Hehe bas tako. Osim naravno ako si iz Sportagenture Germanija.VanBasten je napisao/la:Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!
Onda on ti dodje na noge i to dva puta. Nemoras igrati u EPL, onda je dovoljan i HNL ili Austrija.
Hehe bas tako. Osim naravno ako si iz Sportagenture Germanija.VanBasten je napisao/la:Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!
Naravno. Pape je čovjek starog kova, sa starim istinskim vrijednostima, te je familija i obilazak iste pravilo življenja.Principatus je napisao/la:Hehe bas tako. Osim naravno ako si iz Sportagenture Germanija.VanBasten je napisao/la:Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!![]()
Onda on ti dodje na noge i to dva puta. Nemoras igrati u EPL, onda je dovoljan i HNL ili Austrija.
Na stranu sad sva prozivanja i to... Ali meni Pape nekako skroz djeluje nezainteresovano kad su u pitanju potencijalni igrači... Ono kad priča o njima,nekako baš se zajebaje,kao da mu je svejedno... Čovječe drugog posla nemaš,idi na utakmice,Bog ti dao pare... letaj pregovaraj.. Onaj ivica OSIM je agilniji od njega... J_ebite me ako Osim do sad ne bi obišao i Tankovića i Arslanagića i Salatića,i pored onog njegovog zdravstvenog stanja,samo da je selektor... fkt ne razumijem... Gledam Osim otišo onu U-19 gledat neki dan u Međugorju,djeca se podijelila između sebe i odigrali 2-2... A ovom našem mrsko otići u Belgiju ili Švicarsku,Francusku...VanBasten je napisao/la:Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!Principatus je napisao/la:Ovdje se ponovo vidi to sto govorim: Safet je isao u posjetu da gleda Tinu i Hadzica.
HNL i Austrija. Ni jedan ni drugi nisu imali papire, nego su tek na garanciju mijenjali.
I jedan i drugi su otpali iz selekcija Belgije i Austrije.
Bundesliga, Premier League, Seria A, Francuska Liga, Belgija, sve to nema mjesta. Vrsajevic ima. Kvrzic ima. Svako iz lige u kojoj Germanija Sportagentura ima utjecaj je interesantan.
Bilo mu je nemoguce Kolasinca na TV pogledati, o ostalim igracima da ne pricam. Sve sto bi jedan normalan selektor uradio. Ne neki superselektor, normalan selektor. Normalan selektor bi tada posjetio Seferovica, Hajrovica, danas Hrgotu, Tankovica. Normalnom selektoru niko nebi morao spasavati Hajrovica, kako bi ovaj spasavao selektora.
No mi nemamo takvog selektora. Nas posjecuje bratica i igraca iz bratove Agencije. Tu je pocetak i kraj.
Nema tu nekog dubljeg smisla ili nacina rada. To je sve tako ocigledno, ta realnost, da bode bolno u oci.
E sad jeste da istina nekad zna biti ruzna, ali meni je bolja nego stotinu lijepih iluzija.
drummer je napisao/la:Ne daj boze jos da Svedi ugrabe Tankovica pa iso bi trazit Papeta maksuz da ga razbijem,to bi mi prelilo casu
Mah, ja to gledam sa drugog aspekta, i da je dosao Safet na utakmicu, ne bi puno toga uvidio, jer bi zakasnio19risha88 je napisao/la: Na stranu sad sva prozivanja i to... Ali meni Pape nekako skroz djeluje nezainteresovano kad su u pitanju potencijalni igrači... Ono kad priča o njima,nekako baš se zajebaje,kao da mu je svejedno... Čovječe drugog posla nemaš,idi na utakmice,Bog ti dao pare... letaj pregovaraj.. Onaj ivica OSIM je agilniji od njega... J_ebite me ako Osim do sad ne bi obišao i Tankovića i Arslanagića i Salatića,i pored onog njegovog zdravstvenog stanja,samo da je selektor... fkt ne razumijem... Gledam Osim otišo onu U-19 gledat neki dan u Međugorju,djeca se podijelila između sebe i odigrali 2-2... A ovom našem mrsko otići u Belgiju ili Švicarsku,Francusku...
"Polovni bratic"??hogarstrasni je napisao/la:Kod Susica je obraz tvrdo kuhana guma s bijelim lukom! Da nije , nikada ne bi polovnog bratica pozvao u reprezentaciju, u paketu s jos jednim bratovim polovnjakom. Ne bi kroz reprezentaciju prodefilovalo toliko igraca iz Germanije...Pa to se nije usudio ni Pasalic uraditi , jeste li vi svjesni toga!? ja mislim da sad i Usanovic kaze "E Pape , pretjera ga !"

Uske se vec zacrvenio od sramote za ovoga.drummer je napisao/la:aaaaaa,i Uške se ibreti u zatvoru![]()
![]()
![]()
Upravo tako.VanBasten je napisao/la:Ma de, zajebajem se.
Ma pusti izjave ba... radi se sigurno na dovođenju tih igrača.
Već sam pisao jednom, ne može ba Pape/Begić tek tako da odu Tankoviću. Selektor Švedske može, jer je on švedski reprezentatovac ba. Moraju se neke stvari prije ugovoriti.
Često se spominju Hrvati u tom kontekstu. Njihova logistika je odradila sve prije nego što je selektor upitio i telefonski poziv.
Druga stvar... ovdje po defaultu je običaj fudbalere smatrati az neka nevinašca, vitezove s viteškim pojimanjem časti, vrlina. Što je ono, poprilično naivno. Fudbal dana ne odgaja takve ljude. Čast izuzecima... to su sve kalkulatori, koji s menadžerima, kalkuliraju sve moguće varijante.. i nikad oni nisu krivi, uvijek je selektor, savez... đe bi fudbaler izradio, slagao itd..
Ide i u Francusku na EPPrincipatus je napisao/la:Uske se vec zacrvenio od sramote za ovoga.drummer je napisao/la:aaaaaa,i Uške se ibreti u zatvoru![]()
![]()
![]()
![]()
Nego na jednom drugom portalu neko napisa:
Ode "Germania Sportagentur" na svjetsko prvenstvo, *ebo ti sve !
U Zilini, ne Bratislavi.VanBasten je napisao/la: Jbg.. i protivnik se nešto pita. Protiv Slovaka smo odigrali atraktivno u Bratislavi,
Dakle izjave vuko sam ga za kapu, su mala maca za ono sto ovaj virtuoz radio i izjavljivao i prije.Novinar: Safete, kako protječe vaš radni dan?
Safet: Pa ja, ujutro kada ustanem..., mucajući i oklijevajući poče on, prije treninga popijem jednu kavu..., (pauza), a onda? - pripomogne novinar.
Safet: Onda odem na trening i tamo s mojim prijateljima Pajom (Pašić) i Čalom (Janjoš) igram ševe, "na male" i "rokam slobodnjake". (pauza)
Novinar: A poslije? - opet će novinar.
Safet: Poslije odem u hotel Europu i tamo doručkujem "srneća leđa" (vrsta kolača).
- Doručkujete kolač?, pita novinar.
- Ma joj, jarane, ja sam ti prvo mislio da ti je to neko pečenje od srne, a ono kad je stigao kolač, šta ću, ja pojeo.
- I svidjelo vam se?, pita novinar.
- Ja, ja... svidjelo mi se pravo i od tada stalno naručujem. Onda popodne opet idem na trening, nastavi Safet, i tamo s mojim jaranima, Pajom i Čalom, igram ševe, "na male" i malo izvodimo "slobodnjake".
- A onda opet odem u hotel Europu i tamo naručim jednu patku i kolač...
- Srneća leđa?, bezobrazno upita novinar.
- Ja, ja, srneća leđa, jašta, s osmijehom odgovori Safet ne primijetivši ironiju u novinarovom pitanju.
- A onda je večernji lagani trening, gdje ja i moji jarani, Pajo i Čale, igramo ševe, "na male" i pucamo slobodnjake. A poslije toga ja odem u hotel Europu i tamo popijem jednu kavu.
ZA KNJIGE NEMA VREMENA
- A slobodno vrijeme, Safete?, upita nervozno novinar koji je od "genija" ipak očekivao malo više.
- A navečer..., spremno nastavlja Safet koji se već potpuno oslobodio. Navečer kao i svi mladi ljudi volim izaći u kafić sa mojim jaranima Pajom i Čalom i tamo popijemo po jednu kolu.
- A djevojke, Safete?, uporan je novinar.
- Pa ja i moji jarani, Pajo i Čala, volimo kao i svi mladi ljudi pogledati lijepu djevojku i naručiti joj kolu.
Novinar je već očajan, a Safet se zadovoljno smješka očito zadovoljan svojim medijskim debijem.
Tada novinar baca posljednju kartu ne bi li intervju ipak dobio malo na težini i ekskluzivnosti.
- A reci nam, Safete, pročita li se kada neko lijepo štivo, neka lijepa knjiga?
Safet mirno slegne ramenima i reče:
- Pa vidite i sami, nema se vremena.
Koliko sam ja shvatio narod ga gotivi više nego ikad. I na drugim forumima i portalima ga gotive, uz par izuzetaka, kao i ovdje.bhsport je napisao/la:Meni je samo drago sto narod sve vise i vise spoznaje ko je Safet Susic u stvari i lik ce ponistiti sve dobro sto je napravio svojim talovima.
To izgleda neki paralelni svemir gdje 10ak forumaša predstavlja barem pola navijača reprezentacije. Hogare odel se kad na utakmicu reprezentacije? Nešto sam načuo da Germania plaća navijačima da skandiraju Sušiću. Čak se navodno plaćalo i igračima da podržavaju Sušića, čak i oni koji više nisu u ekipi. Vjerovatno je i Ivica upetljan, ima dionice u Germaniji.drummer je napisao/la:A dje ti to citas druze hogare?hogarstrasni je napisao/la:Izgleda da to bas ne ide tako. Evo sada su morali zvati Osima da mu pravda budalastine. Trese se polako stolica![]()
On ne shvata da ga , uprkos prvom , istorijskom plasmanu na SP, barem pola navijaca smatra totalnim nesposobnjakovice . E pa za to stvarno moras biti totalni .......
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.