Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Semper
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Semper » 19 jan 2021, 21:21

InatSilniBosanski je napisao/la:
19 jan 2021, 21:17
pozdrav svim forumasima

nisam pratio temu iskreno nisam ni mislio da se prati rukometna repka na forumu, posto vidim da ima momaka koji su dosta upuceni zanima me zna li neko sta je bili sa lijevim bekom Vedranom Delicem igrao je mislim par puta i za repku, bio jedan od najvecih talenata nisam odavno nista o njemu procitao bas dugo . . .
Vedran igra drugu bundesligu i medju vodecim je strijelcima , igra lijevo krilo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2021, 21:33

Terzic je bio odličan igrač, dok ga u Veszpremu nisu prekomandovali u odbranu .
U onom jakom Izviđaču je Prce bio rezerva Terziću, za nase standarde je Prce extra igrač al podcjenjuje se Terzić previse, star je ok al ima veliku karijeru iza sebe Prce ni bilo koji drugi igrač mu nisu ni blizu.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 19 jan 2021, 22:27

meni je terzic (nakon mijacinovica i e. basica) nas najbolji igrac od osamostaljenja, no mislim da najkasnije za godinu bi trebao i on da se oprosti od reprezentativnog dresa.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jan 2021, 22:32

Ma ostavio bi ga ja jos malo eto da odbranu igra ne moze tu odmoc ali mi ne bi smio centar preci,a ne kako on ono povlaci u napad.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 19 jan 2021, 22:59

Da upravo tako ,, bio je ,, bili su,, je najbolji opis trenutnog realnog stanja naših veterana.Dakle prošlo vrijeme.Osim njihovog egoizma da bez njih ništa ne može funkcionisati GLAVNI I I NAJVEČI krivac je selektor .Kad oni več nemaju mjere da znaju kad je dosta zašto ih on zove.Bez promjene selektora neče biti ni rezultata.I Srbija je za selektore postavljala svoje zaslužne igrače i patriote i ništa.Stigao španac majstor rukometa i sve preporodio.Adio Nenadiču možemo i bez tebe.Nečeš u sistem i ne trebamo te.A mi ne možemo bez četrdesetogodišnjaka????? Pogledajte njegov taj maut.Čovjek ( Španac)crta i daje upute.Bili kaže imamo četiri dodavanja pali Dino sa deset metara!!!! Gledajte Terzinu tranziciju iz odbrane u napad i pokušaj brze realizacije!!!! Ili vračanje Prcea u fazu odbrane!!!!
Od 10 zadnjih utakmica imamo jednu pobjedu i jedan remi ako se ne varam.Pa za čim to žalimo ???? Da nije promjenjen broj učesnika na prvenstvima nigdje nas ne bi bilo.Ponavljam stoti put šta dobijamo ako se plasiramo sa ovakvim srednjovjekovnim rukometom???? Od mladih igrača pravimo debile koji su izgubili samopouzdanje i več znaju da je širi spisak ubleha.Igrale su se prijateljske npr Mađarska i Katar i šta je isprobao??? Ko je dobio šansu??? Niko .
Sve isto. Mandić,Vegar, Herceg,Tarabokija prosječni tridesetogodišnjaci koji su godinama tu.Daj mladost da se bacaju na glavu da se bore i ginu.Opet če mo gubiti ali ljepše ih je gledati.Svejedno gubili 4 ili 8 razlike.Možda nešto i dobijemo.Ali za to treba selektor sa znanjem i vizijom.Bilal to svakako nije.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2021, 23:10

Ma ja sam za to da se oproste i Prce i Terza i Karačić(iako je realno nas najbolji srednjak), Tarabokija

Al ja ne vidim neku buducnost u Hamidovicu i Pericu koji bi trebali biti ta neka nova snaga nase reprezentacije kad se ovi oproste.

Rak rana su nam lijevi i srednji bek i ja tu ne vidim neko rjesenje u blizoj buducnosti medu mladima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 19 jan 2021, 23:36

Bilo je njih koji su trebali dobiti šansu ali su sažvakani i ispljunuti.Pisano je o njima hiljadu puta.U rukometnim krugovima zna se ko za koga lobira i kako ko dođe do repke.Nije zabetonirano da to moraju biti Hamidović i Perić !!!! Već se pisalo o tome da se Hamidović ne može oslanjati samo na šut.Mora uključiti mozak i biti igrač kolektiva.Sam je sebe sahranio protiv Estonije jer nije uključio mozak.Zašto osuđujemo Periča zbog jedne loše lopte ili promašenog sedmerca???Godinama čeka šansu i dobija skromnu minutažu.Treba okupljati i probavati.Igrati prijateljske utakmice nekad i eksperimentisati na prijateljskim a ne na zvanićnim utakmicama.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 20 jan 2021, 00:16

legenda reala je napisao/la:
19 jan 2021, 23:10
Ma ja sam za to da se oproste i Prce i Terza i Karačić(iako je realno nas najbolji srednjak), Tarabokija

Al ja ne vidim neku buducnost u Hamidovicu i Pericu koji bi trebali biti ta neka nova snaga nase reprezentacije kad se ovi oproste.

Rak rana su nam lijevi i srednji bek i ja tu ne vidim neko rjesenje u blizoj buducnosti medu mladima
Nikada veću glupost nisu uradili od dovoženja stranog polovnjaka Tarabokija momak nije ni BiH državljanin uz to njegov kvalitet je nula a dosta je minuta dobio bolji puno srednjaka u premijer ligi ima.Vjerovatno Maglajlija on kroji i oblaci srednji bekova i ljevi ima i sada de mi reci koje to dobio šansu zadnji 12 godina niko sigurno osim ovi par Vegara,Hercega,Mandica koje je Magi stavio da se lakše klub nadzu.Evo Halilbegovic,Kasumovic,Zildzic,Pujezovic,Delić,Gradzan,Viksic,Klis ili kad može Tabakokija zašto nemoze npr Stanković iz Sloge da proba momak izmislio rukomet za Perića i Tarabokija.Znam da će većina napisati nisu oni za naše reprezetacije nevalja liga gdje igraju ima bolji u premijer ligi i te gluposti.Kolko GOD je selektor i ljudi oko njega krivi toliko su gledaci kad jedan Halilbegovic bude igrač koja Bundeslige i nije na spisku šta dalje polemistati ljudima je to normalno zato nikada nećemo imati reprezentaciju

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 20 jan 2021, 02:06

Daj mladost da se bacaju na glavu da se bore i ginu.Opet če mo gubiti ali ljepše ih je gledati.Svejedno gubili 4 ili 8 razlike.Možda nešto i dobijemo.Ali za to treba selektor sa znanjem i vizijom.Bilal to svakako nije
.
Tako je zlatnidjecaci !

Nadam se kada dođe novi selektor da će neke od ovih igrača uvesti u Reprezentaciju...

Golman
Harun Hodžić (Chambery)

Srednji bek
Vukšić (Izviđač)
Kadrić (Gračanica)

Lijevi bek
Klis (Sloboda)
Alilović (Izviđač)
Mehmedović (Gračanica)

Desni bek
Velić (Gorenje)
Jozinović (Izviđač)

Pivot
Šoljić (Izviđač)
Faljić (Krivaja)
Muhović (Izviđač)

Desno krilo
Luka Perić (Borac)
Bošković (Izviđač)

Lijevo krilo:
Mehmedćehajić (Gračanica)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 jan 2021, 00:50

Benjo kaze Tore napustio funkciju direktora repke ... a selektor repke se krije po sumama i gorama ... cekamo sad i da fizioterapeut repke digne ruke od svega ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 21 jan 2021, 10:27

sad kad ženska repka izvuče Hrvatsku u kvalifikacijama za EP, koji će to spektakl biti, da nam Ćamila i njene kraljice šoka dođu u goste

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 21 jan 2021, 10:45

jolicnikola je napisao/la:
21 jan 2021, 10:27
sad kad ženska repka izvuče Hrvatsku u kvalifikacijama za EP, koji će to spektakl biti, da nam Ćamila i njene kraljice šoka dođu u goste
Smaras, kakve kraljice soka, prosjecna ekipa koja je zahvaljujuci koroni osvojila medalju.

mostar25
Kontakt:

Post Postao/la mostar25 » 21 jan 2021, 10:46

posebno zato jer BIH ženska reprezentacija vjerovatno i dalje ne bi postojala da Hrvatska nije napravila uspjeh na ovom zadnjem prvenstvu :D ništa bolje ne motivira od uspjeha komšije

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 21 jan 2021, 10:55

Semper je napisao/la:
21 jan 2021, 10:45
Smaras, kakve kraljice soka, prosjecna ekipa koja je zahvaljujuci koroni osvojila medalju.
daj ne zayebayi, oćeš reći da je to slučaj ko Grčka na Euru 2004, kad su osvojili titulu, pa opet nestali, il je to u stilu: taj film ste gledali tad i više nikad, al ostaće zapisano da su osvojile medalju i točka
mogli bi mi da otvorimo temu o ženskoj reprezentaciji da ne trujemo ovdje s tim pričama
mostar25 je napisao/la:
21 jan 2021, 10:46
posebno zato jer BIH ženska reprezentacija vjerovatno i dalje ne bi postojala da Hrvatska nije napravila uspjeh na ovom zadnjem prvenstvu :D ništa bolje ne motivira od uspjeha komšije
mogli su se ranije sjetiti da naprave žensku ekipu, a ne čekati da Ćana s kraljicama dođe do vrha, to je srž problema BH rukometa

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 21 jan 2021, 11:10

Bojim se da če i oko ženske repke biti cirkus.Lobiranje več počelo.Prije godinu dana su dali izjavu da če osnov za repku biti juniorska reprezentacija a sad se več šuška o spisku gdje su sve igračice iz inostranstva.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 21 jan 2021, 12:51

zlatnidjecaci je napisao/la:
21 jan 2021, 11:10
a sad se več šuška o spisku gdje su sve igračice iz inostranstva.
I ja sam nacuo da se spiskovi kandidata dogovaraju onlajn i da nijedna inostrana igračica nece biti left behind ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 21 jan 2021, 16:01

zlatnidjecaci je napisao/la:
21 jan 2021, 11:10
Bojim se da če i oko ženske repke biti cirkus.Lobiranje več počelo.Prije godinu dana su dali izjavu da če osnov za repku biti juniorska reprezentacija a sad se več šuška o spisku gdje su sve igračice iz inostranstva.
Ovo sa juniorskom reprezentacijom je ispravan put

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2021, 16:47

ako ce igracice iz nase lige forsirati u repci onda je bolje ida je ne osnivaju nikako

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 21 jan 2021, 17:15

Zašto da ne ? Naravno mlade igračice iz juniorske selekcije .Radiš 3-4 godine bez opterečenja i biče rezultata.Ima tu potencijala.Lobiranje več počelo.Bojim se da če reprezentacija biti prolazna stanica za inostrane igračice i njihove menađere radi ostvarenja boljih ugovora.Da baš ni jedna ne vrijedi iz naše lige ne bih rekao.
Naše ženske repke nema več 12 godina.Sve koje vrijede igraju več za druge reprezentacije.Zato sam za to da igraju naše mlade cure nego inostrane polovnjače ( u igračkom sportskom smislu) na zalasku karijere.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 21 jan 2021, 17:24

otvorena je tema za žensku repku, pa tamo napišite o njoj, jer sam ja to tražio, a ne da trujemo ovu temu tim pričama

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.