Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

mahic
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la mahic » 12 avg 2024, 22:03

RoninX je napisao/la:
12 avg 2024, 20:28
Mico je je jedno dvije klase ispod Gatarica...svaki pas telefoniran, nije neki organizator, uzima suteve na silu....sve u svemu, tanko.

Belgijanci ce uvijek biti puni ovih kongoazana...pa iako ne znaju kosarke, preko njih ne mozemo.

ja bih gurnuo malog Buljubasica vec dogodine bez obzira sto ce biti tri godine mladji (mali je 2011?) ako imao 178 cm....zovi ga.
taman ce se stelnut za tri godine da nas mozda uvede . ako imao bar dva saigraca kao sto je ovaj Preldzic npr.
2010 je, i slazem se

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 12 avg 2024, 22:16

Kylian je napisao/la:
12 avg 2024, 21:05
marlostanf1eld je napisao/la:
12 avg 2024, 19:35
Kylian je napisao/la:
12 avg 2024, 19:28

Divova :rol: :rol: :rol: :rol: šta je tetkovo dijete nego div, jedva se kreće po terenu.
Frljučkić je prijavio 201cm, sve i jedan Belgijanac je niži od njega, osim Dylana koji je igrao nekoliko minuta, pogledaj roster Belgije

Mićo :bih: :bih:
Dva centra Belgije visa od 205 cm i dva igraca imaju 201 cm, uzmes i raspon ruku tu koji je kod Frkljucica negativan i dobijes ogromnu razliku. Treba biti samo realan.
Treba biti realan, zato ne pravi od Frljukčića da je Jokić, kao da očiju nemamo. Na pola prve četvrtine je već pao kondicijom.
Na 30 minuta igranja od 40 mogućih, postigao bi ovo svako
Ma sta imam od laganja o malom, vjerovatno nikad nece zaigrati seniorske kosarke. Samo kazem da puno gorih ima, a da se ne komentarisu nikako.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 12 avg 2024, 22:38

Djeca nisu loše igrala, ima tu potencijala, Halid,Preldzic,Subašić,Milovanović.Ne pratim tako mlade ekipe, ali mi nije jasno da nema nijedan dječak u domaćim klubovima da ima visinu i građu pravog centra.Danas ih je Belgija nadskakala i ogroman broj poena dala iz 2,3 napada i iz reketa, jednostavno nisu mogli parirati fizički dominantijim igračima.Ovaj Fljučkić o kojem komentarišete i nije takav antitalenat, kao mali Deki Milojević, ima smisla i znanja ali mu fali visine i duzine ruku, a mogao bi i koju kilu skinuti, svejedno, da postoji i neki pravi centar ili 2 u rosteru,po meni bi imao mjesta u rotaciji jer ima osjećaj i snalaznjivost u igri.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 12 avg 2024, 22:39

mahic je napisao/la:
12 avg 2024, 22:03
RoninX je napisao/la:
Mico je je jedno dvije klase ispod Gatarica...svaki pas telefoniran, nije neki organizator, uzima suteve na silu....sve u svemu, tanko.

Belgijanci ce uvijek biti puni ovih kongoazana...pa iako ne znaju kosarke, preko njih ne mozemo.

ja bih gurnuo malog Buljubasica vec dogodine bez obzira sto ce biti tri godine mladji (mali je 2011?) ako imao 178 cm....zovi ga.
taman ce se stelnut za tri godine da nas mozda uvede . ako imao bar dva saigraca kao sto je ovaj Preldzic npr.
2010 je, i slazem se
Ko god da bude selektor mora više obilaziti djecu u toku sezone.
Najgore od svega što niko živ ne zna kako će izgledati naredna sezona, ali svejedno češća komunikacija i praćenje klinaca iz mlađih kategorija je MUST..
Ovo okupljanje na 3 mjesta pred početak priprema je idiotizam neviđeni. Samo prilika mešetarima da uzmu lovu od menadžera, roditelja itd. I ovo prizivanje nekakvih Buljubašića ide u tom pravcu.
Ne davati važnosti člancima koji se objavljuju na BH basketu u TALENTIMA jer su uglavnom sponzorisani.
Arman je za mene sasvim korektno obavio svoj dio posla. Već sam pisao, nadam se da se neće oslanjati na rodbinske veze sa tetkom. Imao je 13 skokova i 17 poena što je ok ali problem je što je on sam a Belgijanaca 4.ica na toj poziciji. Jedini koji mu je pomaga je Preldžić koji opet imam osjećaj ni sam ne zna koja je pozicija. Šut za 3p mu je 1 od 14. Da ima pametnih u štabu svaki puta kad stane na tricu da mu čboku opali.
Subašić prespor i prejednostavno ga pročitati.
Šipković toplo-hladno, ima potencijala ali je u sjeni Milovanovića. Ono sto mi se svidjelo je sto su klinci odbili da budu podređeni pojedincu pa su se trudili kad god neko od njih ima loptu ne vraća Mići.
Zuban ima finu kretnju ali kad se zaleti i počne sa driblanjem zaboravi da je napad vremenski ograničen.
Sve u svemu loše.
Nemamo visokih igrača a imamo ih u ligi. Eh sad jedino trener ima odgovor na pitanje zašto nije dao priliku niti sekunde trojici igrača. Zašto si ih vodio ako im ne vjeruješ ni sekunde? Zašto ti je od 12 igrača njih 5 igralo preko 30 min, trojica 0 min, jedan 4 min? Šta je sa rotacijama jbte? Pa Arman sutra neće moći na noge. Srećom Mađari su kanta gora od nas pa cemo to dobiti, a moralo se dobiti i ove amatere kao i Švicarce.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 avg 2024, 23:10

sta je sa u14 reprezentacijom, da li uopste imamo istu?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 avg 2024, 23:18

Daidza, ne tetak :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 12 avg 2024, 23:41

costacurta08 je napisao/la:
12 avg 2024, 22:39
mahic je napisao/la:
12 avg 2024, 22:03
RoninX je napisao/la:

2010 je, i slazem se
Ko god da bude selektor mora više obilaziti djecu u toku sezone.
Najgore od svega što niko živ ne zna kako će izgledati naredna sezona, ali svejedno češća komunikacija i praćenje klinaca iz mlađih kategorija je MUST..
Ovo okupljanje na 3 mjesta pred početak priprema je idiotizam neviđeni. Samo prilika mešetarima da uzmu lovu od menadžera, roditelja itd. I ovo prizivanje nekakvih Buljubašića ide u tom pravcu.
Ne davati važnosti člancima koji se objavljuju na BH basketu u TALENTIMA jer su uglavnom sponzorisani.
Arman je za mene sasvim korektno obavio svoj dio posla. Već sam pisao, nadam se da se neće oslanjati na rodbinske veze sa tetkom. Imao je 13 skokova i 17 poena što je ok ali problem je što je on sam a Belgijanaca 4.ica na toj poziciji. Jedini koji mu je pomaga je Preldžić koji opet imam osjećaj ni sam ne zna koja je pozicija. Šut za 3p mu je 1 od 14. Da ima pametnih u štabu svaki puta kad stane na tricu da mu čboku opali.
Subašić prespor i prejednostavno ga pročitati.
Šipković toplo-hladno, ima potencijala ali je u sjeni Milovanovića. Ono sto mi se svidjelo je sto su klinci odbili da budu podređeni pojedincu pa su se trudili kad god neko od njih ima loptu ne vraća Mići.
Zuban ima finu kretnju ali kad se zaleti i počne sa driblanjem zaboravi da je napad vremenski ograničen.
Sve u svemu loše.
Nemamo visokih igrača a imamo ih u ligi.

Eh sad jedino trener ima odgovor na pitanje zašto nije dao priliku niti sekunde trojici igrača. Zašto si ih vodio ako im ne vjeruješ ni sekunde? Zašto ti je od 12 igrača njih 5 igralo preko 30 min, trojica 0 min, jedan 4 min? Šta je sa rotacijama jbte? Pa Arman sutra neće moći na noge. Srećom Mađari su kanta gora od nas pa cemo to dobiti, a moralo se dobiti i ove amatere kao i Švicarce.
Bravo za komentar, svaka čast
Pitanje svih pitanja je zašto nije dao priliku niti sekunde trojici igrača? O čemu se tu radi?
Centri po NJEGOVOM rosteru KOJE JE ON BIRAO mu sjede na klupi :crazy: :crazy:

slika
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 13 avg 2024, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 12 avg 2024, 23:58

Papastathopoulos je napisao/la:
12 avg 2024, 23:18
Golemo je to, nagrada od Bubala za to je 77 minuta u 3 utakmice, od ukupno 12 igrača on je treći po minutaži

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 avg 2024, 00:29

Kylian je napisao/la:
12 avg 2024, 23:58
Papastathopoulos je napisao/la:
12 avg 2024, 23:18
Golemo je to, nagrada od Bubala za to je 77 minuta u 3 utakmice, od ukupno 12 igrača on je treći po minutaži
Ne pratim nesto puno ove mladje selekcije kako tavore po B divizijama iskreno, ali brojke od ovog "malog" na ovom turniru su sasvim solidne...e kako je to izgledalo na terenu, ne znam iskreno jer nisam gledao nijednu utakmicu, ali brojke su ok :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 13 avg 2024, 08:45

ne zelim puno srat jer nisam pisao ni kad su dobili pa da ne bude samo pisem kad gube

ali dok god treneri budu radili za 200,300,400,500 km nazalost nasa djeca ce zaostajati u odnosu na evropu.
svaki grad moze obezbijediti dva tri trenera da su na budzetu i da 24 h misle o kosarci.

kvalitete trenerske imamo ali ne zivi se od ljubavi,ljudi rade po dva tri posla mimo kosarke,sem ako nemaju svoj klub

sad se sve svodi na zbrajanje clanarina i pravljenje igrica kako bi samo imali sto vise djece i samim tim vise clanarina.

neozbiljno se radi po klubovima a tek u savezu koji dovodi selektore upitne kvalitete ,koji nisu izasli iz svog regiona,opcine,sela i on sad treba da sastavi spisak najboljih u drzavi,smijesno

do tad ce engleska belgija,gruzija,kipar biti za nas kosarkaske velesile
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Pim
Kontakt:

Post Postao/la Pim » 13 avg 2024, 15:39

mahic je napisao/la:
12 avg 2024, 23:10
sta je sa u14 reprezentacijom, da li uopste imamo istu?
Zadnji put kad je taj uzrast igrao neki međunarodni turnir roditelji su platili učešće iz sosptvenog džeba.
Čolan smatra da javnost treba da zna da su pripreme za U14 reprezentaciju BiH prošle godine platili roditelji dječaka, odnosno igrača i to u iznosu od po 500 eura.

"Roditelji to neće da priznaju, ali javnost to treba da zna. Roditelji su platili taj novac za 12 djece koji su otišli na turnir u Sloveniju koji je jedno od vrhunskih takmičenja za taj uzrast.

Ja sam se borio da imamo predstavnika svake godine, nisu to veliki iznosi, oko 5.000 eura, u odnosu šta donosi za tu djecu.

Lažna je priča da je Savez bio tada blokiran. Savez nije bio blokiran i Savez je imao sredstava, nego nisu željeli da se izlažu tom trošku.

Roditelji djece su platili svojim parama. Putanja tog novca je išla da su roditelji plaćali firmu u Tuzli, ta firma je dala donaciju jednom košarkaškom klubu u Tuzli, a taj klub je uplatio novac u Savez kao fol donaciju, a djeca platila.

I onda je s računa Saveza plaćeno za učešće na takmičenju, drugačije nije bilo moguće. Moralo se platiti s računa Saveza", kaže Čolan

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 13 avg 2024, 18:24

Zadnja utakmica grupne faze

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 13 avg 2024, 18:37

donDondon je napisao/la:
06 avg 2024, 16:00
Kylian je napisao/la:
06 avg 2024, 15:56
donDondon je napisao/la:
06 avg 2024, 12:30

odlican uspjeh,ipak nasi nisu imali klime
dok jekosova gruzije vatikana mi necemo nikad igrati C diviziju,mada za Kosovo se brinem da nas ne preteknu
Šta je tu je, ovo su činjenice.

Znajući da su baš ista ova djeca sa malim izmjenama, prije dvije godine u kadetskom uzrastu bili 6. mjesto, do nas je problem.
Da li su klime, motivacija, odabir, savez ili sve zajedno moramo sami vidjeti šta je problem, pa pokušati nešto promijeniti.
Ovaj pad U-18 na 18. mjesto je razočarenje, ali je jasno da je očekivano, naš pad je kroz godine kontinuiran i vidljiv.
Divizija C je naša realnost.

U-16 divizija B 2022.godine 6 mjesto
U-16 divizija B 2023.godine 11. mjesto
U-16 divizija B 2024.godine počinje za par dana (sada su druga djeca koja su dorasla uzrastu od 16 godina)

U-18 divizija B 2022.godine 6 mjesto
U-18 divizija B 2023.godine 14. mjesto
U-18 divizija B 2024.godine 18. mjesto
ko je selektor ovoj djeci u16 a ko pomocnik i reci cu ti odmah koji ce biti
Vrijeme je da se sravne računi i naše procjene za djecu

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 13 avg 2024, 20:12

costacurta08 je napisao/la:
12 avg 2024, 20:26
Mi smo dobili Portugal jer Mićo nije igrao.
Božić, Tomić, Vražalica, Hodović, Beslagic su iz ko zna kog razloga u Skoplju.
Ovaj sastav Belgije je odron, veze sa kosarkom nema ali su ubili skokovima. I bez obzira na to DA NIJE MIĆO IGRAO DOBILI BI IH!!! Mićo ima ekskluzivno pravo da loptu drži u svom posjedu 16 sekundi. :shock: Dan te ebo trenera i qurca :urnebes:
Portugal je druga najlosija ekipa u grupi, treba biti realan.
Ovo sto ti pises nema veze sa razumom :salut:

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 13 avg 2024, 20:14

RoninX je napisao/la:

Sto ti kazes za Buljubasica se mora napraviti mjesto vec sledece godine, iako ce biti nemocan treba ga istrpiti kako bi za 3 godine bio nosilac ekipe

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 13 avg 2024, 22:05

Ovaj Milovanovic je najgori dodavac u historiji kosarke, svaki pas telefoniran. Gusi Sipkovica koji je puno talentovaniji igrac.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 avg 2024, 22:29

Sta im Madjari uradise :lol:

Ako sam dobro shvatio, zavrsavamo zadnji u grupi?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 13 avg 2024, 22:39

Kakav očajan tim posebno prva petorka i selektor

slika

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 13 avg 2024, 22:48

Kylian je napisao/la:
13 avg 2024, 22:39
Kakav očajan tim posebno prva petorka i selektor

slika
Nije ovo statistika iz ove utakmice

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 13 avg 2024, 22:48

DamirT je napisao/la:
13 avg 2024, 22:29
Sta im Madjari uradise :lol:

Ako sam dobro shvatio, zavrsavamo zadnji u grupi?
Zadnji

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 6 gostiju.