Premijer liga BiH - aktuelno

NoDi80
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2025, 09:40

Turo je napisao/la:
02 jul 2025, 09:11
Odbio Dinamo, Partizan, Istru i Stuttgart - Mihajlo Ševa novi igrač HŠK Zrinjski! :bow:
Pisalo se to u maju hahah
Ne vjerujem da Stuttgart bio opcija ipak momak je iz Krupe U19
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jul 2025, 10:00

Podrška za našeg Predsjednika

pitar9876
Kontakt:

Post Postao/la pitar9876 » 02 jul 2025, 10:24

NoDi80 je napisao/la:
02 jul 2025, 09:40
Turo je napisao/la:
Odbio Dinamo, Partizan, Istru i Stuttgart - Mihajlo Ševa novi igrač HŠK Zrinjski! :bow:
Dolaze u Stuttgart sa svih strana i vjerujem da je imo i ponudu istog, al pitanje je sta mu je nudio Stuttgart, da igra za u19 i drugu ekipu, to je pametno odbit jer vecina igraca koji se ne nametnu na tom nivou idu i u losije klubove od Zrinjskog, isto vrijedi i za Dinamo i Istru. Njemu trebaju seniorske minute i ako mu je Zrinjski obeco da ce bit vazna u21 karika ove sezone, pa to bi vecina igraca prihvatilo.

enimaL
Kontakt:

Post Postao/la enimaL » 02 jul 2025, 10:54

Turo je napisao/la:
Izbor nije bio težak. Dobrodošao u najveći bh klub.
רק חזק

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 jul 2025, 10:55

svrakino1921 je napisao/la:
01 jul 2025, 20:04
Shategabri je napisao/la:
29 jun 2025, 11:34
svrakino1921 je napisao/la:
29 jun 2025, 08:10

Opet imamo najbolju opremu
Komšo, plaha nam ova voditeljka.

.
Plaha! :tokralju:
Koševo Zapad

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2025, 11:57

pitar9876 je napisao/la:
02 jul 2025, 10:24
NoDi80 je napisao/la:
Turo je napisao/la:
Dolaze u Stuttgart sa svih strana i vjerujem da je imo i ponudu istog, al pitanje je sta mu je nudio Stuttgart, da igra za u19 i drugu ekipu, to je pametno odbit jer vecina igraca koji se ne nametnu na tom nivou idu i u losije klubove od Zrinjskog, isto vrijedi i za Dinamo i Istru. Njemu trebaju seniorske minute i ako mu je Zrinjski obeco da ce bit vazna u21 karika ove sezone, pa to bi vecina igraca prihvatilo.
To jeste u pravu si
On ce vjerovstno igrati umjesto Topica
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

LavoviGabela
Kontakt:

Post Postao/la LavoviGabela » 02 jul 2025, 12:02

NoDi80 je napisao/la:
02 jul 2025, 11:57
pitar9876 je napisao/la:
02 jul 2025, 10:24
NoDi80 je napisao/la:

To jeste u pravu si
On ce vjerovstno igrati umjesto Topica
Neće minute dobit, a krilo će vjerojatno pokrivati Majić kao U21, ako ne dovedu nekoga pred kraj roka u 8. mjesecu.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2025, 12:05

Varijantas8 je napisao/la:
02 jul 2025, 08:37
Virtu4l je napisao/la:
01 jul 2025, 23:52

Nije to kao kad igrača prijaviš na minimalac a on prima pare putem nekih online platformi.
Jel to protivzakonito, il je ljigavo?
Krivično djelo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 02 jul 2025, 12:46

Belmin Dizdarević novi Rođeni

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 02 jul 2025, 13:03

Tuce11 je napisao/la:
02 jul 2025, 12:46
vi ste se rodjeni bas slabo pojacali. ne znam sta su vam planovi, ali sa ovom ekipom nema nista od borbe za europu.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 02 jul 2025, 13:16

svemalim1 je napisao/la:
02 jul 2025, 13:03
Tuce11 je napisao/la:
vi ste se rodjeni bas slabo pojacali. ne znam sta su vam planovi, ali sa ovom ekipom nema nista od borbe za europu.
Biće još igrača. Velež je prošle sezone imao roster ništa slabiji od onog za vrijeme Klafurića kad smo uzeli 3 mjesto. Ukoliko ne bude turbulencija, smjene trenera.. očekujem borbu za vrh tabele.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 02 jul 2025, 14:15

Tuce11 je napisao/la:
02 jul 2025, 13:16
svemalim1 je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:
Biće još igrača. Velež je prošle sezone imao roster ništa slabiji od onog za vrijeme Klafurića kad smo uzeli 3 mjesto. Ukoliko ne bude turbulencija, smjene trenera.. očekujem borbu za vrh tabele.
bojim se da nisi realan. ovaj vas roster je mozda 6-7 roster lige po jacini. igras 4 puta protiv zelje, sarajeva, zrinjskog, borca. dodaj siroki i slogu i ne znam gdje tu vidis ovakav velez da nesto moze. iskreno. ako se pojacate i posudi vam sarajevo igrace kao sto se najavljivalo, onda je druga prica.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 02 jul 2025, 14:52

Tek pred kraj prelaznog roka se mogu ocekivati najbolja pojacanja. Uz 3-4 dobra igraca Velez bi mozda i mogao sloziti respektabilnu ekipicu, sto da ne, mada tesko do Europe. Zna li se gdje ide Hadzikic?

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 jul 2025, 15:08

svemalim1 je napisao/la:
02 jul 2025, 14:15
Tuce11 je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:

bojim se da nisi realan. ovaj vas roster je mozda 6-7 roster lige po jacini. igras 4 puta protiv zelje, sarajeva, zrinjskog, borca. dodaj siroki i slogu i ne znam gdje tu vidis ovakav velez da nesto moze. iskreno. ako se pojacate i posudi vam sarajevo igrace kao sto se najavljivalo, onda je druga prica.
martin mircevski je trebao biti top pojačanje lige npr. i na kraju ništa. i takvih bezbroj igrača. igrački kadar je skroz solidan, biće još pojačanja s tim da je jedino karjašević višak vjerovatno zasada i nepotreban potpis, po meni. srećković i đurić ako ostanu, nije to baš 7. ekipa po jačini, posebno ne kad imaš dobrog trenera. nismo se mi ni prošle godine trebali boriti za opstanak vjerovatno, al kad si imao 4 promjene trenera od kojih nijedan nije valjao ...

uostalom, ko garantuje da seedorf, Troupe, Osmanovic nisu flopovi. ne vjerujem da ih je adzem skautirao nesto nit iko iz kluba. pricamo realno, mogu sva trojica prekucati ligu i mozete biti prvi, ali 2.7. prognozirati ko je koja ekipa lige, a ne poznajes ni sta je ko doveo nit sta ce dovesti - nije bas realno :D

a i pitanje je koliko ste vi jači bez jabera, dangubica, ako ode karamarko..
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 02 jul 2025, 15:33

killafrommanilla je napisao/la:
02 jul 2025, 15:08
svemalim1 je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:

martin mircevski je trebao biti top pojačanje lige npr. i na kraju ništa. i takvih bezbroj igrača. igrački kadar je skroz solidan, biće još pojačanja s tim da je jedino karjašević višak vjerovatno zasada i nepotreban potpis, po meni. srećković i đurić ako ostanu, nije to baš 7. ekipa po jačini, posebno ne kad imaš dobrog trenera. nismo se mi ni prošle godine trebali boriti za opstanak vjerovatno, al kad si imao 4 promjene trenera od kojih nijedan nije valjao ...

uostalom, ko garantuje da seedorf, Troupe, Osmanovic nisu flopovi. ne vjerujem da ih je adzem skautirao nesto nit iko iz kluba. pricamo realno, mogu sva trojica prekucati ligu i mozete biti prvi, ali 2.7. prognozirati ko je koja ekipa lige, a ne poznajes ni sta je ko doveo nit sta ce dovesti - nije bas realno :D

a i pitanje je koliko ste vi jači bez jabera, dangubica, ako ode karamarko..
pa dje si killa :mrgreen: nesto slabo pises, ali pametno ti je to.

slazem se ja s tobom. vrlo lako se moze desiti da se okrene, pa vi zavrsite treci a mi sedmi, ko zna. ja govorim kako stvari trenutno izgledaju na papiru. da sam navijac veleza, ne bi se nadao europi odnosno ne bi vjerovao da je moguce, eto da to tako kazem.

ne mogu se bas sloziti da vam je solidan igracki kadar. meni ovo tanko izgleda. nisam upucen kakvo vam je stanje u klubu i kako stojite sa parama, ali mislim da ovo do sad uopste ne obecava.

sto se nas tice, smatram da smo jako dobro odradili sve do sad. za dangubicem nesto ne zalim, al jabera je tesko nadomjestiti, a oko karamarka to portali lupaju. ja bi volio da ima ponuda, ali zvanicnih nema ni za njega ni za bilo koga drugog jos uvijek.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 jul 2025, 16:45

Virtu4l je napisao/la:
01 jul 2025, 23:52
bvsic je napisao/la:
01 jul 2025, 23:23
Jel ovo Tunovic rekao da je im otpis poreznih dugova ulazilo u prihode. U kakvoj mi drzavi zivimo sta je ovo, nama Europol salju na vrata :kafa:

Pa da, ja napisao više puta da je to Kovačević radio da bi prikazao da je poslovao u plusu i da se onda hvali kako je bio uspješan.

Ništa protivzakonito u tome, kao što ti aludiraš, samo je onako ljigavo sa njegove strane.

Nije to kao kad igrača prijaviš na minimalac a on prima pare putem nekih online platformi.
S druge strane ja kad sam vam pisao da niste ni u kakvom plusu poslovali nikad u historiji, ovdje me napadoše kao neprijatelja.

Q&A iz šupljeg u prazno ni na jedno pitanje nije odgovoreno konkretno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 02 jul 2025, 16:48

Javna tajna je da Velez ima probleme unutar kluba i da situacija sa finansijama nije bas najbolja nakon lutanja koje je pocelo sa prethodnom garniturom i samo se nastavilo prosle sezone, a kulminiralo borbom za opstanak.

U ovakvoj, nikad jacoj, konkurenciji ne treba imati visoka ocekivanja sa ovim kadrom i pojacanjima poput Nukica, Mesica, Karjasevica i slicnih ispod-prosjecnih premijerligaskih igraca.

Meni se cini da ljudi jos uvijek potcjenjuju koliko ce ova skracena liga biti jaka i teska za igrati. Klubovi koji to ne prepoznaju na vrijeme se nece dobro provesti, a cini mi se da Velez nazalost nije prepoznao.

Ko misli da je ovo dovoljno za Europu, zao mi je, ali on grijesi i nije rano o tome govoriti. Bolje sad nego kada bude kasno, jer se vrlo lako moze doci u veoma nezavidan polozaj.

Evo samo prvih pet kola: Velez ide Slogi, docekuje Borca, gostuje Sirokom, zatim Zeljeznicar pa Zrinjski. Ko ce tu igrati i sta, mozda Almedin Ziljkic i Edo Vehabovic da se pretvore u Robbena i Guttija?

Sablic nije los izbor. On je neko ko moze napraviti nezgodnu ekipu sa ogranicenim resursima, tako da tu postoji neka nada, ali treba svasta nesto da se poklopi i promijeni do starta prvenstva da bi se Velez mogao ravnopravno nositi sa top cetiri kluba i kupiti bodove na strani protiv ovih, uslovno receno, slabijih ekipa.

Sto se tice posudbi iz Sarajeva, to se zakomplikovalo jer osoba iz Sarajeva koja je posredovala u tim posudbama je nedavno otjerana iz tog kluba. Ja mislim da ce to biti rijeseno i da ce ipak doci neki igraci do pocetka sezone, sto bi moglo popraviti krvnu sliku ekipe.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 jul 2025, 17:03

IMResurrected je napisao/la:
02 jul 2025, 16:48
Javna tajna je da Velez ima probleme unutar kluba i da situacija sa finansijama nije bas najbolja nakon lutanja koje je pocelo sa prethodnom garniturom i samo se nastavilo prosle sezone, a kulminiralo borbom za opstanak.

U ovakvoj, nikad jacoj, konkurenciji ne treba imati visoka ocekivanja sa ovim kadrom i pojacanjima poput Nukica, Mesica, Karjasevica i slicnih ispod-prosjecnih premijerligaskih igraca.

Meni se cini da ljudi jos uvijek potcjenjuju koliko ce ova skracena liga biti jaka i teska za igrati. Klubovi koji to ne prepoznaju na vrijeme se nece dobro provesti, a cini mi se da Velez nazalost nije prepoznao.

Ko misli da je ovo dovoljno za Europu, zao mi je, ali on grijesi i nije rano o tome govoriti. Bolje sad nego kada bude kasno, jer se vrlo lako moze doci u veoma nezavidan polozaj.

Evo samo prvih pet kola: Velez ide Slogi, docekuje Borca, gostuje Sirokom, zatim Zeljeznicar pa Zrinjski. Ko ce tu igrati i sta, mozda Almedin Ziljkic i Edo Vehabovic da se pretvore u Robbena i Guttija?

Sablic nije los izbor. On je neko ko moze napraviti nezgodnu ekipu sa ogranicenim resursima, tako da tu postoji neka nada, ali treba svasta nesto da se poklopi i promijeni do starta prvenstva da bi se Velez mogao ravnopravno nositi sa top cetiri kluba i kupiti bodove na strani protiv ovih, uslovno receno, slabijih ekipa.

Sto se tice posudbi iz Sarajeva, to se zakomplikovalo jer osoba iz Sarajeva koja je posredovala u tim posudbama je nedavno otjerana iz tog kluba. Ja mislim da ce to biti rijeseno i da ce ipak doci neki igraci do pocetka sezone, sto bi moglo popraviti krvnu sliku ekipe.
Renana i Jattu jako tesko da cete dobiti pogotovo Renana ako ubere jos neki gol na pripremama.Realnija slika da cete dobiti Ristica,Butica,Durakovica,Kapetanovica eventualno Unusica,Hamzica,onog Djurica iz Zvijezde 09
Vecina navijaca je misljenja da ce nam Renan biti najvece pojacanje a prema mojim info on je nasoj upravi unaprijed rekao da ne planira nigdje drugo u BiH.

Doveli ste ozbiljnog trenera,kod nas je maksimum maksimuma izvlacio da ne idem sad u detalje pratili ste svi znate sta je bilo ali mi nije normalno koliko ste neozbiljno shvatili ovaj rok.Ima jos vremena da se popravi ali Bgm ovo sada je za 5.ili 6.poziciju.Ako ocekujete vise od ovoga s tim niste realni sekunde
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 jul 2025, 18:44

Novi Pazar - Sloga Doboj 2:2
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 02 jul 2025, 19:10

svemalim1 je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:

Evo ti vezne linije sezona 2023/2024: Pršeš-Šikalo-Vehabović. Bili smo na kraju treći, ispred Sarajeva. Uostalom, po čemu je to sadašnji roster Želje bolji od Veležovog? Vidjet ćeš na kraju sezone tabelu pa ti bude jasnije.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: TylerBurey i 27 gostiju.