FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 20 nov 2011, 12:26

Valencia je napisao/la:
1. Gdje tvrdim da sam skupio mnogo godina!? Ja sam ti mlad i zivahan :mrgreen: .

2. Nja, nja, nja, nja,..

3. Nerviram se :mrgreen: :lol: ,.. Smijem se covjece. Vi meni popravljate raspolozenje :mrgreen: :lol: .

3. Ne vrijedjam. Pitam je li on onaj sto je zloupotrijebio forum i prevario raju. Ako nije, odmah cu se izviniti.

4. On je pokusao uvrijediti mene, al' me je jedino uspjeo nasmijati. Bezveznjak, smrdljivi komentar, nema blage veze,.. Ima li momak imalo pravde u tebi!? Vidi sta mi lik pise, a ti mene optuzujes :roll: !?

5. Nja, nja, nja, nja,..
Ali ti mene iskreno nasmijavaš nekad.....Ne ponašaš se ozbiljno, al sad ev bez uvrede djeluješ često neinformisano po pitanju bundeslige, Bayerna, njemačkog fubala. Imao si par čudni tvrdnji. Sad će neko odmah reći mi se ljutimo kada neko nešto protiv Bayerna, bundeslige kaže. Možeš ti imat skroz negativno mišljenje, svako ima pravo na svoje mišljenje, demokratija, sloboda mišljenja. Ali ti si to nekad potkrepljivao čudnim dokazima. Jedan od primjera je bio kada si rekao da Bayern nije mogao kupit Ozila, a fino ti je tamo čini mi se na drugoj temi Gero objasnio kako ga nije kupio Bayern zbog van Gaala. I tako je slični situacija bilo dosta. Onda nikad nisi u zadnje vrijeme se ovde pojavio nakon Bayernove pobjede, nego dođeš sad nakon poraza. Mislim ima tako još par likova za koje se zna da baš dođu i da probaju bacit bubicu. A ti si mi iskreno nedefinisan. Nikako te čovjek ne može skontat i često tvrdoglavo proturaš neke svoje teze i ideš glavom kroz zid i eto ako se ne nerviraš što onako planu na šećkov post :) :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 20 nov 2011, 13:11

Valencia je napisao/la:Porices da je ovo najgora odbrana Bajerna u posljednjih 10ak (i vise) godina!??
Linke, Kufur, Helmer, Anderson, Kovac, Lusio,... Svi oni su za klasu - dvi ispred Stubera i Boatenga.
Ne govorim nit' jedno nit' drugo. Nabrojani su odradili svoje, imali zapažene role, a Boa i Stuber su tek na početku, ova sezona je donijela nešto novo u igri našeg Holgera, na kraju krajeva ja sam najpozitivnije iznenađen nastupima naših ODBRAMBENIH igrača ne uključujući tu ostatak tima.
Valencia je napisao/la:A ti golovi nisu najbolji pakazatelj, to sam ti vec jednog govorio. Ako bi se vodili tom logikom, onda bi Viktor Valdez bio najbolji golman svih vremena, jer je u posljednih 5 godina primio najmanje golova od svih golmana iz liga 5.
Naravno prema Valdesu rijetko ko šutira, ali s našom odbranom je drugačija situacija, ko redovno prati ne može a da ne primjeti ta uvijek pravovremena istrčavanja, pravovremene reakcije naše zadnje linije.
Valencia je napisao/la:Juce su igrali Svonsi - Junajted,.. Svonsi je 70 minuta bio u potpunoj dominaciji, napadali sa 7-8 igraca,.. Isto kao kad gledas Barselona - Osasuna :mrgreen: . I garantujem da su u toj utakmici Vidic i Ferdinand imali vise posla nego stoperi Bajerna u tri utakmice. Hocu reci da niko ne vodi statistiku koliko je stoper imao posla, nego se samo gleda koliko je njegova ekipa primila golova.
Pa sam sam i rekao da United ima najbolji stoperski par na svijetu, štaviše njih ta odbrana je i nosila do uspjeha proteklih godina, a evo i danas se vidi da im je to najjači dio ekipe.
Primljeni golovi ili ne, činjenica je da Bayernova odbrana izgleda više nego dobro, zadnja četvorka je taj posljednji osigurač, da ona ne obavlja posao na vrhunskom nivou, sigurno da bi tu bilo više primljenih golova, naravno ne zanemarujem niti ostatak tima, ali nastupi naših stopera su za puno pozitivnije kritike, nego što si ti iznijeo. ;)
Valencia je napisao/la:Vidio sam tog Stubera u prosloj sezoni kada su protivnici zestoko napadali,.. Lik je kao Alisa u zemlji cuda, sav pogubljen, sa onom glupom grimasom 'sta se desilo' :mrgreen: . Ove sezone EKIPA igra mnogo bolje, pa odbrana nema previse posla. Je l' ekipa malo popusti, protivnik napadne, Stuber i Boateng odmah pokazu koliko su nedostojni za Bajern. Al' uvjerit ces se u buducnosti,..
Nakon prošle sezon kažem ja:"Teško nama, ako Badstuber u budućnosti bude nosio našu odbranu".
Ali gle sad čuda, Badstuber i dalje izgleda smotano u pojedinim trenucima, ali ove sezone je nadogradio nešto u svoju igru, nadogradio je tu jednu smjelost, agresivnost, uvijek tik uz protivnika, kao sjena, vidi se veliki napredak, zalaganje, te zbog toga Holgeru skidam kapu. :D
A da, to hoćeš da kažeš na osnovu jučerašnje utakmice da je naša odbrana jedna rupa? :?
Jučer sam to skroz drugačije vidio, Holger i Boa imali mnoštvo dobivenih duela, a i bekovi s njima, vidjelo se da Borussia stvarno ne može, iako glavnog čovjeka na sredini tu nije bilo, tek kasnije kada je Bayern jurišao, otvorilo se više prostora što je i normalno, ali je sama odbrana i to uspjela izdržati

Greška Boatenga, pa šta, rećeš da Vidić nije pravio i ne pravi ponekad onakve greške :? , svakako nema stopera kojem se to dogodilo nije, zar nije pretjerano da nakon 20 utakmica, lik tek jučer pogriješi, a Vi ga prozovete promašajem, to je žalosno, žalosno je takvo razmišljanje. ;)
Valencia je napisao/la:Boateng opet moze dobro odigrati beka, al' na stoperu ne ulijeva posebno povjerenje. Od Stubera ce tesko biti ekstra kvalitetan stoper,.. On mi je kao Evans, odigra dobro veci dio tekme i onda zabije sam sebi gol :mrgreen: . Mozda imaju neki problem sa mozgom :mrgreen: . Al' mozda i nadodju za nekih 5-6 godina, nikad se ne zna,.. Neki igraci poslije sazrijevaju, a za stopere ima uvijek vremena,.. Osim ako ga svi ne otpile :mrgreen: .
Boateng je vrhunski bek, tu je više i igrao, a na stoperu je tek ove sezone počeo da se dokazuje, mada ni kod nas tu nije puno igrao, ali ovo što je igrao je pružio vrlo dobre partije. Možda si ovdje i upravu, ne mogu tu nešto tvrditi, sve je do trenera, zavisi šta se u Juppovoj glavi okrene, u budućnosti možda bek, možda stoper? :?

Samo si ovdje prešao crtu u poređenju sa Evansom, pa gdje ćeš ga porediti sa onim koji se ustvari ne bavi nogometom, nego radi kao mesar u predgrađu Mnachestera. :lol:

Kažem opet, svakom se potkrade koja greška, ali ove sezone je Holger daleko od kiks igrača kakvim ga predstavljaš. ;)

Od mene dosta, ispucao sam bonus za danas, a de secko malo to kvalitetnije analiziraj, jesil vidio onog Gangelmana sinoć, radi li se ovdje o nekakvim zakulisanim radnjama? :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2011, 13:55

secer je napisao/la:gero, sta ti drug rece za hejnkesa ;)
za sinosnji pozdrav nisu krivi igraci - kriv je trener.
Sjoo? :? Što je pretumbao ekipu? Prerano vratio Robbena i postavio Kroosa na, mrsku mu, poziciju?

@Ostali, smirite se malo. Nema potrebe za daljnim provokacijama.
Balance je napisao/la:
geronimo je napisao/la: @Balance, znamo li se otkud? :?
Ne bih rekao, zasto pitas :?:
Dobro, onda moja greška. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2011, 14:04

Dobro je neko primjetio, čim prvi gol primimo ekipa se izgubi. Jučer je do primljenog gola bilo koliko-toliko egal na terenu, onda ekipa ulazi u još veći grč i lako se moglo desiti da primi još koji gol.
Ona hura na kraju je trebala početi mnogo ranije i tako bi vjerovatno "isprovocirali" gol. I ovako je malo falilo da dođe do (pravednog) izjednačenja.

Ljudi, igrali smo sa igračem manje (Dortmund pretrčao 10km više), sem toga nijedan igrač nije bio u top-formi.
Pa kada svi zakažu i uz to imaš za protivnika jedan snažan, motivisan Dortmund, ne treba previše čuditi kada izgubiš.
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 20 nov 2011, 14:32

@Klare, kapa dolje za ovaj post. Svaka čast! Objasnio si ukratko neke činjenice.

Ja bih dodao još nešto: gdje su svi bili sa kritiziranjem obrane u nizu od 12 utakmica bez primljenog gola?

@šećer i @gero, spominjete trenera. Da, priznam da radi izmjene prekasno u zadnjih 5 utakmica ili ih radi krivo. Mora to ići prije ako neko ne igra dobro kao jučer Muller i Robben. Ali to mu jedino zamjeram, ovako bez nekog razmišljanja jer dosad je uradio odličan Arbeit.

Zašto je stavio Robbena da igra? Pa ovaj put vjerujem da to nije bila isključivo njegova odluka.

@Gero, po meni nam je jučer nedostajala spona između sredine i napada jer je Muller podbacio pa smo izgledali bezidejno.

A u ovakvoj utakmici gdje je protivnik gust u sredini i duplira bokove, moraš imati jednog igrača na poziciji Cenke koji će preuzeti odgovornost i biti kreativan a upravo to radi Kroos od utakmice sa Freiburgom. Od te utakmice forma ovog igrača je fenomenalna i momak iznimno napreduje ( pogotovo u fizičkoj spremi, sada puno bolje može pratiti tempo utakmice, pa očekujem da ovdje još više napreduje ) i mogu samo reći da je već sada klasa igrač čisto zbog preuzimanja odgovornosti a znamo da je to odlika velikih igrača.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 nov 2011, 14:33

geronimo je napisao/la:Dobro je neko primjetio, čim prvi gol primimo ekipa se izgubi. Jučer je do primljenog gola bilo koliko-toliko egal na terenu, onda ekipa ulazi u još veći grč i lako se moglo desiti da primi još koji gol.
Ona hura na kraju je trebala početi mnogo ranije i tako bi vjerovatno "isprovocirali" gol. I ovako je malo falilo da dođe do (pravednog) izjednačenja.
Jučer mi je ovo prošlo kroz glavu da nakon 0-1 još se ove sezone nismo vratili...Gubili od Gladbacha, Hannovera (tu čak 0-2, stigli samo do 1-2) i jučer protiv Dortmnunda. Na tome moramo radit da se vratimo nakon zaostatka, a kad povedemo onda nas skoro niko ne može zaustavit. Onda je večinom sve tečno.

Ovo "isprovocirali" od nekud mi poznato??? :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 20 nov 2011, 15:00

effe_sa je napisao/la::
Čestitke Dortmundu, nama ostaje prvo mjesto koje ćemo nastojat sačuvat i naravno trebamo ozbiljno pristupiti utakmici s Villarealom kako bi ovjerili prolazak u osminu finala LP.
Tako je, zaboravit Dortmund iako to je bila tekma kao kad imas pola milijuna u depu i dvoumis se da li uzet i odustat ili pokusat na milijun pa sta bude. Tj. ipak mislim da smo trebali takticki bolje odigrat ovo jer s remijem bi i dalje imali lijepu prednost.
OK, sad se moramo fokusirat se na Villareal.Treba nam pobjeda, u najmanju ruku nerijeseno.U slucaju poraza dodatno bi si zakomplicirali zivot(kao u Bundesligi) sto se nikako nesmije dogodit.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2011, 15:13

Stefan Effenberg je napisao/la: Zašto je stavio Robbena da igra? Pa ovaj put vjerujem da to nije bila isključivo njegova odluka.
Na šta ciljaš? :? Ulinator umiješao svoje prstiće. :D Znamo kada uprava previše hvali trenera, da je on ustvari lojalan (i podoban). :mrgreen:
A to za Mullera jesi pomalo u pravu, malo oscilira sa formom (mada u Elfu dere), ali moraš i njega shvatiti. Evo ovdje se spominje Hummels kao centarhalf kome bolje odgovara lijeva strana. Ta "sitnica" (na duže staze) pravi prevagu.
Thomas već duže vremena igra na poziciji koja mu nije "prirodna", pa i ovo prebacivanje na polušpicu nije baš tako izgledalo. Ne može on igrati 10ku, ali itekako može biti centarfor. Znam da se Gomez ne smije poslati na klupu (i kada ima lošiji dan) ali nešto bih volio Thomasa vidjeti da igra najisturenijeg igrača.
Sve u svemu, u njemu imamo sve, možeš ga postaviti na bilo koju poziciju (e sad zavisno od role i situacije na terenu) i gotovo uvijek će biti jedan od boljih na terenu. On se najslabije snalazi kada se igra protiv (pre)guste odbrane, jer nema baš neki tehnički potencijal. Ali zato kada mu daš prostora, onda (većinom) rastura.

Ne znam baš za Kroosa. Jedno vrijeme sam/smo ga kritikovali zbog prečestih udaraca sa distance (što i jeste njegova vrlina), jučer se na tim pokušajima nije proslavio, i onda kada je trebao šutati, on je loptu dijelio.
Povratkom Bastiana i (nadam se) oporavljenim Robbenom, proljetni dio sezone će nam mnoge stvari reći.

@effe, kradem bre. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 nov 2011, 15:27

Klare

Nema u tvome komentaru skoro nista sto mogu kategoricno negirati. Imaju neki detalji, al' mi se neda hvatati za to.

Kada kazem da su levat'ne, mislim na odnos njihovog kvaliteta i velicine Bajerna. Nijedan od njih nije vrhunski igrac. A mislim da je potrebno imati makar jednog takvog igraca na poziciji stopera. Ako bi poredili sa ostalim velikim klubovima, Bajern ima najlosiji stoperski par. Al' to ne znaci da bi Stuber i Boateng bili losi za Hamburg, Stutgart, Salke, Leverkuzen,.. koji su takodje redom veliki klubovi. Poenta je da imaju odredjeni kvalitet, al' po meni nedovoljno za Bajern. Bajern je uvijek imao moc na stoperskim pozicijama. Sada imaju svuda, ponajmanje u odbrani. Valjda sam sad bio kraci i precizniji :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 nov 2011, 15:41

Ekipa koja nije 10 utakmica primila gol nemoze se reci za nju da ima losu obranu,nebitno sto su igrali protiv "laksih" ekipa. Ovo je jucer bio samo jedan los dan i ista drugo
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 nov 2011, 17:13

geronimo je napisao/la:Sjoo? :? Što je pretumbao ekipu? Prerano vratio Robbena i postavio Kroosa na, mrsku mu, poziciju?
sta ba sjoo :?: ahah, jesam joo, libo te r. sta. jedino cu ti rec da je bilo mesine :lol: sjos? ak ne, onda cmici na taktiku?
nemam ti ja ni cajta, a bome ni volje razglabati u detalje: zasto, kako, koliko itd.
ev ti par crtica pa ti to seb uvezi.

- stoperi su klasa. ako se ne vjeruje jednom anonimnom forumasu, onda vjerujte bekenbaueru, hicfeldu, neceru i drugima. svi ti silni strucnjaci rekose da su to ekstra klase.
- problem je bio u gaalu kojem su stoperi morali ucestvovati u kreiranju igre a to se moze jedino ako ih razmaknes, gurnes nekih 20-ak m naprijed, postavis da budu neka vrsta sestica da bi sestice gurnuo jos blize protivnickog gola.
jbg., nekada je razmak izmedju stopera bio i po 50 m.
- taj problem ima i borusija kad budu prinudjeni kreirati igru. necu u detalje, dovoljno je da pratis humelsa.
- nj. najjace oruzje jeste brzo, mozda najbrze saltanje iz odbrane u napad. tu su bolji i od arsenala(ne ovog arsenala, nego onog od prosle i pretprosle sezone). izhlapljeli jupko ne umije. protiv njih igra na dominaciju(posjed l. u prvom pv. 70:30) daj im loptu, nek pomisle da su herr im haus, pa ces vidjeti kako ce minken napustiti sa peticom u mrezi.
- jup nije uradio nist osim sto je vratio odbranu tamo gdje pripada. ustvari jeste, iz tekme u tekmu unistava nasu navalu tjerajuci ih da rade u odbrani. zbog toga riberi tako brzo lipse.
- nijednom nismo uspjeli preokrenuti. ko god je poveo i dobio nas je. to najbolje govvori o snazi nase navale.
- gubimo od onih ekipa od kojis smo gubili i prosle sezone. sta se onda tu popravilo?

kladim se u dvajs´ da znas gdje ce zavrsiti najmanje 8 od 10 lamovih pasova.
kako se pobjedjuje bajern? vrlo lahko - skolski.
- nabijes tampon izmedju sestica i navale.
- bekovi i krila odvoje roberija od ostalih veznih igraca. dopuste im samo da se trose uz aut-liniju.
- stoperi pojedu staticnog gomeza kao sto pojedu i dzeku. ako hoces da igras samo sa jednim klasicnim napadacem i bez tzv. visece spice, onda taj mora biti poput runija. kratko i jasno. gomezu i dzeki treba ispomoc.
to je ono sto smo mi morali uraditi portugalu. yebaji ga,najgore je sto je to portugal uradio nama.
- u jednom momentu smo igrali sa 3 spica, i? nista. nisu se vidjeli. eto, to se dobije kad nabijes tampon izmedju veze i navale a nemas trenera koji ce parirati tom potezu.

govorim onima koji vide a ne cuju, onima koji cuju a ne vide.
kros mora igrati na sestici. vas je problem sto ne vidite il niste u stanju vidjeti sta je uradio.
prioritet br. 1 je dolazak gocea. prije rojsa(ovaj je svakako zamjena za vec popunjene pozicije), jer moramo dovesti igraca koji ce uvezati krila i napadaca.

majku mu, kad vidim ove danasnje trenere pozelim otici i izvaditi trenersku licencu.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 20 nov 2011, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 nov 2011, 17:31

Monolog je napisao/la:Nit' ću biti razočaran, nit' sretan. :mrgreen: U to možeš biti siguran.

A, zašto ne bih hvalio igru Bayerna kontra Cityja? Imam li neko logičko uporište da to ne radim? Je l' zabranjeno pohvaliti Bavarce ako nisi fan istih? :mrgreen: Helem, Bayo je danas bio slabiji, tek su u posljednjih nekoliko minuta nešto pokušavali i da su dali gol, to bi bilo apsolutno nezasluženo. Btw, svakako bi treb'o Gustavo dobiti crveni karton zbog onog ophođenja prema Leitneru, al' kakvi. :mrgreen: Gdje će se pokazati crveni karton?! :mrgreen:

Bayu sam konstantno igr'o PS na kladionici i iz tog razloga sam želio da prime gol. :mrgreen: Btw, ponosno mogu reći da sam danas im'o čistu dvojku, a poznajem neke forumaše (@ProFCB) koji su ganjali neki hendikep na Bayern. :mrgreen:
Ne zalim,svakako sam imao i cistu pobjedu pa sam i to masio. Btw, sto nisi sugerirao pobjedu bvb-ea mozda bi te i poslusao
Stern des Südens

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 20 nov 2011, 19:01

proFCB je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Nit' ću biti razočaran, nit' sretan. :mrgreen: U to možeš biti siguran.

A, zašto ne bih hvalio igru Bayerna kontra Cityja? Imam li neko logičko uporište da to ne radim? Je l' zabranjeno pohvaliti Bavarce ako nisi fan istih? :mrgreen: Helem, Bayo je danas bio slabiji, tek su u posljednjih nekoliko minuta nešto pokušavali i da su dali gol, to bi bilo apsolutno nezasluženo. Btw, svakako bi treb'o Gustavo dobiti crveni karton zbog onog ophođenja prema Leitneru, al' kakvi. :mrgreen: Gdje će se pokazati crveni karton?! :mrgreen:

Bayu sam konstantno igr'o PS na kladionici i iz tog razloga sam želio da prime gol. :mrgreen: Btw, ponosno mogu reći da sam danas im'o čistu dvojku, a poznajem neke forumaše (@ProFCB) koji su ganjali neki hendikep na Bayern. :mrgreen:
Ne zalim,svakako sam imao i cistu pobjedu pa sam i to masio. Btw, sto nisi sugerirao pobjedu bvb-ea mozda bi te i poslusao
Pa sta sam ti ja pricao 10 dana....!!!! Samo zamnom !

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 20 nov 2011, 19:07

secer je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Sjoo? :? Što je pretumbao ekipu? Prerano vratio Robbena i postavio Kroosa na, mrsku mu, poziciju?
sta ba sjoo :?: ahah, jesam joo, libo te r. sta. jedino cu ti rec da je bilo mesine :lol: sjos? ak ne, onda cmici na taktiku?
nemam ti ja ni cajta, a bome ni volje razglabati u detalje: zasto, kako, koliko itd.
ev ti par crtica pa ti to seb uvezi.

- stoperi su klasa. ako se ne vjeruje jednom anonimnom forumasu, onda vjerujte bekenbaueru, hicfeldu, neceru i drugima. svi ti silni strucnjaci rekose da su to ekstra klase.
- problem je bio u gaalu kojem su stoperi morali ucestvovati u kreiranju igre a to se moze jedino ako ih razmaknes, gurnes nekih 20-ak m naprijed, postavis da budu neka vrsta sestica da bi sestice gurnuo jos blize protivnickog gola.
- taj problem ima i borusija kad budu prinudjeni kreirati igru. necu u detalje, dovoljno je da pratis humelsa.
- nj. najjace oruzje jeste brzo, mozda najbrze saltanje iz odbrane u napad. tu su bolji i od arsenala(ne ovog arsenala, nego onog od prosle i pretprosle sezone). izhlapljeli jupko ne umije. protiv njih igra na dominaciju(posjed l. u prvom pv. 70:30) daj im loptu, nek pomisle da su herr im haus, pa ces vidjeti kako ce minken napustiti sa peticom u mrezi.
- jup nije uradio nist osim sto je vratio odbranu tamo gdje pripada. ustvari jeste, iz tekme u tekmu unistava nasu navalu tjerajuci ih da rade u odbrani. zbog toga riberi tako brzo lipse.
- nijednom nismo uspjeli preokrenuti. ko god je poveo i dobio nas je. to najbolje govvori o snazi nase navale.
- gubimo od onih ekipa od kojis smo gubili i prosle sezone. sta se onda tu popravilo?

- bekovi i krila odvoje roberija od ostalih veznih igraca. dopuste im samo da se trose uz aut-liniju.
- stoperi pojedu staticnog gomeza kao sto pojedu i dzeku. ako hoces da igras samo sa jednim klasicnim napadacem i bez tzv. visece spice, onda taj mora biti poput runija. kratko i jasno. gomezu i dzeki treba ispomoc.
to je ono sto smo mi morali uraditi portugalu. yebaji ga,najgore je sto je to portugal uradio nama.
- u jednom momentu smo igrali sa 3 spica, i? nista. nisu se vidjeli. eto, to se dobije kad nabijes tampon izmedju veze i navale a nemas trenera koji ce parirati tom potezu.

kros mora igrati na sestici. vas je problem sto ne vidite il niste u stanju vidjeti sta je uradio.
prioritet br. 1 je dolazak gocea. prije rojsa(ovaj je svakako zamjena za vec popunjene pozicije), jer moramo dovesti igraca koji ce uvezati krila i napadaca.

majku mu, kad vidim ove danasnje trenere pozelim otici i izvaditi trenersku licencu.
Ima u tebi nesto , samo mojne da seres za te licence :lol: :lol: :lol:
Dobar post jedino sto si propustio da kazes da Ribery MORA ulaziti vise u sredinu ( kao sto to radi Messi kad Xavi i Iniesta ne mogu da organizuju kvalitetan napad )Poslije jednog ulaska Ribery u sredinu prosle je ono podvaljivanje lopte do Gomeza , koji je proslijedio do Robbena ovaj vratio za "zacetnika" ali je nabio Bilal bogu pod noge....to je jedina vrijedna akcija za 90 min....al bas akcija organizovana !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2011, 19:50

Šećer, prije svega da ti se zahvalim što si odvojio nekih 10 minuta za ovaj post. Imalo se tu šta pročitati (uostalom, kao i većinom - neću reći uvijek :mrgreen: ). Eto Klare, zahvali se meni što je mister "cajtnot" napravio analizu. :D
secer je napisao/la: - stoperi su klasa. ako se ne vjeruje jednom anonimnom forumasu, onda vjerujte bekenbaueru, hicfeldu, neceru i drugima. svi ti silni strucnjaci rekose da su to ekstra klase.
Dobro, vjerovat ćemo njima. Ali se postavlja pitanje kako da vjerujemo tebi, kada svi ti stručnjaci (odreda) hvale rad "izhlapljelog" starca? :D

Mah, ima svega tu. I kada bi (za neku stvar ili slučaj) imali potpuno različita mišljenja, vjerovatno bi se (opet) u globalu slagali oko većine stvari. 8-)
Tebi hvala za ovaj post (za nekog nešto novo, nekom opet nije) ili drugim riječima, pokušao si skinuti paučinu sa očiju (meni opet nisi :lol: ).

Živio care.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 nov 2011, 19:55

geronimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Zašto je stavio Robbena da igra? Pa ovaj put vjerujem da to nije bila isključivo njegova odluka.
Na šta ciljaš? :? Ulinator umiješao svoje prstiće. :D Znamo kada uprava previše hvali trenera, da je on ustvari lojalan (i podoban). :mrgreen:
Ev da ti ja odgovorim umjesto Stefana (vidiš ja i on se dopunjujemo :D )....Mislim da nije Uli umiješao prste nego se radi o tome da je Robben insistirao da igra i na kraju ubijedio Juppa. Znači ovde je trener stavljen pod pritisak igrača, ja za sad to pretpostavljam. Naravno pokušat ću saznat više...Ali baš me iznenadilo kada sam vidio da je u početnom sastavu, jer govorili su da će na klupu prvo pa onda ući..Znači ovde igrač stavlja trenera pod pritisak i onda tu imamo problem...Ali mislim da problem neće biti veliki, jer sad će se Jupp znati postavit. Robben je sjajan igrač i velika zvijezda, svo vrijeme nisam bio za njegovu prodaju, mislim ovo kako se zakomplikovalo s povredama ove sezone, ali Jupp ga mora držat pod kontrolom. Ribery igra sjajnu sezonu, bez povreda je i jučer je imao malo slabiji dan al opet bio solidan, s njim trenutno nemamo nikakav problem, a s Robbenom imamo, jer on je previše tvrdoglav,a donekle i sebičan. Zašto sebičan? Pa iz prostog razloga što bi on čim ozdravi da igra, njemu je ispod ponosa sjest malo na klupu....Schuster je protekli dana govorio o tom pritisku Robbena kojeg on vrši na trenere, Berndu se nešto slično desilo dok je bio na klupi Reala. Tako da sad treba uspostavit harmoniju, a ako se vidi da Robben nije pri 100 % onda mora počinjat s klupe, jer nije bitan samo kvalitet i ime igrača, nego koliko ima snage i spremnosti da u datoj utakmici pomogne timu.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 nov 2011, 20:02

Hmm, dobro effe. Ali zašto danas Arjen daje izjave kako igrač nakon povrede i odsustva od 2 mjeseca, normaleweise počinje tekmu sa klupe?
Da možda nije priznao svoju grešku? :D
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 nov 2011, 21:48

HzBvB je napisao/la:
proFCB je napisao/la:

Pa sta sam ti ja pricao 10 dana....!!!! Samo zamnom !
Poslusat cu te slijedeci put sine,pa cu dvicu odigrat!
Stern des Südens

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 21 nov 2011, 08:54

secer je napisao/la: - stoperi su klasa. ako se ne vjeruje jednom anonimnom forumasu, onda vjerujte bekenbaueru, hicfeldu, neceru i drugima. svi ti silni strucnjaci rekose da su to ekstra klase.

seceru thnx nakon čitanja ovog posta gledam fudbal sa više razumijevanja! 8-)
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 21 nov 2011, 09:44

Mislim da je Bajern ušao previše defanzivno protiv Borusije,nadao se Jup mislim da će Gomez ugurati
neku loptu u gol ali nije to to,dalje mislim da Švajnija nemože niko mijenjat pa čak i Timu
tako da sad imamo problem koji će se vjerujem prevazići vrlo brzo dalje Milera treba probudit iz
zimskog sna neznam kako ali treba za početak malo na klupu,Roben totalno van forme ali je za očekivat
da bude na nivou kad bude najviše trebalo,ostali su dosta dobri uz malo više agresije u odbrani od
naših stopera pozadi, i na kraju mislim da bi Jup trebao počinjati sa Olićem i Gomezom mislim da
je taj Ola rođeni dobitnik,ili mogao bi mu igrati sigurno 60 min.
U svakom slučaju blaga kriza znači treba nešto mijenjati..........nadam se najboljem
i pobjedom već u utorak
Pozdrav za sve simpatizere Bajerna

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.