FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma rješenje za takve što pokušavaju ući u klub su Manijaci..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
rješenje su članske, kratko i jasno, zato svi na izbore!Ajzea je napisao/la:Ma rješenje za takve što pokušavaju ući u klub su Manijaci..
Mi smo nesložni da bi bilo šta riješili, evo prijedlog, ajmo kupiti svi kartu za zapad sljedeću tekmu, dođemo na tribinu i sve ih pobacamo na glavu odozgo, bez obzira ko je i šta je, svi su oni odgovorni na neki način za ovo što se dešava.Ajzea je napisao/la:Ma rješenje za takve što pokušavaju ući u klub su Manijaci..
Zuji i bivsoj garnituri koja je klub dovela pa skoro do gasenja ni pokoju cjenu se nesmije dozvoliti da se ti ljudi ponovo nađu u klubu.
Miske je željovac al se i on pogubio u svemu ovome. po meni najveca greska povlacenje gredica, covjek je uradio dosta dobrog za klub u ove 2 god rastjerao razne mesetare u klubu koji su godinama bili tu uveo sistem po kojem se zna sta ko radi ,kao sto je i rekao po odlasku razni dusebriznici poceli su se okupljati oko kluba kada su namirisali pare .i mi kao navijaci moramo se ukljuciti sada kada je najpotrebnije da klub stane na zdrave noge jer ako uspiju mesetari da ovo sjebu bojim se da nam sljedi sezona 2005-2009.
Miske je željovac al se i on pogubio u svemu ovome. po meni najveca greska povlacenje gredica, covjek je uradio dosta dobrog za klub u ove 2 god rastjerao razne mesetare u klubu koji su godinama bili tu uveo sistem po kojem se zna sta ko radi ,kao sto je i rekao po odlasku razni dusebriznici poceli su se okupljati oko kluba kada su namirisali pare .i mi kao navijaci moramo se ukljuciti sada kada je najpotrebnije da klub stane na zdrave noge jer ako uspiju mesetari da ovo sjebu bojim se da nam sljedi sezona 2005-2009.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
pozajmio je pare. pa neće neko pokloniti takvu cifru, to samo pitari misle da to ima na svijetu. a pomoćni je renovirao kao poklon prije nego što je ušao u klub na ovaj način.Hadzijalagic je napisao/la:Je li dao pare ili je dotatno zaduzio klub? Ako sutra ode mi cemo mu vjerovatno biti obavezni vratiti novac koji je on ulozio? Ne znam je li tacna cifra ali cuo sam da se radi o nekih 350k KM koje je on investirao a prema novom statutu bi trebalo uloziti puno veci novac da bi imao ovlasti kakve ima.. Ja ga licno ne poznajem.. Cuo sam neke price vezane za radnike u Megamixu i to je sve.. Pitanja postavljam iz ciste navijacke brige za klub.. Nista zlonamjerno..ChWilla je napisao/la:dao pare da klub opstane kad niko drugi nije htio ili mogao i kad ih nije bilo na vidiku niodakle. eto u jednoj rečenici.
Uzimamo jufke
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Hadzijalagiću pa neće valjda čovjek reći halal vam bilo, čovjek je posudio pare u vremenu kad niko neće da ti posudi cjenera, zato je suvišno o čovjeku i pričati.ChWilla je napisao/la:pozajmio je pare. pa neće neko pokloniti takvu cifru, to samo pitari misle da to ima na svijetu. a pomoćni je renovirao kao poklon prije nego što je ušao u klub na ovaj način.Hadzijalagic je napisao/la:Je li dao pare ili je dotatno zaduzio klub? Ako sutra ode mi cemo mu vjerovatno biti obavezni vratiti novac koji je on ulozio? Ne znam je li tacna cifra ali cuo sam da se radi o nekih 350k KM koje je on investirao a prema novom statutu bi trebalo uloziti puno veci novac da bi imao ovlasti kakve ima.. Ja ga licno ne poznajem.. Cuo sam neke price vezane za radnike u Megamixu i to je sve.. Pitanja postavljam iz ciste navijacke brige za klub.. Nista zlonamjerno..ChWilla je napisao/la:dao pare da klub opstane kad niko drugi nije htio ili mogao i kad ih nije bilo na vidiku niodakle. eto u jednoj rečenici.
-
- Kontakt:
svi smo griješili, i uprava i igrači i struka i navijači - ali svi su nekako imali pravo na to jer je teška situacija, proces je bolan da se klub stavi na prave šine. hajde da se pomirimo i da jedinstveno krenemo i odje.be.mo violine i žuje, đele, mešetare, menadžere i kriminalce. zajedno to možemo, ovako razjedinjeni a sa dobrim namjerama ne možemo ništa!
evo prilike da se odlučuje na jedan nnormalan i civilizovan način. tako što ćemo se svi učlaniti u klub i pametno izabrati.racionalno a ne nasjedati na mahalske. to znači da ćemo sabrati 2 i 2.b jedna sezona u fudbalu ništa ne znači ako se ima jasna vizija, koncept i cilj. meni ne treba više titula a da se zadužimo, meni je važnije da imamo pomoćni, infrastrukturu, trening centre (sve se to uradilo i izlobiralo u kratkom vremenu), jaku školu fudbalu i još jače ljude u klubu (od struke do pravnika i finansija, pa i psihologa i nutricionista). ljudi čine klub - a ne neki biznismeni kojima su 2 miliona ništa a klub u minusu 8. klub čine ljudi - a ne jug koji pljuje igrače. MI se SVI trebamo dignuti i zagrmiti u nedjelju ali još važnije pametno odabrati kad bude glasanje. ljudi će odlučiti. ili će opet, kako to na Balkanu često bude, zavist, inat, sujeta, megalomanija, šuplja pobjediti. do nas je!
evo prilike da se odlučuje na jedan nnormalan i civilizovan način. tako što ćemo se svi učlaniti u klub i pametno izabrati.racionalno a ne nasjedati na mahalske. to znači da ćemo sabrati 2 i 2.b jedna sezona u fudbalu ništa ne znači ako se ima jasna vizija, koncept i cilj. meni ne treba više titula a da se zadužimo, meni je važnije da imamo pomoćni, infrastrukturu, trening centre (sve se to uradilo i izlobiralo u kratkom vremenu), jaku školu fudbalu i još jače ljude u klubu (od struke do pravnika i finansija, pa i psihologa i nutricionista). ljudi čine klub - a ne neki biznismeni kojima su 2 miliona ništa a klub u minusu 8. klub čine ljudi - a ne jug koji pljuje igrače. MI se SVI trebamo dignuti i zagrmiti u nedjelju ali još važnije pametno odabrati kad bude glasanje. ljudi će odlučiti. ili će opet, kako to na Balkanu često bude, zavist, inat, sujeta, megalomanija, šuplja pobjediti. do nas je!
Nebi bilo lose za pocetak poceti dolaziti na utakmice.Ajzea je napisao/la:Ma rješenje za takve što pokušavaju ući u klub su Manijaci..
DANAN je napisao/la:Eh ovako.Nisam u mogucnosti da trenutno obrazlozim neke stvari vezane za skupstinu pa cu citirati momka sa jednog od nasih foruma jer je to u stvari najblize istini.
"To nema veze s informacijama iz kluba, vec sa zdravim razumom. Klub ti fino u obracanju clanovima kaze da trenutni UO u decembru daje mandat na raspolaganje i da ce se birati novi UO nakon sto se izabere nova Skupstina i onda opet kruze price da je neko kupio Zelju za neke pare, da neko kao sam povlaci sve poteze jer je dao pare kad niko drugi nije htio prici Zelji. Zdrava logika kaze da je trenutna Uprava izgurala novi Statut kako se ne bi desavale takve stvari u buducnosti, vec da klub napokon pocne transparento funkcionisati i da napokon zazivi slogan 'Mi smo Zeljini, Zeljo je nas' kojim se toliko busamo. Zasto bi neko izglasao novi Statut na osnovu kojeg mora biti smijenjen ako zeli ostvariti neki interes o kojem ovdje mahala prica? Nema smisla.
I nije istina da ce se samo pozicije rotirati. Procitaj Statut, procitaj obracanje clanovima. Bira se potpuno nova Skupstina, potpuno nova, samo clanovi kluba mogu biti kandidati i mogu glasati. Skupstina bira Predsjednika UO, a on UO. Dakle sve je na nama navijacima, ako ozbiljno shvatimo ovaj momenat, dobicemo kvalitetnu Skupstinu, ako ne shvatimo, dobicemo istu situaciju koju smo imali do sada, a to je Skupstinu kojom ce upravljati sitni interesi pojedinaca.
I stvarno je zanimljivo kako vise niko ne pise o dugovanjima prema igracima, zamisli, isplacene im sve plate, kako vise niko ne pise o losem poslovanju garniture koja je dobila nogu, zavalili nas ljudi i niko ni losu rijec da kaze o njima, vec je problem mahalska da je neko kupio kao Zelju za neke pere, a sam sebi izglasao Statut koji ce ga skloniti. Pa razmislite malo.
Opravdano mozemo kritikovati lose poteze kada su u pitanju treneri i sportski segment zadnjih par mjeseci, tu kiksamo 100% i to budala vidi, ali o nekim zavjerama pricati, kupovini, prodaji kluba za male pare, je presmijesno. Dzelo nas je **** godinama pa mu niko nikad a nije rekao, a frajer nas zavalio da se nikad ne izvadimo.
Ja se samo nadam da ce Bajramovic, Vukotic, Nikolic, Misimovic, Almir Manuel (halalite ako sam nekoga zaboravio) imati svog kandidata za Predsjednika UO na izborima u decembru, jer su uradili vise posla za Zelju nego sve Uprave zajedno zadnjih 20 godina. Da ce u narednom mandatu cijeli UO biti sastavljen od ljudi koji su slicni njima i da ce novi UO biti pojacan ljudima koji shvataju fudbal tako dobro kao gore nabrojani biznis. Vjerujem da ce u narednom mandatu biti pametniji kada je u pitanju sportski dio i da ce nas i rezultatski vratiti na mjesto gdje smo navikli da budemo zahvaljujuci Amaru Osimu.
Kritika je uvijek dobrodosla, ali utemeljena kritika. Niko nije corav da ne vidi ocit problem koji imamo zadnja dva mjeseca kada je u pitanju rezultat, ali taj rezultat je nekada znao izostati godinama, pa se nismo ovoliko bunili i galamili protiv pojedinaca. Dakle, neko baca bombe i velika vecina nasjeda na te gluposti, prije nego razmisli svojom glavom. Zelimo kao biti ozbiljan klub, a mi sami nismo ozbiljni.
I ja ne znam ko je odgovoran za dovodjenje igraca, znam da se fulalo, ali to je jedna sezona, fulalo se i ranije pa se nisu glave skidale na ovaj nacin. Bice fula i u buducnosti, ali siguran sam da se iz zadnjeg prijelaznog roka puno naucilo.
I ovaj UO ce morati poloziti racune Skupstini, a vjerujem da ce i nama navijacima do Skupstine biti predstavljeni ostvareni rezultati za vrijeme njihovog mandata, kada cemo u biti svi vidjeti sta su uradili dobro, a sta lose. Do tada, sve sto se prica nije validna info, vec mahala.
Ljudi, razmislite prije nego povjerujete nekoj info. Provjerite na vise izvora, ne mora biti sve tacno sto dodje iz usta potrckala iz Makijata. Moramo biti jaki i svi zajedno vratiti klub rezultatski na pravi put. Mi navijaci smo kljuc. Sto manje price i mahale, sto vise vjere u Zelju i lozione. Samo zajedno mozemo izaci jaci iz svega ovoga. Uprave, igraci, treneri su prolazni, Zeljo je vjecan."

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
-
- Kontakt:
tako sam i pretpostavio.ChWilla je napisao/la:pozajmio je pare. pa neće neko pokloniti takvu cifru, to samo pitari misle da to ima na svijetu. a pomoćni je renovirao kao poklon prije nego što je ušao u klub na ovaj način.Hadzijalagic je napisao/la:Je li dao pare ili je dotatno zaduzio klub? Ako sutra ode mi cemo mu vjerovatno biti obavezni vratiti novac koji je on ulozio? Ne znam je li tacna cifra ali cuo sam da se radi o nekih 350k KM koje je on investirao a prema novom statutu bi trebalo uloziti puno veci novac da bi imao ovlasti kakve ima.. Ja ga licno ne poznajem.. Cuo sam neke price vezane za radnike u Megamixu i to je sve.. Pitanja postavljam iz ciste navijacke brige za klub.. Nista zlonamjerno..ChWilla je napisao/la:dao pare da klub opstane kad niko drugi nije htio ili mogao i kad ih nije bilo na vidiku niodakle. eto u jednoj rečenici.
novac se posudjuje od banaka a ne od pojedinaca!
bankama vracas novac uz kamatu a pojedincima ako ne uz kamatu onda uz usluge.
sta Misimovic zeli od Zelje je pravo pitanje!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
U fudbalu se sve vrto oko novca pa tako i kod nas. Statut je donesen i to je stvarno bila jedna velika stepenica u samoj organizaciji kluba.
Kada su nastali problemi? Onda kada su počele dolaziti tužbe pojedinaca a počeli su se pojavljivati niodkuda. Dolazili su sa ugovorima o kojima niko nije imao pojma kada su i kako napravljeni. Oni su imali jedne a naša "pravna" služba skroz druge ugovore ili ih uopće nisu ni imali.
E sada stvari postaju sive, više nisu crno-bijele. Inspekcije se redaju jedna za drugom, potraživanja se povećavaju, tužbe se redaju, ko nas je tužio taj nas je i dobio. Zašto? Pa za pola tih ugovora niko nije imao pojma, odnosno neki jesu ali tih papira u našoj "pravnoj" službi nema.
Cifre se ne slažu, Željo više ne vrijedi toliko i toliko već nešto manje. Šta mislite što još niko nije uložio veće pare u klub.
E tada se vračaju duhovi prošlosti i počinj igra jer se radi o njihovoj guzici, moraju biti u toku dešavanja. Gredić tu ispada kolateralna šteta, nažalost.
Zakopao je tamo gdje nije smio a na ono što je naišao prevazilazilo je njegove mogućnosti.
Ima ona stara: Ničije maslo nije za ramazana, pa tako ni Gredino Osimovo, Žujino, Kemino, Brkovićevo itd. Svima njima je ovo samo prolazna stanica, meni nije. Ima nas 2000 članova, imamo pravo znati šta se dešava u klubu, ovo je za SIPE, ovo više nema veze sa fudbalom.
Pa hebem mu majku ovde ima navijača koji od usta odvajaju da bi isli na gostovanja, kupovali članske, godišnje, žive za želju, e pa onda i moraju znati šta se dešava sa klubom. To su dužni prema nama. Reprezentaciju nikada nisam gledao uživo jer mi nisu interesantni, države su se mijenjale, promijeniće se i ova ali Željo je ostao ali želju sam gledao 1000 puta, to mi je sve što je ostalo. E to vam ne dam!!!
Nadam se samo da će navijači prepoznati o čemu se ovde radi i da ćemo napuniti Grbavicu.
Kada su nastali problemi? Onda kada su počele dolaziti tužbe pojedinaca a počeli su se pojavljivati niodkuda. Dolazili su sa ugovorima o kojima niko nije imao pojma kada su i kako napravljeni. Oni su imali jedne a naša "pravna" služba skroz druge ugovore ili ih uopće nisu ni imali.
E sada stvari postaju sive, više nisu crno-bijele. Inspekcije se redaju jedna za drugom, potraživanja se povećavaju, tužbe se redaju, ko nas je tužio taj nas je i dobio. Zašto? Pa za pola tih ugovora niko nije imao pojma, odnosno neki jesu ali tih papira u našoj "pravnoj" službi nema.
Cifre se ne slažu, Željo više ne vrijedi toliko i toliko već nešto manje. Šta mislite što još niko nije uložio veće pare u klub.
E tada se vračaju duhovi prošlosti i počinj igra jer se radi o njihovoj guzici, moraju biti u toku dešavanja. Gredić tu ispada kolateralna šteta, nažalost.
Zakopao je tamo gdje nije smio a na ono što je naišao prevazilazilo je njegove mogućnosti.
Ima ona stara: Ničije maslo nije za ramazana, pa tako ni Gredino Osimovo, Žujino, Kemino, Brkovićevo itd. Svima njima je ovo samo prolazna stanica, meni nije. Ima nas 2000 članova, imamo pravo znati šta se dešava u klubu, ovo je za SIPE, ovo više nema veze sa fudbalom.
Pa hebem mu majku ovde ima navijača koji od usta odvajaju da bi isli na gostovanja, kupovali članske, godišnje, žive za želju, e pa onda i moraju znati šta se dešava sa klubom. To su dužni prema nama. Reprezentaciju nikada nisam gledao uživo jer mi nisu interesantni, države su se mijenjale, promijeniće se i ova ali Željo je ostao ali želju sam gledao 1000 puta, to mi je sve što je ostalo. E to vam ne dam!!!
Nadam se samo da će navijači prepoznati o čemu se ovde radi i da ćemo napuniti Grbavicu.
Zadnja izmjena: Dolina, dana/u 29 sep 2015, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
pozajmi ga ti od banke u situaciji gdje su svi računi blokirani, igračima se duguju zadnje tri plate, poslovanje se odvija kešom i preko trećih lica, a niko ne zna ni tačno stanje obaveza.
možda da daš stadion pod hipoteku - a možda ni tako...
možda da daš stadion pod hipoteku - a možda ni tako...
Ko god ulozi 1 KM u klub ima pravo da trazi nesto za uzvrat. Ja kao navijac ako sam kupio člansku i godisnju za uzvrat trazim rezultate na terenu i pehare. Mene ne interesuje rad uprave, ko je napravio dugove, ko ne odrzava stadion, zasto ovo zasto ono, mene interesuju rezultati. Segment Uprave koji je zaduzen za igracki kadar dakle po meni tu treba da snosi najvecu odgovornost. Za prijasnje i novonastale dugove imaju istražni organi. Ja kada pogresno parkiram auto dodje mi kazna isto tako ako je neko napravio neki prekrsaj u klubu i Upravi onda treba da i odgovara.
Novim statutom mi smo jedan dio ponudili na prodaju sada se je tu otvorila sansa potencijalnim kupcima da za određena sredstva kupe klub i rade sta žele.
Nas članova ima oko 2500 nije to ni mala brojka hajmo sada kada bude nova skupstina iskazati svoje misljenje i podrzati kandidate koji ce raditi u interesu kluba i navijaca.
Na utakmici protiv Slobode jedan Ligata govori kako ceka skupstinu da se pokusa progurati u Upravu kluba i to komentira rijecima "nije na odmet da se cvakne koja marka". E pa drugovi navijaci ako ce nas takvi predstavljati i zastupati nase interese u Upravi onda je bolje da se odmah ugasimo. Ovo ne govorim jer je to Ligata rekao, vec ovo govorim iz razloga da se treba jasno definisati da ko god uđe u novu Upravu mora dakle i doprinijeti boljitku kluba, a ne da tu bude samo marioneta koja ce uzimati pare i dizati ruke kada mu nadređeni klimne glavom.
Novim statutom mi smo jedan dio ponudili na prodaju sada se je tu otvorila sansa potencijalnim kupcima da za određena sredstva kupe klub i rade sta žele.
Nas članova ima oko 2500 nije to ni mala brojka hajmo sada kada bude nova skupstina iskazati svoje misljenje i podrzati kandidate koji ce raditi u interesu kluba i navijaca.
Na utakmici protiv Slobode jedan Ligata govori kako ceka skupstinu da se pokusa progurati u Upravu kluba i to komentira rijecima "nije na odmet da se cvakne koja marka". E pa drugovi navijaci ako ce nas takvi predstavljati i zastupati nase interese u Upravi onda je bolje da se odmah ugasimo. Ovo ne govorim jer je to Ligata rekao, vec ovo govorim iz razloga da se treba jasno definisati da ko god uđe u novu Upravu mora dakle i doprinijeti boljitku kluba, a ne da tu bude samo marioneta koja ce uzimati pare i dizati ruke kada mu nadređeni klimne glavom.
Dolazim ja i na domaće i gostujuće, dolaze ljudi, počeli su se i stariji momci na jug vraćati ali gdje su ovi što se kao boje? Gdje su simpatizeri koji zele da ih dočeka crveni tepih a pri ulazu da ih pospu ruzama, a biti će tu kad nas jednom krene kako treba, gdje su oni koji ne dolaze što im košpe i sokovi ne odgovaraju, oni što ne dolaze jer nismo MU, oni što ne dolaze jer ne igramo na Nou Campu? Kop se jeste skratio ali kop se polako i vraća, taj kop nikada nije bio aman zaman, pa sjetimo se onog crnog perioda kluba za koji se mozemo nadati da nas i sad ne zadesi, kop je bio tu i borio se protiv uprave(a).DANAN je napisao/la:Nebi bilo lose za pocetak poceti dolaziti na utakmice.Ajzea je napisao/la:Ma rješenje za takve što pokušavaju ući u klub su Manijaci..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Kakav je stav manijaka oko ovoga ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
i ovo stoji, vjerovatno su svi umiješali prste i sad ucjenjuju trenutnu Upravu i nude se da ponovo 'riješe' te dugove iz prošlosti vjerovatno na isti način na koji su to i radili do sad, na crno i ispod stola.Dolina je napisao/la:U fudbalu se sve vrto oko novca pa tako i kod nas. Statut je donesen i to je stvarno bila jedna velika stepenica u samoj organizaciji kluba.
Čak vjerujem da i ljudi koji su u našim očima čisti i neka imena kluba i nisu baš...
Haj da se pobijemo pa ćemo skontati šta ćemo sa ovima, šalim se naravno 

Kada sam kopirao post nisam mislio konkretno na tebe.nego na sve nas.Svi mi necemo ni u kojoj varijanti da vidimo ljude iz prethodnih uprava.ni blizu kluba i njima vjeruj mi odgovata ovo stanje kada na utakmice dolazi po hiljadu ljudi.Sam dolazak na utakmicu je cin borbe upravo protiv takvih likova i to mozda jedini nacin na koji mi navijaci mozemo iiskazati sta mislimo o njima i njihovom minulom radu.Ajzea je napisao/la:Dolazim ja i na domaće i gostujuće, dolaze ljudi, počeli su se i stariji momci na jug vraćati ali gdje su ovi što se kao boje? Gdje su simpatizeri koji zele da ih dočeka crveni tepih a pri ulazu da ih pospu ruzama, a biti će tu kad nas jednom krene kako treba, gdje su oni koji ne dolaze što im košpe i sokovi ne odgovaraju, oni što ne dolaze jer nismo MU, oni što ne dolaze jer ne igramo na Nou Campu? Kop se jeste skratio ali kop se polako i vraća, taj kop nikada nije bio aman zaman, pa sjetimo se onog crnog perioda kluba za koji se mozemo nadati da nas i sad ne zadesi, kop je bio tu i borio se protiv uprave(a).DANAN je napisao/la:Nebi bilo lose za pocetak poceti dolaziti na utakmice.Ajzea je napisao/la:Ma rješenje za takve što pokušavaju ući u klub su Manijaci..
Evo na Zaimovičevom portalu otvoren forum za navijače, pozivaju nas da im se pridružimo... da nije tužno bilo bi smiješno, kao eto slučajno, ma nabijem vas sve.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, WeekendOffender i 31 gost.