanje FK Sarajevo.
Dok evo kao sto vidimo, u slucaju zrinjski situacija je kao da je to neki klub u kantonalnoj ligi izgubio utakmicu. Ni rijeci doslovno. A zrinjski je u najvecoj rezultatskoj krizi u zadnjih par godina, doslovno su ispusili 10 bodova prednosti, i da kojim slucajem nema zimske pauze mislim da bi vec sad bili skinuti s liderske pozicije.

Onda se vracamo na nas i te igrace koji u zrinjskom rasturaju a kod nas 'ne mogu meda'. Pa valjda je sad jasno zbog cega. Ponajprije smo mi krivci, pocet cu od nas s foruma pa do kocijasa s istoka i zapada. Ne treba pritisak na igracima. Ok, ako nisu kvalitet nisu, al Noze moj nisu oni sami dosli u Sarajevo, ako vec hocet da prozivate prozivajte one koji su ih doveli.
Treba olaksat igracima, vidimo da je Hebibovic odlican igrac kad nema pritiska na sebi, Dulja, Crnkic, sve su to igraci koji su fenomenalni kas su rastereceni.

Jednostavno nije isto igrat u Sarajevu i u Zrinjskom. Ma koliko zrinjski imao dobar period iza sebe, nikad nece biti veci klub od Sarajeva, svako ziv to zna pa uostalom i igraci.
Na nama je samo da nadjemo formulu kojom cemo olaksat igracima igranje u nasem klubu.
:thumbup:
Ko je postavio ovo? Hz?
1946

hzzavidovici
Kontakt:

Post Postao/la hzzavidovici » 30 nov 2016, 20:40

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: Kamo sreće za još ovakvih marketinških trikova. Uz Pirića, 2 Hareta i niko nam više ne treba, Handžić i Medunjanin :D jest da su samo snovi ovakav prelazni rok ali izmislit će nešto dobro Ihtijarević uz pomoć Čale
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu

Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 nov 2016, 20:43

KenChoo je napisao/la: Ne bih baš rekao da je igrač za klub s sredine. Dokaz ti je i interes Zrinjskog. Gledao sam ga par puta i odličan je s obzirom na dob i klub u kojem igra. Mišljenja sam da mu je trebalo dati pravu šansu, jer momak očigledno ima šlifa i kvalitetu. Nesreća mu je da igra u raspalom Olimpicu. Napredovaće on još mnogo, tek mu je 20 godina. :bih:
interes Zrinjskog nije za prvih 11 nego za širinu...takođe mogu se riješit nekoga sa visokom platom i u godinama(podmlađivanje rostera), zbog načina igre Sarajeva on nije optimalan izbor(više mu leže klubovi da protivnik ima incijativu a on da vreba kontru) mi hoćemo da gradimo igru i držimo posjed, dakle nije kompatibilan, nema tehniku Duljinu niti zalaganje Crnkića (mada se trudi) takođe fizički nije dorastao ozbiljnom protivniku, nemojte da vas zavarava to da u premijer ligi ima svega nekoliko pristojnih bekova a većina ih igra kod nas....ne smijem ni zamisliti ovog malog protiv beka malo jačeg kalibra....

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 nov 2016, 20:53

DenchiNL je napisao/la:
KenChoo je napisao/la: Ne bih baš rekao da je igrač za klub s sredine. Dokaz ti je i interes Zrinjskog. Gledao sam ga par puta i odličan je s obzirom na dob i klub u kojem igra. Mišljenja sam da mu je trebalo dati pravu šansu, jer momak očigledno ima šlifa i kvalitetu. Nesreća mu je da igra u raspalom Olimpicu. Napredovaće on još mnogo, tek mu je 20 godina. :bih:
interes Zrinjskog nije za prvih 11 nego za širinu...takođe mogu se riješit nekoga sa visokom platom i u godinama(podmlađivanje rostera), zbog načina igre Sarajeva on nije optimalan izbor(više mu leže klubovi da protivnik ima incijativu a on da vreba kontru) mi hoćemo da gradimo igru i držimo posjed, dakle nije kompatibilan, nema tehniku Duljinu niti zalaganje Crnkića (mada se trudi) takođe fizički nije dorastao ozbiljnom protivniku, nemojte da vas zavarava to da u premijer ligi ima svega nekoliko pristojnih bekova a većina ih igra kod nas....ne smijem ni zamisliti ovog malog protiv beka malo jačeg kalibra....
Mislim da je bas suprotno. Kobiljar je tip igraca koji voli imati loptu u nogama i tek tad dolazi do izrazaja, a ne da igra u bunkeru i ceka pet minuta da primi loptu u noge. ;) Momak ima jako dobru tehniku, kontrolu lopte i pregled igre. Mislim da bi bio duplo bolji u nekoj ekipi koja u vecini utakmica ima veci posjed lopte i igra od noge do noge.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 nov 2016, 21:01

Sabinho je napisao/la:

Mislim da je bas suprotno. Kobiljar je tip igraca koji voli imati loptu u nogama i tek tad dolazi do izrazaja, a ne da igra u bunkeru i ceka pet minuta da primi loptu u noge. ;) Momak ima jako dobru tehniku, kontrolu lopte i pregled igre. Mislim da bi bio duplo bolji u nekoj ekipi koja u vecini utakmica ima veci posjed lopte i igra od noge do noge.
pa sam sebe pobijaš :?: :crazy:
igra sjajno u Olimpicu koji igra kako? na posjed? čak ni oni ne igraju čisti bunker(ok možda nemaju čim :D ) igraju na kontre...jest i kod njih propuh nazad ali to je do bezparice...probali smo ga kod nas, nije se snašao , ok možda je trebao period da se privikne malo duži jbg, prljavije je ovo liga od US.... a eto vidjećemo kakav će biti....samo kažem nije to igrač za prvih 11 u FKS(samo jer se snašao u zadnjeplasiranom lige) to je investicija vremenska , čekaj hoće li ga krenut , pa hoćemo li dobit s njim u 11, itd. po meni jedino iz Akademije trebamo "trpit" nekoga , ako dolazi onda nek bude vrh ili nikako....

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 nov 2016, 21:02

DenchiNL je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:

pa sam sebe pobijaš :?: :crazy:
igra sjajno u Olimpicu koji igra kako? na posjed? čak ni oni ne igraju čisti bunker(ok možda nemaju čim :D ) igraju na kontre...jest i kod njih propuh nazad ali to je do bezparice...probali smo ga kod nas, nije se snašao , ok možda je trebao period da se privikne malo duži jbg, prljavije je ovo liga od US.... a eto vidjećemo kakav će biti....samo kažem nije to igrač za prvih 11 u FKS(samo jer se snašao u zadnjeplasiranom lige) to je investicija vremenska , čekaj hoće li ga krenut , pa hoćemo li dobit s njim u 11, itd. po meni jedino iz Akademije trebamo "trpit" nekoga , ako dolazi onda nek bude vrh ili nikako....
Bruda mislim da me nisi shvatio ali hajd' nema veze. :)

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 nov 2016, 21:11

Sabinho je napisao/la: Bruda mislim da me nisi shvatio ali hajd' nema veze. :)
shvatam ja da on voli loptu i da je "jak" na lopti , ali jak je u Olimpicu, i može je dobit u Olimpicu, u FKS pored Dulje i ostalih teško...
do prije par mjeseci se Dulji psovalo od do jer nije znao biti koristan s loptom nego se zatrčavao u korner zastavice i reklame...a lik kapiten , digne ruku lopta stiže, ime nekakvo....a ovaj mali teško , ne da ga navijači neće trpit(još jedan Dulja) nego suigrači ga neće bendat....jest da smo neki složen klub bilo bi lijepo vidjet šablonske izmjene tipa izlazi krilo a ulazi krilo junior, :thumbup: mlada nada, itd. međutim mi imamo problema s prvotimcima tako da nam ovi "potencijali" nisu na tapeti trenutno..... :kafa:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 nov 2016, 21:14

DenchiNL je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Bruda mislim da me nisi shvatio ali hajd' nema veze. :)
shvatam ja da on voli loptu i da je "jak" na lopti , ali jak je u Olimpicu, i može je dobit u Olimpicu, u FKS pored Dulje i ostalih teško...
do prije par mjeseci se Dulji psovalo od do jer nije znao biti koristan s loptom nego se zatrčavao u korner zastavice i reklame...a lik kapiten , digne ruku lopta stiže, ime nekakvo....a ovaj mali teško , ne da ga navijači neće trpit(još jedan Dulja) nego suigrači ga neće bendat....jest da smo neki složen klub bilo bi lijepo vidjet šablonske izmjene tipa izlazi krilo a ulazi krilo junior, :thumbup: mlada nada, itd. međutim mi imamo problema s prvotimcima tako da nam ovi "potencijali" nisu na tapeti trenutno..... :kafa:
Olimpik je slaba momcad koja ne moze ostvariti posjed i dominirati na terenu, jedino mozda protiv Celika da bi im to uspjelo ili eventualno Metalegea. Kobiljar je u dosadasnjem dijelu prvenstva igrao 3 puta protiv tih ekipa, ostalih 15 ekipa je ganjao loptu ispred svojih 16m i kad je dobije ispred sebe bi imao Lelica i jos jedno krilo. Nije to to, drugo bi bilo da on sad pored sebe ima dobrog igraca, pa jacu odbranu itd. Kako god, od njega nema nista i ne vrijedi raspravljati.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 30 nov 2016, 21:16

FrancescoTotti je napisao/la:Dozivit da Guza odigra 180 minuta pa onda mogu i umrijet...
Mozda ga cuvaju kao nase tajno oruzje. Znacemo za 5 kola :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 nov 2016, 21:18

kengur je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Dozivit da Guza odigra 180 minuta pa onda mogu i umrijet...
Mozda ga cuvaju kao nase tajno oruzje. Znacemo za 5 kola :mrgreen:
Da li je ukupno toliko odigrao u prvenstvu? :hmmmmm: Ovom problematikom se ozbiljno treba pozabaviti. Sram neka bude one koji su dopustili da se ovo desi i da nam beskoristan covjek uzima najvecu paru u klubu,a da je ne zaradi ni 5%. :facepalm:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.