FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Esport
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Esport » 08 dec 2016, 18:28

:beba: :beba: :beba: hhDulja sa igrom, sa konceptom kod Cale, kada odemo u kup sampina, kosta 5 miliona
:D :D loo

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 08 dec 2016, 20:20

aleksandar_veliki je napisao/la:Ne treba puno ni mijenjati, pogotovo u januaru. Nasi klubovi se cesto zalete, dovodi se svega i svacega i brzo se shvati da se pogrijesilo. Pametno odvagati, vidjeti gdje je ekipa najtanja i pokusati se pojacati. Zanimljivo ce biti vidjeti sta ce se sa Saidom desiti. Mislim da ce ove pripreme odrediti njegovu fudbalsku buducnost. Ako ne bude pomaka on je definitivno gotov.
Baš tako, ove pripreme će biti krucijalne za njega. Ja da sam na Čalinom mjestu uradio bi sljedeće. Sačekao bi ga do početka prvenstva, ako vidim da ne može haj ti Saide svojim putem, zauzimaš nekom mjesto, uzimaš nekom pare ko zaslužuje više itd. U svakom slučaju klub gubi. Kažem opet znamo šta je uradio za Sarajevo, znamo da poštuje klub i navijače sve znamo, ali nije Sarajevo dobrotvorna organizacija na čijoj grbači možeš biti, a da ništa ne pokazuješ zbog čega si doveden. Vjerujem teško je njemu zna šta su raja očekivala od njega, teško je i navijačima što ga nema u kombinacijama i što nije isti kao prije, teško je i klubu što Said ne može pomoći. Ne možeš hebaji ga takav je život haj da se korektno rastanemo.
SRETAN BROJ - 1725

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 08 dec 2016, 21:03

aleksandar_veliki je napisao/la:
pitic je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ne treba puno ni mijenjati, pogotovo u januaru. Nasi klubovi se cesto zalete, dovodi se svega i svacega i brzo se shvati da se pogrijesilo. Pametno odvagati, vidjeti gdje je ekipa najtanja i pokusati se pojacati. Zanimljivo ce biti vidjeti sta ce se sa Saidom desiti. Mislim da ce ove pripreme odrediti njegovu fudbalsku buducnost. Ako ne bude pomaka on je definitivno gotov.
Baš tako, ove pripreme će biti krucijalne za njega. Ja da sam na Čalinom mjestu uradio bi sljedeće. Sačekao bi ga do početka prvenstva, ako vidim da ne može haj ti Saide svojim putem, zauzimaš nekom mjesto, uzimaš nekom pare ko zaslužuje više itd. U svakom slučaju klub gubi. Kažem opet znamo šta je uradio za Sarajevo, znamo da poštuje klub i navijače sve znamo, ali nije Sarajevo dobrotvorna organizacija na čijoj grbači možeš biti, a da ništa ne pokazuješ zbog čega si doveden. Vjerujem teško je njemu zna šta su raja očekivala od njega, teško je i navijačima što ga nema u kombinacijama i što nije isti kao prije, teško je i klubu što Said ne može pomoći. Ne možeš hebaji ga takav je život haj da se korektno rastanemo.
Realno kad sagledas situaciju to je jedino logicno. Bez obzira na sve ne vidim nista drugo sto bi se moglo napraviti. Mozda mu ponuditi da radi u omladinskim selekcijama. Naravno, sve je uz pretpostavku da doista vise ne mogne se baviti profesionalnim fudbalom.
Fudbal se ne može igrati ako imaš strah od duela, a da o oštrim startovima ne pričamo. Ako ćemo pošteno njega je Čala već i previše čekao. Misliš da bi Čala nekoga sa ovakvim primanjima ovoliko čekao :?: Pa nije Čala lud čovjek, nego je Čala gospodin zna šta je on uradio za Sarajevo u kratkom vremenskom periodu i da je mnoge navijače obradovao i da ga navijači poštuju. Čala zna da je Said vanserijski talenat za ovu ligu kojeg možda i treba sačekati, ali čekati do kraja njegov ugovora :nene: :nene: ne isplati se jednostavno računica je takva. Volio bih da ga ljudi vide i barem na 50% kao prije, ali i to sumnjam :(
SRETAN BROJ - 1725

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 dec 2016, 22:34

aleksandar_veliki je napisao/la:
pitic je napisao/la:
Realno kad sagledas situaciju to je jedino logicno. Bez obzira na sve ne vidim nista drugo sto bi se moglo napraviti. Mozda mu ponuditi da radi u omladinskim selekcijama. Naravno, sve je uz pretpostavku da doista vise ne mogne se baviti profesionalnim fudbalom.
Zato nam proizvodnja igraca i jeste u kur.cu da prostis. Zato sto kad ne znaju sta ce s nekim, daj ga u omladinske. Sta da radi tamo? Preko noci ce postati trener, strateg sta li vec.
Mozes - igraj, ne ide - haj ti brate svojim putem hvala za sve i cao. Pa nije merhamet ba, hocemo li se ikad uozbiljiti.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

High

Post Postao/la High » 08 dec 2016, 22:40

Nekidan se talambasalo o Saidovom nadimku - Jednonogi ili Jednonožac. Ne ismijava se njegova nesreća, već forumski puk koji je mlatio da on s jednom nogom može Ligu prekucati.

Saidu svi mi sve najbolje želimo - nek se oporavi, ali, ako bude u sličnom stanju kao dosad, bolje da ga nisu ni dovodili.

Moja želja su Patrik Doci i Edin Čakal.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 dec 2016, 22:47

aleksandar_veliki je napisao/la:@pasica, ima i ova tvoja mjesta. Naravno, ako se i ide na ovo sto sam rekao, onda je logicno da taj bude dio tima koji radi s mladima, da se skoluje, nikako da vodi glavnu rijec u bilo kojoj kategoriji. No, u pravu si kad kazes da nam proizvodnja igraca lose ide zbog merhmaetluka. Potpuno se slazem.

Ma ne treba biti ni dio nikakvog tima dok se ne skoluje i ispuni uslove za to. Nisi ni ti dobio posao pa te poslali na fax. Nego si zavrsio fax pa aplicirao za posao. Sami sebe najvise kocimo tim nekim nebulozama to je za ne povjerovati.
Imali smo nazalost priliku gledati Hurtica i Uscuplica kako rade pripreme sa ekipom, pa nakon njihovih priprema ekipa nam jedva poluvrijeme istrci. I oni sad fol djecu nesto uce? Ma samo vanserijski talenti kod nas postanu igraci, jer su toliko dobri da ih ovi ne mogu unakaziti.
Oni kojima treba trener, pedagog, strateg, tesko njima.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 08 dec 2016, 23:34

High je napisao/la:Nekidan se talambasalo o Saidovom nadimku - Jednonogi ili Jednonožac. Ne ismijava se njegova nesreća, već forumski puk koji je mlatio da on s jednom nogom može Ligu prekucati.

Saidu svi mi sve najbolje želimo - nek se oporavi, ali, ako bude u sličnom stanju kao dosad, bolje da ga nisu ni dovodili.

Nece Doqi doci, nece nikadaa, nek tvoja suza zalud ne pada... :opaopa: Pehlic? :eh:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

High

Post Postao/la High » 08 dec 2016, 23:37

belosevic28 je napisao/la:
High je napisao/la:Nekidan se talambasalo o Saidovom nadimku - Jednonogi ili Jednonožac. Ne ismijava se njegova nesreća, već forumski puk koji je mlatio da on s jednom nogom može Ligu prekucati.

Nece Doqi doci, nece nikadaa, nek tvoja suza zalud ne pada... :opaopa: Pehlic? :eh:
Žarko Karamatić - čisto zbog ljepote. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 08 dec 2016, 23:39

Prvi fejs Sarajeva birvaktile. Hmm, ne treba odustati ni od Vladimira Nikitovica...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

High

Post Postao/la High » 08 dec 2016, 23:45

belosevic28 je napisao/la:Prvi fejs Sarajeva birvaktile. Hmm, ne treba odustati ni od Vladimira Nikitovica...
Kao ni od Gregora Mohara.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 09 dec 2016, 00:00

pasica je napisao/la: Imali smo nazalost priliku gledati Hurtica i Uscuplica kako rade pripreme sa ekipom, pa nakon njihovih priprema ekipa nam jedva poluvrijeme istrci. I oni sad fol djecu nesto uce? Ma samo vanserijski talenti kod nas postanu igraci, jer su toliko dobri da ih ovi ne mogu unakaziti.
:bow: :salut: :bih:
Sabrine mi moje!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2016, 02:19

pasica je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:@pasica, ima i ova tvoja mjesta. Naravno, ako se i ide na ovo sto sam rekao, onda je logicno da taj bude dio tima koji radi s mladima, da se skoluje, nikako da vodi glavnu rijec u bilo kojoj kategoriji. No, u pravu si kad kazes da nam proizvodnja igraca lose ide zbog merhmaetluka. Potpuno se slazem.

Ma ne treba biti ni dio nikakvog tima dok se ne skoluje i ispuni uslove za to. Nisi ni ti dobio posao pa te poslali na fax. Nego si zavrsio fax pa aplicirao za posao. Sami sebe najvise kocimo tim nekim nebulozama to je za ne povjerovati.
Imali smo nazalost priliku gledati Hurtica i Uscuplica kako rade pripreme sa ekipom, pa nakon njihovih priprema ekipa nam jedva poluvrijeme istrci. I oni sad fol djecu nesto uce? Ma samo vanserijski talenti kod nas postanu igraci, jer su toliko dobri da ih ovi ne mogu unakaziti.
Slazem se, ali ovo sa fizickom spremom su gluposti realno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 09 dec 2016, 08:46

Glopost ako imas posla sa profesionalcima koji su sposobni sami drzati fiziku na nivou.
Mi to nemamo, pa ti sad sam reci kako su izgledali zadnjih pola sata kad ih je Cala preuzeo, i kako sad na kraju polusezone.

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 09 dec 2016, 13:09

http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/slobod ... tak/217034

Jeste li zadovoljni sa prvim pojacanjem? :)

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 09 dec 2016, 13:12

Ma iskreno, ja nisam znao sta da mislim, ni za ni protiv. Sto kazes nije dugo radio, s druge strane najljepsi fudbal smo nekad igrali s njim. Ispostavilo se da je pun pogodak, ne samo on, nego i njegov strucni stab. Jos da vidimo kako ce se snaci u prelaznom roku, pa mozemo dati neki konacan sud.
Eh takva, ako ne i veca, ozbiljnost nam treba u omladinskim pogonima (svima, ne samo FKS), a ne da ono sto ne valja za seniore guramo dole. Kad shvatimo da mozemo nesto napraviti samo pametnim radom od malih nogu, bice nesto od nas. Jer para za Ronalda i Messija nikad necemo imati.

Cheikh
Kontakt:

Post Postao/la Cheikh » 09 dec 2016, 13:14

kinosvra je napisao/la:http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/slobod ... tak/217034

Jesi siguran? Da nije Zrinjski kaparisao?
Football is a game about feelings and intelligence!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 09 dec 2016, 13:16

Ma Piric je nas odavno :D
Trebao je i Ordagic u paketu al ode u koreju..
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 09 dec 2016, 13:18

Cheikh je napisao/la:

Ma kakav Zrinjski...nije tajna da im je velika zelja, ali niti imaju para kao Sarajevo niti se Kenanu ide u Mostar.
Vec je uslove dogovorio, i ako ne ispadne kakva luda ponuda za vani on je na Kosevu.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 09 dec 2016, 13:21

@kinosvra
Reci nam sta je sa duljom, hoce li produziti? Piric je najbolji golman lige kao takav je pojacanje :clap:

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 09 dec 2016, 13:22

kinosvra je napisao/la:
Cheikh je napisao/la:

Ma kakav Zrinjski...nije tajna da im je velika zelja, ali niti imaju para kao Sarajevo niti se Kenanu ide u Mostar.
Vec je uslove dogovorio, i ako ne ispadne kakva luda ponuda za vani on je na Kosevu.
Znalo se za Pirića ima mjesec, obistinilo se hvala Bogu :opaopa:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, boki86, bordobijeli, ErosViverosViv, muhamedhulk i 56 gostiju.