Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gost
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 13:39

Da budemo iskreni, ovdje se ne vjeruje da Modić kao Srbin može da odabere reprezentaciju Bosne i Hercegovine i zbog toga se traži da se napravi presedan. Ja vjerujem da postoje Srbi koji hoće da igraju za Bosnu i hercegovinu i da im je to prva opcija. Hoću da vjerujem da je to iModić. . Ako se zajebem, bože moj, ni prvi ni zadnji,opet ću vjerovati, ali manja je šteta od toga da nam postane praksa da pravimo presedane i nauštrb igrača koji istinski žele da igraju za ovu zemlju guramo ove navodno "sumnjive". Ne ide to tako. A i ovo što Batko kaže,vi bogami kao da su igrači mahniti pa ne znaju da nisu zaslužili poziv u A selekciju i ne znaju razlog zašto ih zovete. Dobar je primjer Bilbije.

Ovo nema veze sa jasnom činjenicom da igrače treba pratiti, ohrabrivati ih, pokazivati da se na njih računa, i da jasno znaju da kad zasluže poziv da će ga i dobiti.

Ovo takođe nema nikakve veze sa pozivanjem Hadžića, TSS i sličnih menadžerskih igrača, to je posebna priča i rekao bih vrlo dobar primjer šta se dešava kada ne postoje principi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 13:51

Batko je napisao/la:Opet ista priča, treba Modica zvati treba ga ubaciti, kaparisati? Kao prvo cemu zurba, momci vas ovdje uvjeravaju, on je nas reprezentativac!!!!

A sad malo objektivno iz mog ugla, ne vidim sta bi pomoglo da ga se pozove u A repku... Sjećam se kada je Ćiro stavio tada jako talentovanog Bilbiju u sastav, i kako se brzo izmisli problem oko navodne šećerne bolesti... Bilbija je tada pokusao da zadrži mogućnost sjedenja na dvije stolice i to je ostvario... Na kraju se pokazalo da je pogriješio, nikada se nije razvio u dovoljno dobrog igrača, Srbija je otpala a i šansa koju je mogao dobiti u BH repki također... Ko zna kako bi sve to išlo da je 2009 prihvatio poziv A repke BiH, danas sigurno misli da se zeznuo....

A Modic, sve može stati u jednu rečenicu, mi tu ne možemo mnogo učiniti. On je kapiten naše U19 repke za U21 ce sigurno igrati, dakle nas je igrač...Eventuslni poziv u A repku ne vjerujem da bi prihvatio jer mislim da se on jos uvijek nada Srbiji...

Njegov slučaj može stati u jednu rečenicu "ako bude dovoljno dobar igrace za Srbiju ako ga oni budu htjeli inače BiH"
Mi tu ne možemo mnogo učiniti jer takva nam je država... Mi Modica ne možemo izgubiti vec samo dobiti!!!

Sent from Angelina's bed
Ne mozes ovako gledati situaciju oko Modica i izjednacavati je sa Bilbijinom. Stevanovic se na primjer odazvao i sada je nas za sva vremena. Sadasnja BIH repka je unatoc losem selektoru (moje osobno misljenje) jedan vrlo potentan kolektiv koji je svakim danom sve jaci i jaci. Kao takva je postala primamljiva prica i za igrace koji joj prije nisu bas prilazili sa ushitom. Ne znam zasto ste nekolicina vas u najmanju ruku suzdrzani u vezi sa pozivom za Modica. Sta je u tome lose? Iz boldanog ja mogu samo zakljuciti da si ti sumnjicav u vezi sa njegovim odazivom. Ako ga izgubimo a nismo ga ni pokusali dobiti to bi po meni bila zalost koju ti ne mogu rijecima opisati. Suprotno od tebe ja smatram da bi momak bez rijeci dosao i ubiljezio nastup za BIH. Na zalost imam osjecaj da je vecina suzdrzana upravo radi njegovog porijekla i ne mogu se oteti dojmu da smo za Halilovica kao forumasi puno slozniji bili. Sada da li je radi imena pojma nemam. Mozda se i varam. Halilovic je imao 50 min. profesionalnog nogometa u Dinamu a cijela Bosna se bila slozila da ga treba probati dovesti. Modic je ipak u Milanu i nas je mladi reprezentativac.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 jul 2014, 13:56

gost je napisao/la:Da budemo iskreni, ovdje se ne vjeruje da Modić kao Srbin može da odabere reprezentaciju Bosne i Hercegovine i zbog toga se traži da se napravi presedan. Ja vjerujem da postoje Srbi koji hoće da igraju za Bosnu i hercegovinu i da im je to prva opcija. Hoću da vjerujem da je to iModić. . Ako se zajebem, bože moj, ni prvi ni zadnji,opet ću vjerovati, ali manja je šteta od toga da nam postane praksa da pravimo presedane i nauštrb igrača koji istinski žele da igraju za ovu zemlju guramo ove navodno "sumnjive". Ne ide to tako. A i ovo što Batko kaže,vi bogami kao da su igrači mahniti pa ne znaju da nisu zaslužili poziv u A selekciju i ne znaju razlog zašto ih zovete. Dobar je primjer Bilbije.

Ovo nema veze sa jasnom činjenicom da igrače treba pratiti, ohrabrivati ih, pokazivati da se na njih računa, i da jasno znaju da kad zasluže poziv da će ga i dobiti.

Ovo takođe nema nikakve veze sa pozivanjem Hadžića, TSS i sličnih menadžerskih igrača, to je posebna priča i rekao bih vrlo dobar primjer šta se dešava kada ne postoje principi.
Pa mladic je jucer igrao za Milan. Zar to nije dovoljna preporuka? Koliko je nasih reprezentativaca trenutnih uopce u karijeri istrcalo i u prijateljskoj utakmici u timu tog formata.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 25 jul 2014, 14:47

Svako ko prati italijansku ligu zna da to što je Modić na pripremama Milana, ne znači gotovo ništa. Svake sezone Inter i Milan na ove početne pripreme povedu po 5-6 juniora/kadeta (i to ne nužno najtalentovanijih) i to uglavnom iz tog razloga što prvi tim nije do kraja definisan ili neki igrači kasne na pripreme i ti momci samo popunjavaju kvotu. Rijetko koji od njih uspije debitovati u zvaničnoj utakmici i uglavnom završavaju na posudbama u 3. eventualno 2.ligi ili kao dio transfera za nekog igrača. Ako ćemo juniore zvati u A reprezentaciju onda ćemo svake sezone imati po 50 debitanata. Ukoliko želimo ozbiljnu reprezentaciju ne smije biti preskakanja selekcija, osim ako naravno neki igrač nije vanserijski talentat i ne igra u prvom timu za svoju ekipu. U Njemačkom A-timu barem 90% igrača prođe kroz sve omladinske selekcije prije nastupa za A-tim.

I jednom treba stati ukraj špekulacijama oko Ibrahimovića. Njemu nikad ni na kraj pameti nije bio nasput za bilo koju državu osim Švedske, sva ta priča oko njega, našeg saveza, navodnom poziva na nekakav turnir je šuplja priča.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2014, 15:36

obagol je napisao/la:I jednom treba stati ukraj špekulacijama oko Ibrahimovića. Njemu nikad ni na kraj pameti nije bio nasput za bilo koju državu osim Švedske, sva ta priča oko njega, našeg saveza, navodnom poziva na nekakav turnir je šuplja priča.
Nisu to špekulacije.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/f ... 0660749.ab" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 jul 2014, 16:51

Virtu4l je napisao/la:
obagol je napisao/la:I jednom treba stati ukraj špekulacijama oko Ibrahimovića. Njemu nikad ni na kraj pameti nije bio nasput za bilo koju državu osim Švedske, sva ta priča oko njega, našeg saveza, navodnom poziva na nekakav turnir je šuplja priča.
Nisu to špekulacije.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/f ... 0660749.ab" onclick="window.open(this.href);return false;
moze li prijevod za nas koji ne spikamo Svedski :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2014, 16:59

To je onaj čuveni članak iz 2005. godine koji je pokrenuo lavinu, kada je Pašalić priznao da nam je Šefik nudio Zlatana, a i Šefik je to nekoliko puta potvrdio,
Pašalić odbio Ibrahimovića
Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, dva puta su odbili u Fudbalskom savezu BiH, kada je prije nekoliko godina želio da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

Kada je Ibrahimović imao 17 godina dva puta je njegov otac Šefik razgovarao s Ahmedom Pašalićem, direktorom bh. reprezentacije, ali od njega nisu dobili pozitivan odgovor da Zlatan nastupi u nacionalnom timu.

Dok se Pašalić predomišljao, iz našeg saveza su dobro reagovali i privolili Ibrahimovića da igra za Švedsku, te je tako velika želja oca da njegov sin igra za Bosnu ostala neispunjena", piše, između ostalog, u jučerašnjem broju švedskog magazina "Aftonbladet".
Voli te tvoje Sarajevo.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 25 jul 2014, 17:00

pise da umalo nije ostao izgubljen za uvijek za svedsku posto su on i otac sefik zelili da on igra za BiH. to je to odprilike.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 25 jul 2014, 17:07

Velika steta sto smo jednog Ibrahimovica izgubili, ali dobro nevalja previse za izgubljenim zaliti. Nego je li iko iz saveza ikad ista o Hrgoti izjavio? Da li je tu ikad uopste bilo kontakta? Znam da smo mi po forumu i neki novinari o njemu pisali ali ne sjecam se ikakve rijeci iz saveza. Vidim da Gladbach itekako racuna na njega. Ima li ikakve sanse da on za nas zaigra???

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 25 jul 2014, 19:48

Belgijska liga
Premijerni meč Belgijske lige, Standard - Sporting Charleroi pogledajte uživo ekskluzivno na Arena Sport prvom kanalu u petak 25. jula od 20:30h.

Prilika da na djelu vidimo Dinu

KAWASHIMA Eiji
Van Damme Jelle
Teixeira Jorge
Arslanagic Dino :bih: :bih: :bih:
Stam Ronnie
Bia Geoffrey Mujangi
Marquet François
Lumanza Tortol
Carcela-Gonzalez Mehdi
De Camargo Igor
Ezekiel Imoh

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 jul 2014, 21:11

Arslanagic standardno u Standardu na mjestu stopera... Ne gledam utakmicu, ali sama cinjenica da je covjek u prvih jedanaest najjace ekipe belgijske lige znaci da je on prioritet za nas i ljude koji su zaduzeni za to. Dinu ne smijemo izgubiti.

Ovo za Ibrahimovica je izmisljotina. Mislim da on nije znao razlikovati zemlje na Balkanu u trenutku kad je debitovao za Svedsku... U knjizi kaze da mu je prva zelja bila Brazil, a posto nije mogao za njih- onda Svedska :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jul 2014, 21:29

Izgleda da je Dino najblizi reprezentaciji sad da sli se do septembra moze promjenti to sportsko drzavljanstvo.

Vrancic također, a sta je sa masom ostalih bez papira ili ovi sto ih imaju kao npr. Prcic - sta je sa njime ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jul 2014, 22:00

Elegant je napisao/la:Izgleda da je Dino najblizi reprezentaciji sad da sli se do septembra moze promjenti to sportsko drzavljanstvo.
Dino nije pokrenuo proceduru, on skoro pa sigurno nece biti spreman do septembra.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 25 jul 2014, 22:14

Ako ima nas pasos, onda mu treba samo sportsko drzavljanstvo. FIFA je duzna da ga izda od dana apelacije do prve sluzbene utakmice reprezentacije.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jul 2014, 22:18

Ima Dino nas pasos, dobio ga je jos prije SP-a.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jul 2014, 22:20

Otkud mu nas pasos, ako Susic kaze da nije odradio nista od zadnjeg razgovora. Je li on oduvijek imao Bosanski pasos, ili sta?

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 25 jul 2014, 22:28

Ako ima nas pasos onda samo treba predati papire FIFA-i za promjenu sportskog drzavljanstva. To bi onda trebalo biti gotovo za najdalje dva mjeseca.

Kod ovakvih situacije je uvjek bio problem docekati nas pasos. Kad dobijes nas pasos, FIFA to rijesi sad sad.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2014, 23:18

Tu je situacija poprilično nejasna, prvo su bacili priču kako ima naše državljanstvo, ali nema pasoš, a to se završava za par dana. Nakon toga se ponovo spominjalo to famozno bh državljanstvo, itd. Međutim, nebitno je to, ako se momak odlučio za nas, epilog će uvijek biti isti, par mjeseci nam ništa ne znači.
Očekuje se kako će Dino Arslanagić u narednom periodu donijeti odluku o promjeni sportskog državljanstva za koju nema prepreka jer će stoper Standarda u narednim danima dobiti i bh. državljanstvo za čije je izdavanje prije nekoliko mjeseci predao zahtjev.
Yebe lud zbunjenog.
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 jul 2014, 23:21

Virtu4l je napisao/la:
Yebe lud zbunjenog.
Yebu nas nesposobni
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 25 jul 2014, 23:23

Ja sam pogresno napisao.

Ne treba mu nas pasos, nego nase drzavljanstvo, da bi mogao predati zahtjev FIFI. Onda oni traze potvrdu od Belgijskog saveza da nije nastupao za seniorske kategorije, i to je to.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 33 gosta.