NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Nema razloga za pravit all star igrace od clanova Cavsa kad je za osvajanje ovako jadnog istoka dovoljan LeBron u svom najslabijem izadnju jos od rookie sezone valjda. Stanje na istoku je tako jadno da su J.R Smith il Mozgov korisniji i efikasniji igraci od citavih rostera Celticsa i Netsa, iskljucujuci Brooka Lopeza. Thunder(ovogodisnji bez Duranta i Ibake) i Pelicansi bi na istoku imali 50+ pobjeda i HC advantage dok bi Donnievi Sunsi bar 5. bili.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sumnjam, opet bi on nesto izmajmuniso kao sto godinama radi i nasao se u PO..
Trebam li napomenut da uvijek navijam protiv Jamesa i ekipe gdje igra on
@Heighway. Pa mora neko i proraditi u ekipi, James je odigrao standardno dobro. Ti ostali se mogu mijenjati sa pokojom odlicnom utakmicom ali James ima konstantne partije. I kako je se sve zavrsilo nakon par petljancija i one izgubljene od Bazemora gdje su Hawksi prisli, James uzima loptu 40 sekundi prije kraja i zakucava 35 za kraj.
Trebam li napomenut da uvijek navijam protiv Jamesa i ekipe gdje igra on
@Heighway. Pa mora neko i proraditi u ekipi, James je odigrao standardno dobro. Ti ostali se mogu mijenjati sa pokojom odlicnom utakmicom ali James ima konstantne partije. I kako je se sve zavrsilo nakon par petljancija i one izgubljene od Bazemora gdje su Hawksi prisli, James uzima loptu 40 sekundi prije kraja i zakucava 35 za kraj.
Rekoh ja nedavno, James jednako Bavcic. Kao u zlatno doba guarina po forumu. 
Sreća mu je što igra na Istoku i što ima ispomoć u vidu Dellya i što ima trenera svih trenera i što je fizički nadmoćan. .
Inače bi bio kita
Inače bi bio kita
A.F.C. Bournemouth!
- PaskalHens
- Kontakt:
Ma da se razumijemo, Đejms je imao odličnu tekmu. Međutim nije pravio razliku, Atlanta je igrala vrhunski do lude serije Đej Ara. Za to vrijeme je Đejms bio na klupi, sviđalo se to nekome ili ne.. Uz pomoć sudija i Đej Ara, Krave su prelomile tekmu u svoju korist.
Samo sam htio reći da je sinoć na silu htio doći do 30+ poena, a toga je moglo koštati poraza. Ako je ganjao Đordana za onaj rekord, poštujem i skidam kapu, ujedno, za rekord.
@luminary Ne shvatam zašto ti koristiš sarkazam, kad si na post nekog iznad o tome kako su mjerilo titule, stavio sliku Barklija i Kola. Pametnom dosta od tebe.
Samo sam htio reći da je sinoć na silu htio doći do 30+ poena, a toga je moglo koštati poraza. Ako je ganjao Đordana za onaj rekord, poštujem i skidam kapu, ujedno, za rekord.
@luminary Ne shvatam zašto ti koristiš sarkazam, kad si na post nekog iznad o tome kako su mjerilo titule, stavio sliku Barklija i Kola. Pametnom dosta od tebe.
Viva la France, as they say in Rome.
- tuzlak1987
- Kontakt:
U konacnici uvijek pobjedi onaj najbolji, bio sa istoka ili zapada...Ja mislim da je do finala konferencija doguralo 4 od 5 ekipa koje su najvise zasluzile
Zapad jeste ispred ali sve se u USA shifta kad tad bar u odredjenoj mjeri se izjednaci. A Zapad tesko da moze biti nesto losiji nekad od Istoka jednostavno jer istok ima u Central diviziji i Southeast diviziji par ekipa koje imaju odredjeni limit. Mogu stvoriti jaku ekipu s vremena na vrijeme ali ne na duzi pariod od desetak godina, klasicno ono prva druga runda i to je to. Ali ocekivati je da ce se bar malo izjednaciti narednih godina..
Jedina prednost prvaka istoka je sto se manje izmori do finala. Slicna situacija oko konferencija je i u NFL niz godina, zakljucio sam da ce uvijek biti tako manje vise jer u jednoj od konferencija ima vise ekipa koje nemaju kapacitet za velike stvari
Zapad jeste ispred ali sve se u USA shifta kad tad bar u odredjenoj mjeri se izjednaci. A Zapad tesko da moze biti nesto losiji nekad od Istoka jednostavno jer istok ima u Central diviziji i Southeast diviziji par ekipa koje imaju odredjeni limit. Mogu stvoriti jaku ekipu s vremena na vrijeme ali ne na duzi pariod od desetak godina, klasicno ono prva druga runda i to je to. Ali ocekivati je da ce se bar malo izjednaciti narednih godina..
Jedina prednost prvaka istoka je sto se manje izmori do finala. Slicna situacija oko konferencija je i u NFL niz godina, zakljucio sam da ce uvijek biti tako manje vise jer u jednoj od konferencija ima vise ekipa koje nemaju kapacitet za velike stvari
Pa jel Kol bolji igrac od Zida, ipak ima 2 nba titule, a ovaj nista? I jedan Barkli, sta ce on, nije nista osvojio, **** od igraca?PaskalHens je napisao/la:@luminary Ne shvatam zašto ti koristiš sarkazam, kad si na post nekog iznad o tome kako su mjerilo titule, stavio sliku Barklija i Kola. Pametnom dosta od tebe.
Ukoliko ne bude većih promjena i razmjena igrača i pickova Minnesota Timberwolvesi birati će prvi na NBA draftu 2015. godine. Odlučile su tako sinoć kuglice u takozvanom Draft lotteryju (draft lutriji). Ukoliko budu birali prvi, Wolvesi će tako u svojim redovima imati tri prva picka iz zadnje tri godine. Podsjećamo, u tradeu Kevina Lovea u Cleveland od franšize iz Ohioa su dobili Anthonyja Bennetta (prvi pick 2013.) i Andrewa Wigginsa (2014.). Wolvesi su prije nego što se pristupilo izvlačenju kuglica imali najviše šanse (25%) da osvoje prvi izbor zato jer su bili posljednji u ligi tijekom regularne sezone s omjerom 16-66. Iako su imali najviše šanse Wolvesi su imali i dosta sreće jer ti postoci u zadnjih 10 godina nisu puno značili. Posljednji put je ekipa s najgorim omjerom u ligi osvojila prvi pick tek 2004. godine.
„Jako je bitno da smo osvojili prvi pick. Imamo mladu momčad, a dodatak još jednog vrhunskog mladog igrača na roster može biti od velike pomoći“, rekao je vlasnik Wolvesa Glen Taylor. Još uvijek nije poznato, i neće biti sve do konačnog odabira, tko je prva želja Wolvesa i njihovog trenera i GM-a Flipa Saundersa. Navodno su u optjecaju dva centarska imena: Karl Anthony Towns s Kentuckyja i Jahlil Okafor s Dukea, a prema prvim insiderskim informacijama Saunders, trener starog kova, je naklonjeniji klasičnom centru i low post prijetnji Okaforu.
Drugi izbor na draftu imati će Los Angeles Lakersi, koji su također zagrizli za Townsa i Okafora i odabrati će vjerojatno onoga koga ne uzme Minnesota. Nakon njih trebali bi birati Philaedelphia 76ersi koji su pikirali mladog beka s Ohio Statea D`Angela Russella. Četvrti po redu biraju Knicksi, a što nam sprema Phil Jackson teško je reći, navodno razmatra opciju trejdanja picka za već gotove igrače čime bi pokušao ubrzati proces rebuildinga. Peti pick osvojio je Orlando koji će imati priliku birati između Justisea Winslowa s Dukea, ili navodno Europljana, Letonca Kristapsa Porzingisa i našeg Marija Hezonje.
„Jako je bitno da smo osvojili prvi pick. Imamo mladu momčad, a dodatak još jednog vrhunskog mladog igrača na roster može biti od velike pomoći“, rekao je vlasnik Wolvesa Glen Taylor. Još uvijek nije poznato, i neće biti sve do konačnog odabira, tko je prva želja Wolvesa i njihovog trenera i GM-a Flipa Saundersa. Navodno su u optjecaju dva centarska imena: Karl Anthony Towns s Kentuckyja i Jahlil Okafor s Dukea, a prema prvim insiderskim informacijama Saunders, trener starog kova, je naklonjeniji klasičnom centru i low post prijetnji Okaforu.
Drugi izbor na draftu imati će Los Angeles Lakersi, koji su također zagrizli za Townsa i Okafora i odabrati će vjerojatno onoga koga ne uzme Minnesota. Nakon njih trebali bi birati Philaedelphia 76ersi koji su pikirali mladog beka s Ohio Statea D`Angela Russella. Četvrti po redu biraju Knicksi, a što nam sprema Phil Jackson teško je reći, navodno razmatra opciju trejdanja picka za već gotove igrače čime bi pokušao ubrzati proces rebuildinga. Peti pick osvojio je Orlando koji će imati priliku birati između Justisea Winslowa s Dukea, ili navodno Europljana, Letonca Kristapsa Porzingisa i našeg Marija Hezonje.
Kakva li ce tek prica bit kad Cavsi uzmu prsten.. Mislim, tesko da ima boljeg scenarija za Jamesa. Povratak, ekipa syebana povredama da uzme prvi prsten u svojoj povijesti. Ma ludnica, zato i "navijam" za njih. CLE je zasluzio!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Nba first team : Curry, Harden, Lebron, Davis, Marc
Jel ono reko da ce Westbrook ispusit prvi tim?
- adriano_leite
- Kontakt:
Bice prica kako su Cavsi dosli do prstena zahvaljujuci slabom istoku i jer se nisu umorili do velikog finala, dzaba sto im se daju slabe sanse protiv Atlante i eventualno GSWLillard je napisao/la:Kakva li ce tek prica bit kad Cavsi uzmu prsten.. Mislim, tesko da ima boljeg scenarija za Jamesa. Povratak, ekipa syebana povredama da uzme prvi prsten u svojoj povijesti. Ma ludnica, zato i "navijam" za njih. CLE je zasluzio!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Ma ja sam ih otpisao bio jos protiv Cikaga, a i stavio sam u prognozi da ce Atlanta proci. Love ne igra, Irving povrijedjen i evo ih vode opet.Lillard je napisao/la:Kakva li ce tek prica bit kad Cavsi uzmu prsten.. Mislim, tesko da ima boljeg scenarija za Jamesa. Povratak, ekipa syebana povredama da uzme prvi prsten u svojoj povijesti. Ma ludnica, zato i "navijam" za njih. CLE je zasluzio!
Drugi: WB, CP, LMA, Pau Gasol, i Cousins
Treci: Irving , Klay, Blake, Duncan, DeAndre
Treci: Irving , Klay, Blake, Duncan, DeAndre
jbg imao je za konkurencuju 2 najveca MVP kandidataalemsa je napisao/la:Nba first team : Curry, Harden, Lebron, Davis, Marc
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kao što sam i rekao, bilo je i više nego očigledno da neće ući u prvi tim. A ni ne treba, jer nije ušao u playoff budimo realni.alemsa je napisao/la:Nba first team : Curry, Harden, Lebron, Davis, Marc
Pa normalno da bi se Lebronu prepiso poraz,on cak sam istakne da je uvijek odgovoran za poraz kad izgube Cavsi,ali kad pobjede onda se velike zasluge pripisuju onima koji su dosta manje od njeg zasluzni i neki cak uporedzuju Lebrona sa Cristianom Ronaldom,odnosno da je igrac koji samo nabija statistiku a prava istina je da je on najmanje sebican igrac od svih superstarova i da mu jedina zajdnicka crta sa CR7 trening i rad.Nikakva crna statistikaSteveHeighway je napisao/la:Pa šta god da kažem tebi bi trebalo biti svejedno jer nisi gledao pa datuzlak1987 je napisao/la:Pa koja je tvoja poenta? Da on nije dobro odigrao utakmicu?
Nije bio loš,bio je drugi najbolji igrač svoje ekipe sinoć.
Pogledaj procente šuta obje ekipe sinoć skoro pa izjednačeno mislim,slobodna bacanja čak Atlanta bolje izvodila,ali opet Cleveland pobjedio,kako hmm,da nije do Jamesa ?
NE! Nego do J.R. Smitha koji je imao trojku 8-10 i to je presudilo,a lebron je sinoc mogao biti lechoker opet da su zijanili i taj bi se poraz iskljucivo njemu pripisao.
LeBron je postao pravi vodja kako na parketu tako i van njega,pa sama pomisao da je ludog Smitha koji je krao Bogu dane po New Yorku uspio potpuno da smiri i da ga skoncentrise 100% na kosarku je uspijeh,mada sa Smithom nikad nisi na cisto nikad ne znas kad moze eksplodirati ali sve dok je LeBron tu ja ne brinem.To sto ova neznalica gore pise proizilazi iz cistog hejtanja,da se ne vracamo na to kako Cleveland ne bi bio ni blizu ostvarenja sna ove sezone da nije LeBrona,nego sto pola ovih igraca ne bi bilo na ovoj razini da njega nije tu.On je u ovaj Cleveland vratio sampouzdanje,donjeo je iskustvo i pobjednicki mentalitet iz Miamia,rasteretio manje vise sve igrace kako bi mogli da igraju onako kako najbolje znaju,posebno se to odnosi na Kyrrea prije povrede,a kroz citavu sezonu se to odnosi i na Shampa,Smitha,Mozgova.Sve je lakse kada znas da imas takvog igraca da ti cuva ledja i koji je spreman da izadje pred novinare kada izgube i kaze "ja sam kriv",sama ta cinjenica koliko je naucio da se nosi sa pritiskom i da ostane vrhunski i ta da takvim izjavama direktno skida pritisak sa saigraca i moze da se pretoci u nesto veliko za Cavse ove godine.Samo da koliko toliko svi ostanu zdravi.rudy91 je napisao/la:Pa normalno da bi se Lebronu prepiso poraz,on cak sam istakne da je uvijek odgovoran za poraz kad izgube Cavsi,ali kad pobjede onda se velike zasluge pripisuju onima koji su dosta manje od njeg zasluzni i neki cak uporedzuju Lebrona sa Cristianom Ronaldom,odnosno da je igrac koji samo nabija statistiku a prava istina je da je on najmanje sebican igrac od svih superstarova i da mu jedina zajdnicka crta sa CR7 trening i rad.Nikakva crna statistikaSteveHeighway je napisao/la:Pa šta god da kažem tebi bi trebalo biti svejedno jer nisi gledao pa datuzlak1987 je napisao/la:Pa koja je tvoja poenta? Da on nije dobro odigrao utakmicu?
Nije bio loš,bio je drugi najbolji igrač svoje ekipe sinoć.
Pogledaj procente šuta obje ekipe sinoć skoro pa izjednačeno mislim,slobodna bacanja čak Atlanta bolje izvodila,ali opet Cleveland pobjedio,kako hmm,da nije do Jamesa ?
NE! Nego do J.R. Smitha koji je imao trojku 8-10 i to je presudilo,a lebron je sinoc mogao biti lechoker opet da su zijanili i taj bi se poraz iskljucivo njemu pripisao.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
alemsa je napisao/la:Nba first team : Curry, Harden, Lebron, Davis, Marc
vjerovatno zbog premalo tekmi i neulaska thundera u play off
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Divi trolčino jedna:Greivis je napisao/la:Prava raja je uz Cavse.Lillard je napisao/la:Kakva li ce tek prica bit kad Cavsi uzmu prsten.. Mislim, tesko da ima boljeg scenarija za Jamesa. Povratak, ekipa syebana povredama da uzme prvi prsten u svojoj povijesti. Ma ludnica, zato i "navijam" za njih. CLE je zasluzio!![]()
Za ljigavce navijaju samo SSOL-ovci, Bullsi i Kobetardsi.
1. "mi" koje nazivaš "Kobetardsi" smo ovdje vecinom 90% stariji(35+) i navjaci prvenstveno lakers-a i vecinom zbog Magic-a , to sto je kasnije dosao Kobe i neki od nas uzeli i nick njegov to nema veze sa tim nego se pojavio neko sa kim se mozes poistovjetiti , jer svi mi koji smo ganjali basket , nimo sebe mogli da zamislimo kao Jabbar ili Shaq nego smo pokusali skidati poteze bekova...
2. Sasvim je normalno da vecina raje koji puca i danas basket se divi nekom kao Curry , svi tezimo da imamo neki sut , da to navijanje je vise ono sa ulice ili sale , a drugo i Thomson i Curry bas fini momci .
3. Lebrona prije nisam podnosio , to je istina pogotovo zbog haypa espn i sl. pogotovo u Miami-u , ko da svi imamo amneziju da ne znamo ko su bili Wade i Bosh ili tricasi i roll igraci .... ovaj sad Lebron je druga osoba , cak mi se i svidja i sve vise postujem .... , tako da poslije GSW bi mi bilo drago da Cleveland osvoji mislim i vecini neutralnih forumasa , znaci 1. GSW, 2.CLE , ....
4. Kobe je moja generacija +37 i zbog toga i nick i pratio sam (imao srecu imao free password za adsl kada je bio skup) i pratio skoro sve tekme lakersa i meni nije niko pricao nego sam gledao svojim ocima , sad mozda i Lebron radi cuda ali nije moja genaracija i ne zelim da ih poredim ....
@L-train
pratio sam i Bullse, Lakerse, San Antonio , Dallas, ... ovi problematicni igraci ali sa puno talenta , mislim postuju oni Jordana, Bryanta, Duncana, Lebrona,... ali ne toliko koliko i oni sami zele ipak taj prsten ali smiriti ce se samo kada osjete priliku da imaju sansu , taj isti Smith je u Denveru 2009 bio drugi igrac isto , Artest , Rodman, Kapetan Jack,.... onda masa ispod prosjecnih igraca odjednom buknu u takmim ekipama Green, Krerr, Shaw, Horry, Odom , Paxon, Terry,..... Tristan sada hoce da se pokaze pa Mozgov jako koristan , pa svi hoce svoju sansu i vidi se da daju maximim....
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 22 maj 2015, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
L-Train brate za post iznad svaka cast,dovrsio si moje misli