Valencia je napisao/la:Porices da je ovo najgora odbrana Bajerna u posljednjih 10ak (i vise) godina!??
Linke, Kufur, Helmer, Anderson, Kovac, Lusio,... Svi oni su za klasu - dvi ispred Stubera i Boatenga.
Ne govorim nit' jedno nit' drugo. Nabrojani su odradili svoje, imali zapažene role, a Boa i Stuber su tek na početku, ova sezona je donijela nešto novo u igri našeg Holgera, na kraju krajeva ja sam najpozitivnije iznenađen nastupima naših ODBRAMBENIH igrača ne uključujući tu ostatak tima.
Valencia je napisao/la:A ti golovi nisu najbolji pakazatelj, to sam ti vec jednog govorio. Ako bi se vodili tom logikom, onda bi Viktor Valdez bio najbolji golman svih vremena, jer je u posljednih 5 godina primio najmanje golova od svih golmana iz liga 5.
Naravno prema Valdesu rijetko ko šutira, ali s našom odbranom je drugačija situacija, ko redovno prati ne može a da ne primjeti ta uvijek pravovremena istrčavanja, pravovremene reakcije naše zadnje linije.
Valencia je napisao/la:Juce su igrali Svonsi - Junajted,.. Svonsi je 70 minuta bio u potpunoj dominaciji, napadali sa 7-8 igraca,.. Isto kao kad gledas Barselona - Osasuna

. I garantujem da su u toj utakmici Vidic i Ferdinand imali vise posla nego stoperi Bajerna u tri utakmice. Hocu reci da niko ne vodi statistiku koliko je stoper imao posla, nego se samo gleda koliko je njegova ekipa primila golova.
Pa sam sam i rekao da United ima najbolji stoperski par na svijetu, štaviše njih ta odbrana je i nosila do uspjeha proteklih godina, a evo i danas se vidi da im je to najjači dio ekipe.
Primljeni golovi ili ne, činjenica je da Bayernova odbrana izgleda više nego dobro, zadnja četvorka je taj posljednji osigurač, da ona ne obavlja posao na vrhunskom nivou, sigurno da bi tu bilo više primljenih golova, naravno ne zanemarujem niti ostatak tima, ali nastupi naših stopera su za puno pozitivnije kritike, nego što si ti iznijeo.
Valencia je napisao/la:Vidio sam tog Stubera u prosloj sezoni kada su protivnici zestoko napadali,.. Lik je kao Alisa u zemlji cuda, sav pogubljen, sa onom glupom grimasom 'sta se desilo'

. Ove sezone EKIPA igra mnogo bolje, pa odbrana nema previse posla. Je l' ekipa malo popusti, protivnik napadne, Stuber i Boateng odmah pokazu koliko su nedostojni za Bajern. Al' uvjerit ces se u buducnosti,..
Nakon prošle sezon kažem ja:"Teško nama, ako Badstuber u budućnosti bude nosio našu odbranu".
Ali gle sad čuda, Badstuber i dalje izgleda
smotano u pojedinim trenucima, ali ove sezone je nadogradio nešto u svoju igru, nadogradio je tu jednu smjelost, agresivnost, uvijek tik uz protivnika, kao sjena, vidi se veliki napredak, zalaganje, te zbog toga Holgeru skidam kapu.
A da, to hoćeš da kažeš na osnovu jučerašnje utakmice da je naša odbrana jedna rupa?
Jučer sam to skroz drugačije vidio, Holger i Boa imali mnoštvo dobivenih duela, a i bekovi s njima, vidjelo se da Borussia stvarno ne može, iako glavnog čovjeka na sredini tu nije bilo, tek kasnije kada je Bayern jurišao, otvorilo se više prostora što je i normalno, ali je sama odbrana i to uspjela izdržati
Greška Boatenga, pa šta, rećeš da Vidić nije pravio i ne pravi ponekad onakve greške

, svakako nema stopera kojem se to dogodilo nije, zar nije pretjerano da nakon 20 utakmica, lik tek jučer pogriješi, a Vi ga prozovete promašajem, to je žalosno, žalosno je takvo razmišljanje.
Valencia je napisao/la:Boateng opet moze dobro odigrati beka, al' na stoperu ne ulijeva posebno povjerenje. Od Stubera ce tesko biti ekstra kvalitetan stoper,.. On mi je kao Evans, odigra dobro veci dio tekme i onda zabije sam sebi gol

. Mozda imaju neki problem sa mozgom

. Al' mozda i nadodju za nekih 5-6 godina, nikad se ne zna,.. Neki igraci poslije sazrijevaju, a za stopere ima uvijek vremena,.. Osim ako ga svi ne otpile

.
Boateng je vrhunski bek, tu je više i igrao, a na stoperu je tek ove sezone počeo da se dokazuje, mada ni kod nas tu nije puno igrao, ali ovo što je igrao je pružio vrlo dobre partije. Možda si ovdje i upravu, ne mogu tu nešto tvrditi, sve je do trenera, zavisi šta se u Juppovoj glavi okrene, u budućnosti možda bek, možda stoper?
Samo si ovdje prešao crtu u poređenju sa Evansom, pa gdje ćeš ga porediti sa onim koji se ustvari ne bavi nogometom, nego radi kao mesar u predgrađu Mnachestera.
Kažem opet, svakom se potkrade koja greška, ali ove sezone je Holger daleko od kiks igrača kakvim ga predstavljaš.
Od mene dosta, ispucao sam bonus za danas, a de secko malo to kvalitetnije analiziraj, jesil vidio onog Gangelmana sinoć, radi li se ovdje o nekakvim zakulisanim radnjama?