FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2012, 13:55

ekran je napisao/la:Ima neka tajna veza

http://img32.imageshack.us/img32/6537/vidovic.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma sigurno da ima. Koliko ima navijaca Olimic? Trebaju i navijaci da se ujedine, Tuzla nije daleko, a imaju i utakmice u Sarajevu. Pitam se da li bi navijaci, iako malobrojni priklonili novom klubu koji ce da igra u Tuzli? :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 30 nov 2012, 13:56

delko je napisao/la:ovo vam je kasika u med - msm znate vi to i sami ;)

sto se tice istorije - istoriju cemo mi koji pratimo domaci fudbal uvijek znati ;) kako god da se bude klub zvao (a kamol' to sto ce zadrzati naziv uz neki prefiks/sufiks, zadrzati boje, zadrzati stadion, navijace - sve) samo vi to uradite ;)

ipak sloboda i kad ne igra dobro svi znaju ko je i ona ce puniti stadione (kako domaci u tuzli) tako i sve ostale, jer kad dodje Sloboda recimo kod nas u BL bude dosta gledaoca a kad dodje neki manji klub (pa i Olimpik uprkos rezultatima) bude toliko da kad svi skupe na stadionu mogu stati na nasu sjevernu (najmanju) tribinicu ;) - samo naprijed ;)
Ma joj ako i Sloboda bude igrala evropu opet ce svi znat ko je Sloboda, mislim pricat ce se, nista se ne brise ako se mene pita..Na primjer na prenosu komentator ce pricat o historiji Slobode, a samo sto ce jos spomenut i fuziju tu..
Opet je to stara Sloboda, samo sa 4 nova znaka u imenu, i sa ljudima u upravi koji hoce vise..;)

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 30 nov 2012, 13:59

Probisvjet je napisao/la:

http://img32.imageshack.us/img32/6537/vidovic.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma sigurno da ima. Koliko ima navijaca Olimic? Trebaju i navijaci da se ujedine, Tuzla nije daleko, a imaju i utakmice u Sarajevu. Pitam se da li bi navijaci, iako malobrojni priklonili novom klubu koji ce da igra u Tuzli? :roll:
Olimpic nema navijače. Na stadionu je oko 200-300 ljudi uglavnom porodičnih i to je to.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 30 nov 2012, 14:09

Slobimpic ili Olimboda su jedina dva logicna riješenja za naziv ovog zanimljivog novopecenog kluba.
Boje neka budu zeleno-crvene i svima dobro.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 30 nov 2012, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2012, 14:10

ekran je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:

Olimpic nema navijače. Na stadionu je oko 200-300 ljudi uglavnom porodičnih i to je to.
Jbga zalosno je to, klub dobar, igracki kadar dobar, izlazak u Evropu realan... Kako bi to bilo bez punog stadiona i navijaca? Zamisli samo utakmicu u Evropi na koju dodje 500 gledalaca. Niti zarade, niti podrske.
Ovo spajanje je idealno i za jedne i za druge.
U slucaju da to bude, ako ABD jel dolazis u TZ? Moze i na PP?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 nov 2012, 14:16

neurofunk je napisao/la:Toliko omržene Sarajlije dolaze kao spasitelji.
sarajlija koji mrzi zelju i sarajevo.. zar moze bolje :mrgreen: ?
075

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 30 nov 2012, 14:17

ripper je napisao/la:Slobimpic ili Olimboda su jedina dva logicna riješenja za naziv ovog zanimljivog novopecenog kluba.
Boje neka budu zeleno-crvene i svima dobro.
Ciji li si ti tako pametan ;)
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 nov 2012, 14:21

A sto se utisa sve povodom moguce fuzije Slobode i Olimpica :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 nov 2012, 14:36

Ovo je fuzija izmedju Opstine Tuzla i Olimpica, a produkat te fuzije je preimenovanje Olimpica u Slobodu.

Danasnja Sloboda ce se raspustiti, ono sto valja ce u Olimpic, a ono sto ne valja ce po principu "Budi Bog s nama".

Gracic sigurno nece dopustiti da danasnja Sloboda nastavi zivit jer bi to podijelilo masu navijaca, a on zeli sve navijace za sebe sto je potpuno razumljivo.

Samo mi je smijesno to sto su do jucer neki govorili da nema sanse da se spaja Sloboda s Mramorom, jer su tu principi, a sad kada je u pitanju Olimpic, onda to naravno moze, jer Olimpic ima pare i poziciju na tabeli.

Poenta je da nema tih principa koje pare ne mogu kupiti :D :D

Ovo se moze i mora okarakterisati kao korak naprijed... Druge tj. bolje opcije nema
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 30 nov 2012, 14:52

Jos u svima na ovim prostorima ima ta socijalisticka filozofija, pa kad se rade ovakve stvari il kad treba jedan covjek sve da preuzme onda se to tesko shvata i kritikuje i osuđuju se oni koji to prihvate. Jednosavno danas u svijetu jaci odnosno oni koji imaju pare opstaju. Samo pogledajte u svijetu Chelsi je Romanov klub al kako vrijeme prolazi samo se rezultait broje a sve manje ljudi ih naziva plaćenicima, Rusima , itd, i oni izgodine u godinu postaju veci klub a na kraju niko nece spominjat taj veliki Romanov kapital koji je izdigao klub. Tako isto ce biti i sa Cityem. Vjerovatno kad bi se desilo ovo sa Olimpikom neki bi negodovali ,mnogi bi nas prozivali, al na kraju ako taj klub bude uspjesan i imao rezultate samo pobjede ce ostait u historij i uvijek dok budu crveno -crne boje na dresu i klub se zvao Sloboda nasa historija ce biti uz nas. Kako bude vrijeme prolazilo mnogo ce vise ovih stvari kod nas da se desaje i sigurno u nekom kracem vremneu Pl ce moci igrati timovi koji imaju najvise pare nebitno iz kojeg grada dolaze il jesul kakvo manje mjesto i niko im nista nece moci jer samo ce pare biti bitne.Pogotov kad drzava smanji na minimum davanja za sport i kad nas pritisnu da vracamo ovo sto uzajmamo bit ce mnogo spajanja klubova.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 30 nov 2012, 14:55

"Bog mi je svjedok da sa ovim klubom imam samo čiste namjere...", zaključio je Gracić.

Evo Nick se zakleo Bogom da vas nece pokrasti 8-)

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 nov 2012, 14:59

_dreamer_ je napisao/la:Ovo je fuzija izmedju Opstine Tuzla i Olimpica, a produkat te fuzije je preimenovanje Olimpica u Slobodu.

Danasnja Sloboda ce se raspustiti, ono sto valja ce u Olimpic, a ono sto ne valja ce po principu "Budi Bog s nama".

Gracic sigurno nece dopustiti da danasnja Sloboda nastavi zivit jer bi to podijelilo masu navijaca, a on zeli sve navijace za sebe sto je potpuno razumljivo.

Samo mi je smijesno to sto su do jucer neki govorili da nema sanse da se spaja Sloboda s Mramorom, jer su tu principi, a sad kada je u pitanju Olimpic, onda to naravno moze, jer Olimpic ima pare i poziciju na tabeli.

Ovo se moze i mora okarakterisati kao korak naprijed... Druge tj. bolje opcije nema
poenta je da kad se fuziras imas korist (obostranu).. sta bi to imala sloboda kad bi se fuzirala s mramorom koji igra predzadnji rang takmicenja?? :?
075

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 30 nov 2012, 15:09

Nema nista od ovoga kad se Imamovic umijesa, njemu nije stalo do Slobode i to cete svi vidjeti.. Sto se tice ideje, mislim da je dobra jer Olimpic s Gracicem je veoma dobar klub, klub koji ima buducnost ( Sloboda ima tradiciju) i eventualno spajanje sa Slobodom bilo bi najbolje za sve. Konacno bi tuzlaci dobili jedan zdrav kolektiv bez korupcije, znamo da je Sloboda uvijek bila jaka u mladjim selekcijama a da vecina tih igraca je protjerana iz kluba jer zna se kako je funkcionisala Sloboda: sto ti je babo " veci", veca ti je i minutaza...
Nazalost, Sloboda je tu upravo zbog takve politike i zbog toga ovo spajanje s Olimpicom vidim kao dobru ideju...

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 30 nov 2012, 15:24

" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: classic, dana/u 30 nov 2012, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 30 nov 2012, 15:24

Nakon što je Bportal.ba jučer prvi objavio informaciju o mogućoj fuziji Slobode i Olimpica te intervju sa prvim čovjekom Olimpica, Nijazom Gracićem, zatalasala se bh. sportska javnost. Gotovo da nema medija koji o tome nije izvjestio, a ono što je važno istaći je i činjenica da Tuzlaci, odnosno navijači Slobode u velikom broju podržavaju ovakvu ideju i nadaju se da će do njene realizacije doći.

Kako bismo saznali šta o svemu misle čelni ljudi Slobode, odnosno legende kluba te bivši igrači, zamolili smo ih za komentar.

Predsjednik Upravnog odbora Slobode, Mersed Kovačević u razgovoru za Bportal.ba ističe da bi bili ludi kada ne bi pristali na ovakvu ideju.

- Ja sam još uvijek malo iznenađen svime, čuo sam za to prije nekoliko dana ali sam mislio da se neko samo šali. Međutim, kao što vidite, to je već ozbiljna stvar. Mene za sada niko još uvijek nije kontaktirao iz Olimpica. Ali, spremni smo na razgovor. Sjest ćemo za stol i pričati o svemu. Što se mene lično tiče, mislim da je ideja gospodina Gracića sjajna. Morali bismo biti ludi kada bismo odbili njegov prijedlog. Naravno, treba vidjeti šta Gracić nudi nama, koji su njegovi zahtijevi i sl. Mi sigurno ne bismo pristali da se iz imena kluba izbaci naziv Sloboda, boje kluba bi morale ostati iste kao i stadion. Neka se nazivu doda prefiks 1919, nemam ništa protiv toga-govori Kovačević.

Na konstataciju da je Nijaz Gracić već imao razgovore sa ljudima iz Opštine Tuzla kazao je:

-Mislim da se gospodin Gracić treba nama obratiti, jer mi kao Upravni odbor trebamo donijeti takvu odluku, a onda to ide na Skupštinu kluba, to je organ koji će odlučiti šta će od svega biti. Osim toga, mi funkcionišemo kao udruženje građana, tako da bi on prije svega trebao obaviti razgovor s nama. Ja mu poručujem da je dobro došao! Sviđa nam se njegova ideja i spremni smo za pregovore.

Iznenađeni, ali zainteresovani
I Dževad Šećerbegović je u prvi mah iznenađen situacijom, ali ni on ne bi imao ništa protiv fuzije sa Olimpicom.

- Treba vidjeti prije svega šta se nama tu nudi, naravno nećemo letjeti pred rudu. Ali, ako ćete iskreno, to je odlično. Mislim da se ništa bolje nije moglo desiti za Slobodu. Gospodin Gracić je dugogodišnji sportski radnik, dugo je u sportu i trebali bismo prihvatiti njegovu ideju. Treba što prije sjesti i razgovarati. Ako je sve tako kao što kažete, ako ćemo dobiti jaku Slobodu bez dugova, onda sam ja za, pristajem- kaže Šećerbegović.

Šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, Denis Sadiković pita se šta bi bilo sa dugovanjima prema trenerima i igračima. On, kao i ostali, podržava ovu ideju.

- Razumijem da bismo se oslobodili tog milionskog duga, ali šta je sa dugovima prema igračima i trenerima kojima je Sloboda dužna? Da li bi u tom slučaju ta nova Sloboda preuzela dugovanja na sebe? Mnogo je tu pitanja. Ja sam veoma iznenađen. Ljudi me zovu, pitaju o čemu se radi, ali ni ja još uvijek o svemu ne znam mnogo. Ako ćete iskreno, mislim da je to odličan projekat! Pričat će se o tome dosta uskoro. Ako se to desi, mislim da bi i grad morao ozbiljnije stati iza kluba, morali bismo svi zajedno sa gospodinom Gracićem raditi na tome da napravmo jaku Slobodu.

Sadikovića, koji je do jučer razmišljao o povratku u Premijer ligu te slaganju igračke križaljke za drugi dio sezone, interesuje i šta bi bilo sa trenutnim kadrom.

- Šta će biti sa nama, sa mnom i ovim igračima? Ima tu dosta nerazjašnjenih pitanja. Mislim da bi oba kluba, ako žele to uraditi, trebala biti korektna prema svojim zaposlenicima i napraviti najbolju stvar za obje strane, nekako najbezbolniju da kažem.

Šta će biti s dugovima
Bivšem igraču Slobode, Samiru Jogunčiću Sloboda duguje dio zarađenog novca iz vremena dok je igrao za Slobodu. A, on nije jedini takav. I Jogunčić se pita šta bi se u tom slučaju desilo sa dugovanjima prema njima.

- Mislim da prema nama, igračima kojima Sloboda duguje novac ne bi bilo uredu da sada kao više nema dugovanja. Ako će gospodin Gracić i ostatak ljudi koji budu činili UO, naći način da izmire dugove prema nama, onda svakako podržavam tu ideju. Mislim da je to prava stvar, dobili bismo time mnogo ali ponavljam, postoji način kako se to radi, ne smijemo zaboraviti neke stvari. Ne smiju se izbacivati ime kluba i klupske boje, to ne bi bilo uredu.

Bivši igrač i trener Slobode, Sakib Malkočević bio je u nevjerici kada smo mu objasnili kompletnu situaciju.

- Ovo je za mene veliko iznenađenje, ne znam šta bih vam kazao, moram o svemu dobro razmisliti, za sada sam bez komentara, kazao je Malkočević.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2012, 16:04

_dreamer_ je napisao/la:Ovo je fuzija izmedju Opstine Tuzla i Olimpica, a produkat te fuzije je preimenovanje Olimpica u Slobodu.

Pa ovo je i jedini nacin da se Sloboda pokrene, jer ako se ovo ne desi Sloboda ce sigurno imati vecih problema. U Pl se nece vratit ove sezone to je ocigledno. Samo ne znam zasto Gracic ovo zeli kada je Olimpik sada dobro stojeci klub, imaju pare, dobru poziciju u PL ide im jako dobro.

Krako receno sta ce se ovim uradit je to da ce se uzeti najblje iz Olimpika, najbolje iz Slobode i formirat novi klub. Ovo se najvise odnosi na igrace, a oni koji ne "zadovolje" imaju mahanje.

Samo me zanima sta ce biti sa ovim momcima iz Slobode sto im se duguju ogromne pare, cisto sumnjam da ce oni to oprostiti a pitanje je kako ce im se to platit.

Olimpic + Sloboca = novi "veci" klub veci izdaci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 30 nov 2012, 16:11

Ako se ujedine, propast ce oba kluba. Jedan propada odmah, a drugi za godinu-dvije kad-tad..
Sjeca li se neko kako je zavrsena fuzija "Zenica" & "Djerzelez" :?:

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 nov 2012, 16:14

Al se zadimilo 8-)

A od kad je vijeka i pamtivijeka, gdje ima dima i vatre.

Btw, pogledajte koliko smo mi samo gladni stabilnosti, rezultata i sporta...več je 50 sportskih radnika dalo svoje mišljenje u samo dan-dva...

Ideja je odlična
tuzlanska Sloboda

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 nov 2012, 16:15

FliX je napisao/la:Ako se ujedine, propast ce oba kluba. Jedan propada odmah, a drugi za godinu-dvije kad-tad..
Ne mozes poredit Zenica i Dzerzelez sa Olimpic i Sloboda, malo razmislite prije nego sto pocnete pisati.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 nov 2012, 16:17

FliX je napisao/la:Ako se ujedine, propast ce oba kluba. Jedan propada odmah, a drugi za godinu-dvije kad-tad..
Izvini, ali ova primjera se ne mogu porediti niti u najluđim snovima
tuzlanska Sloboda

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.