FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 09 dec 2016, 23:22

Locust je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Iskreno ne vidim kako je to Pirić bolji od Pavlovića, osim što je mlađi i ima naše državljanstvo. Last time I checked to nisu stvari koje se računaju kao golmanski atributi. Jedno vrijeme je bio najbolji među juniorima na svojoj poziciji, ali sad - 50% kikser/50% prosječan golman Premijer Lige BiH. Iskreno ne vidim zašto se ovoliko uopšte o njemu priča.

Mislim da bi mnogima svanulo kad bi izbrisali Husaru sa fb. :kafa:
Pavlović nas je ove godine koštao (neto) jedno 4-6 bodova, a to nije nikako dobro.

Pirić je znatno bolji golman, uz ove druge pluseve koje si nabrojao.

Sve naravno zavisi od plate. Ako traži platu 20-30 % veću od Bojana treba ići na to. Ako traži nerealne sume, bajbaj.
Je8i ga, takođe nas je vadio u krucijalnim situacijama gdje smo kasnije mi nekih nafakškim golovima u 284. minutu pobjeđivali jedan razlike. Iskreno nema neke razlike između njih, barem ne drastične. Po mom nekog, recimo ukusu, ako ne (ne)stručnom mišljenju, u pet deka prosjek ove lige obojica. Ponavljam, to je moje viđenje.

Ako već želi da dođe, iste uslove kao Bojan i da se bori za prvo mjesto. Nikako se ne mogu oteti utisku da smo Bojana nekako izbacili iz forme kad je nepravedno skinut s gola da Delač odigra tih nekoliko mečeva iako smo znali da isti ide 200%. :salut:
Samo Saraj'vo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2016, 23:32

PitarBordo je napisao/la:Obećat' Dulji 100.000 nečega bonusa ako uzmemo obje titule a on udvostruči asistencije na proljeće. :kafa:
:thumbup:

Za mene je asistencija isto sto i gol, a ove njegove su u vecini slucajeva realizatore stavljale pred svrsen cin, imali su zaista lagane zadatke. Uvijek bih u ekipi imao prije ovakvog igraca nego neku desetku koja suta iz svake moguce situacije i koja je nesto sporija i slabija u igri jedan na jedan. Duljina realizacije i dalje ostaje mali problem, bilo bi dobro i zbog njega samog kad bi dva-tri ona klasicna prodora zavrsio golom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 09 dec 2016, 23:35

Bojan da kojim slučajem raskine sad ugovor sa nama, svakom klubu u BiH bi bio veliko pojačanje i bio bi prvi izbor.
Izuzev Viteza koji forsira onog nigerijca iz Rijeke i možda kona, jer forsiraju također svog golmana.
Tako da odreći se olako Bojana nije opcija. Zajedno sa Pirićem bio bi to najjači golmanski par lige.
Sad, da li je ijedan od njih spreman bit na klupi, to je druga priča.

v0zdra
Kontakt:

Post Postao/la v0zdra » 09 dec 2016, 23:53

19FKS46 je napisao/la:Golman nije prioritet. Te pare sto bi na Pirica otisle, dodat jos i dovesti dobrog igraca u sredini, koji ce odskakat kvalitetom od prosjeka i unaprijediti nasu igru.
on trazi raskid ugovora sa slobodom, ako reakine ugovor nebi nas marke kosto. golman koji vrijedi 700,000 eura sa 22 godine, i mi ga modza dzaba mozemo dovesti, bili bi naj bece budale na svijetu da ne napravimo taj potez.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 10 dec 2016, 00:02

Sabinho je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ja se bojim da ce Dulja,ukoliko potpise novi ugovor i dobije ogromne pare na ruke i platu,grohnuti kao sto je i Radovac grohno nakon potpisa novog ugovora.
I za njega i za nas je najbolje bilo da se do sada prodao.
On ne moze toliko grohnut iiz razloga sto posjeduje veci kvalitet nego Radovac, te zbog pozicije koju igra. :)
A i ne puca po raji,Dulja mislim,po našim navijačima,po nam?? :kafa: :facepalm:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

19FKS46
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19FKS46 » 10 dec 2016, 00:03

v0zdra je napisao/la:
19FKS46 je napisao/la:Golman nije prioritet. Te pare sto bi na Pirica otisle, dodat jos i dovesti dobrog igraca u sredini, koji ce odskakat kvalitetom od prosjeka i unaprijediti nasu igru.
on trazi raskid ugovora sa slobodom, ako reakine ugovor nebi nas marke kosto. golman koji vrijedi 700,000 eura sa 22 godine, i mi ga modza dzaba mozemo dovesti, bili bi naj bece budale na svijetu da ne napravimo taj potez.
Cega bolan 700 000?
Mozda klikera

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 dec 2016, 00:08

v0zdra je napisao/la:
Jeidni igrac iz nase lige za kojeg ce neko iskesirati 700 000 eura je Duljevic, mozda nesto vise. Od ostalih igraca, ako neko dosegne 400 milja bice plafon.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

High

Post Postao/la High » 10 dec 2016, 00:10

I više nego pristojno privesmo kraju prvi dio sezone, iako ni četiri boda zaostatka, samo zbog toga što oni imaju lakši raspored, nisu baš malo. Nije gorak okus nama na ovoj pauzi i vjerujem da će to utjecati na posjetu na otvaranju drugog dijela sezone. Uz fino vrijeme i uz dobre rezultate sa pripremnih utakmica, posjeta na prvoj utakmici na Koševu može nam biti i 8.000.

Ako Said bude odigrao 17 minuta na nekoj od pripremnih, bit će i 10.000.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 10 dec 2016, 00:17

Sabinho je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Obećat' Dulji 100.000 nečega bonusa ako uzmemo obje titule a on udvostruči asistencije na proljeće. :kafa:
:thumbup:

Za mene je asistencija isto sto i gol, a ove njegove su u vecini slucajeva realizatore stavljale pred svrsen cin, imali su zaista lagane zadatke. Uvijek bih u ekipi imao prije ovakvog igraca nego neku desetku koja suta iz svake moguce situacije i koja je nesto sporija i slabija u igri jedan na jedan. Duljina realizacije i dalje ostaje mali problem, bilo bi dobro i zbog njega samog kad bi dva-tri ona klasicna prodora zavrsio golom.
Meni konzistentnost asistencija kod igrača draža nego golovi, a Haris to fakat može na ovoj poziciji trenutnoj, nekako mi je drastično beskorisniji na krilu, ili je do mene pa nekako drugačije zamišljam to.
Samo Saraj'vo.

v0zdra
Kontakt:

Post Postao/la v0zdra » 10 dec 2016, 00:54

Golman Slobode Kenan Pirić u naredni prelazni rok ulazi kao slobodan igrač, potvrđeno nam je iz dva izvora. Fudbaler Slobode Kenan Pirić zatražio je raskid ugovora sa svojim klubom zbog neisplaćivanja doprinosa na plate, a dobio je slučaj protiv svog kluba na Arbitražnoj komisiji N/FS BiH. Prema izvoru iz krovne kuće našeg fudbala, Sloboda nije postupala prema zakonima i propisima, te plate Piriću nije isplaćivala preko transakcijskih računa u banci te je tako izbjegla plaćanje poreza i doprinosa, kao i uplatu zdravstvenog osiguranja. Kako naš izvor koji je želio ostati anoniman tvrdi, zakon je vrlo decidan po ovom pitanju i jednako se primjenjuje na sve, tako da svaki igrač može dobiti presudu na Arbitražnoj komisiji pri Nogometnom savezu BiH ako je plate primao u kešu, odnosno putem blagajne. Ovim smo povodom kontaktirali i Admira Husarića, zastupnika Kenana Pirića, koji je potvrdio da će njegov igrač u narednom prelaznom roku napustiti Slobodu. "Tačno je da Kenan Pirić može napustiti Slobodu jer je slobodan igrač. Arbitražna komisija je presudila u njegovu korist jer su svi propisi na njegovoj strani. I pored toga, želim naglasiti da će zbog korektnosti i odnosa sa pojedinim ljudima u Slobodi, prije svih sa Denisom Karićem i Nerminom Čolićem, Agencija koja je zastupnik Kenana Pirića uplatiti dio sredstava od transfera klubu ako Kenan ostvari inostrani transfer", kazao je Husarić.

Pročitajte više na: http://****/premijer-liga-bih/potv ... grac/72185

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 dec 2016, 00:56

Ako ti se otvori opcija da golmana poput Pirica dovedes za NULA maraka, lud si ako se premisljas. Pa liku su 22 godine, znamo da su golmanske najboljetamo oko 26-27 godina. Moze samo jos napredovati kod nas...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

v0zdra
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la v0zdra » 10 dec 2016, 00:57

19FKS46 je napisao/la:
v0zdra je napisao/la:
Cega bolan 700 000?
Mozda klikera
na Transfermarkt-u njegova vrijednost je 700,000 eura, po tome sam gledao

v0zdra
Kontakt:

Post Postao/la v0zdra » 10 dec 2016, 00:59

belosevic28 je napisao/la:Ako ti se otvori opcija da golmana poput Pirica dovedes za NULA maraka, lud si ako se premisljas. Pa liku su 22 godine, znamo da su golmanske najboljetamo oko 26-27 godina. Moze samo jos napredovati kod nas...
to i ja bas mislim, to se ne propusta.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 dec 2016, 01:08

@vozdra, svi se slazemo da nam golman nije prioritet, ali ovo je prilika koja se ne propusta.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 10 dec 2016, 10:00

belosevic28 je napisao/la:@vozdra, svi se slazemo da nam golman nije prioritet, ali ovo je prilika koja se ne propusta.
Tacno
samo opet da kazem da bi ja vise volio da zadrzimo Pavlovica nego Adilovica, ali to zbog stranaca pa nezz :roll:

PS Pavlovic cuva kazneni ko i Begovic zadnje vrijeme znaci da je klasa :lol: :lol:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

pacijent
Kontakt:

Post Postao/la pacijent » 10 dec 2016, 10:54

Prodaje li neko bilo koju duksericu iz udruzenja?
i kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj

1946

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 10 dec 2016, 11:03

Nadam se da ce prije tog pirica doc dobar vezni. Golman nam i nije prijeko potreban!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 dec 2016, 11:17

Pirića ako imaju priliku treba dovest, momak je dobar ''materijal'' plus domaći. Kod nas ima mogućnosti napredovanja i uslove. Vezni i napadač su proiriteti.

High

Post Postao/la High » 10 dec 2016, 11:45

Dajte nam sredinu i napad, a golmana poslije toga. Naša odbrana je, i pored dobrog broja grešaka i nevjerovatno primljenih golova, najbolja u Ligi - primili smo najmanje golova, a napad nam i nije za pohvaliti jer smo dali svega dva gola više od sedmoplasirane Slobode. Nevjerovatno - imamo čak sedam neriješenih utakmica. :roll:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 10 dec 2016, 12:50

Ne podcjenjujem našu odbranu, ali prilično defanzivna dva centralna vezna Sarić-Rustemović (ili kao izmjene Ivetić, Mihojević) su jedan od razloga što smo primili malo golova.
Samo naprijed Saraj'vo!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee i 24 gosta.