FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Ajzea
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ajzea » 20 sep 2015, 21:24

Genie i anonimni zahvaljujem :)
Kao što je nekoliko nas najavilo, vratili su se oni koji se trebaju vratiti te se obratili samom kopu. Petarde fuj !
Nekoliko puta smo pravili 100% šanse na šta je linijski odgovarao sa podignutom zastavicom.. Mislim da bar pola od onog nije bio ofsajd ali eto.. Čapljić na hayatu :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 20 sep 2015, 21:26

Ima li iko stream za Hayat?

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 20 sep 2015, 21:27

slika

ofsajd kod Jocinog ponistenog gola
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 sep 2015, 21:30

taj se čini da jeste. ali on ga je vratio brat bratu 12 puta.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 20 sep 2015, 21:39

Da mi je ko rekao da ću hvaliti cjebep ikada u životu reko bi mu da nije normalan...nakon izjednačenja i navijanja sa juga "igrajte pichke" cjebep je gromoglasno podržao ekipu i nosio je do pobjede. Jug ne bih komentarisao, posebno sigurnih 4-5 milja kazne koje nas čekaju i ranije spomenuto skandiranje. Nikad gore.
Što se igre tiče ne sjećam se da smo više 100% šansi napravili nego danas i umalo da nam se osveti. Prvo poluvrijeme disciplinovano, agresivno, uz presing i razbijanje njihove igre, što je rezultiralo sa (samo) dva gola, i bezbroj akcija i šansi. Drugo poluvrijeme bez angažovanja i discipline i na kraju uz dosta sreće dođosmo do pobjede. Po meni neki igrači totalno van forme nakon Evrope, da ih ne imenujem, ko prati zna o čemu govorim, i to je razlog strepnje svaku tekmu. Vlado je za sada uspio uvesti malo više discipline i angažovanosti i to je to. Za 10 dana je teško i napraviti više. Joco..hm trudio se i ovo mu je i najbolja tekma koju je odigrao od početka sezone. Na žalost nema baš sreće i fale ti golovi. Ja očekujem da protiv malih proradi :D :D :D . Opet cjebep za nepovjerovat, i pored svih promašaja skandiranje Joci (kad se samo sjetim šta se Adiloviću govorilo) za svaku pohvalu.
Bitna pobjeda, fata se priključak ka vrhu, i sada fokus na srijedu i kup. Dati šansu Veci i mlađim i odmornim igračima. Joco obavezno igrat ne bi li zabio konačno. A onda Travnik u nedelju i samo na pobjedu ići. Kako lakše igramo vani nego kući, očekujem pobjedu i definitivni povratak samopouzdanja pred derbi. ove godine sam ubjeđen da ćemo ih dobiti i to ubjedljivo.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 20 sep 2015, 21:48

Lijep intervju sa Vladom
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 20 sep 2015, 21:48

Oni su čini mi se u drugom poluvremenu promjenili formaciju u 3-5-2 gdje se tiago totalno pogubio,vraćao se nazad.Ako je neko primjetio momenat kad mu je Edis objema rukama mahao da ide naprijed.Linijski sudija kao da na željeznici radi zastavica uvjek gore,ja mislim da mu se ruka ukočila.Imam osjećaj da smo mehki u sredini,fali taj destruktivac.

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 20 sep 2015, 21:54

Moram reci da godinama unazad kad god igramo utakmice sa na papiru najlakšim protivnicima uvijek smo se patili i tesko dolazili do gola. Današnja utakmica je bila sa dobrom agresivom i bezbroj prilika. Treba sačekati i vidjeti šta će vrijeme donijeti i podržati igrače a ne odmah skandirati protiv. Pratim želju dvadeset i kusur godina i nikad ovako cemeran odnos prema svom klubu od vlastitih navijača nisam vidio.. Postali smo nesto sto nikad nismo bili... Zeljoooo

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 20 sep 2015, 22:03

Zna li neko zašto semafor nije radio?

Ne znam, ja bih pohvalio Manijake što se bore da nakon svega ipak održe jug i grupu. Ipak, Željo bez Manijaka nije Željo! Samo neka nastave, doći će to sve na staro sa vremenom. Bili su mi zgadili utakmicu u trenutku dok su bacali one petarde, imam osjećaj da je trajalo cijelu vječnost a dugo su ih bacali, pa onda uz dimne, pa uz baklje ... došlo mi je da izađem sa stadiona, ali valjda to tako mora. Ne znam odakle odjednom ta furka sa petardama, ali moram priznati da ih je lijepo vidjet da opet na jugu navijaju cijelu utakmicu. Samo naprijed!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 sep 2015, 22:08

naravno da je lijepo. al' kaznu neće biti lijepo vidjeti.

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 20 sep 2015, 22:16

Pa dobro, mislio sam na grupu kao grupu, njihovu podršku, navijanje, transparente ... naravno da ih nikad neću podržati zbog pirotehnike a i sami znaju da nas kažnjavaju i da klub ispašta zbog toga.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 sep 2015, 22:17

ZZtop10 je napisao/la:slika

ofsajd kod Jocinog ponistenog gola
Opet je ovo u guz ofsajd ili ne al' yebemu majku hoće li jednom spustiti zastavicu u ovakvim situacijama :roll:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

KeepTheBlueFlag
Kontakt:

Post Postao/la KeepTheBlueFlag » 20 sep 2015, 22:39

Ovo danas je po meni bilo jako lose, da strahujemo protiv jedne Drine, u pojedinim momentima je izgledalo jako amaterski. Nadam se da je jug svjestan da ce mo biti opravdano kaznjeni.I ja sam jako protiv lopovskog saveza, ali one petarde i baklje su stara prica...
Pojedini nasi su preumisljeni da su postali europski igraci.
Beganovic ne zasluzuje da bude medju 18.
Mladenovic-garantujem bar 12 boljih lijevih bekova u ligi...
Joco-jedino da mu se svi izmaknu mozda da nekad go...
Nikad se na grbavici nije cuvala lopta pored korner zastavice, a pogotovo protiv ekipe kao drina... Nikad losije :(

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 20 sep 2015, 22:42

Stvorimo bruku prilika, dobre sanse imamo, vodimo i onda se opustimo i primimo golove. Igrali smo, zalagali se, desava se. Ali skandiranje "igrajte *****" i one baklje. Kakvi primitivci. Boze sacuvaj.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 20 sep 2015, 23:03

Svako kolo nam bar gol ponište, ovo je ba smišljeno otimanje

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 20 sep 2015, 23:08

Eto rekoše da je poništen čist gol Đelmiću protiv Olimpica...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 20 sep 2015, 23:11

Kaže Boro Elčić (savezni instruktor suđenja) na BHT1 pregled kola da je Želji na Koševu protiv Olimpika poništen čist pogodak Đelmića. Zakopa savez duboko pod zemlju, njih i njihove linije i amatersko suđenje.

Pored toga, ovi sa BHT postavili naš treći gol sa današnje utakmice kao sporan. :? Navodno je Bogdanović, koji je navodno bio u ofsajd poziciji, zaklonio golmana od kojeg je bio bar pet metara udaljen. Kažu da će za narednu emisiju dobiti snimak od saveza pa da vide da li je bio u ofsajdu, ali nisu ni pogledali naša dva poništena gola niti gomilu sumnjivih ofsajda. CIRKUS!
Zadnja izmjena: Genie, dana/u 20 sep 2015, 23:17, ukupno mijenjano 2 puta.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 20 sep 2015, 23:12

Dvije očajne reakcije poslije prekida. To se treba dobro analizirati, primili smo dva gola bukvalno iz peterca. A trebali smo davno imati riješenu utakmicu kakve šanse smo imali. Đelmić dva zabio, a fulio dvije još bolje situacije, gdje je išao sam na golmana. Stokiću se još nikako ne da, prvo ona stativa, pa poslije ono kod 2:1, kad mu odbrani golman. (I Dado je zaslužio gol danas, šteta što ono ne dade na kraju.) Ali i nakon tog šoka, uspijevamo napraviti dobar pritisak i izvući se iz te situacije.

Sjever je bio uz igrače do pobjede. Lijepo je vidjeti opet više raje na jugu, ali ljubav nije svjesno pravljenje štete klubu i "igrajte ****" u trenutku kad primamo drugi gol.

S obzirom na trenutak - previše kikseva na leđima, pad forme većine igrača, smjena trenera u nezgodnom trenutku - sve zajedno zadovoljan sam ovom utakmicom, ali samo kao najavom nečega boljeg uskoro.
FK Željezničar 1921

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 20 sep 2015, 23:14

http://****.ba/novost/201372/n ... dali-video
radio sarajevo
članak je nažalost indikativan

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 20 sep 2015, 23:19

RobertoBaggio je napisao/la:Dvije očajne reakcije poslije prekida. To se treba dobro analizirati, primili smo dva gola bukvalno iz peterca. A trebali smo davno imati riješenu utakmicu kakve šanse smo imali. Đelmić dva zabio, a fulio dvije još bolje situacije, gdje je išao sam na golmana. Stokiću se još nikako ne da, prvo ona stativa, pa poslije ono kod 2:1, kad mu odbrani golman. (I Dado je zaslužio gol danas, šteta što ono ne dade na kraju.) Ali i nakon tog šoka, uspijevamo napraviti dobar pritisak i izvući se iz te situacije.

Sjever je bio uz igrače do pobjede. Lijepo je vidjeti opet više raje na jugu, ali ljubav nije svjesno pravljenje štete klubu i "igrajte ****" u trenutku kad primamo drugi gol.

S obzirom na trenutak - previše kikseva na leđima, pad forme većine igrača, smjena trenera u nezgodnom trenutku - sve zajedno zadovoljan sam ovom utakmicom, ali samo kao najavom nečega boljeg uskoro.
Nisi samo dodao da je treći go iz čistog opsajda,igrač Želje ispred golmana Drine kojeg ometa.Ali treba biti postojan i dalje optuživati savez ;)
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.