Safet Sušić - Pape

ZutiMrav
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ZutiMrav » 17 feb 2014, 10:53

Tweeds_10 je napisao/la:Kakve li ce tek reakcije biti kad objavi zvanicni spisak putnika za Brazil. Vec pizdimo sto poziva ove klade za prijateljske a svi znamo da ce isti biti prvi na spisku za brazil. :lol:
Jos ako pobjede Egipat... Nece Vrsketa niko izbaciti iz rep.
Susic Tino je vec stalni rep. :?
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 feb 2014, 10:56

Virtu4l je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Haha. Fakat !
Hangover klan se raspao, to je očito već odavno. Nema više fb/twitter/dubrovnik/budva orgijanja.
Isto je Susic uradio i protiv USA cini mi se (ne sjecam se tacno koja prijateljska), Ibricica nije zvao, ali ga je za sljedecu kvalifikacionu utakmicu odmah pozvao, kad je poceo igrati.

Al cuj, Hangover klan. :lol: . Spaha, Dzeko, Ibro, cetvrti je Amir Spahic. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 17 feb 2014, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 17 feb 2014, 10:58

Coraco je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la:Hadzic i Tino Susic su sredili svu papirologiju i Pape je kao i obicno pozvo te novodobijene igrace da se isprobaju. Trebalo je ganjati i ova dva druga (Arsa i Tank) da sto prije dobiju papire. Nevjeruj sto pisu nase novine. :)
Dugo vremena Hadzic sredjuje papirologiju a Sušić tako brzo. :? Jer ipak, ne potencira se toliko dugo da Sušić uleti u A tim pa da je krenuo davno da sređuje papire.
Kako god, Pape se mora malo okrenuti ovim igračima poput Arslanagića i Tankovića, i onog golmana Husića, da ih posjeti koji put, ne mora samo savez i novinari raditi, malo da se ugleda na druge selektore.

Hadzic je ganjo duplo drzavljanstvo u Austriji sto je veoma komplikovano, dugotrajno i na kraju neizvjesno, pa je poslje austrijski savez odugovlacio tako da jo potrajalo. Susic nije imo tih problema.

Sa ovom drugom recenicom se slazem, treba loviti ove ostale igrace sto prije. (Husic je vec pristo igrati za nase mlade selekcije)

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 17 feb 2014, 11:06

Kad vec imamo "igrace" iz Rijeke, Hajduka ne vidim razlog da se ne pozove i Husejonovic iz Dinama ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 17 feb 2014, 11:09

Blek_Stena je napisao/la:Kad vec imamo "igrace" iz Rijeke, Hajduka ne vidim razlog da se ne pozove i Husejonovic iz Dinama ;)
Jel povreda ligamenata koljena dovoljno dobar razlog?
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 17 feb 2014, 11:20

19risha88 je napisao/la: ZABILI SMO KIŠU GOLOVA... SVIM TIM JAKIM REPREZENTACIJAMA ZBOG KOJIH TI TVRDIS DA NAM JE GRUPA BILA TEŠKA :D TI NIKAKO DA NE SHVATIŠ DA TRENER NE MOŽE UČINITI PUNO,JER ON SAMO MOŽE GLEDATI UTAKMICU ISTO KO I NAS DVOJICA... MOŽEŠ TI BITI NAJVEĆI STRUČNJAK NA SVIJETU AL AKO NEMAŠ IGRAČE KOJI MOGU OSTVARITI TVOJE ZAMISLI DŽABA TI SVE... NAJZASLUŽNIJI ZA SP SU IGRAČI.. A NIKAKO SELEKTOR... ŠTO NE IZVEDE NA SELAMET OVE KLUBOVE KOJE JE VODIO ??? SVE DO JEDNOG DONJI DOM FUDBALA... A POGLEDAJ MALO

1994. - 1995. Cannes
1996. - 1998.Istanbulspor
2001. Al-Hilal
2004. - 2005.Konyaspor
2005. - 2006.Ankaragücü
2006.Rizespor
2008.Rizespor
2008. - 2009.Ankaraspor
2009. -

NE PRDI BEZVEZE,TEK SE TREBA DOKAZAT KAO TRENER A TI GA UKIVAŠ U ZVIJEZDE... I TO JE I SAM REKAO KAD JE DOŠAO NA SELEKTORSKU POZICIJU,DA ŽELI KROZ REPKU DA SE PROBIJE I DA VODI JAKE KLUBOVE..
haj sto neznas pisati malim slovima vec i neznas citirati :mrgreen:

Nisam tvrdio da je grupa bila teska, ali nije bila ni lahka. Nemoze biti grupa biti lahka gdje imas 24 pojena i na kraju prodjes na gol razliku. Grupa bi bila lahka da smo sa 20 pojena vec bili prvi, ali to nije slucaj. Imali smo jednu dobru Grcku u grupi (nije velesila, ali uvjek se vrti tu negdje). Imali smo jednu Slovacku koja je urangu sa nama ali je sama sebe zafrkala na startu (to je se inace uvjek nama dogadjalo osim ovaj put). Ostale ekipe nisu nesto ali uvjek te mogu kostati bodova kao sto su eto Slovake kostale. Znaci nije toliko slaba grupa da smo se prosetali kroz nju.

Po drugoj izjavi vidim da nisi igro nikad fudbal. Slazem se sa tim da ako igraci nisu sposobni da provedu zamisao trenera na ternu onda nece biti uspjeha, ali tu mozes imati svjetske igrace i neces imati uspjeha. Problem u tom slucaju je komunikacija izmedju tima i igraca. Dobar selektor ce znati sa igracima, znace se prilagoditi situaciji, znaci motivisati igrace, izvuce maksimum iz svakog itd itd itd...samim tim svaki trener ima zasluge za uspjeh i neuspeh. Naravno to imaju i igraci, to se podrazumjeva.
I opet zakljucak: tvoja tvrdnja da selektro nema nikakve zasluge je absolutno neistinita.

Ova druga teza da Susic nije treniro neke svjetske klubove stoji, ali ima itekako iskustva ako bi ga naprimjer poredili sa Barbarezom koji nikog dosad nije treniro (prije bi uzeo za selektora Bajramvica, on makar trenira juniore od st. pauli). Treniro je neke prosjecne klubove, ali nista to neznaci da je on los trener. Mozda mu i lezi vise nas mentalitet nego ovih stranih ekipa pa zato moze jos bolje da radi. Mozda nije treber za klubove, vise mu leze reprezentacije (svega ovoga ima u fudbalskom svjetu). Na kraju krajeva kad je Morinjo dobio sansu da trenira Porto kakvo je to on iskustvo imo pa postade svjetski trener. Ima trenera koji prodju po nekoliko klubova i nemaju nikakvog usjeha a odjednom sa nekom beze ekipom imaju supet uspjej. Sve se to podesava i normalno je u nogometu. Zato ti prdis od zora a nemas pojma u fudbalu.

I na kraju nigdje ga nisam kovao u zvjezde i tvrdio da je on najbolji, malo me pogresno svagtas. Reko sam samo da nije toliko los koliko ga ovdje ljudi pljuju. Pluvanje je prevazislo sve granice, a covjek je uradio vecinu stvari kako treba. Ima greski, ali ko nema greske nek se javi. Nije bio toliko dokazan kao trener kad je preuzeo selektorsku poziciju ali valjda je sad vec steko afirmacij. Cjeli svjet ga cjeni i hvali samo neki na forumu so toliki strucnjaci da znaju bolje hahahahaah how yes no-kako da ne .... bes ste dobri

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 17 feb 2014, 11:53

Blek_Stena je napisao/la:Kad vec imamo "igrace" iz Rijeke, Hajduka ne vidim razlog da se ne pozove i Husejonovic iz Dinama ;)

E druze on ne odgovara licno Susicu ,da bar ima pravo prezime :( Kako je krenulo tesko cemo mi dobaciti do osmine finala na SP

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 12:58

Armala je napisao/la:Kako je krenulo tesko cemo mi dobaciti do osmine finala na SP
To će biti veliko razočarenje, jer inače smo redovni učesnici osmine i četvrtine finala na velikim takmičenjima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 feb 2014, 13:21

Virtu4l je napisao/la:
Armala je napisao/la:Kako je krenulo tesko cemo mi dobaciti do osmine finala na SP
To će biti veliko razočarenje, jer inače smo redovni učesnici osmine i četvrtine finala na velikim takmičenjima.
inace su Nigerija i Iran svjetske fudbalske velesile, protiv kojih nemamo apsolutno nikakve sanse i trebamo cim pocne utakmica skinuti gace i nag.uziti se
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2014, 13:28

Nigerija i Iran ce puknuti kada budu pokusali da zaustave ovu lavinu:

---------------------Begovic----------------------
Mujdza-----Bicakcic-----Spahic-----Kolasinac--
---------------------Salihovic -------------------
----Hajrovic--------Pjanic----------- Lulic----
-------------Ibisevic-------Dzeko---------------

Ima da ih nema, pa i da nas vodi Stevie Wonder himself. 8-)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 17 feb 2014, 13:32

@Principatus
Nije loša postava, najbolje što možemo pružiti.

---------------------Begovic----------------------
Mujdza-----Bicakcic-----Spahic-----Kolasinac--
---------------------Salihovic -------------------
----Hajrovic--------Pjanic----------- Lulic----
-------------Ibisevic-------Dzeko---------------

Možda samo Salihović je klimav, loše je igrao zadnje tekme ali ipak SP je nešto drugacije.

Definitivno Misimović nakon ove povrede i daj bože da bude u top formi bojim se da Pjanica nece baciti umjesto Hajrovica a Miske ide u sredinu.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 17 feb 2014, 13:33

MaksuzBaksuz je napisao/la:
19risha88 je napisao/la: ZABILI SMO KIŠU GOLOVA... SVIM TIM JAKIM REPREZENTACIJAMA ZBOG KOJIH TI TVRDIS DA NAM JE GRUPA BILA TEŠKA :D TI NIKAKO DA NE SHVATIŠ DA TRENER NE MOŽE UČINITI PUNO,JER ON SAMO MOŽE GLEDATI UTAKMICU ISTO KO I NAS DVOJICA... MOŽEŠ TI BITI NAJVEĆI STRUČNJAK NA SVIJETU AL AKO NEMAŠ IGRAČE KOJI MOGU OSTVARITI TVOJE ZAMISLI DŽABA TI SVE... NAJZASLUŽNIJI ZA SP SU IGRAČI.. A NIKAKO SELEKTOR... ŠTO NE IZVEDE NA SELAMET OVE KLUBOVE KOJE JE VODIO ??? SVE DO JEDNOG DONJI DOM FUDBALA... A POGLEDAJ MALO

1994. - 1995. Cannes
1996. - 1998.Istanbulspor
2001. Al-Hilal
2004. - 2005.Konyaspor
2005. - 2006.Ankaragücü
2006.Rizespor
2008.Rizespor
2008. - 2009.Ankaraspor
2009. -

NE PRDI BEZVEZE,TEK SE TREBA DOKAZAT KAO TRENER A TI GA UKIVAŠ U ZVIJEZDE... I TO JE I SAM REKAO KAD JE DOŠAO NA SELEKTORSKU POZICIJU,DA ŽELI KROZ REPKU DA SE PROBIJE I DA VODI JAKE KLUBOVE..
haj sto neznas pisati malim slovima vec i neznas citirati :mrgreen:

Nisam tvrdio da je grupa bila teska, ali nije bila ni lahka. Nemoze biti grupa biti lahka gdje imas 24 pojena i na kraju prodjes na gol razliku. Grupa bi bila lahka da smo sa 20 pojena vec bili prvi, ali to nije slucaj. Imali smo jednu dobru Grcku u grupi (nije velesila, ali uvjek se vrti tu negdje). Imali smo jednu Slovacku koja je urangu sa nama ali je sama sebe zafrkala na startu (to je se inace uvjek nama dogadjalo osim ovaj put). Ostale ekipe nisu nesto ali uvjek te mogu kostati bodova kao sto su eto Slovake kostale. Znaci nije toliko slaba grupa da smo se prosetali kroz nju.

Po drugoj izjavi vidim da nisi igro nikad fudbal. Slazem se sa tim da ako igraci nisu sposobni da provedu zamisao trenera na ternu onda nece biti uspjeha, ali tu mozes imati svjetske igrace i neces imati uspjeha. Problem u tom slucaju je komunikacija izmedju tima i igraca. Dobar selektor ce znati sa igracima, znace se prilagoditi situaciji, znaci motivisati igrace, izvuce maksimum iz svakog itd itd itd...samim tim svaki trener ima zasluge za uspjeh i neuspeh. Naravno to imaju i igraci, to se podrazumjeva.
I opet zakljucak: tvoja tvrdnja da selektro nema nikakve zasluge je absolutno neistinita.

Ova druga teza da Susic nije treniro neke svjetske klubove stoji, ali ima itekako iskustva ako bi ga naprimjer poredili sa Barbarezom koji nikog dosad nije treniro (prije bi uzeo za selektora Bajramvica, on makar trenira juniore od st. pauli). Treniro je neke prosjecne klubove, ali nista to neznaci da je on los trener. Mozda mu i lezi vise nas mentalitet nego ovih stranih ekipa pa zato moze jos bolje da radi. Mozda nije treber za klubove, vise mu leze reprezentacije (svega ovoga ima u fudbalskom svjetu). Na kraju krajeva kad je Morinjo dobio sansu da trenira Porto kakvo je to on iskustvo imo pa postade svjetski trener. Ima trenera koji prodju po nekoliko klubova i nemaju nikakvog usjeha a odjednom sa nekom beze ekipom imaju supet uspjej. Sve se to podesava i normalno je u nogometu. Zato ti prdis od zora a nemas pojma u fudbalu.

I na kraju nigdje ga nisam kovao u zvjezde i tvrdio da je on najbolji, malo me pogresno svagtas. Reko sam samo da nije toliko los koliko ga ovdje ljudi pljuju. Pluvanje je prevazislo sve granice, a covjek je uradio vecinu stvari kako treba. Ima greski, ali ko nema greske nek se javi. Nije bio toliko dokazan kao trener kad je preuzeo selektorsku poziciju ali valjda je sad vec steko afirmacij. Cjeli svjet ga cjeni i hvali samo neki na forumu so toliki strucnjaci da znaju bolje hahahahaah how yes no-kako da ne .... bes ste dobri
Kao prvo ti si počeo pisati kako ja ne znam pisati malim slovima,pa zatim da ne znam citirati ili šta već... Al' to na kraju nije poenta priče,kao što nije ni poenta da ti ne znaš kako se piše negacija uz glagol,jer da znaš ne bi pisao nikada (neznaš i tako to da ti ne pišem ostale greške)...

Ja ti samo kažem da u ovim kvalifikacijama jedino ko nas je namučio bila je Slovačka,za koju samo od početka tvrdio da će biti teža od Grčke,što se i pokazalo na kraju... Za razliku od Grka,Slovaci se vole nadigravat,i imaju takav profil igrača pa mogu... A znaš i sam da smo imali sreće u Slovačkoj kao malo kad... A za onu zadnju utakmicu smo sami sebi krivi,što smo izgubili u Zenici jer su katastrofalno odigrali,pa smo se morali vaditi zadnje kolo i strahovat,od prosječne ekipe,koju bi razbili ko od šale,samo da nije bio onakav pritisak... Ja ti samo kažem da smo jedina reprezentacija čiji selektor nije uspio kroz 4 godine naći defanzivnog veznog,koji će zamijeniti Rahimića,nego su se dovodili razni igrači koji sjede na klupama svojih klubova iz jedne vrlo poznate agencije... A svako ko kaže da se nije mogao naći defanzivni vezni laže... I nisam ni ja rekao da je on totalno loš,samo nemoj da pravite od njega Mourinha,kad to nije... Eto budi iskren pa reci je li ludost imati jednog Avdiju Vršajevića u reprezentaciji?? Imao je 1000x šansu i vidjelo se da nije za A tim... I ima njih još tu,samo mi nije jasno kako to ne vidiš???
I nije mi jasno zašto nećeš da priznaš da se od TINA SUŠIĆA pravi defanzivni igrač a on veze nema s tom pozicijom! Nemam ja ništa protiv momka,ali zašto onda ne može MUHAMED BEŠIĆ ili SANJIN PRCIĆ na tu poziciju,nego za njih kao nema mjesta iako je Bešić super odigrao protiv Meksika na poziciji zadnjeg veznog,iako za razliku od Tina to igrao i u HSV-u i u Reprezentaciji A,U-21... PRCIĆ je isto ofanzivni vezni kao i TINO al se od Prcića ne pravi defanzivni,nego se kaže nema mjesta,zbog Misimovića i Pjanića... Ti pričaj šta hoćeš,ali se pokazalo koliko ne zna u utakmici sa Portugalom,a vala i sa Argentinom,samo mi možemo igrati bez DM na cijelom dunjaluku i to ni manje ni više protiv Argentine,lagano smo mogli primiti 5 komada... Al ti to nećeš priznati,nego gradiš mišljenje o njemu na osnovu Litavnije,Latvije,Lihtenštajna,nikad gore Grčke i repke koja je kao i mi Slovačka... A ja Barbareza nisam ni pomenuo,tek je skinuo kopačke,ja sam govorio za Vahida Halilhodžića da je po meni mnogo bolji i najbolje riješenje za našu klupu... Neko koga svi znaju,i ko ima autoritet! A ne pišem ja ovo sve jer mrzim Safeta,pišem jer ne želim da mi se smiju reprezentaciji sutra! Imamo više igrača iz HNL od Hrvatske,što je nenormalno...

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 17 feb 2014, 13:46

A evo za sve one koji su slijepi kod očiju.. TINO SUŠIĆ JE POZVAN U REPREZENTACIJU JER IGRA U HAJDUKU DEFANZIVNOG VEZNOG,A NAMA TA POZICIJA U REPREZENACIJI ŠKRIPI... POŠTO JE IGRAO ZA VIKEND I DOBIO JE POZIV... A ŠTA JE IGRAO ZA VIKEND??? POZICIJU KOJU JE IGRAO RAHIMIĆ,PA NARAVNO,SAMO VI NE VIDITE...
slika

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 17 feb 2014, 13:49

19risha88 je napisao/la:A evo za sve one koji su slijepi kod očiju.. TINO SUŠIĆ JE POZVAN U REPREZENTACIJU JER IGRA U HAJDUKU DEFANZIVNOG VEZNOG,A NAMA TA POZICIJA U REPREZENACIJI ŠKRIPI... POŠTO JE IGRAO ZA VIKEND I DOBIO JE POZIV... A ŠTA JE IGRAO ZA VIKEND??? POZICIJU KOJU JE IGRAO RAHIMIĆ,PA NARAVNO,SAMO VI NE VIDITE...
slika
vidimo mi procitat i sa manjim slovima :D

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 17 feb 2014, 13:51

samoposteno je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:A evo za sve one koji su slijepi kod očiju.. TINO SUŠIĆ JE POZVAN U REPREZENTACIJU JER IGRA U HAJDUKU DEFANZIVNOG VEZNOG,A NAMA TA POZICIJA U REPREZENACIJI ŠKRIPI... POŠTO JE IGRAO ZA VIKEND I DOBIO JE POZIV... A ŠTA JE IGRAO ZA VIKEND??? POZICIJU KOJU JE IGRAO RAHIMIĆ,PA NARAVNO,SAMO VI NE VIDITE...
slika
vidimo mi procitat i sa manjim slovima :D
Ja to samo za one što se prave čoravi pa ne vide da smo opet bez DM :D

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 17 feb 2014, 13:51

Zahirović je ispao iz svih kombinacija, jer ne igra nikako ..
Šteta za njega jer je znao odigrati poprilicno dobro za repku. Ne vjerujem da ce dobiti poziv za Brazil.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 feb 2014, 13:52

Ja sam gledao utakmicu i definitivno nije igrao krilo, vec je bio centralno plasiran, u prvom djelu cak je vise lijevo stajao pored Andrijasevica koji je bio snjim centralno. Kakvo krilo ba?

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 17 feb 2014, 13:55

Batko je napisao/la:Ja sam gledao utakmicu i definitivno nije igrao krilo, vec je bio centralno plasiran, u prvom djelu cak je vise lijevo stajao pored Andrijasevica koji je bio snjim centralno. Kakvo krilo ba?
Ali je poenta da je on igrač koji je po svojoj prirodi ofanzivni vezni a oni ga hoće u reprezentaciju na silu na defanzivnog,a on za to niti ima fizičke predispozicije nit je to igrao u juniorima,kadetima... Takav eksperiment imamo u reprezentaciji čitave kvalifikacije,Medunjanin se jadan slomi glumeći defanzivca... isto ga odjednom ponese i krene u napad,i onda ljudi kontru,i spašavaj se majko moja :D

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 feb 2014, 13:58

19risha88 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Ja sam gledao utakmicu i definitivno nije igrao krilo, vec je bio centralno plasiran, u prvom djelu cak je vise lijevo stajao pored Andrijasevica koji je bio snjim centralno. Kakvo krilo ba?
Ali je poenta da je on igrač koji je po svojoj prirodi ofanzivni vezni a oni ga hoće u reprezentaciju na silu na defanzivnog,a on za to niti ima fizičke predispozicije nit je to igrao u juniorima,kadetima... Takav eksperiment imamo u reprezentaciji čitave kvalifikacije,Medunjanin se jadan slomi glumeći defanzivca... isto ga odjednom ponese i krene u napad,i onda ljudi kontru,i spašavaj se majko moja :D
Pricas mi price, ko da sam od juce ovdje... :mrgreen:

Ja sam samo "haplicirao" zbog toga sto se pocelo tvrditi da je zadnju tekmu igrao desno krilo, posto sam ja gledao znam da nije...

To da nije def vezni stoji ali tu trenutno igra.

samerloff
Kontakt:

Post Postao/la samerloff » 17 feb 2014, 13:59

dobar je susic, ipak treba veliko znanje da ubijes ove L repke.. a to sto nas je slovacka UBILA u dvije tekme i sto su nas vile pronosale u grckoj kada su grci fulili prazan go cemo zanemariti... frajer ne zna 2 rijeci sastaviti al ajd.. mozes ti iz zavidovica, ali zavidovici nece nikada iz tebe susicu !
" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot] i 3 gosta.