SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)
ja sam za OVU HEFTU VIKEND NEDELJA U VECERNJEM TERMINU
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ko zna kakvi će se sve trejdovi desiti u "stvarnom životu" u narednih mjesec dana, tako da mislim da je još rano za draft. Nije isto uzeti recimo Pau Gasola ako ostane u Lakersima, jer bi mogao bar pola sezone biti prva napadačka i skakačka opcija u tom timu, ili ako ga pošalju u npr. Bullse, gdje ne bi imao ni približnu ulogu ni u poenima ni u skokovima.
Ja sam za draft tamo negdje oko 20. oktobra.
Ja sam za draft tamo negdje oko 20. oktobra.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Fazon i jeste uraditi draft prije pripremnih, na kojima ce neki rookie igraci doci do izrazaja, a ne poslije, poslije ko se pokajao nek se vadi, ima vremena 
Bolje je prije odraditi draft.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Draft bi bio najbolji sedam dana prije početka lige.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
prerano je jos
Eh to, nije da je rano nego je prerano.dema je napisao/la:prerano je jos
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Niko nije rekao da ce biti draft odma, vec da vas cujem kada zelite
Evo definitivan datum za draft:
NEDELJA, 20.10.2013 u 21H
Eto nadam se da ce svi tada biti spremni, ako neko ne moze biti prisutan neka obavezno narikta auto-pick opciju da mu com dodjeli slijedeceg najboljeg igraca na listi, da mi ostali nebi morali cekati.
A do tada se moramo dogovoriti hocemo li da imamo trade-pickove, ostavljane igraca za slijedecu sezonu i jos neke stvari ako su kome na pameti?
Evo definitivan datum za draft:
NEDELJA, 20.10.2013 u 21H
Eto nadam se da ce svi tada biti spremni, ako neko ne moze biti prisutan neka obavezno narikta auto-pick opciju da mu com dodjeli slijedeceg najboljeg igraca na listi, da mi ostali nebi morali cekati.
A do tada se moramo dogovoriti hocemo li da imamo trade-pickove, ostavljane igraca za slijedecu sezonu i jos neke stvari ako su kome na pameti?
Anfernee "Penny" Hardaway #1
A šta mislite o ovom novom Auction draftu? On bi omogucio svakom da uzme igraca kojeg zeli, samo treba za njega da ponudi vise para od ostalih.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
I ja sam nesto kontao o tome, bilo bi svegajose je napisao/la:A šta mislite o ovom novom Auction draftu? On bi omogucio svakom da uzme igraca kojeg zeli, samo treba za njega da ponudi vise para od ostalih.
Možete li objasniti ovaj novi draft option? Kako to ide, kroz primjer?
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
Ja sam za ove dvije opcije.Tracy3McGrady je napisao/la: A do tada se moramo dogovoriti hocemo li da imamo trade-pickove, ostavljane igraca za slijedecu sezonu i jos neke stvari ako su kome na pameti?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ja kako sam skontao je to da igraci idu na aukciju, i da onaj ko vise ponudi i dobije igraca, u tom slucaju bi imali odredjenu sumu poena/navaca i onda npr: Svako ima 100 poena ukupno prije drafta, a Durant npr. kosta 10 poena, e sad neko ponudi 20, pa ovaj nudi 30 itd... ali fazon u tome je da moras sebi isplanirati kako bi sakupio ekipu kakvu zelis a ne za jednog igraca dati sve sto imas. Ja ovo ovako zamisljam, e sad ako bi se odlucili za ovo, mogli bi napraviti jednu probnu ligu i isprobati do veceras odmawork je napisao/la:Možete li objasniti ovaj novi draft option? Kako to ide, kroz primjer?
Ne sviđa mi e tu što bi "stealovi" bili malo teže ostvarivi. Npr. neko picka nekog sa 130 mjesta, ja vidim ko je i procijenim da bi mogao biti dobar, iako ga nisam imao u planu i onda se uključim u nadmetanje, ni kriv ni dužan.
Pozitivno je taj money management, ali je negativno što nema onda neke taktike koga ugrabiti u kojem krugu.
EDIT
Protiv sam ostavljanja igrača jer ostavlja prostora za malverzacije i učesnici nisu toliko stalni, npr. ne znam koliko novih ima ove sezone, ali ih sigurno ima, uključujući mene.
Pozitivno je taj money management, ali je negativno što nema onda neke taktike koga ugrabiti u kojem krugu.
EDIT
Protiv sam ostavljanja igrača jer ostavlja prostora za malverzacije i učesnici nisu toliko stalni, npr. ne znam koliko novih ima ove sezone, ali ih sigurno ima, uključujući mene.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ima 4 nova ucesnika, stima da je jedan od tih novih bivsi komesar donnie, trebali bi se svi, ali bas svi izjasniti oko ovoga, jer nam je to vrlo bitno da rijesimo prije pocetka sezone.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Meni se svidja ovaj datum koji si gore postavio. Ako se ne varam 7-10 dana prije pocetka, sasvim dovoljno ko zeli mijenjat ekipu prije pocetka.
Ovaj auction draft mi se ne svidja.
Ovaj auction draft mi se ne svidja.
ovaj auction draft je sranje obicno, ja ne znam koji su qrac to uopšte ubacili
izricito sam protiv tog drafta
nema potpisa
Upravo, kako igram ovaj fantasy u top 10 sam bio samo kad ima manje od 10 ekipa, i sta sad ako me sreca posluzi i ubodem top 5 pikova, da neko da 50%+ dozvoljenog novca za Jamesa npr i meni onda dodje isto kao da sam i 13. birao..Admir_Sa je napisao/la:ovaj auction draft je sranje obicno, ja ne znam koji su qrac to uopšte ubacili![]()
A za trejdovanje pikova i zadrzavanje, ja sam za, s tim da bi uveo kao neko pravilo da se npr. igrac iz prve runde ne moze zadrzati(James, Howard, Durant, Harden) vec samo igraci koji su izabrani u drugom krugu drafta...A pikovi mogu ali ko garantuje da ce pet dogodine igrati ista "postava"...glupo bi bilo da neko na pola sezone skonta da mu se ne igra i onda trejduje pikove i sljedece godine ko preuzme tu ekipu najebe...
to ostavljanje igraca, trejdovanje pikova i slicno bi imalo smisla da se mi svi uživo znamo, na pocetku bacimo neke opklade, gdje pobjednik dobija neke nagrade i slicno. tada ne bi bilo odustajanja, igralo bi se maksimalno ozbiljno, ne bi bilo odustajanja i slicno. ovako nekome nešto naopako krene, napusti forum, promjeni nik ili nešto slicno i nama koji ostanemo sjebe draž igre. tako da iz tog ugla to ostavljanje igraca i trejdovanje pikova nije prakticno i logicnoJHam je napisao/la:Upravo, kako igram ovaj fantasy u top 10 sam bio samo kad ima manje od 10 ekipa, i sta sad ako me sreca posluzi i ubodem top 5 pikova, da neko da 50%+ dozvoljenog novca za Jamesa npr i meni onda dodje isto kao da sam i 13. birao..Admir_Sa je napisao/la:ovaj auction draft je sranje obicno, ja ne znam koji su qrac to uopšte ubacili![]()
A za trejdovanje pikova i zadrzavanje, ja sam za, s tim da bi uveo kao neko pravilo da se npr. igrac iz prve runde ne moze zadrzati(James, Howard, Durant, Harden) vec samo igraci koji su izabrani u drugom krugu drafta...A pikovi mogu ali ko garantuje da ce pet dogodine igrati ista "postava"...glupo bi bilo da neko na pola sezone skonta da mu se ne igra i onda trejduje pikove i sljedece godine ko preuzme tu ekipu najebe...
nema potpisa
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sta ovdje treba? Je li ovo isto kao ona fantasy premier league, sastavis tim i cekas rezultat?? 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.