Safet Sušić - Pape

19risha88
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la 19risha88 » 17 feb 2014, 14:01

Batko je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Ja sam gledao utakmicu i definitivno nije igrao krilo, vec je bio centralno plasiran, u prvom djelu cak je vise lijevo stajao pored Andrijasevica koji je bio snjim centralno. Kakvo krilo ba?
Ali je poenta da je on igrač koji je po svojoj prirodi ofanzivni vezni a oni ga hoće u reprezentaciju na silu na defanzivnog,a on za to niti ima fizičke predispozicije nit je to igrao u juniorima,kadetima... Takav eksperiment imamo u reprezentaciji čitave kvalifikacije,Medunjanin se jadan slomi glumeći defanzivca... isto ga odjednom ponese i krene u napad,i onda ljudi kontru,i spašavaj se majko moja :D
Pricas mi price, ko da sam od juce ovdje... :mrgreen:

Ja sam samo "haplicirao" zbog toga sto se pocelo tvrditi da je zadnju tekmu igrao desno krilo, posto sam ja gledao znam da nije...

To da nije def vezni stoji ali tu trenutno igra.
Treba Džeku nagovorit da sve ove što žele u repku preko izmišljenih pozicija ovako
slika

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 17 feb 2014, 14:11

Ma nema veze sto Tino nije defanzivni vezni,napravit ce adze da bude,kad je bio Medunjanin sto ne bi i on,ili kad je Sejo lijevi bek ili Visca napadac ili Vedad desno krilo ili Avdija,cekaj sta je ono Avdija,i on desno krilo ili mozda kreator?Je li ikad na spisku bio kao odbranbeni igrac tj. desni bek?Prosvijetlite me Papetobranci?
Đe ona prica Avdija je bio pozivan zato sto nema Mujdze i Vranjesa,kad se oni vrate on nece biti pozivan?Vidim li dobro ili su se obojica vratili,otkud Avdija,sta igra,krilo?Koliko to imamo krila,5?Kvrzic,Hajrovic,Avdija,Lulic,Visca i dva,tri beka.Sto ce nam 8 bocnih igraca?Je li bitno samo neka imena ugurati tu pa kako god budu rasporedjeni,ako treba i izmislit ce se pozicije?Itd.itd,ima jos toga ali ima i vremena.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 17 feb 2014, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 17 feb 2014, 14:11

Ja nemam problem stim da Susic radi brata trpa neke igrace. Pa nije Susic prvi selektor koji to radi, kod nas je to normalno od kvalifikacija 1998. Svi selektori su uzimali pare na razne nacine pored ovih primanja dogovrenih ugovorom. Pa nije Ciro budala, obogatio se za one dvije godine. Kakvih vedeta je Sliskovic dovodio, pola ih nije moglo na jacem mahalskom terminu igrati.
Mene jede kod Susica to sto forsira "svoje" igrace te ih poslije mnogih utakmica hvali. Pa nismo mi ovce da nam poslije poraza protiv Slovacke istice Vrsajevica kao igraca koji je zadovoljio. I bratica ce forsirati. Zapamtite da je Misimovica prekrizio zbog licnih interesa. Igrat ce mali Susic i prije Hajrovica. Jednostavno Susic nema obraza. Da ima pozvao bi umjesto Sunjica nekog mladog igraca iz lige, iz mlade repke, svakako nece igrati, pa nek isforsira nekog iz nase lige. Ako nista nek cijeli svijet gleda onaj spisak s igracem iz nase lige, a ne dva igraca iz propalog Hajduka.
Da se razumijemo gledao sam dva-tri puta Hajduk ima nesto u ovom malom, ali jednostavno nije zasluzio poziv za repku, te za Brazil. Ali nije ni drugih 7-8.
Cesto se pisalo o kriteriju Safetovom za odabir igraca, te zove jednog iz Kine drugog ne zove zato sto igra u Kini. Pa ne zove one koji su standardni, a pocne mu utakmicu takav. Pa kaze da nece zvati igrace bez ugovora pa pozove i takvog. Safet Susic nema obraza, radi licnih interesa radi stvari koje svi vidimo. Sreca pa imamo 10-12 igraca koji igraju u ligama petice pa nije lud da stavi npr. Lulica na klupu da bi igrao Vrsajevic ili neki drugi njegov pulen. Nadat se da nece biti povreda kod nasih nosilaca igre, te da ce ovi njegovi biti slovo na papiru, sve dok se ne izbore sami na klupskom nivou za bolji status.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 17 feb 2014, 14:21

ovo je ono što imamo najbolje... samo se treba poradit još na dovođenju Arslanagića,Tankovića,i Salatića i eventualno Dilavera... i tako dodati na postojeći kadar, i rastjerat igrače tipa Vršajvić,Šunjić i još neke padobrance,ostalo su sve ublehe...
slika

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 feb 2014, 14:27

19risha88 je napisao/la:A evo za sve one koji su slijepi kod očiju.. TINO SUŠIĆ JE POZVAN U REPREZENTACIJU JER IGRA U HAJDUKU DEFANZIVNOG VEZNOG,A NAMA TA POZICIJA U REPREZENACIJI ŠKRIPI... POŠTO JE IGRAO ZA VIKEND I DOBIO JE POZIV... A ŠTA JE IGRAO ZA VIKEND??? POZICIJU KOJU JE IGRAO RAHIMIĆ,PA NARAVNO,SAMO VI NE VIDITE...
slika
Upravo to.
Momak nije zadnji vezni i to je ono najgore.

Nemam ništa protiv toga da kaparišemo još jednog mladog igrača, koji, ko zna, možda u budućnosti ostvari neki dobar transfer i postane igrač vrijedan reprezentacije, ali Sušić je sve osim ono što nama treba kada govorimo o poziciji zadnjeg veznog, a Pape je to naveo kao razlog zašto ga poziva u repku: nedostatak zadnjeg veznog.

Samo budala misli da ćemo mi sa Tinom riješiti taj problem, a to i Pape zna, i apsolutno je nemoguće da mi u Brazilu protiv Argentine startamo sa Tinom kao destruktivcem :lol: Stvarno da nije jadno bilo bi smiješno. Onda se postavlja pitanje zašto ga je zvao ?
Jer ja ne vidim nijedan valjan razlog da Tino Sušić, igrač HAJDUKA, a ni tamo nije glavni igrač, bude ispred jednog Muhameda Bešića.

Opet kažem, nemam ništa protiv momka, ima potencijala da postane dobar igrač, ali da je on riješenje našeg problema, nije niti će ikad biti.
Igrač je koji je ofanzivno orijentisan a mi takvih veznjaka imamo napretek i stvarno ne znam kako neko može braniti Papeta nakon njegove izjave da zove Tinu jer nam fali zadnji vezni. Strašno.. Jedino tako mogu opisati ovo čemu smo mi svjedoci.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 14:49

Amar Dzeko je napisao/la:Jer ja ne vidim nijedan valjan razlog da Tino Sušić, igrač HAJDUKA, a ni tamo nije glavni igrač, bude ispred jednog Muhameda Bešića.
Ja vidim samo jedan valjan razlog, a on se zove Muhamed Bešić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 feb 2014, 15:02

Nije loš ovaj Papetov spisak konačno na njemu nema igrača koji u svojim klubovima griju klupe (Ibricic, Zahirovic, Rahimic itd). Naravno da trebamo pokusati da pridobijemo jos kojeg igraca do SP-a poput Arslangica, Tankovica, Hrgote itd, te isporbati i neke igrace iz mlade repke prije svih Besica i Prcica. Bi ce interesantno vidjeti kako ce se u igru uklopiti Hadzic i Susic ja bi im obojici da po jedno poluvrijeme.

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 17 feb 2014, 15:33

Principatus je napisao/la:Nigerija i Iran ce puknuti kada budu pokusali da zaustave ovu lavinu:

---------------------Begovic----------------------
Mujdza-----Bicakcic-----Spahic-----Kolasinac--
---------------------Salihovic -------------------
----Hajrovic--------Pjanic----------- Lulic----
-------------Ibisevic-------Dzeko---------------

Ima da ih nema, pa i da nas vodi Stevie Wonder himself. 8-)

Protiv Nigerije i Irana obavezno ovako a protiv Argentine ni slucajno sa dva napadaca, posto neki bi neki tezak poraz mogao da uzdrma nase igrace sto moze uvijek uticati na dalji tok takmicanja

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 feb 2014, 16:03

Virtu4l je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Jer ja ne vidim nijedan valjan razlog da Tino Sušić, igrač HAJDUKA, a ni tamo nije glavni igrač, bude ispred jednog Muhameda Bešića.
Ja vidim samo jedan valjan razlog, a on se zove Muhamed Bešić.
Upravo tako.Mnogi nece da shvate da je Mume sam sebi kriv sto ga nema u reprezentaciji.Mozemo pljuvati svi da Vlado ne valja,ali je istina da je Besic lagao za povredu i nije se javljao selektoru mlade reprezentacije koji je tada bio u Mađarskoj i koji je zelio porazgovarati s njim.
Sada kada bi Besic dobio poziv u A reprezentaciju ispao bi pravi cirkus unutar mlade reprezentacije.Svi igraci koji imaju barem malo vise kvaliteta (tipa Prcic,Hajrovic,Krunic) bi mozda to shvatili pogresno i ignorisali poziv u mladu selekciju,s nadom da ce svejedno zaigrati s vremenom za reprezentaciju.
Ovim mladim igracima treba staviti do zanja da je privilegija igrati za selekcije BiH bez obzira bila to U-17 ili U-21 reprezentacija.Treba im jos do zanja dati da se bez svakakog moze i da vode racune sto rade,a upravo ovakvim potezima Susica cini se da se to doznanja daje Besicu.
Besic prvo mora izgladiti odnos s Jagodicem te tek onda razmisljati o pozivu u A reprezentaciju.Skoro sam procitao da ce ga Vlado zvati na naredno okupljanje (prijateljska u maju),taman idealna sansa za njega da se isprica izborniku mlade reprezentacije te ponovo otvori sebi vrata A repke.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 17 feb 2014, 16:06

Nije Besic uletio Jagodicu,cuj Jagodic da bude nekom moralna vertikala,zato nam se i rusi sve.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 16:08

Adi_Zepce je napisao/la:Skoro sam procitao da ce ga Vlado zvati na naredno okupljanje (prijateljska u maju),taman idealna sansa za njega da se isprica izborniku mlade reprezentacije te ponovo otvori sebi vrata A repke.
Daleko je maj, u tom slučaju je izgubljen za SP. Ne znam dali ćemo mi prvo ići sa širim spiskom, koji će se onda tokom priprema skratiti na 23. Bešića bih volio vidjeti u timu prije svih ovih talenata koji se konstantno spominju.
Voli te tvoje Sarajevo.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 feb 2014, 16:10

To ti je nas problem jer odmah mislimo na nekakvu korupciju i ulecanje,a zna se da je Besic zbog navodne povrede odbio da igra jednu prijateljsku utakmicu,a na kraju ni p od povrede nije bilo.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 17 feb 2014, 16:49

Kad vidim kakvim igracima se steli odlazak u Brazil i posto nema nista od novih igraca koje mi ovdje prizivamo onda bi stvarno bio red da se na SP pozovu Rahimic,Pandza,Ibricic i Muslimovic,cak mislim i da jos uvijek mogu dati vise od ovih menadzerskih preporuka.Oni su bar nekad nesto znacili u ovoj reprezentaciji za razliku od ovih novoiskocenih anonimusa a sto bi rekli Papetoljubci za njih svakako ima vremena,cemu zurba?
I Osim je izjavio da se ne bi odrekao Rahimica i Muslimovica sto je pametnom i onome ko zeli da slusa savjete sasvim dovoljno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 16:56

drummer je napisao/la:I Osim je izjavio da se ne bi odrekao Rahimica i Muslimovica sto je pametnom i onome ko zeli da slusa savjete sasvim dovoljno.
Idi na temu Elvira Rahimića pa vidi šta forumaši misle o tome.
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 17 feb 2014, 17:02

Virtu4l je napisao/la:
drummer je napisao/la:I Osim je izjavio da se ne bi odrekao Rahimica i Muslimovica sto je pametnom i onome ko zeli da slusa savjete sasvim dovoljno.
Idi na temu Elvira Rahimića pa vidi šta forumaši misle o tome.
Pusti ti foumase,bitnije je sta navijaci misle o tome.Siguran sam da ih je vecina za moj prijedlog.Niko ko ima casti i obraza ne šuta ko pse igrace koji su ugradili dio sebe u neki uspjeh,ne bi trebali ni mi.A osim mozda Rahimica,svi jos itekako mogu igrati,cak moze i on pa poluvrijeme,poluvrijeme.Njegovo iskustvo u situaciji kad recimo imamo povoljan rezultat i kad ga treba cuvati je neprocjenjivo.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 17 feb 2014, 17:37

pročitah sada posljednje dvije stranice a pratim ovu kao i ostale teme. jasno da je jedna od najfrekventnijih. Ono sto zelim napisati jeste ovo oko rahimića i njegovog nepozivanja. Mislim da je idealno da ga se zovne na SP da igra nekih posljednjih 20 minuta u jacem tempu ili (abd) predužetke. ne vidim razloga da ga se zove za prijateljsku jer se zna koliko i šta može. No rahimić je više od limitranog igrača i jasno je da se treba traziti alternativa za tu poziciju. Pape nije pogrijesio sto nije zvao ovih 4-5 igraca, posebno ibričića za kojeg i ne znam sto ga zvao a drago mi je da je zacepio price o tome da ga zove jer je neciji haver, kao i da nije zvao zahirovića za kojeg kazu da je njegov mezimac itd itd. Također, iako je jako kasno veoma je bitno naći nekoga za sredinu i zato pozivanje ove dvojice za koje misli da mogu odgovoriti poziciji je logično i prihvatljivo. realno ne treba sada dizati prašinu oko igrača koji i ne mogu igrati za BiH i opet realno arslaganica niko nije spominjao prije 2 mjeseca.zelje jedno a realnost je ipak nešto drugo. Ne mislimd a je pape neki veliki stručnjak ali ga realno treba pustiti da odradi ovo do kraja.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 17 feb 2014, 17:43

Armala je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Nigerija i Iran ce puknuti kada budu pokusali da zaustave ovu lavinu:

---------------------Begovic----------------------
Mujdza-----Bicakcic-----Spahic-----Kolasinac--
---------------------Salihovic -------------------
----Hajrovic--------Pjanic----------- Lulic----
-------------Ibisevic-------Dzeko---------------

Ima da ih nema, pa i da nas vodi Stevie Wonder himself. 8-)

Protiv Nigerije i Irana obavezno ovako a protiv Argentine ni slucajno sa dva napadaca, posto neki bi neki tezak poraz mogao da uzdrma nase igrace sto moze uvijek uticati na dalji tok takmicanja
Protiv Argentine umjesto Ibisevica staviti Vranjesa kraj Seje i to je to. Na desnoj strani imamo Mujdzu,Vranjesa i Hajrovica a lijevo Sea, Seju i Lulica. Svi trce ko ludi, a sto je dobro ako Kolasinac ili Mujzda krenu naprijed Sejo i Vranjes mogu komotno ostati iza.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 17 feb 2014, 19:49

“To je kod nas uvijek tako. Ne smiješ se ni prezivati kao selektor. Safet je njega dobro provjerio. Nije Safet bez veze, on je pametan dečko. Zna šta priča svijet, ali ja znam da ga je on lično išao provjeravati i gledati. Prema tome, Safet neće ići protiv sebe, niti protiv ekipe koju je napravio”, rekao je Osim za ****.ba.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 feb 2014, 19:54

'ta će Osim
Voli te tvoje Sarajevo.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 17 feb 2014, 20:11

Virtu4l je napisao/la:'ta će Osim
Ma ja , ipak mozambik i ekipa bolje znaju od gospode Sušić , Osim .

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 4 gosta.