FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la _dreamer_ » 01 dec 2012, 12:54

DzoleZeljo je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Ma neka se samo gradi kao sto kazem. Dolaskom Gracica moglo bi se to sve ubrzati, bar se ja nadam tako. Vidio je on dosta prostora tu za napredak u svim segmentima, i mislim da ce vam ovo biti najbolje rijesenje. ;)

Samo sta sada, Olimpic ulazi u Slobodu, i kako sam ja njega justros slusao na radio on nema nista protiv da ime i sva tradicija Slobodina ostane, samo ne zna kako ce to sa pravnog aspekta izgledati. Dobro recimo neka se klub zove Sloboda Tuzla - Olimpic, i sada vi dobijete sve Olimpicove zasluge i sustinski nastavljate prvenstvno na Olimpicovom mjestu. Jesam li upravo ili grijesim?
Pravno gledano:

Sloboda se gasi, Olimpic se seli u Tuzlu i preimenuje u Slobodu xz. Kadar ugasene Slobode, tj dio njega, ce se prikljuciti toj novoj Slobodi xy. Dakle, od proljeca bi ta nova Sloboda xy nastavila tamo gdje je Olimpic zavrsio polusezonu.
E hvala na objasnjenu...

Pa ovo ispade deset puta bolje za vas. Dobro ce ovo sve biti, a ako se bude sve radilo kako treba za godinu ili dvije ocekujem borbu za naslov, posto on u Sarajevo stvarno nije mogao pronaci nacin da se ukljuci u tu borbu.
Naravno da je ovoo odlicno za Tuzlu, samo sto to neki ljudi nikako da skontaju. Bolje nastaviti s do jucer bivsim olimpicom, nego se ugasiti pa krenuti iz zadnje lige. To je svakome jasno ko sjedne 5 minuta da realno promisli o svemu.

Idealno nije, ali je daleko najbolje rjesesnje za fudbal u Tuzli.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 01 dec 2012, 12:55

Dobro doš'o predsjedniče: U prezaduženoj Slobodi raširenih ruku čekaju Nijaza Gracića!
Petak, 30 Novembar 2012 21:25
Prijedlog o fuziji sarajevskog Olimpica i tuzlanske Slobode, koji je jučer putem Bportala javnosti prezentirao Nijaz Gracić, predsjednik „Vukova“ i ugledni sarajevski biznismen, uzdrmao je učmalu tuzlansku sportsku javnost.

Tako od jučer putem društvenih mreža, tuzlanskih i bh. portala i drugih medija, čitamo i slušamo reakcije navijača, članova oba kluba, sportskih radnika, političara... koji iznose mišljenja za i protiv zanimljivog prijedloga.

Iako je sve još uvijek samo ideja, koju je putem medija Gracić svjesno gurno u eter, euforični pojedinci su otišli toliko daleko da su novom klubu već dali i ime, te počeli osvajati trofeje.

Ukoliko i dođe do prvih koraka, koji će ići ka konkretizaciji Gracićevog prijedloga, bit će to dug i ne baš jednostavan proces.

U Slobodi su očigledno spremni za ovu priču.

Kako i ne bi bili. Grcaju u problemima, duguju više od šest miliona KM, tavore u prvoligaškom društvu i očigledno nemaju manadžment koji ih u skorije vrijeme može postaviti na zdrave noge. Priča o spremnosti dokazanog sportskog radnika da riješi njihove probleme, bez obzira na motive, za mnoge je prilika koju su do prije dva dana samo mogli sanjati.

- Još uvijek nas niko nije kontaktirao, ali smo spremni sjesti za stol i otvoreno razgovarati o tom prijedlogu. Ideja je na prvu dobra, ali treba vidjeti šta Gracić nudi, a šta traži, te prijedlog uputiti Skupštinama klubova koje odlučuju o sudbini svakog dogovora – rekao nam je Mersed Kovačević, predsjednik FK Sloboda.

Sličnog razmišljanja su i Mirsad Muharemagić, predsjednik Skupštine kluba, te Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, koji ima veliki uticaj na sadašnju upravljačku garnituru u FK Sloboda.

Sada nam ostaje da čekamo naredni potez dviju strana i to bez euforije za koju još uvijek nema mjesta.

Stvarni motiv Nijaza Gracića i poznata inertnost ovdašnjih sportskih radnika, već zanekoliko dana cijelu priču mogu pretvoriti tek u jednu u nizu, kakvih smo se proteklih godina na Tušnju nagledali i naslušali.
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 01 dec 2012, 13:01

@_dreamer_ - Pa dobro prijatelju sto sam istices idealno nije, jer ovi svi danas sto dolaze i odlaze pokusavaju biti novi Mamic, ma koliko mi to svatali drugacije, to se na kraju tako pokaze.

Treba prvo svatiti da je Gracic businessman, i kao takvog ga treba prihvatiti. On ce doci sutra kod vas, uloziti svoju lovu i naravno trazit ce maksimalne ovalsti. Koliko ce sada tu imati sljedbenika vidjet cemo. Ja bi radi Tuzle i raje opet volio da nesto stvarno bude fenomenalno od ovoga, jer bi mi svi dobili jos jedan jak konkurentski tim. On ovo u Olimpicu nije mogao, jer je tako okruzenje u Sarajevu, da te svi zele potopiti.

Ako dobije veliku podrsku grada, ja sam jos vise sigurniji da bi to zapravo moglo biti to. Naravno, opet isticem, idealno nije, ali u ovom trenutku trenutno je vise nego fantasticno rijesenje. Sada hoce li biti to dobro na duge staze, pretezno se zavisiti od uspjehe tima.

Jbg, ima igrace, ima ekipu, treba sada dosta rada i truda koji se ne moze preko noci dogoditi. Jedan postepen rad, pa do jedno 2 godine, mogli bi se nositi komotno sa svima, nebitno kuci ili u gostima. Bar ja to ovako gledam.

Tko je razuman, pametan, zelit ce ovo, jer Tuzla je veliki grad u odnosu na druge BIH i stvarno zasluzuje jedan jak nogometni klub, jer prvenstveno ima kapaciteta za to. ;)

Zivjeli...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 01 dec 2012, 13:03, ukupno mijenjano 2 puta.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 dec 2012, 13:02

nije me bilo par dana pa reko da i ja ovo malo prokomentarisem....
1.sto se tice stava Fukara sve ce bit jasnije za par dana..znaci,ne postoji zvanicni stav grupe..ostali svi koji pisu to rade u svoje ime i ne predstavlju grupu
2.Sloboda nikada nece umrjeti u srcima njene armije navijaca koji su prosli sto bivsu drzavu,njene gradove sto ostala sela i zaseoke nase domovine...klub se pratio i u beograd,zagreb,sarajevo,podgoricu,sanski most,livno,gracanicu...FUKARE NIKAD NISU IZDALE KLUB..NIKAD,NITI CE U BUDUCNOSTI.....grupa ce saslusati sve prjedloge i spustiti loptu na zemlju pa cemo onda donositi odluke i oglasavati se...
3.protiv sam ovih fuzija licno jer je i laiku jasno ko dan da se Sloboda gasi i da to nema nikakve veze sa nekim ujedinjavanjem...ovo se samo tako pokusava predstavit jer je tako manje bolno...misljenja sam takodze da da ovo ceka vecinu klubova i to vrlo,vrlo brzo..mislim tu na celik,borac,sarajevo,anam one,velez...za ostale male klubcice me iskreno k.u.r.a.c zaboli....ovi mafijasi iz UEFA ce gledati jos godinu,dvije kroz prste ovim zemljama u tranziciji i to je to...nece se jos dugo moci igrati domace takmicenje a kamoli evropa sa JEDNOM markom duga...PREMA BILO KOME....
4.gracic nije glup i prije svega je biznismen...zna on tacno ,sta radi i kako radi...ljudi su pisali da se od dva zla bira manje jer je neminovno da ovako vise ne ide...
5.ne mogu da vjerujem da se navijaci anamo onih ovdje javljaju i komentarisu sta i kako...poslije svega sto su uradili kakva ljdska i moralna slina moras bit pa ovdje ostavljat komentare...mene licno bi bilo sramota al et..nismo svi isti...mogli su se makar na one mostarce ugledat...oni makar ne dolaze ovamo i ne moralisu
kako god..bit ce bolje...jer jos malo pa i nemoze bit gore...
ima ovo i svijetlih strana..skinut cemo ovu petoricu gracanlije i lukavcana sa grbace :lol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 dec 2012, 13:04

delko je napisao/la:I sto se tice stadiona ce to dobro doci, jer ce je on Tusanj urediti da bude fantastican za evropu ;) ma bice ova nova Sloboda super ;)
to je sve cisto do tuzle i fukara dali ce smatrat tu novu slobodu kao staru slobodu! ako oni to prihvate kao novi pocetak a ne kraj onda u sustini to ostaje ista sloboda samo sa nekim dodatnim imenom! sto s men kao navijaca veleza tice uvijek su dobrodosle jake ekipe u ligu i fino je da tuzla konacno dobije to, jer to bi i trebali imat kao jedan od najveci gradova u BiH! olimpik ko olimpik ima ekstra jaku ekipu, jednu od najbolji u ligi i da imaju grad i navijace iza sebe sad bi se borili za titulu sa zeljom i sarajevom! jer toliko ti neki izgubljeni bodova imaju cisto radi nedostatka istog! od slobode i tuzle bi mogli dobit to i stim postat jedna velika lijepa fudbalska prica u BiH! U sustini to bi bilo koda se promjeni uprava i igraci a to se inako desava u svim ligasima u BiH skoro svake polusezone, pa ja licno nevidim nista lose u tom! sretno slobodi i tuzli i nadam se da ce se ovo odradit u najboljem redu!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 dec 2012, 13:13

staragarda je napisao/la:nije me bilo par dana pa reko da i ja ovo malo prokomentarisem....
1.sto se tice stava Fukara sve ce bit jasnije za par dana..znaci,ne postoji zvanicni stav grupe..ostali svi koji pisu to rade u svoje ime i ne predstavlju grupu
2.Sloboda nikada nece umrjeti u srcima njene armije navijaca koji su prosli sto bivsu drzavu,njene gradove sto ostala sela i zaseoke nase domovine...klub se pratio i u beograd,zagreb,sarajevo,podgoricu,sanski most,livno,gracanicu...FUKARE NIKAD NISU IZDALE KLUB..NIKAD,NITI CE U BUDUCNOSTI.....grupa ce saslusati sve prjedloge i spustiti loptu na zemlju pa cemo onda donositi odluke i oglasavati se...
3.protiv sam ovih fuzija licno jer je i laiku jasno ko dan da se Sloboda gasi i da to nema nikakve veze sa nekim ujedinjavanjem...ovo se samo tako pokusava predstavit jer je tako manje bolno...misljenja sam takodze da da ovo ceka vecinu klubova i to vrlo,vrlo brzo..mislim tu na celik,borac,sarajevo,anam one,velez...za ostale male klubcice me iskreno k.u.r.a.c zaboli....ovi mafijasi iz UEFA ce gledati jos godinu,dvije kroz prste ovim zemljama u tranziciji i to je to...nece se jos dugo moci igrati domace takmicenje a kamoli evropa sa JEDNOM markom duga...PREMA BILO KOME....
4.gracic nije glup i prije svega je biznismen...zna on tacno ,sta radi i kako radi...ljudi su pisali da se od dva zla bira manje jer je neminovno da ovako vise ne ide...
5.ne mogu da vjerujem da se navijaci anamo onih ovdje javljaju i komentarisu sta i kako...poslije svega sto su uradili kakva ljdska i moralna slina moras bit pa ovdje ostavljat komentare...mene licno bi bilo sramota al et..nismo svi isti...mogli su se makar na one mostarce ugledat...oni makar ne dolaze ovamo i ne moralisu
ima ovo i svijetlih strana..skinut cemo ovu petoricu gracanlije i lukavcana sa grbace :lol:
Fino rečeno. ;) Da ne pišem sličan post, quotao sam tvoj i slažem se u cjelosti s izrečenim činjenicama. Svaka ti stoji i na mjestu je. Vjerujem da će ovo na dobro izaći, a mi moramo shvatiti da nam je ovo, kako god uzmeš, posljednja slamka spasa i da je to u ovakvom fudbalu, u našoj zemlji, logičan (štaviše, dobar) slijed događaja za klubove koji grcaju u dugovima. Neko ti nudi izvor finansija, 3. mjesto u PLBiH (dakle, vraćanje iz 5. u FBiH u borbu za Evropu :shock: :o ) i sigurniji i pouzdaniji klub; šta ćeš uraditi - Zdušno prihvatiti, nego šta.

U narednim danima ćemo dakako saznati više po pitanju pravnog aspekta, pravilnika i budućnosti ove ideje. Pozdravljam sve dogovore u korist jedne i jedine, zauvijek naše svetinje, Fudbalskog kluba Slobode. :!: :idea:

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 01 dec 2012, 13:15

Ajde malo stipu priču,ko nam dolazi na proljeće na Tušanj? :mrgreen:

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 01 dec 2012, 13:17

SultanSulejman je napisao/la:Ajde malo stipu priču,ko nam dolazi na proljeće na Tušanj? :mrgreen:
eno bekamu istice ugovor :lol:

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 01 dec 2012, 13:21

ahmad_tz je napisao/la:
SultanSulejman je napisao/la:Ajde malo stipu priču,ko nam dolazi na proljeće na Tušanj? :mrgreen:
eno bekamu istice ugovor :lol:
Graciću reaguj ! :mrgreen:

kaze da bi volio igrati u LP, pa eto uz malo sreće igrao bi sljedeće sezone, sa Slobodom 1919 :mrgreen:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 dec 2012, 13:29

ma ja sta ce neg prihvatit, prihvatila je vec sportska javnost i ogroman dio navijaca ...i da izadje "zvanicni" stav grupe koji kaze da su protiv ujedinjenja to nece promijeniti moje misljenje( osim ako se ne pojave neke nove informacije) i misljenje velike vecine navijaca i jbg ko sad nama moze rec " ee niste vi Fukare", jbg niste ni "vi" Fukare nego svi mi koji godinama pratimo Slobodu...

k'o papagaj ponavljam svako zna ko je KK Crvena Zvezda Beograd a nastala je na potpuno istom principu, potpuno istom....a ono koliko ovi dusebriznici brinu o Slobodi i njenom identitetu pokazali su u Trebinju ,a koliko nam je stalo do njih i njihovog misljenja pokazat cemo na proljece kad dodju na Tusanj ako dodje do ovog ujedinjenja ;)

naravno slazem se sa svim ovim sto je rekao @staragarda - naravno da to vise nece biti 100% ova Sloboda, ali lud i glup je onaj ko je misli da ce kako god okrenes biti nase Slobode, ako neko ima bolje rjesenje svi cemo mi njega rado prihvatiti...niko nije sretan sa ovim ali dobro Gracic rece "ovo je brak iz interesa", i jedino sto pokrece nas i njega su interesi prema nasoj svetinji da bude sto jaca i NAZALOST KAZEM OVO JE TRENUTNO JEDINI NACIN- ako se pojavi neki bolji i ljepsi ja sam odmah za to....bez ovog mi se gasimo u drugoj polusezoni ili borimo za opstanak, para nema, dugovi pritiscu, igraci izgleda opet nisu dobili plate ...

SaltCity kaze spominje se osnovanje novog kluba, njih koji su protiv fuzije nema dovoljno ni da popune rukovodeci igracki kadar juniora i prvog tima tog kluba i da ih ostane 20 na tribini...nek se niko ne nadje uvrijednjen, postujem i podrzavam njihove napore cak i novcano kad se moze , al ne vjerujem da imaju neki prevelik uticaj na "stare" navijace ili recimo kad bi se skupilo 1500 Fukara-istina je takva....ne mozemo mi radit samoubistvo, to je za pi.ke a odbijanje ovakvog neceg bi bilo samoubistvo...gasenje kluba, pitanje je dal i peta liga jer ko bi osnovao novi?. opstina bi rekla ponudili smo vam rjesenje vi ste ga odbili, ko vas je.e sad i po prvi put bi se vecina gradjana i ja prvi slozio sa Jasminom, ko vas je.e nasli smo najbolji nacin vama ne odgovara...i onda bi i ja prvi pomislio da je istina to sto se prica da i neki navijaci imaj koristi od ovog i da su ko sto Meske kaze placenici , i iz odbijanja i propasti Slobode bi profitirali ovi koji su naucili da muzu Slobodu i da je dovedu do ovdje gdje su je i doveli...

FUKARE NIKAD NISU IZDALE KLUB..NIKAD,NITI CE U BUDUCNOSTI----nadam se da cemo i sad svi zajedno ustrajati u ovome il inace igramo se sa kredibilitetom grupe, gubimo podrsku svih gradjana ciju podrsku imamo( ukljucujuci i moju). znam ja da se neki furaju na to "ima nas 20, niko nas ne voli boli nas q, furamo 2-3 god sranje poslije nas nema ni blizu tusnja kad nadjemo curu" ali srecom ima pametnijih koji nece dozvoliti da Fukare postanu krivac za propas Slobode, a o tome se radi...ako odbijemo ovo(ako je ovako k'o sto jest bez skrivenih motiva) i opcina i svi gradjani ce se okrenut protiv nas i okarakterisat nas umjesto kao stub i najveci oslonac i podrsku Slobodi kao uzrok za propast i gasenje Slobode, zrtveno janje ce im trebat - kud ce bolje od navijaca koji nece da vlasitit klub bude jaci...valjda necemo podleci pritisku ove manjine koji se furaju na neki haos, sami protiv svih fazone itd itd.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 01 dec 2012, 13:39

TheVerminator je napisao/la: Graciću reaguj ! :mrgreen:

kaze da bi volio igrati u LP, pa eto uz malo sreće igrao bi sljedeće sezone, sa Slobodom 1919 :mrgreen:
Može stan odma kupit iznad Mc Donald`s-a :mrgreen:

Još kad proba tuzlanski ćevap auuuuuuu :lol:

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 01 dec 2012, 14:49

staragarda je napisao/la:nije me bilo par dana pa reko da i ja ovo malo prokomentarisem....
U svemu se slažem, osim u jednom.Fukare nisu pratile Slobodu u Beogradu,Zagrebu,Podgorici, nego su pratili navijači Slobode, ali po nekoliko hiljada naših navijača na gostovanjima.Tu bih naveo i Novi Sad, Prištinu, Niš, Kragujevac, Osijek, Rijeku, Maribor, Split, Suboticu, Zrenjanin, Skoplje i td. i td ;) Smatram da bi ista gostovanja mogla ponoviti !
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 dec 2012, 15:02

Zašto je FK Slobodi potrebna (in)fuzija

Očito da je FK „ Slobodi „ Tuzla potrebna (in)fuzija. Sa medicinskog gledišta ovo je stanje kolapsa kada organizam primjetno slabi i dugoročno ima izgleda da vegetira. Infuzijom se postiče ravnomjerni ulazak tvari u obliku otopine u krvotok. FK Sloboda je doživjela klasičan kolaps: slom motivacije i raspad sistema i društvenih funkcija.

Prava dijagnoza je i za pravi lijek.

S toga fuzija u smislu sinergetike učinaka predastavlja jedno od rješenja koja se pojavila kao ideja. Operacije su uobičajne u poslovnom sitemu kada se fuzija koristi kao model generiranja razvoja i sinergetike efekata poznate u rečunici 2+2 = 5.

Ako znamo da je tržište ograničeno i da se resursi koji stoje na raspolaganju moraju optimalno koristiti, sasvim logično bi bilo da se operacija izvede na regionalnom i širem nivou.

To bi značilo da se organizira jak regionalni sistem koji bi mogao konkurisati na širem tržištu. Ako bi se komparirali sa okruženjem tada bi to mogao biti klub kapaciteta Hajduka iz Splita, Rijeka iz Rijeke, Vojvodine iz Novog Sada, Maribor iz Maribora. U svakom slučaju snažan kolektiv koji bi bio podržavan infrastrukturom regije u kapacitetu potreba da se preko istog afirmiraju svi napori u radu „ satelitskih" klubova užeg kapaciteta kao što su Zvijezda iz Gradačca, Radničkiiz Lukavca, Budućnosti iz Banovića, Gradina iz Srebrenika, Slaven iz Živinica, Bratsvo iz Gračanice.

U ovom slučaju vlasnički udjeli bi se prenijeli na novi klub FK Sloboda Tuzla koja bi postala sastavni dio šire organizacione strukture u formi holdinga. Afirmacija najboljeg bi bila na razini lidera, dok bi se cjelokupan sitem organizacije klubova podredio postizanju vrhunskih rezultata. Bazu bi činili lokalni resursi kroz rad selekcija : od pionira do juniora . Valorizacija učinaka bi bila na nivou vrhunskih rezultata uz jasno definisane odnose ulaganja i efekata. Sva ulaganja u sportsku infrastrukturu bi se realizvala kroz zajednički nastup.

Jedina snaga koja daje šanse da ovaj projekat saživi je djelovanje ekonomskih zakonitosti. Rasipanje javnog i privatnog novca na neselektivnim razinama organizacije klubova u konačnici ne daje željene rezultate. Jedino profitiraju kvazi sportski radnici.

Ako bi se ovakav model afirmirao i pobudio interes za realizaciju kroz izgradnje sportskih terena vrhunskog kvaliteta i objedinjavanjem stručnog potencijala na razini regije tada bi fudbal ,kao strateški sport širokog kruga ljubitela sa tuzlanske regije, doživio razvoj. Šanse su velike, jer populacija od pola miliona stanovnika, uz bolju ekonomsku politiku vlasti, može afirmirati sport, kulturu, školstvo i nauku.

Tuzli i tuzlanskoj regiji treba dobar fudbalski i košarkaški klub; dobri bazni sportovi: atletika i plivanje; kvalitetni dvoranski sportovi i svi oblici sportske aktivnost.

Dobra komunikacijska povezanost centra regije sa periferijom stvara pretpostvake organizacije grada Tuzle koji bi u svom sastavu imao lokalne zajednice kojem istom gravitiraju. S toga treba testirati model „fuzije" općina u grad Tuzlu koja bi na prostoru prečnika od 30 kilometara imala izrađenu svu inrastrukturu za moderan grad od milion stanovnika. Naravno, ovakav, demografski i ekonomski razvoj je moguće ostvariti kroz viziju u narednih dvadest godina. Pristup Evropskoj uniji će zahtjevati regionalizaciji i logično bi bilo da u perspektivi Tuzla bude regija koja u sebi može objediniti resurse cjelog prostoga koji gravitira centru: od Posavine, Semberije i šire.

Postojeći sistem organizacije upravljanja javnim dobrima je neracionalan i neprimjeren Tuzli koja ima ambicije da postane najrazvijeni prostor Bosne i Hercegovine.

S toga FK Sloboda Tuzla mora biti fuzioniran u sistem organizacije sporta i javnog sektora regije Tuzla.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 dec 2012, 15:14

pa kazu ugasi se klub dodje preseli drugi hmm..pa prvo sa tom fuzijom Sloboda daje svoju skolu fudbala koja je jedna od najacih u drzavi godinama, daje prije svega stadion jer Tusanj je nas be zobzira sto je sad to grad preuzeo jer mi nemamo para da gradimo , ali zato na tom stadionu nemamo nikakve obaveze placanja tako je barem dogovoreno..znaci sve je to SLOBODA i onda na kraju ujedinjeni klubovi pod imenom SLOBODA TUZLA nastavljaju rad u radnickom sportskom drustvu Sloboda sto je najvaznije ...znaci niti si otisao iz tog drustva nit koji klinac..to je Sloboda kome god mi gostovali to se zna
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 01 dec 2012, 16:11

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ja sta ce neg prihvatit, prihvatila je vec sportska javnost i ogroman dio navijaca ...i da izadje "zvanicni" stav grupe koji kaze da su protiv ujedinjenja to nece promijeniti moje misljenje( osim ako se ne pojave neke nove informacije) i misljenje velike vecine navijaca i jbg ko sad nama moze rec " ee niste vi Fukare", jbg niste ni "vi" Fukare nego svi mi koji godinama pratimo Slobodu...

k'o papagaj ponavljam svako zna ko je KK Crvena Zvezda Beograd a nastala je na potpuno istom principu, potpuno istom....a ono koliko ovi dusebriznici brinu o Slobodi i njenom identitetu pokazali su u Trebinju ,a koliko nam je stalo do njih i njihovog misljenja pokazat cemo na proljece kad dodju na Tusanj ako dodje do ovog ujedinjenja ;)

naravno slazem se sa svim ovim sto je rekao @staragarda - naravno da to vise nece biti 100% ova Sloboda, ali lud i glup je onaj ko je misli da ce kako god okrenes biti nase Slobode, ako neko ima bolje rjesenje svi cemo mi njega rado prihvatiti...niko nije sretan sa ovim ali dobro Gracic rece "ovo je brak iz interesa", i jedino sto pokrece nas i njega su interesi prema nasoj svetinji da bude sto jaca i NAZALOST KAZEM OVO JE TRENUTNO JEDINI NACIN- ako se pojavi neki bolji i ljepsi ja sam odmah za to....bez ovog mi se gasimo u drugoj polusezoni ili borimo za opstanak, para nema, dugovi pritiscu, igraci izgleda opet nisu dobili plate ...

SaltCity kaze spominje se osnovanje novog kluba, njih koji su protiv fuzije nema dovoljno ni da popune rukovodeci igracki kadar juniora i prvog tima tog kluba i da ih ostane 20 na tribini...nek se niko ne nadje uvrijednjen, postujem i podrzavam njihove napore cak i novcano kad se moze , al ne vjerujem da imaju neki prevelik uticaj na "stare" navijace ili recimo kad bi se skupilo 1500 Fukara-istina je takva....ne mozemo mi radit samoubistvo, to je za pi.ke a odbijanje ovakvog neceg bi bilo samoubistvo...gasenje kluba, pitanje je dal i peta liga jer ko bi osnovao novi?. opstina bi rekla ponudili smo vam rjesenje vi ste ga odbili, ko vas je.e sad i po prvi put bi se vecina gradjana i ja prvi slozio sa Jasminom, ko vas je.e nasli smo najbolji nacin vama ne odgovara...i onda bi i ja prvi pomislio da je istina to sto se prica da i neki navijaci imaj koristi od ovog i da su ko sto Meske kaze placenici , i iz odbijanja i propasti Slobode bi profitirali ovi koji su naucili da muzu Slobodu i da je dovedu do ovdje gdje su je i doveli...

FUKARE NIKAD NISU IZDALE KLUB..NIKAD,NITI CE U BUDUCNOSTI----nadam se da cemo i sad svi zajedno ustrajati u ovome il inace igramo se sa kredibilitetom grupe, gubimo podrsku svih gradjana ciju podrsku imamo( ukljucujuci i moju). znam ja da se neki furaju na to "ima nas 20, niko nas ne voli boli nas q, furamo 2-3 god sranje poslije nas nema ni blizu tusnja kad nadjemo curu" ali srecom ima pametnijih koji nece dozvoliti da Fukare postanu krivac za propas Slobode, a o tome se radi...ako odbijemo ovo(ako je ovako k'o sto jest bez skrivenih motiva) i opcina i svi gradjani ce se okrenut protiv nas i okarakterisat nas umjesto kao stub i najveci oslonac i podrsku Slobodi kao uzrok za propast i gasenje Slobode, zrtveno janje ce im trebat - kud ce bolje od navijaca koji nece da vlasitit klub bude jaci...valjda necemo podleci pritisku ove manjine koji se furaju na neki haos, sami protiv svih fazone itd itd.
Svaka na mjestu jarane, mogu se iznosit zvanicni stavovi vakvi i nakvi al svako ko iole voli Slobodu zna sta je trenutno najbolje za nju.. Svakako da ovo nije najbolje moguce rjesenje al to je jedino pravo koje imamo a ono svakako nije ponizavajuce, opet kazem zivi bili pa vidili sta ce se desit ja vjerujem u ovaj projekat :)
075

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 01 dec 2012, 16:55

Svima je jasno da je ovo najbolje sto se u ovom trenutku moze dobiti i to treba objerucke prihvatiti!Pravno mi gubimo sve ali gubili su i mnogi drugi pa sta,potez ocajnika i to je to...Ovo treba sto prije realizirati,po mogucnosti da jos ovo proljece docekamo Zelju i Velez :D ako ne sada onda sve fino rastabiriti i dogovoriti za ljeto...
Samo jedno pitanje za @proibsvjet buduci da si protiv OKK Sloboda ili kako ih ti zoves faraonci kako to da si objerucke prihvatio ovu ideju,gdje se pravno gubi svaka veza sa Slobodom koju ti znas i koju si pratio/pratis??
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 dec 2012, 16:56

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ja sta ce neg prihvatit, prihvatila je vec sportska javnost i ogroman dio navijaca ...i da izadje "zvanicni" stav grupe koji kaze da su protiv ujedinjenja to nece promijeniti moje misljenje( osim ako se ne pojave neke nove informacije) i misljenje velike vecine navijaca i jbg ko sad nama moze rec " ee niste vi Fukare", jbg niste ni "vi" Fukare nego svi mi koji godinama pratimo Slobodu...

Dobro receno, skoro istog smo misljenja.
Jedino ako neko misli da neka mala grupica zbog nekih interesa moze ovo opstruirati to je utopija. Fukare nece nikada navijati protiv Slobode, ove ili slijedece. Mogu samo neki odustati od pracenja utakmica, zbog skuplje ulaznice ili licnih razloga. Siguran sam da ce na jednog koji napusti Tusanj doci ovih 500!
Sto maloprije neko od forumasa navede. Isao po Skoplju, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Novom Sadu, Madjarskoj, Belgiji itd. Vise stanuje Slobode u mojoj staroj navijackoj glavi, vise sjecanja, od nekih koji prate Slobodu od skora (zbog mladosti). Mislim da i te mlade ljude treba pohvaliti, koliko i nas sto smo prosli mnogo vise, od zatvora po Beogradu pa nadalje. Mi smo bili crveno-crna armija i sada smo.
Fukare, ove sada mlade imaju dobru priliku da vide sta znaci Tusanj pun do vrha, petnaestak hiljada gledalaca i trebaju da pozdrave ovo sto bi se dogodilo.
Sjajno bi bilo da Fukare daju stimung, a mi stari, crveno-crna armija to podrzi. Koji ce to biti huk. Ima da gace spadaju protivniku. I vjerujte crveno-crna armija ce se u popunosti vratiti na Tusanj. I nek znaju svi crveno-crne armije, nas starih navijaca ima hiljade.
Zivi bili pa vidjeli. Samo neka krene!!!
I jos jednom nikada Fukare nece biti protiv Slobode, to su dokazali u ovoj pacenickoj ligi. Svaka im cast.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 dec 2012, 17:23

Slatinash_7 je napisao/la:Svima je jasno da je ovo najbolje sto se u ovom trenutku moze dobiti i to treba objerucke prihvatiti!Pravno mi gubimo sve ali gubili su i mnogi drugi pa sta,potez ocajnika i to je to...Ovo treba sto prije realizirati,po mogucnosti da jos ovo proljece docekamo Zelju i Velez :D ako ne sada onda sve fino rastabiriti i dogovoriti za ljeto...
Samo jedno pitanje za @proibsvjet buduci da si protiv OKK Sloboda ili kako ih ti zoves faraonci kako to da si objerucke prihvatio ovu ideju,gdje se pravno gubi svaka veza sa Slobodom koju ti znas i koju si pratio/pratis??
Vrlo lako je odgovoriti.
U Sloboda Diti su bili prljavi poslovi, uspjelo se zataskati. Ugasiti svetinju koja je bila veliki klub sa velikim rezultatima. Ugasili su KK Sloboda Ditu, radi duga, zbog mogucnosti revizije i odgovornosti. Da zataskaju!
Znaci razlog gasenja ko imalo ima dodira sa Ditom je brisanje lopovluka. Nije stvaranje boljeg i jaceg kluba.
Ista garnitura isti ljudi! Imamo OKK Slobodu koja ruku na srce ne lici na nekog ko ce u skoroj buducnosti biti renomiran klub kao Dita. Protiv OKK Sloboda nisam, ali jesam protiv toga jer i oni koji rade u klubu nisu donijeli nista, niti jednog sponzora, ulagaca... Oni su tu samo da trose ono sto im opstina da. Od toga nema nista, bice prosjecan klub bez velikih ambicija.

FK Sloboda je unistena, nabijena dugovanjima, okruzena igracima i trenerima koji potrazuju za svoje ugovore, tuze, niko od rukovodeceg kadra ne posjeti u bonici povrijedjene igrace, jednostavno situacija kao sto je bila u Diti.
Onda dolazi neko novi, sposoban, sa klubom koji je treci u PL, igrackim kadrom, novcima... Sve ima za veliki i jak klub, trebamo mu samo mi. On pristaje svoj klub darovati gradu Tuzli, izmjeniti mu ime, uloziti sredstva jer zeli da ima jak, prejak klub. Za to mu jos samo falimo mi, nas grad i regija koja je zeljna dobrih utakmica, evropskih utakmica. Gracic zeli da vodi klub koji ce puniti stadion. On zeli da ima navijace i podrsku. To moze ovdje ostvariti.

Znaci to je isto kao da je Siroki ili Igokea ponudila Diti, eto nas u Tuzlu, uzecemo vase ime i podrzite nas.
Ogromna je to razlika.

Od nove Slobode vidim na proljece prejak klub, sa punim tribinama. Izlazak na euro scenu.
Od novog OKK Sloboda ne vidim klub koji ce igrati iduce godine u Evropi, sa ovom garniturom sigurno nece ici putevima slave. Medjutim uskoro bi se mogao naci izlaz slican i za OKK Slobodu. Zna se da Sloboda moze napuniti Mejdan svaku utakmicu ako bude igrala u regionalnoj ligi. Moze privuci kapital i sponzore. To ce se desiti, samo ce biti potrebno vise vremena nego za fudbalski klub.

Znaci ne podrzavam gasenje samo zbog dugova, zbog zataskavanja lopovluka.
Ako se nesto rusi mora se znati sta se gradi na srusenim temeljima! Ne moze se nesto rusiti, pa praviti isto!
OKK su potrebni ljudi tipa Gracica, Mileta i sl. Tuzla mora imati jake klubove sportske i za to ne treba birati sredstva. Jedino neka u imenu stoji Sloboda i neka ima crvene i crne boje!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 01 dec 2012, 17:53

previše ste se digli za poziciju u kojoj se nalazite, sve i da se sve ostvari vaše nekakve prijetnje su smiješne, ne znam ja ko je bježao od koga u centru Tuzle, prema tome smirite malo doživljaje ;)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 dec 2012, 17:53

Sve i da se desi ova fuzija nece te preko noci postati Real, sudeci po reakcijama vecine vas iz Tuzle vi vec neke titule, evropske utakmice biljezite. Mozda vam se ostvari to vase "evropsko" sto cekate dugo vremena, ali da cete sad biti neka sila cisto sumnjam.

Znas se da su u PL glavni Zeljo, Sarajevo, Siroki !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.