Imam dovoljno godina da bih se secao Galisa iz primetime-a, tako da nema potrebe da pricamo kao da ne znam ko je bio Nikos Galis. OKThecoldfear je napisao/la: Galis je bio 3 strijelac na svim koledzima a Larry Bird prvi. Larry-ja i Galisa su uzeli Boston Celticsi. Galis je bio jedan od najboljih igraca na pripremnim utakmicama i onda mu se desila povreda ( mislim da je slomio ruku ili nogu ). Kada se oporavio odlucio je da se vrati u domovinu jer je htio da igra za reprezentaciju a igrajuci u NBA ne bi mogao igrati za reprezentaciju ( takva klauzula u ugovoru ). 1987 ili 88 mu je ponudeno da se vrati u NBA nakon sjajnih sezona u Arisu ali je odbio ( htio je da igra za reprezentaciju koju je neizmjerno volio ). Galis je i za klub i za reprezentaciju uvijek igrao 40 minuta a pogotovo kad klub u euroligi ili repka ude u 8 najboljih nikad nije izmjenjen.
Govoris nebuloze da ne bi uspjeo. Pogledaj neku njegovu utakmicu pa ces vidjeti njegovu igru tj kako je sa lahkocom postizao po 40 ili 50 poena u euroligi.
Drugo, fizika je glavna karakteristika NBA lige. Jel imao Galis fiziku za NBA
Trece, to sto je neko dominirao Euroligom, sa NBA ligom nema veze. Imas primere sjajnih evropskih kosarkasa koji nisu nista napravili u NBA (Jasikevicius, A.Parker...) ili koji nisu smeli da idu u istu (Bodiroga, Savic, Fucka...).
Cetvrto, to je sve matter of opinion, jer je hipoteticki i ono o cemu ja govorim i ono o cemu ti govoris. Za NBA Galis nije bio sposoban (sem da mase peskirima), ali je u Evropi bio car. To je dovoljno.