Safet Sušić - Pape

Principatus
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Principatus » 18 feb 2014, 01:40

VanBasten je napisao/la:Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!
Hehe bas tako. Osim naravno ako si iz Sportagenture Germanija. :mrgreen:
Onda on ti dodje na noge i to dva puta. Nemoras igrati u EPL, onda je dovoljan i HNL ili Austrija.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 18 feb 2014, 01:40

Susicu svi dolaze na noge , svi osim avina za Brazil ! :mrgreen:
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 feb 2014, 01:43

Principatus je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!
Hehe bas tako. Osim naravno ako si iz Sportagenture Germanija. :mrgreen:
Onda on ti dodje na noge i to dva puta. Nemoras igrati u EPL, onda je dovoljan i HNL ili Austrija.
Naravno. Pape je čovjek starog kova, sa starim istinskim vrijednostima, te je familija i obilazak iste pravilo življenja.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 18 feb 2014, 01:43

VanBasten je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Ovdje se ponovo vidi to sto govorim: Safet je isao u posjetu da gleda Tinu i Hadzica.

HNL i Austrija. Ni jedan ni drugi nisu imali papire, nego su tek na garanciju mijenjali.
I jedan i drugi su otpali iz selekcija Belgije i Austrije.

Bundesliga, Premier League, Seria A, Francuska Liga, Belgija, sve to nema mjesta. Vrsajevic ima. Kvrzic ima. Svako iz lige u kojoj Germanija Sportagentura ima utjecaj je interesantan.

Bilo mu je nemoguce Kolasinca na TV pogledati, o ostalim igracima da ne pricam. Sve sto bi jedan normalan selektor uradio. Ne neki superselektor, normalan selektor. Normalan selektor bi tada posjetio Seferovica, Hajrovica, danas Hrgotu, Tankovica. Normalnom selektoru niko nebi morao spasavati Hajrovica, kako bi ovaj spasavao selektora.

No mi nemamo takvog selektora. Nas posjecuje bratica i igraca iz bratove Agencije. Tu je pocetak i kraj.
Nema tu nekog dubljeg smisla ili nacina rada. To je sve tako ocigledno, ta realnost, da bode bolno u oci.

E sad jeste da istina nekad zna biti ruzna, ali meni je bolja nego stotinu lijepih iluzija.
Ali on je Pape! Njemu se dolazi na noge, ne obratno!
Na stranu sad sva prozivanja i to... Ali meni Pape nekako skroz djeluje nezainteresovano kad su u pitanju potencijalni igrači... Ono kad priča o njima,nekako baš se zajebaje,kao da mu je svejedno... Čovječe drugog posla nemaš,idi na utakmice,Bog ti dao pare... letaj pregovaraj.. Onaj ivica OSIM je agilniji od njega... J_ebite me ako Osim do sad ne bi obišao i Tankovića i Arslanagića i Salatića,i pored onog njegovog zdravstvenog stanja,samo da je selektor... fkt ne razumijem... Gledam Osim otišo onu U-19 gledat neki dan u Međugorju,djeca se podijelila između sebe i odigrali 2-2... A ovom našem mrsko otići u Belgiju ili Švicarsku,Francusku...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 feb 2014, 01:49

Ma de, zajebajem se.

Ma pusti izjave ba... radi se sigurno na dovođenju tih igrača.
Već sam pisao jednom, ne može ba Pape/Begić tek tako da odu Tankoviću. Selektor Švedske može, jer je on švedski reprezentatovac ba. Moraju se neke stvari prije ugovoriti.
Često se spominju Hrvati u tom kontekstu. Njihova logistika je odradila sve prije nego što je selektor upitio i telefonski poziv.
Druga stvar... ovdje po defaultu je običaj fudbalere smatrati az neka nevinašca, vitezove s viteškim pojimanjem časti, vrlina. Što je ono, poprilično naivno. Fudbal dana ne odgaja takve ljude. Čast izuzecima... to su sve kalkulatori, koji s menadžerima, kalkuliraju sve moguće varijante.. i nikad oni nisu krivi, uvijek je selektor, savez... đe bi fudbaler izradio, slagao itd..

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 18 feb 2014, 01:52

Ne daj boze jos da Svedi ugrabe Tankovica pa iso bi trazit Papeta maksuz da ga razbijem,to bi mi prelilo casu :lol:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 feb 2014, 01:56

drummer je napisao/la:Ne daj boze jos da Svedi ugrabe Tankovica pa iso bi trazit Papeta maksuz da ga razbijem,to bi mi prelilo casu :lol:

:mrgreen: :lol:

On je navodno dao svoj pristanak, ne znam sad kome Papetu ili Begiću.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 feb 2014, 01:57

Sto? Eto vidim na novom spisku nam je Visca sada napadac. Vrsajevic je MF. Rotiraju.
Nema razloga da se brines za 3. napadaca.

Napadac ce nam biti ili Vrsajevic iz HNLa ili Visca iz 2. turske lige.
Kakva EPL i Fulham, tu samo igraju klocevi. :mrgreen:

Kazem, umjetnost je umirati od gladi, a biti okruzen izobiljem.
Za to vec moras imati neki poseban mentalni sklop. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 18 feb 2014, 01:57

19risha88 je napisao/la: Na stranu sad sva prozivanja i to... Ali meni Pape nekako skroz djeluje nezainteresovano kad su u pitanju potencijalni igrači... Ono kad priča o njima,nekako baš se zajebaje,kao da mu je svejedno... Čovječe drugog posla nemaš,idi na utakmice,Bog ti dao pare... letaj pregovaraj.. Onaj ivica OSIM je agilniji od njega... J_ebite me ako Osim do sad ne bi obišao i Tankovića i Arslanagića i Salatića,i pored onog njegovog zdravstvenog stanja,samo da je selektor... fkt ne razumijem... Gledam Osim otišo onu U-19 gledat neki dan u Međugorju,djeca se podijelila između sebe i odigrali 2-2... A ovom našem mrsko otići u Belgiju ili Švicarsku,Francusku...
Mah, ja to gledam sa drugog aspekta, i da je dosao Safet na utakmicu, ne bi puno toga uvidio, jer bi zakasnio :lol: :lol: :lol: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 18 feb 2014, 02:03, ukupno mijenjano 3 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 18 feb 2014, 01:58

Kod Susica je obraz tvrdo kuhana guma s bijelim lukom! Da nije , nikada ne bi polovnog bratica pozvao u reprezentaciju, u paketu s jos jednim bratovim polovnjakom. Ne bi kroz reprezentaciju prodefilovalo toliko igraca iz Germanije...Pa to se nije usudio ni Pasalic uraditi , jeste li vi svjesni toga!? ja mislim da sad i Usanovic kaze "E Pape , pretjera ga !" :roll:
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 18 feb 2014, 02:01

aaaaaa,i Uške se ibreti u zatvoru :lol: :lol: :lol: :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 feb 2014, 02:03

hogarstrasni je napisao/la:Kod Susica je obraz tvrdo kuhana guma s bijelim lukom! Da nije , nikada ne bi polovnog bratica pozvao u reprezentaciju, u paketu s jos jednim bratovim polovnjakom. Ne bi kroz reprezentaciju prodefilovalo toliko igraca iz Germanije...Pa to se nije usudio ni Pasalic uraditi , jeste li vi svjesni toga!? ja mislim da sad i Usanovic kaze "E Pape , pretjera ga !" :roll:
"Polovni bratic"?? :oops: Jbt momak ima 21 godinu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 18 feb 2014, 02:05

ETO AGENCIJE,KAD VIDIŠ KOGA SVE ZASTUPAJU,ZNAŠ KOLIKO JE SATI...
slika

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 feb 2014, 02:06

drummer je napisao/la:aaaaaa,i Uške se ibreti u zatvoru :lol: :lol: :lol: :lol:
Uske se vec zacrvenio od sramote za ovoga. :lol:

Nego na jednom drugom portalu neko napisa:
Ode "Germania Sportagentur" na svjetsko prvenstvo, *ebo ti sve !

:mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 feb 2014, 02:08

VanBasten je napisao/la:Ma de, zajebajem se.

Ma pusti izjave ba... radi se sigurno na dovođenju tih igrača.
Već sam pisao jednom, ne može ba Pape/Begić tek tako da odu Tankoviću. Selektor Švedske može, jer je on švedski reprezentatovac ba. Moraju se neke stvari prije ugovoriti.
Često se spominju Hrvati u tom kontekstu. Njihova logistika je odradila sve prije nego što je selektor upitio i telefonski poziv.
Druga stvar... ovdje po defaultu je običaj fudbalere smatrati az neka nevinašca, vitezove s viteškim pojimanjem časti, vrlina. Što je ono, poprilično naivno. Fudbal dana ne odgaja takve ljude. Čast izuzecima... to su sve kalkulatori, koji s menadžerima, kalkuliraju sve moguće varijante.. i nikad oni nisu krivi, uvijek je selektor, savez... đe bi fudbaler izradio, slagao itd..
Upravo tako.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 feb 2014, 02:10

Principatus je napisao/la:
drummer je napisao/la:aaaaaa,i Uške se ibreti u zatvoru :lol: :lol: :lol: :lol:
Uske se vec zacrvenio od sramote za ovoga. :lol:

Nego na jednom drugom portalu neko napisa:
Ode "Germania Sportagentur" na svjetsko prvenstvo, *ebo ti sve !

:mrgreen:
Ide i u Francusku na EP :mrgreen:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 feb 2014, 08:40

VanBasten je napisao/la: Jbg.. i protivnik se nešto pita. Protiv Slovaka smo odigrali atraktivno u Bratislavi,
U Zilini, ne Bratislavi.

A German Safet i njegov intervju mora ici opet, hvala ti Virtu, uljepsa mi dan, jutro, noc i sve ostalo:
Novinar: Safete, kako protječe vaš radni dan?
Safet: Pa ja, ujutro kada ustanem..., mucajući i oklijevajući poče on, prije treninga popijem jednu kavu..., (pauza), a onda? - pripomogne novinar.
Safet: Onda odem na trening i tamo s mojim prijateljima Pajom (Pašić) i Čalom (Janjoš) igram ševe, "na male" i "rokam slobodnjake". (pauza)
Novinar: A poslije? - opet će novinar.
Safet: Poslije odem u hotel Europu i tamo doručkujem "srneća leđa" (vrsta kolača).
- Doručkujete kolač?, pita novinar.
- Ma joj, jarane, ja sam ti prvo mislio da ti je to neko pečenje od srne, a ono kad je stigao kolač, šta ću, ja pojeo.
- I svidjelo vam se?, pita novinar.
- Ja, ja... svidjelo mi se pravo i od tada stalno naručujem. Onda popodne opet idem na trening, nastavi Safet, i tamo s mojim jaranima, Pajom i Čalom, igram ševe, "na male" i malo izvodimo "slobodnjake".
- A onda opet odem u hotel Europu i tamo naručim jednu patku i kolač...
- Srneća leđa?, bezobrazno upita novinar.
- Ja, ja, srneća leđa, jašta, s osmijehom odgovori Safet ne primijetivši ironiju u novinarovom pitanju.
- A onda je večernji lagani trening, gdje ja i moji jarani, Pajo i Čale, igramo ševe, "na male" i pucamo slobodnjake. A poslije toga ja odem u hotel Europu i tamo popijem jednu kavu.

ZA KNJIGE NEMA VREMENA
- A slobodno vrijeme, Safete?, upita nervozno novinar koji je od "genija" ipak očekivao malo više.
- A navečer..., spremno nastavlja Safet koji se već potpuno oslobodio. Navečer kao i svi mladi ljudi volim izaći u kafić sa mojim jaranima Pajom i Čalom i tamo popijemo po jednu kolu.
- A djevojke, Safete?, uporan je novinar.
- Pa ja i moji jarani, Pajo i Čala, volimo kao i svi mladi ljudi pogledati lijepu djevojku i naručiti joj kolu.
Novinar je već očajan, a Safet se zadovoljno smješka očito zadovoljan svojim medijskim debijem.
Tada novinar baca posljednju kartu ne bi li intervju ipak dobio malo na težini i ekskluzivnosti.
- A reci nam, Safete, pročita li se kada neko lijepo štivo, neka lijepa knjiga?
Safet mirno slegne ramenima i reče:
- Pa vidite i sami, nema se vremena.
Dakle izjave vuko sam ga za kapu, su mala maca za ono sto ovaj virtuoz radio i izjavljivao i prije.
Izgleda da i dan danas nema vremena za knjige, a i sta ce mu, elokventatn je dovoljno da moze dati neki mali intervju.

Meni je samo drago sto narod sve vise i vise spoznaje ko je Safet Susic u stvari i lik ce ponistiti sve dobro sto je napravio svojim talovima.
I na kraju, molim dragog Boga da mu nakon SP dodje ponuda od nekog renomiranog kluba u francuskoj i da tamo dovede Zahira, Tinceka, Speed Daemona i ostalu klapu, a neka ih ostavi van repke.

Sto se tice rasprave sa svemircem harishp-om to treba ostaviti po strani, decko se razumije u fudbal ko mara u kriv k..., sto se i pokazalo zadnje 4 godine.
Svaki prosjecan forumas za njega ovakvog je svemirski brod. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 feb 2014, 09:11

bhsport je napisao/la:Meni je samo drago sto narod sve vise i vise spoznaje ko je Safet Susic u stvari i lik ce ponistiti sve dobro sto je napravio svojim talovima.
Koliko sam ja shvatio narod ga gotivi više nego ikad. I na drugim forumima i portalima ga gotive, uz par izuzetaka, kao i ovdje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 feb 2014, 09:13

drummer je napisao/la:
hogarstrasni je napisao/la:Izgleda da to bas ne ide tako. Evo sada su morali zvati Osima da mu pravda budalastine. Trese se polako stolica ;)
On ne shvata da ga , uprkos prvom , istorijskom plasmanu na SP, barem pola navijaca smatra totalnim nesposobnjakovice . E pa za to stvarno moras biti totalni ....... :lol:
A dje ti to citas druze hogare? ;)
To izgleda neki paralelni svemir gdje 10ak forumaša predstavlja barem pola navijača reprezentacije. Hogare odel se kad na utakmicu reprezentacije? Nešto sam načuo da Germania plaća navijačima da skandiraju Sušiću. Čak se navodno plaćalo i igračima da podržavaju Sušića, čak i oni koji više nisu u ekipi. Vjerovatno je i Ivica upetljan, ima dionice u Germaniji.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 feb 2014, 09:19

Moze se procitati sta jedan od osnivaca BHF-a pise o Susicu, mozda on ipak reprezentira jedan dio vjernih navijaca. Pa nek svako za sebe razmisli, koliko ko stoji iza nerada i nepotizma selektora. A isto tako niko nije sakat, da ne moze pogledati komentare po drugima portalima i tu se vidi sve osim "sve vece podrske".

No hajde i ta utakmica protiv Egipta ce doci, pa da vidimo... :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.