MaksuzBaksuz je napisao/la:19risha88 je napisao/la:
ZABILI SMO KIŠU GOLOVA... SVIM TIM JAKIM REPREZENTACIJAMA ZBOG KOJIH TI TVRDIS DA NAM JE GRUPA BILA TEŠKA

TI NIKAKO DA NE SHVATIŠ DA
TRENER NE MOŽE UČINITI PUNO,JER ON SAMO MOŽE GLEDATI UTAKMICU ISTO KO I NAS DVOJICA... MOŽEŠ TI BITI NAJVEĆI STRUČNJAK NA SVIJETU AL AKO NEMAŠ IGRAČE KOJI MOGU OSTVARITI TVOJE ZAMISLI DŽABA TI SVE... NAJZASLUŽNIJI ZA SP SU IGRAČI.. A NIKAKO SELEKTOR... ŠTO NE IZVEDE NA SELAMET OVE KLUBOVE KOJE JE VODIO ??? SVE DO JEDNOG DONJI DOM FUDBALA... A POGLEDAJ MALO
1994. - 1995. Cannes
1996. - 1998.Istanbulspor
2001. Al-Hilal
2004. - 2005.Konyaspor
2005. - 2006.Ankaragücü
2006.Rizespor
2008.Rizespor
2008. - 2009.Ankaraspor
2009. -
NE PRDI BEZVEZE,TEK SE TREBA DOKAZAT KAO TRENER A TI GA UKIVAŠ U ZVIJEZDE... I TO JE I SAM REKAO KAD JE DOŠAO NA SELEKTORSKU POZICIJU,DA ŽELI KROZ REPKU DA SE PROBIJE I DA VODI JAKE KLUBOVE..
haj sto neznas pisati malim slovima vec i neznas citirati
Nisam tvrdio da je grupa bila teska, ali nije bila ni lahka. Nemoze biti grupa biti lahka gdje imas 24 pojena i na kraju prodjes na gol razliku. Grupa bi bila lahka da smo sa 20 pojena vec bili prvi, ali to nije slucaj. Imali smo jednu dobru Grcku u grupi (nije velesila, ali uvjek se vrti tu negdje). Imali smo jednu Slovacku koja je urangu sa nama ali je sama sebe zafrkala na startu (to je se inace uvjek nama dogadjalo osim ovaj put). Ostale ekipe nisu nesto ali uvjek te mogu kostati bodova kao sto su eto Slovake kostale. Znaci nije toliko slaba grupa da smo se prosetali kroz nju.
Po drugoj izjavi vidim da nisi igro nikad fudbal. Slazem se sa tim da ako igraci nisu sposobni da provedu zamisao trenera na ternu onda nece biti uspjeha, ali tu mozes imati svjetske igrace i neces imati uspjeha. Problem u tom slucaju je komunikacija izmedju tima i igraca. Dobar selektor ce znati sa igracima, znace se prilagoditi situaciji, znaci motivisati igrace, izvuce maksimum iz svakog itd itd itd...samim tim svaki trener ima zasluge za uspjeh i neuspeh. Naravno to imaju i igraci, to se podrazumjeva.
I opet zakljucak: tvoja tvrdnja da selektro nema nikakve zasluge je absolutno neistinita.
Ova druga teza da Susic nije treniro neke svjetske klubove stoji, ali ima itekako iskustva ako bi ga naprimjer poredili sa Barbarezom koji nikog dosad nije treniro (prije bi uzeo za selektora Bajramvica, on makar trenira juniore od st. pauli). Treniro je neke prosjecne klubove, ali nista to neznaci da je on los trener. Mozda mu i lezi vise nas mentalitet nego ovih stranih ekipa pa zato moze jos bolje da radi. Mozda nije treber za klubove, vise mu leze reprezentacije (svega ovoga ima u fudbalskom svjetu). Na kraju krajeva kad je Morinjo dobio sansu da trenira Porto kakvo je to on iskustvo imo pa postade svjetski trener. Ima trenera koji prodju po nekoliko klubova i nemaju nikakvog usjeha a odjednom sa nekom beze ekipom imaju supet uspjej. Sve se to podesava i normalno je u nogometu. Zato ti prdis od zora a nemas pojma u fudbalu.
I na kraju nigdje ga nisam kovao u zvjezde i tvrdio da je on najbolji, malo me pogresno svagtas. Reko sam samo da nije toliko los koliko ga ovdje ljudi pljuju. Pluvanje je prevazislo sve granice, a covjek je uradio vecinu stvari kako treba. Ima greski, ali ko nema greske nek se javi. Nije bio toliko dokazan kao trener kad je preuzeo selektorsku poziciju ali valjda je sad vec steko afirmacij. Cjeli svjet ga cjeni i hvali samo neki na forumu so toliki strucnjaci da znaju bolje hahahahaah how yes no-kako da ne .... bes ste dobri
Kao prvo ti si počeo pisati kako ja ne znam pisati malim slovima,pa zatim da ne znam citirati ili šta već... Al' to na kraju nije poenta priče,kao što nije ni poenta da ti ne znaš kako se piše negacija uz glagol,jer da znaš ne bi pisao nikada (neznaš i tako to da ti ne pišem ostale greške)...
Ja ti samo kažem da u ovim kvalifikacijama jedino ko nas je namučio bila je Slovačka,za koju samo od početka tvrdio da će biti teža od Grčke,što se i pokazalo na kraju... Za razliku od Grka,Slovaci se vole nadigravat,i imaju takav profil igrača pa mogu... A znaš i sam da smo imali sreće u Slovačkoj kao malo kad... A za onu zadnju utakmicu smo sami sebi krivi,što smo izgubili u Zenici jer su katastrofalno odigrali,pa smo se morali vaditi zadnje kolo i strahovat,od prosječne ekipe,koju bi razbili ko od šale,samo da nije bio onakav pritisak... Ja ti samo kažem da smo jedina reprezentacija čiji selektor nije uspio kroz 4 godine naći defanzivnog veznog,koji će zamijeniti Rahimića,nego su se dovodili razni igrači koji sjede na klupama svojih klubova iz jedne vrlo poznate agencije... A svako ko kaže da se nije mogao naći defanzivni vezni laže... I nisam ni ja rekao da je on totalno loš,samo nemoj da pravite od njega Mourinha,kad to nije... Eto budi iskren pa reci je li ludost imati jednog Avdiju Vršajevića u reprezentaciji?? Imao je 1000x šansu i vidjelo se da nije za A tim... I ima njih još tu,samo mi nije jasno kako to ne vidiš???
I nije mi jasno zašto nećeš da priznaš da se od TINA SUŠIĆA pravi defanzivni igrač a on veze nema s tom pozicijom! Nemam ja ništa protiv momka,ali zašto onda ne može MUHAMED BEŠIĆ ili SANJIN PRCIĆ na tu poziciju,nego za njih kao nema mjesta iako je Bešić super odigrao protiv Meksika na poziciji zadnjeg veznog,iako za razliku od Tina to igrao i u HSV-u i u Reprezentaciji A,U-21... PRCIĆ je isto ofanzivni vezni kao i TINO al se od Prcića ne pravi defanzivni,nego se kaže nema mjesta,zbog Misimovića i Pjanića... Ti pričaj šta hoćeš,ali se pokazalo koliko ne zna u utakmici sa Portugalom,a vala i sa Argentinom,samo mi možemo igrati bez DM na cijelom dunjaluku i to ni manje ni više protiv Argentine,lagano smo mogli primiti 5 komada... Al ti to nećeš priznati,nego gradiš mišljenje o njemu na osnovu Litavnije,Latvije,Lihtenštajna,nikad gore Grčke i repke koja je kao i mi Slovačka... A ja Barbareza nisam ni pomenuo,tek je skinuo kopačke,ja sam govorio za Vahida Halilhodžića da je po meni mnogo bolji i najbolje riješenje za našu klupu... Neko koga svi znaju,i ko ima autoritet! A ne pišem ja ovo sve jer mrzim Safeta,pišem jer ne želim da mi se smiju reprezentaciji sutra! Imamo više igrača iz HNL od Hrvatske,što je nenormalno...