Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2025, 15:43

Shategabri je napisao/la:
25 jun 2025, 15:38
Prijavljujete, al i konstantno vučete ranije dugove i to se još malo i podeblja.

To je veliki problem. Mene tu nervira samo to što ne postoji nikakva odgovornost, jednostavno si udruženje građana, dođu naprave dug i odu, nikad niko ne odgovara za to. Ljudi normalno žive i funkcionišu bez ikakve odgovornosti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 jun 2025, 15:45

Ma oni od 30 posljednjih godina 28 tako poslovali.
Koliko je kod nih stabilna situacija pokazuje da nisu mogli registrovat igrače pola godine skoro. Sve ostalo su šuplje price.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 jun 2025, 15:46

A naše zvijezde neće ni pod razno da se vrate u klub odakle su počele,taman da su ko starac Fočo :kafa:
slika
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 jun 2025, 15:46

tabba77 je napisao/la:
25 jun 2025, 15:16
denimen99 je napisao/la:
25 jun 2025, 14:43
Ništa čudno, stranci su obogatili skoro sve lige na planeti. Mi hronično ne znamo igrati lopte, zato smo i lutali po dnu evrospkog nogometa nekoliko desetljeća. Borac nikada sa domaćim rosterom nebi ostvario prošlosezonski rezultat, i od toga ne treba bježati. Čak i Real Sociedad ima stranaca.
A Athletic Bilbao? Možda si mislio na njih jer kod njih važi pravilo da samo onaj ko ima korijene ili je rođen u Baskiji može igrati za Athletic. :mrgreen:
Ne nego sam referirao na ekipu Sociedada sa kraja osamdesetih, kada su osovjili La Ligu sa igračima iz grada / regije. Ali da, sve je to Baskija ionako.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2025, 15:54

Nama realno treba jedan klub u kojem će igrati samo Bošnjaci i muslimani. Recimo da se klub zove Saraybosna Mutahid. Kad može Široki možemo i mi.
Voli te tvoje Sarajevo.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 jun 2025, 15:54

Shategabri je napisao/la:
25 jun 2025, 15:26
denimen99 je napisao/la:
25 jun 2025, 14:43
Ništa čudno, stranci su obogatili skoro sve lige na planeti. Mi hronično ne znamo igrati lopte, zato smo i lutali po dnu evrospkog nogometa nekoliko desetljeća. Borac nikada sa domaćim rosterom nebi ostvario prošlosezonski rezultat, i od toga ne treba bježati. Čak i Real Sociedad ima stranaca.
Ne bih se složio.
Znamo mi igrati, samo što to uglavnom proćerdamo.
Uzmi Saida Husejnovića, on ti je najbolji primjer.
Talent samo takav, s loptom sve zna.
Al džabe, glava luda, lola i hajd.
E, to je naš problem!
Ma ne znamo bro, brojevi ne lažu. Na stranu tako neki generacijski talenat, tipa Husejnović ili čak bolji primjer iz Podgrmeča Ibričić, no to nema veze sa radom klubova.

Igrači stranci koji dolaze kod nas, kako neki kažu po 10k eura platu su produkt ispravnog rada, mogu uzeti pare bilo gdje na svijetu.. kod nas Ibričić i Husjenović mogu uzeti pare od fudbala, ostali nek traže dodatni posao, jer nisu dovoljno dobri. Kada kažem da ne znamo igrati lopte, na to mislim. Mi nećemo nikada moći porizvesti 20 igrača kvaliteta barem Meijersa, koji je pokazao prošle godine svima nama kako se igra odbrana. U Holandiji imaš Meijersa 200 otrpilike, koji su tu negdje, nisu za Liveproola, ali su za bilo koje ekipe u prva dva ranga lige.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2025, 16:02

denimen99 je napisao/la:
25 jun 2025, 15:54
Igrači stranci koji dolaze kod nas, kako neki kažu po 10k eura platu su produkt ispravnog rada, mogu uzeti pare bilo gdje na svijetu.. kod nas Ibričić i Husjenović mogu uzeti pare od fudbala, ostali nek traže dodatni posao, jer nisu dovoljno dobri. Kada kažem da ne znamo igrati lopte, na to mislim. Mi nećemo nikada moći porizvesti 20 igrača kvaliteta barem Meijersa, koji je pokazao prošle godine svima nama kako se igra odbrana. U Holandiji imaš Meijersa 200 otrpilike, koji su tu negdje, nisu za Liveproola, ali su za bilo koje ekipe u prva dva ranga lige.

Ja ipak mislim da je to povezano sa uslovima u kojima ti igrači rade i razvijaju se.

Možeš li zamisliti kakvi su turniri u Holandiji za mlađe uzraste? Prvo koliko ih ima? Sigurno na stotine. Tu imaš simbiozu kvantiteta i kvaliteta, odnosno kvantitet na kraju na površinu izbaci kvalitet. Kod nas u državi imaš jedno, maksimalno dva mjesta u kojima se tako kvalitetno radi sa mladim igračima, Butmir i Mostar, a u Holandiji takvih mjesta imaš na stotine. Vjerovatno ne postoji dijete koje se nije "oprobalo" u fudbalu, a gdje god da živi u blizini ima kvalitetnu školu fudbala.

Šta bi ti danas uradio da ti dijete ima određeni kvalitet u svom uzrastu, recimo da ima 10-12 godina, kakve su ti opcije? Tamo negdje to dijete povedeš u tri škole fudbala i znaš da će u svakoj dobiti maksimum. Ovdje ga možeš povesti u kamp Sarajeva i to je to, nemaš više nijednu opciju.
Voli te tvoje Sarajevo.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 25 jun 2025, 16:11

Virtu4l je napisao/la:
25 jun 2025, 16:02
denimen99 je napisao/la:

Ja ipak mislim da je to povezano sa uslovima u kojima ti igrači rade i razvijaju se.

Možeš li zamisliti kakvi su turniri u Holandiji za mlađe uzraste? Prvo koliko ih ima? Sigurno na stotine. Tu imaš simbiozu kvantiteta i kvaliteta, odnosno kvantitet na kraju na površinu izbaci kvalitet. Kod nas u državi imaš jedno, maksimalno dva mjesta u kojima se tako kvalitetno radi sa mladim igračima, Butmir i Mostar, a u Holandiji takvih mjesta imaš na stotine. Vjerovatno ne postoji dijete koje se nije "oprobalo" u fudbalu, a gdje god da živi u blizini ima kvalitetnu školu fudbala.

Šta bi ti danas uradio da ti dijete ima određeni kvalitet u svom uzrastu, recimo da ima 10-12 godina, kakve su ti opcije? Tamo negdje to dijete povedeš u tri škole fudbala i znaš da će u svakoj dobiti maksimum. Ovdje ga možeš povesti u kamp Sarajeva i to je to, nemaš više nijednu opciju.
Potpisujem.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2025, 16:23

tabba77 je napisao/la:
25 jun 2025, 16:11

Potpisujem.

Ja se nikad neću složiti sa tim da postoje takozvane talentovane nacije (samo da ne odemo previše u nauku). Jedina razlika koja postoji je ona rasna, gdje su crni ljudi evolucijom čovječanstva razvili određene fizičke prednosti u odnosu na ostale.
Voli te tvoje Sarajevo.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 25 jun 2025, 16:35

Jedna incicucacija i jedna potjernica za ponijet. I daj sta ce ostali pit

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 25 jun 2025, 16:50

Virtu4l je napisao/la:
25 jun 2025, 16:23
tabba77 je napisao/la:
25 jun 2025, 16:11

Potpisujem.

Ja se nikad neću složiti sa tim da postoje takozvane talentovane nacije (samo da ne odemo previše u nauku). Jedina razlika koja postoji je ona rasna, gdje su crni ljudi evolucijom čovječanstva razvili određene fizičke prednosti u odnosu na ostale.
Ma vidi, imaš ti nacija koje puno češće izbacuju vanserijske talente. Španija i Brazil su jedni od njih. Ono što oni imaju jeste pravilan rad i stručne ljude na pozicijama od 7me do 18te godine.

Mi nismo jedna od tih i nećemo nikad biti a razlog je taj što se sa djecom ne radi pravilno. Evo prvi primjer lošeg rada smo imali u vašem OP neki dan kad je onaj govorio djetetu da pičq. Kako to utice na dijete od 9-11 godina? Kako ćeš očekivati da to dijete napravi nešto? Neće i ne može napraviti ništa jer to dijete već u glavi razmišlja da prestane trenirati.
Edin Džeko, jedan od najvećih talenata ikada s ovih prostora ne bi napravio ni približno dobru karijeru da je ostao kod vas još dvije godine jer bi našim javašlukom on propao. Imao je čovjeka koji ga je odveo iz rupe i pravilnim radom je napravio šta je napravio u karijeri.

Riad Bajić i Armin Hodžić (protiv kojih sam godinama igrao) sve su to generacijski i usudit ću se reći vanserijski talenti koji nisu imali adekvatne trenere koji će ih usmjeriti da taj talenat iskoriste u punom potencijalu.

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 25 jun 2025, 16:57

Samo da vam po ko zna koji put javim da ću dok je pauza biti manje aktivan, kao i uvijek. Pošto vidim da me i dalje svaki dan spominjete, da ne pomislite da ste nešto "zakucali" i slično. Jednostavno ne vidim sve postove, samo onako preletim.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 jun 2025, 17:01

Tako je Virtuale, nema nogometne nacije. Ima samo rad i nerad. Jasno sve kao dan. I evo sada smo u situaciji da naši klubovi mogu plaćati 10-20k mjesečno igrače, ali mi takvih igrača nemamo.

Kerim Memija je bek, obično na klupi u Zrinjskom, no dobar bek, ima ih i bolji od njega nekoliko, ali nema 20 i to je problem, mi nemamo 20 Kulašina niti 20 Memija, samo tako slučajne igrače koji odskaću iz drugih razloga. Pidro je imao dobru statistiku, napravio transfer.. gdje su drugi lijevi bekovi sa približnom statistikom?
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 jun 2025, 17:09

Turo je napisao/la:
25 jun 2025, 16:57
Samo da vam po ko zna koji put javim da ću dok je pauza biti manje aktivan, kao i uvijek. Pošto vidim da me i dalje svaki dan spominjete, da ne pomislite da ste nešto "zakucali" i slično. Jednostavno ne vidim sve postove, samo onako preletim.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 25 jun 2025, 17:11

Virtu4l je napisao/la:
Nama realno treba jedan klub u kojem će igrati samo Bošnjaci i muslimani. Recimo da se klub zove Saraybosna Mutahid. Kad može Široki možemo i mi.
Pleonazam je stilska figura ili općenito jezični postupak koji označava nagomilavanja istoznačnica pri tvorbi nekog izraz ili jednako takvo proširivanje iskaza kada se tvori nova riječ. Kada neke riječi ili izraze proširujemo dodavanjem istoznačnica to nazivamo pleonazmom.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 25 jun 2025, 17:33

rishovski je napisao/la:
25 jun 2025, 15:46
A naše zvijezde neće ni pod razno da se vrate u klub odakle su počele,taman da su ko starac Fočo :kafa:
slika
Nije ovo istina. U FKS su se npr vratile sve zvijezde koje su imali. Skoro, Obuca, Berberovic..

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 25 jun 2025, 17:43

Gradski u novom ruhu: Počinje izgradnja krova na istočnoj i nove južne tribine

https://fkborac.net/gradski-u-novom-ruh ... e-tribine/

slika

slika

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 25 jun 2025, 17:58

Turo je napisao/la:
25 jun 2025, 16:57
:rol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2025, 19:02

A u ovih nekoliko postova iznad, na ovoj stranici, vidite zašto smo posljednji u svemu, zašto smo najneobrazovaniji, najnepismeniji, ukratko - najgluplji.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jun 2025, 19:04

Rigoletto je napisao/la:
25 jun 2025, 17:11
Virtu4l je napisao/la:
Pleonazam je stilska figura ili općenito jezični postupak koji označava nagomilavanja istoznačnica pri tvorbi nekog izraz ili jednako takvo proširivanje iskaza kada se tvori nova riječ. Kada neke riječi ili izraze proširujemo dodavanjem istoznačnica to nazivamo pleonazmom.

Ne znam šta da ti kažem osim da ti se dida ne bi složio sa ovim što si napisao. :ljepota:
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Bordo10 i 17 gostiju.