Drago mi je prije svega za pobjedu protiv naših provjerenih istočnih "prijatelja" i susjeda Delija

Imaćemo min 11 pobjeda, a nisam siguran za Slovenci će imati 33 i više pobjede.
Tek onako da rezimiram, prije početka NLB SAM REKAO da očekujem 10-12 POBJEDA U NLB,dok su mnogi govorili ,zlurado, da nećemo ni 8 pobjeda sakupiti. Toliko o prognozi i znanju košarke.
Zasluge za ovu pobjedu protiv CZ idu prije svega na adresu Ivanovića (koji je igrao i izvalačio se na poz 3, ubio 2/4 trice,ulazio pod koš,MA K'O DAJE PROČITAO VV moj post prije par dana o njemu i njegovoj igri), Ikoniću(doista je sjajan),a onda i redoslijedom po učinku Đorđeviću, Vučurovića, Šehovića i Ovčine. Đorđević jer je doista odigrao dobro ,imao nekoliko asistencija, odličnu kontrolu lopte, Vučko jer je sa tricama donio prevagu u drugoj četvrtini, Šeha koji je kao što svi znamo sjajan borac i skakač, definitivno i FT izvodi sjajno, kojem za veće domete nedostaje preciznosti sa poz vanjskog šuta i bolja kontrola lopte. Ovčina koji je odigrao solidno , u skladu sa svojim mogućnostima, ali to još nije ni blizu onoga što je Zima odigrao u BG protiv CZ kad je stavio Kikana i ostale "delije" pod šapu(value 27/12 ). U tom grmu i leži ZEC, moj @KK Bosna valjda znaš za poslovicu igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dopusti što je meni i prije tekme bilo jasno, a Ovčina ipak ne može čuvati Kikana koji je puno pokretljiviji i skočniji od njega, pa mene to nije iznenadilo(zato je Štimac koji je sporiji od Kikana i u istoj ravni sa Ovčinom i tako malo igrao iako je u prošlim utakmicama igrao i po 15-25 min po tekmi). Da je Zima igrao 20-25 min sasvim sam siguran da bi Kikan bio limitiran na par koševa. Kikana smo vidjeli kako je odigrao protiv Pamese i drugih koji imaju kvalitetne centre i trenere koji koriste te centre na pravi način.
U svakom slučaju PREPORUČUJEM ZIMIĆU , AKO ČITA OVAJ FORUM, DA TRAŽI TRENUTNI RASKID UGOVORA I NA TAJ NAČIN SPASI SVOJU KARIJERU.
Mi očito možemo i bez njega, tako da nema po meni problema da mu se izađe u susret, ovih par minuta mogu odraditi i , kao što sam već prije rekao, Klinac i Suljagić.
Sad malo i o Bjelici, ČOVJEKU O KOJEM SE PUNO PISALO, koji je na, NA NAŠU SREĆU

Definitivno jest pley, koji se tek OBUČAVA ZA TU POZICIJU,tako da smo zahvaljujući NJEMU USPJELI NAPRAVITI RAZLIKU OD TIH 10-TAK poena za njegove VLADAVINE ODNOSNO IGRANJA PLEYA kad je to radio umjesto Marinovića tokom 2/4, čovjek nas je definitivno PRIPAZIO sa silnim promašajima za tri i dva poena

Mislim, ovo doista mislim OZBILJNO, da ako Pešić istraje u svojoj namjeri za godinu ili dvije Srbija dobiti SJAJNOG PLEYA, ali ga je potrebno istrpjeti ovu i slijedeću godinu, MOMAK JE DEFINITIVNO POTENCIJAL, OKRETAN ZA SVOJU VISINU, DOBRO ASISTIRA, RELATIVNO DOBRA KONTROLA LOPTE, mogao bi za koju godinu igrati , sasvim ozbiljno tvrdim, kao i BODIROGA.
Kamo sreće da i mi ovako sada forsiramo Čamdžića, Majstorića , Klinca umjesto Burella,Rakića.
Tom politikom smo prije upropaštavali i naše mlade igrače kao što su Zimić,Pašalić ,Suljagić, Prašović i drugi i forsirali Tomiviće, Rahimiće i da više ne nabrajam druge PROMAŠENE INVESTICIJE KK Bosne.