FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Fanzi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Fanzi » 29 sep 2015, 16:01

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:Rad kluba uređen je Zakonom o udruženjima i Statutom kluba.
Kao član kluba imaš pravo postaviti sva pitanja u i oko rada kluba.
Klub nije zaostavština socijalizma već udruženje građane koje posluje pod propisima FBiH.
Statutom kluba je definisano na koji način možeš ostvariti sva svoja prava.

U decembru se bira skupština kluba i izvoli se kandiduj ti, kao i svi ostali koji ste nezadovoljni radom kluba. Postanite dio skupštine. Mogu nabrojati bar 100 ljudi koji bi prije mene trebali biti članovi kluba, a većina ljudi me u Sarajevu zna pod ovim nadimkom.
I kad postanete dio skupštine, promijenite statut i dozvolite da neko kupi većinska prava u skupštini.

Do tada, možeš sanjati o tome da je klub tvoj, moj ili bilo čiji, i da bilo ko od nas ima pravo išta reći.
nemam takve ambicije.
ali uvijek sam spreman reagovati na ovaj ili onaj nacin ukoliko vidim da su pojedinci koji u ime nas rukovode klubom na pogresnom kolosijeku.
Ne želiš doprinijeti boljem sutra klubu, premda zaista postoji bar 100 načina da mu pomogneš.
Želiš iz prikrajka, pod nadimkom iza kojeg te niko neće prepoznat u stvarnom životu, u kutku kojeg čitaju mnogi nakon utakmice imati privilegiju da kritikuješ sve što se radi (ili ne radi).

Boljka našeg društva...
Šta si konstruktivno napravio time? Apsolutno ništa!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 sep 2015, 16:02

Na kraju je imao poruku za one koji eventualno ne budu davali sve od sebe na terenu..

"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje", završio je Mulalić.

Nije Edis ovo bezveze rekao samo mu je potrebno da klub stane ovaj put iza njega vjerujem da moze dosta dobris stvari napraviti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 29 sep 2015, 16:04

Da li se zna u kom sastavu će imati stručni štab? Makar pomoćnik ovi ostali ce ostati isti vjerovatno...

staaarinavijac
Kontakt:

Post Postao/la staaarinavijac » 29 sep 2015, 16:10

Rad uprave utiče više ili manje i na sportski segment Kluba.

Dobre namjere i neznanje ( uprave, igrača) se mogu uglavnom svariti, loše namjere ili nehtjenje se ne može.

Šta god da Edis (ne)učini sa timom nema razloga za sekiraciju , jer ima , kako reče v.d. predsjednika , punu podršku uprave.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 29 sep 2015, 16:27

Fanzi je napisao/la: Ne želiš doprinijeti boljem sutra klubu, premda zaista postoji bar 100 načina da mu pomogneš.
Želiš iz prikrajka, pod nadimkom iza kojeg te niko neće prepoznat u stvarnom životu, u kutku kojeg čitaju mnogi nakon utakmice imati privilegiju da kritikuješ sve što se radi (ili ne radi).

Boljka našeg društva...
Šta si konstruktivno napravio time? Apsolutno ništa!
nije posteno da me optuzujes da ne zelim bolje sutra klubu kojeg volim na osnovu dva procitana forumska posta.
u onoj mjeri u kojoj mi to dozvoljava vrijeme i finansijska situacija pomazem onoliko koliko mogu.
forum je mjesto za razmjenu misljenja na odredjenu temu. u ovom slucaju to je F.K. Zeljeznicar.
sve sto iznosim javno, u drustvu mojih prijatelja i poznanika iznosim i ovdje bez ikakvog ustezanja.

sve najbolje!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 29 sep 2015, 16:30

pile87 je napisao/la:Na kraju je imao poruku za one koji eventualno ne budu davali sve od sebe na terenu..

"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje", završio je Mulalić.

Nije Edis ovo bezveze rekao samo mu je potrebno da klub stane ovaj put iza njega vjerujem da moze dosta dobris stvari napraviti.
od rijeci do rijeci.nadam se da ce ova uprava sablji na zimu oigurati koliko toliko fer budjet za dovodjena POJACANJA a ne popunivaca klupe za rezerve.hoce li Greda ostati u klubu jer njegovo znanje i mogucnosti su nam potrebne.
51%--------49%

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 29 sep 2015, 16:35

Ode Vlado sa dobrim skorom 3 pobjede i poraz :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 29 sep 2015, 16:58

Fanzi je napisao/la:Mene samo zanima kada su navijači postali faktor koji se pita za nešto u vezi rada Uprave?
Pri tom zaista mislim da momci koji su na jugu i na utakmicama su kluba i nisu nešto pretjerano glasni. Momci vole Želju iznad svega.

OK, zanimaju vas sportski rezultati... Ako ih nema, a oni vas vežu za Želju (kad pobijeđuje - dolazite i obratno), onda prestanite dolaziti na tribine sada kada klubu ide loše. Nemate šta liječiti frustracije prenošenjem negativne energije. Kritika je dobrodošla, ali agresivni komentari, laži, podmetanja, obmanjivanje o radu prethodnih i trenutne uprave... To nema smisla. Zapravo, nema čovjeka koji je nešto pokušao sa Željom da nije valjao.
Znam jednog momka koji je radio u klubu dan-noć, pa su opet rekli da ga je povalio. Bolje mu je bilo da nikad ništa nije ni pokušao.
Znam sve momke koji su se dali za navijanje, za jug, za Želju puno više nego ovi što se kriju iza usernameova. A ti momci šute. Prate s pažnjom sve šta se dešava u i oko kluba.
Ali, ne samo na ovom forumu nego i na ostalim je postala normalna pojava da navijači žele da se petljaju u rad uprave kluba.
Ko ste boni da vas se išta pita oko rada kluba?
Zapravo, od kud vam uopšte u glavama ideja da bilo prethodne ili sadašnja uprava rade na štetu kluba, ne navijaju za Želju? Bilo je tu pojedinaca tokom čitave istorije kluba koji su radili za svoj ćar, ali njihov rad nije mogao zasjeniti rad ljudi koji vole klub.
Meni je to totalno deplasirano.
Navijate za klub. Dođite na utakmicu i navijajte.
Ako kop, jezgro, jug kao nekad povede rat protiv Uprave, prvi ću im se pridružiti.

Hajde sad opet izignorišite i ovaj post, postove momaka koji vas pozivaju da se okrenete derbiju.

Kunem se dragim Bogom, bio bih milion spreman uložiti na činjenicu da među 20-30 ljudi koji pišu na ovom topicu bar 5 nije bilo ni na jednoj utakmici još od Standarda.

A definisali biste klupsku politiku.
Bolest...
Molim te reci da si ozbiljan?
Pa upravo radi takvih iz prošlosti taj momak je i "povaljen".
Mi društvo građana nismo već odavno a ti bi to trebao vrlo dobro znati.
Papir što može trpiti to je čudo jedno. Ostala ti priča stoji, treba se okrenuti derbiju.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 29 sep 2015, 17:25

"Bogami moje dijete Emir Cutahija ponio svoju jaknu....." objavila je Emirova mama uz link portala koji je prenio da su djeca bez jakni otišla tamo..
A onom Mekiću kojeg su emocije savladale..
[youtube][/youtube]
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 29 sep 2015, 17:27

"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje", završio je Mulalić. :bow:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 29 sep 2015, 17:28

tm8782 je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Pa kako ce biti cist kad se svi oko njega mijenjaju a on ostaje. Tako je godina prezivljao Uscuplic u Sarajevu pa se zejabao sto je ikada sjeo na mjesto glavnog sefa struke.

Generalno, ovdje na forumu mnogo ima prijatelja Edisa koji ga podrzavaju. Meni je drag, i razumijem te jaranske veze sa mnogim, ali nije toliki kalibar za nesto vise. Jeste trenutacno vjerovatno, ali trenutak nije dugorocnost. Ako prezivi naredne dvije tekme, vidjet cemo protiv manjih klubova koliko je on zapravo dobar trener, ali otom, potom. Nek mu je sa srecom, a ja im vise otici necu dok god ne ISTRIJEBE OVO TESKO AMATERSTVO I NE POCNU RADITI KONKRETNE KORAKE PRI STVARAJU MODERNO-PROFESIONALNOG KLUBA.

Ono sto najvise boli od svega, da licimo na ono kako nam cijela drzava lici, a kao hocemo naprijed. Primjer, dode ti covjek iz sela i postane ministar a sutradan odmah cijelo selo radi u njegovoj administraciji.
To je nasa buducnost.

Samom klubu je nanesana velika steta prvenstveno uglednu kluka pa svemu ostalom. Klub je revan nekom provincijskom klubu, ali eto, kakva drzava i princip rada, takav klub i njegov princip.

Ako izgube od Sarajeva, onda je red da ocekujemo da Misimovic podnese ostavku zajedno sa Alihodicem kad je vec maskenbal na Grbavici..
Ovim djelom recenice si meni rekao puno toga, za koga si i za sta si...
polako se otkrivaju,taj protura priču kako je stadion etažiran

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 29 sep 2015, 17:31

tm8782 je napisao/la:
pinki je napisao/la:Trebalo bi da rezimiramo ove 'struje':

-Dake tu je Misimović koji je faktički trenutno prvi čovjek
-Tu je Žujo koji izgleda želi da se vrati
-Tu su dugovi koje su napravili ove prethodne Uprave

nastavi niz...

dakle ovi koji su protiv trenutne uprave su ili Žujini igrači ili nekog trećeg, a po mom skromnom mišljenju Žujo se više nikad ne smije vratiti (sjetimo se obećanja, a svi znamo šta nam je ostavio)
ako ostane Misimović, mora iznijeti SVE podatke, koliko, kada, ko je napravio dug i koliko se vratilo
ako dođe neko treći isti slučaj...
Bravo!

Kako sam cuo Zujo je voljan da se vrati, kao i Dzelo, violina i kompanija slična njima.
Ko god poželi nekog od ovih navedenih daBogda mu u kući bili glavni.
Kunem vam se Allahom da neću nikad kročiti na Grbavicu ukoliko se neko od ovih ublehaša vrati.
Volim klub više od sebe ali neke stvari neću da gledam i podržavam.
+1 al se ne smijem zakleti

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 29 sep 2015, 17:56

FliX je napisao/la:Nesto gledam, naredno kolo igrate sa Sarajevom. Ako vas Sarajevo "marne" (sto je realno ocekivat), vi klizite na tabeli prema "granici" :-D
Bice veselo..
ja ako tebi mamu marnem :D

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 29 sep 2015, 18:25

shzna je napisao/la:"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje", završio je Mulalić. :bow:
Pošto imam problema sa kičmom išao sam jednoj osobi da mi pomogne.Nešto smo se zapričali i ta osoba mi je spomenula da joj je dolazio Edis koji igra u Želji.Uradila mu je nogu,čini mi se da je koljeno bilo upitanju i rekla mu da miruje mjesec dana,on je nije poslušao počeo je ranije trenirati nezgodno stao i pogoršao povredu.

Rios

Post Postao/la Rios » 29 sep 2015, 18:43

Svidja mi se pristup Edisa,to je ono sto sam i ocekivao od njega jer je bio takav igrac. Kad se ostavi posljednja kap znoja na terenu ne moze izostati rezultat a ako i izostane aplauz navijaca nece sigurno.
Samo naprijed Edise!! :salut: :salut:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 29 sep 2015, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 29 sep 2015, 19:00

Edis je i kao igrac bio ostar i uvijek na granici iskljucenja. zbog toga sam ga cijenio kao igraca. borac u svakom smislu. nadam se da ce karakter koji ima nekako uspjeti prenjeti na ekipu za koju i dalje vjerujem da ima kvalitet.
bez obzira na nerazumne poteze uprave, turbulencije i sve sto nas prati zadnjih mjesec dana, nisam izgubio vjeru i nadu da ce ova ekipa do zadnjeg biti u borbi za titulu. izazak u evropu nisam nikada dovodio u pitanje.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 29 sep 2015, 19:01

Uvedi im vojni režim Sablja,krv da pisaju posle svakog treninga.. :opaopa:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 29 sep 2015, 19:14

Utakmica 1/16 finala Kup-a BiH: FK Željezničar-FK Krupa – zbog propusta u suđenju (pogrešno dosuđeni kazneni udarac za FK Željezničar), sudija Darko Obradović i posmatrač suđenja Izet Čejvanović se kažnjavaju nedelediranjem do kraja jesenjeg dijela prvenstva (8 kola), dok se drugi asistent suđenja Asmir Budimlić kažnjava nedelegiranjem za jedan ciklus.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/zestoke- ... icu/172551
Željeznicar za život cijeli !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 sep 2015, 19:19

Naredićemo vam da ih pogurate pa ćemo vas onda kazniti, neka onda nekom drugom' pišu javna saopštenja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 sep 2015, 19:31

struja je napisao/la: polako se otkrivaju,taj protura priču kako je stadion etažiran
a šta, i šta negativno, znači etažiran?

bar su zemljišnoknjižni i katastarski podaci potpuno javni i svako ih može pogledati bez ikakve punomoći i legitimacije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Laudrup, Meshko91 i 23 gosta.