FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
ne produžimo li ugovor sa duljom treba nas sve komplet zapaliti
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
- Kontakt:
25.02.2017, baci matematikuSarajlijica1946 je napisao/la:Koliko ima tacno dana do Viteza ?
UPRAVA NAPOLJE!
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
82 danaRichmanBiH je napisao/la:25.02.2017, baci matematikuSarajlijica1946 je napisao/la:Koliko ima tacno dana do Viteza ?

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ubrzo opsiran post!

SARAJEVO!

SARAJEVO!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- robertkosar
- Kontakt:
Bravo Cala majstore!!! Bravo za niz od pet plus i bravo za danasnju izmjenu Rustem-Ivetic. Kad ovaj prvi igra mi vazda sa igracem manje

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Imas obraza javljati se ovdjeMajkl je napisao/la:Sarajevo dobilo,fina posjeta,-4,Siox Puracic,Totti i ostali pljuvaci na aparatima.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Idi ti svome 'sir Hurticu' koji nas je uvalio u bodovni zaostatak koji je Cala sustigao.
A ovi svi pobrojani se raduju uspjesima Sarajeva vise vec vi placenici.
Edit: po ko zna koji put si pokazao da ne drzis datu rijec da neces pisati ovdje,to dovoljno o tvom karakteru.
Strasna igra, strasna pobjeda. Lijepo je bilo danas na Kosevu 

Bravo Čala, u početku nisam bio za njega, al evo drago mi što me demantovao.
Sad još da mu je dovest ono što traži na polusezoni i onda ludilo od februara

Sad još da mu je dovest ono što traži na polusezoni i onda ludilo od februara

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- FrancescoTotti
- Kontakt:
I ti poceo koktelovim stopama, prvo si poceo psovati sad prozivas forumase kao i on. Zelis ban ili pokusavas ispasti pametan?Majkl je napisao/la:Sarajevo dobilo,fina posjeta,-4,Siox Puracic,Totti i ostali pljuvaci na aparatima.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Zanima me, da li ce iko spomenuti da je lazni pape ipak sa puno manjim budzetom od ibraka doveo dosta solidnih igraca? Da li ga treba pohvalitu za Calu, Ziju i Repuha ili pak za Ahmetovica, Crnkica, pa i Novakovica i Balica mozda i Ivetica i Sarica? Jedina fula izgleda Cetkovic.
Iskreno, nisam ocekivao da cemo imati 5 pobjeda za redom, a najveca zasluga definitivno ide strucnom stabu. Nadam se da cemo imati za nase uslove "skroman" prelazni uz najvise do 3,4 promjene u igrackom kadru jer jedino konstanta donosi stabilnost i dugorocne rezultate. Mislim da bi nam najvece pojacanje bilo produzenje ugovora sa Duljom. Ispade ovo dobro na kraju kako je pocelo.
Idemo sad naprdjivat 82 dana. Sretan nam prelazni rok!
Sarajevo jedno je!
Iskreno, nisam ocekivao da cemo imati 5 pobjeda za redom, a najveca zasluga definitivno ide strucnom stabu. Nadam se da cemo imati za nase uslove "skroman" prelazni uz najvise do 3,4 promjene u igrackom kadru jer jedino konstanta donosi stabilnost i dugorocne rezultate. Mislim da bi nam najvece pojacanje bilo produzenje ugovora sa Duljom. Ispade ovo dobro na kraju kako je pocelo.
Idemo sad naprdjivat 82 dana. Sretan nam prelazni rok!

Sarajevo jedno je!
Numquam Desistemus!
Ja sada pricao sa Jahovicom on kaze nema nista od toga. igram dobro i ima realno bolje opcije od bih. ali kaze volio mi jednog dana se vratiti zbog navijaca.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 04 dec 2016, 17:42, ukupno mijenjano 3 puta.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Nadam se da cemo imati jedan prijelazni rok gdje ce se sredstva umjesto na sest poluigraca usmjerit na bar jednog igracinu. Valjda su naucili do sad.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Čestitao bih našim momcima na današnjoj pobjedi¸odlična igra i borbenost na nivou o Čali nemam potrebu pisati svaka mu čast na svemu vidi se da Sarajevo može voditi samo trener koji istinski voli ovaj klub ako bog da od proljeća nastaviti gdje je se stalo uz par dobrih pojačanja
ALLAHIMANET

- ElCartel11
- Kontakt:
Najvece zasluge sto smo trenutno na ovoj poziciji i imamo ''samo'' -4 u odnosu na prvoplasirani Zrinjski, pripadaju Cali i njegovim pomocnicima. Kako su ljudi podigli moral igracima, igra nam ima i glavu i rep, na terenu izgledamo kao jedno i znamo sta hocemo...
Jos kad se aBd pojacamo na zimu i Cala dovede igrace za koje smatra, da su mu potrebni, pa prodju zajedno pripreme, to bi trebala biti jedna sasvim druga ekipa u proljetnom dijelu. Jos uvjek ima gresaka u nasoj igri, koje ce nadam se Cala i pomocnici svesti na minimum do proljetnog dijela.
Ja se samo bojim naseg starta u proljetnom dijelu, jer opcenito uvjek zayebemo prvih par tekmi bio to jesenji dio ili proljetni, izgledamo kao dizelasi na pocetku prvenstva slabi i onda kad se zagrijemo, je vec kraj polusezone/sezone
Jos jednom cestitke Cali, saradnicima i igracima sto su nas obradovali sa ovakvim partijama ovih zadnjih par kola. Na zimu pametno dovoditi ciljana pojacanja, odraditi dobre pripreme i onda sta Bog da, ali mislim da Evropa ne bi smjela doci u pitanje!
Jos kad se aBd pojacamo na zimu i Cala dovede igrace za koje smatra, da su mu potrebni, pa prodju zajedno pripreme, to bi trebala biti jedna sasvim druga ekipa u proljetnom dijelu. Jos uvjek ima gresaka u nasoj igri, koje ce nadam se Cala i pomocnici svesti na minimum do proljetnog dijela.
Ja se samo bojim naseg starta u proljetnom dijelu, jer opcenito uvjek zayebemo prvih par tekmi bio to jesenji dio ili proljetni, izgledamo kao dizelasi na pocetku prvenstva slabi i onda kad se zagrijemo, je vec kraj polusezone/sezone

Jos jednom cestitke Cali, saradnicima i igracima sto su nas obradovali sa ovakvim partijama ovih zadnjih par kola. Na zimu pametno dovoditi ciljana pojacanja, odraditi dobre pripreme i onda sta Bog da, ali mislim da Evropa ne bi smjela doci u pitanje!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Veoma lijepa predstava najveceg bh. kluba, naseg Sarajeva. Pred 5.000 ljudi nasi momci su ostvarili i sestu pobjedu zaredom te se dodatno ucvrstili na drugoj poziciji te smanjili zaostatak sa 11 na samo 4 boda, ovome se niko nije nadao pa ni ja. Steta je sto nisu otvorili vise ulaza i vrata pa da se ne guzvamo toliko, bila je ok posjeta. Horde danas bolje nego ikada, izuzetak je derbi, strasno mi se svidjelo ono navijanje od danas kao i popratni dodaci. Posebno bi pohvalio onaj prelijepi gest za onaj brazilski klub. Jedan od nacina kako smo i dalje najbolji navijaci iako nam je brojka znatno opala. Odlicnu smo uvertiru napravili pred drugi dio sezone, 6 pobjeda zaredom nije malo, 5 u ligi. Htio sam o Hurticu veoma lose stvari napisati ali sad sam presretan pa cu samo reci da bude sto dalje od naseg kluba, i za nas a boga mi i za njega. Cala je jedan veliki gospodin koji je od nicega napravio nesto i veoma respektabilu ekipu. Tim je iskreno i dalje los ali bolji x100 puta u odnosu na pocetak sezone sto i bodovi govore. Uz 3 pojacanja mi smo jedan od glavnih kandidata za duplu krunu. Eh sad da predjem na igrace, dat cu svoje misljenje samo o onima koji su igrali vise od par utakmica.
Pavlović - Prosle sezone je bio bolji ali i ove je solidan. Za njega sam uvijek mislio da je pravi primjer osrednjeg golmana, odbranit ce sta moze svaki put ali ne treba ocekivati nivo Delaca, sasvim pristojan iako ponavljam, bio je malo bolji prosle sezone.
Bekić - Licno za mene jedno od vecih razocarenja, ispodprosjecan igrac koji ne posjeduje neko fudbalsko znanje, ipak, ok igrac za 4-5 tim u nasoj ligi.
Balić - Poceo je sezonu odlicno ali kako je sezona odmicala postajao je nesigurniji i sve nervozniji, dokaz su i oni silni kartoni u zadnjih par utakmica, pa i 2 crvena. Sve u svemu, ok igrac.
Novaković - Dosta osporavan na pocetku od strane mnogih navijaca ali je pruzao dosta solidne partije tokom citave sezone. Sigurno nije neki visok nivo ali ja sam iskreno zadovoljan, nemam problem sa njim.
Hodžić - Za mene jedan od losijih igraca Sarajeva. Na stranu sto se odvaljuje i sto zoru ceka u pojedinim klubovima, igre na terenu sa dosta lose. Ispadao je mnogo puta k'o iz tramvaja a prema naprijed ne pokazuje nikakvu vjestinu. Nije najveci problem Sarajeva ali definitivno jedan od losijih igraca.
Kadušić - Nista specijalno ali momak je jako mlad. Bolji je od Dušana toj poziciji ali u odbrani je malo talasika. Prema naprijed je dobar i veoma brz mada je on bek, mora se popraviti malo i u odbrani i imat cemo odlicnog beka iz nase akademije, definitivno ga treba malo ''istrpiti''.
Radovac - Isto tako, jedan od losijih igraca Sarajeva, nije ni sjena onog Radovca od prije 2 godine, veoma los igrac u katastrofalnoj formi.
Rustemović - Najgori igrac Sarajeva. Jedina prednost je sto se trudi ali momak ne posjeduje osnovno fudbalsko znanje i veoma je glup. Suta loptu sa 40 metara i ona odleti na Ciglane, pa prestani je sutati ako vec ne ide slonu jedan. Zahvaliti se vec sutra.
Sarić - Veoma cudan igrac. U pojedinim mecevima je bukvalno covjek odluke, razigrava, zna zabiti ali u nekim je ispod svakih granica. Nije los ali mu fali konstantnost neka i bio bi jos bolji.
Hebibović - Iako zna zabiti gol, meni licno nije bas drag. Jako je spor za krilo i definitivno nam tu treba pojacanje.
Crnkić - Jedan od najboljih igraca Sarajeva. Momak se trudi i bori te pogadja i asistira, shvata Sarajevo jako ozbiljno i zahvalan sam mu na tome, svaka mu cast na dosadasnjoj igri.
Duljević - Sta reci za Duljevica? Kada hoce, on je najbolji pojedinac na terenu ali ima problema sa realizacijom. Imao je jako jako losu statistiku ali ona se malo popravila u zadnjih par kola. U 15 meceva je imao 1 gol i 1 asistenciju sto je jako ponizavajuce. Nakupio je asistencija ali je po meni precijenjen igrac, nije on nivo Cimirota pa da ga prestigne u visini transfera. Potencijal ima, vidjet cemo hoce li se snaci i da li ce ga iskoristiti u boljoj ligi. Svaka cast za zadnjh par kola, jedan od najboljih.
Ivetić - Ni tamo ni vamo, nesto slicno kao Pavlović ako se uopste to moze porediti. Ne treba nista spektakularno ocekivati ali moze zadovoljiti i posluziti svrsi.
Četković - Malo je igrao ali nije nista pokazao, za njega je Stojčev druga dimenzija. Raskinuti ugovor i dovesti drugu desetku.
Bekić - Los igrac, nadam se da vise nece igrati u Sarajevu. Nema neke koristi od njega, jedino je solidan protiv losih klubova.
Ahmetović - Najbolji strijelac Sarajeva ubjedljivo. Iskreno mislim da nam u igri treba jos jedan napadac koji zna nogom igrati. Ahmetoviću sam zahvalan do boga ali on ne zna nogom igrati. Od 9 golova 8 je zabio glavom. Na stranu ta jedna mana, on je izuzetno jak i cvrst, otrese svakog igraca i trudi se k'o niko u timu. Jedan od najboljih ''glava'' Sarajeva od rata, definitivno. Pohvalno je i to sto se vraca u odbranu i sto moze skociti k'o Ronaldo. Svaka cast na igrama i neka samo nastavi ovako.
HOĆEMO TITULU, TITULU NA KOŠEVU!
VOLIM TE SARAJEVO!
Pavlović - Prosle sezone je bio bolji ali i ove je solidan. Za njega sam uvijek mislio da je pravi primjer osrednjeg golmana, odbranit ce sta moze svaki put ali ne treba ocekivati nivo Delaca, sasvim pristojan iako ponavljam, bio je malo bolji prosle sezone.
Bekić - Licno za mene jedno od vecih razocarenja, ispodprosjecan igrac koji ne posjeduje neko fudbalsko znanje, ipak, ok igrac za 4-5 tim u nasoj ligi.
Balić - Poceo je sezonu odlicno ali kako je sezona odmicala postajao je nesigurniji i sve nervozniji, dokaz su i oni silni kartoni u zadnjih par utakmica, pa i 2 crvena. Sve u svemu, ok igrac.
Novaković - Dosta osporavan na pocetku od strane mnogih navijaca ali je pruzao dosta solidne partije tokom citave sezone. Sigurno nije neki visok nivo ali ja sam iskreno zadovoljan, nemam problem sa njim.
Hodžić - Za mene jedan od losijih igraca Sarajeva. Na stranu sto se odvaljuje i sto zoru ceka u pojedinim klubovima, igre na terenu sa dosta lose. Ispadao je mnogo puta k'o iz tramvaja a prema naprijed ne pokazuje nikakvu vjestinu. Nije najveci problem Sarajeva ali definitivno jedan od losijih igraca.
Kadušić - Nista specijalno ali momak je jako mlad. Bolji je od Dušana toj poziciji ali u odbrani je malo talasika. Prema naprijed je dobar i veoma brz mada je on bek, mora se popraviti malo i u odbrani i imat cemo odlicnog beka iz nase akademije, definitivno ga treba malo ''istrpiti''.
Radovac - Isto tako, jedan od losijih igraca Sarajeva, nije ni sjena onog Radovca od prije 2 godine, veoma los igrac u katastrofalnoj formi.
Rustemović - Najgori igrac Sarajeva. Jedina prednost je sto se trudi ali momak ne posjeduje osnovno fudbalsko znanje i veoma je glup. Suta loptu sa 40 metara i ona odleti na Ciglane, pa prestani je sutati ako vec ne ide slonu jedan. Zahvaliti se vec sutra.
Sarić - Veoma cudan igrac. U pojedinim mecevima je bukvalno covjek odluke, razigrava, zna zabiti ali u nekim je ispod svakih granica. Nije los ali mu fali konstantnost neka i bio bi jos bolji.
Hebibović - Iako zna zabiti gol, meni licno nije bas drag. Jako je spor za krilo i definitivno nam tu treba pojacanje.
Crnkić - Jedan od najboljih igraca Sarajeva. Momak se trudi i bori te pogadja i asistira, shvata Sarajevo jako ozbiljno i zahvalan sam mu na tome, svaka mu cast na dosadasnjoj igri.
Duljević - Sta reci za Duljevica? Kada hoce, on je najbolji pojedinac na terenu ali ima problema sa realizacijom. Imao je jako jako losu statistiku ali ona se malo popravila u zadnjih par kola. U 15 meceva je imao 1 gol i 1 asistenciju sto je jako ponizavajuce. Nakupio je asistencija ali je po meni precijenjen igrac, nije on nivo Cimirota pa da ga prestigne u visini transfera. Potencijal ima, vidjet cemo hoce li se snaci i da li ce ga iskoristiti u boljoj ligi. Svaka cast za zadnjh par kola, jedan od najboljih.
Ivetić - Ni tamo ni vamo, nesto slicno kao Pavlović ako se uopste to moze porediti. Ne treba nista spektakularno ocekivati ali moze zadovoljiti i posluziti svrsi.
Četković - Malo je igrao ali nije nista pokazao, za njega je Stojčev druga dimenzija. Raskinuti ugovor i dovesti drugu desetku.
Bekić - Los igrac, nadam se da vise nece igrati u Sarajevu. Nema neke koristi od njega, jedino je solidan protiv losih klubova.
Ahmetović - Najbolji strijelac Sarajeva ubjedljivo. Iskreno mislim da nam u igri treba jos jedan napadac koji zna nogom igrati. Ahmetoviću sam zahvalan do boga ali on ne zna nogom igrati. Od 9 golova 8 je zabio glavom. Na stranu ta jedna mana, on je izuzetno jak i cvrst, otrese svakog igraca i trudi se k'o niko u timu. Jedan od najboljih ''glava'' Sarajeva od rata, definitivno. Pohvalno je i to sto se vraca u odbranu i sto moze skociti k'o Ronaldo. Svaka cast na igrama i neka samo nastavi ovako.
HOĆEMO TITULU, TITULU NA KOŠEVU!
VOLIM TE SARAJEVO!
MortemHz je napisao/la:

Članovi kluba u 1985. godini
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, casual033, johntravolta123, laznokrilo, muhamedhulk, N3R3D, nedimmmm1337, Varijantas8 i 59 gostiju.