FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 04 jan 2017, 16:06

pitic je napisao/la:
High je napisao/la:Hajde, Saide! Popišaj pljuvače!
Najavio je već pišanje po pljuvačima objavljivanjem videa iz teretane. :kafa:

Ako opet skoči i ostavi loptu protivnicima prilikom klizećeg starta protivničkog igrača, odmah pišite propalo.
Legenda Kluba - Said Videonožac!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 04 jan 2017, 16:18

streetstyle je napisao/la:Duljevic radi sve da bi odbio klub u kojem je stekao afirmaciju i Pantelija je u pravu ...ko si moj dulja. Nije toliki problem u plati nego je problem ono sto trazi na ruke za produzenje ugovora...100 000 eura. Da imamo ponudu za njega od milion pa da mu se dadne ok , ovako kako je sada tj ponudama od 400 i 600 milja eura , ne moze mu se dati niti bi to neko od Malezijaca dozvolio. Kako mi rekose i vrlo je ne korektan pa se nije pojavio na 3 sastanka pred Novu Godinu koji su bili organizovani radi njegovog produzenja ugovora.
streetstyle je napisao/la:i tebi mahanje DenchiNL , cujemo se za nekih 15 dana
šta bi s Krstom cakani? mislim jes da je tek 13 dana prošlo ali ipak...da te podsjetim da si rekao i da Dulju prodajemo u januaru ili februaru....baš si na izvoru ono....pršti od informacija :thumbup: :D :wave: :wtf:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jan 2017, 16:26

pasica je napisao/la:
Evander je napisao/la:OK, imat cemo igrace koji ce igrati za 3,4 000 i bit cemo amaterski klub i kraj price.
Ako tebe to zadovoljava, onda OK.

Shodno tome, imat ces i posjetu 2000 na utakmici u prosjeku, gledat ces kriminalan fudbal, neces imati nikakav iskorak u Europi...

Zasto onda ne predjemo u amatere?

On ce biti jeftiniji ili skuplji u zavisnosti od tri stvari.
1. Duzina ugovor
2. Forma
3. Intres klubova

Potpisivanje ugovara sa njim mozda jeste rizik, ali je i jedini nacin da se zaradi nesto na njemu. Povlacim opet paralelu Dinama, sa kojim se mi ni po cemu ne mozemo porediti, ali samo ti zelim docarati kako to vani funkcionise.

Dolazi ponuda za Modrica, fina ponuda, mislim desetak miliona eura. Mamic je odbija i Modricu daje novi ugovor od 1,2 miliona eura za sezonu.
Slijedece sezone ga prodaje za duple pare.

Ako ne ulozis, neces nikad moci ni zaraditi.
Brate, nemoj se ljutiti, al imam osjecaj da ne pricamo isti jezik.

Nisam rekao da cu biti zadovoljan sa igracima od 3-4 milje, nego da Duljevic nije igrac koji vrijedi 8-9K €. Imali smo Jajala, stari Said, Benko itd. to su igraci kojima bez razmisljanja das tu lovu, i vise ako treba i mozes, jer ces sve dobiti nazad sa kamatama. Od Duljevica neces, nije taj kalibar, nema konstantu, nema covjek jednu dobru sezonu iza sebe a vi bi da ga prodajemo za milione.

Tvoj primjer Modrica je odlican, al kume za Modrica su stizale ponude pa mu se produzio ugovor, za Duljevica nikad nije stigla ponuda od milion € sta god da vam ovi insajderi palamude. Zato i jeste skakljiva investicija.

8-9 000€ je smijesna cifra kakvu imaju malo bolji igraci Cukarickog ili Pule.
Ako to ne bude nesto normalno, gdje 8 igraca iz prvih 11 imaju tu platu, mi napredak necemo ostvariti.
Duljevic sigurno moze otici u Moldaviju, Kazahstan i slicne vukohebine i tamo imati 3 puta vecu platu.
Zasto da ga onda krivimo sto ne zeli produziti ugovor?
Igrac tipa Jajala nece igrati za tu platu, da se razumijemo. Mozes na prevaru nekoga jedino dovesti da ti igra pola godine i da zbrise prvom prilikom.
Znas kolika je njegova plata bila u Rijeci kad je otisao od nas? A sad u Palermu da i ne pominjem.
Ili jednostavno da se slozimo da Duljevic nije kvalitetan igrac, da ga ne guramo vise u reprezentaciju i da ne ocekujemo da cemo ga nekom uvaliti za 500,600 000€? Onda nas njegov ni odlazak nece puno pogoditi. Dovest ce se neki anonimus bez ugovora da igra za 3,4 000KM i mirna Bosna.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 jan 2017, 16:40

Said ce zamjenit dulju, preuzet kapitensku traku, postat najbolji asistent i strijelac, hraknut na istok, ispisat se u onaj kanal ispred istoka i posrat se pored dvije korner zastavice uz istok. I onda otic na kolac.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 04 jan 2017, 16:41

FrancescoTotti je napisao/la:Said ce zamjenit dulju, preuzet kapitensku traku, postat najbolji asistent i strijelac, hraknut na istok, ispisat se u onaj kanal ispred istoka i posrat se pored dvije korner zastavice uz istok. I onda otic na kolac.
i to sve na jednoj nozi :kafa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 jan 2017, 16:43

Evolution87 je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Said ce zamjenit dulju, preuzet kapitensku traku, postat najbolji asistent i strijelac, hraknut na istok, ispisat se u onaj kanal ispred istoka i posrat se pored dvije korner zastavice uz istok. I onda otic na kolac.
U inat hejterima i stream navijacima :kafa:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 jan 2017, 16:45

Izveo Sajo malo Lakoste-a u šetnju, priča mu bajke o idućoj polusezoni! :mrgreen:
slika
Bahati, bahati Željkan!
1946

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 04 jan 2017, 16:46

Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said Said
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 04 jan 2017, 16:59

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 jan 2017, 17:02

Evolution87 je napisao/la:
U farmerkama. Off, treba Duljevica u Krupu na posudbu, bolje nego da grije klupu kod nas, jer mjesta u prvih 11 nece imati...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 04 jan 2017, 17:06

vijesti iz regiona ;) :D
Međunarodna federacija profesionalnih fudbalera (FIFPro) na svojoj oficijelnoj stranici izdala je upozorenje svim fudbalerima da ne potpisuju za klubove iz Srbije nazivajući tu zemlju “okruženjem bezakonja”

FIFPro na bojkot je pozvao zbog, kako su istakli, brojnih sporova oko ugovora i prava igrača u Srbiji.
U svom posljednjem globalnom istraživanju FIFPro navodi da 68 procenata svih fudbalera u Srbiji kasni plata i da je 89 posto onih koji su bili “prisiljeni na transfer” i to bez naknade.

FIFPro navodi kako se u pogledu fudbalera stanje u Srbiji “još više pogoršava”.

Navodi se kako je Fudbalski savez Srbije smjenjuje predstavnike igrača u arbitražnoj komisiji i povećava naknade za igrače pri pokretanju postupaka protiv klubova.

Generalni sekretar FIFPro-a Theo van Seggelen pomenutu situaciji u Srbiji nazvao je “flagrantnim kršenjem fundamentalnih prava profesionalnih fudbalera”.

“Dok se ova situacija ne riješi, savjetujemo igračima da ne odlaze igrati fudbal u Srbiji. Kada potpišete ugovor za klub u Srbiji, imate 50 posto šanse da završite na sudu”, poručio je Van Seggelen.

FIFPro nastalo je 1965. godine, trenutno okuplja predstavnike iz 58 zemalja u svijetu. U toj Federaciji djeluje 65.000 svjetskih profesionalnih fudbalera.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jan 2017, 17:06

A slijedece sedmice bi fakat bio red da pocnu dolaziti pojacanja :D

Imamo mi Faruka, ja u opste ne sumnjam da ce to sve biti OK :kafa:

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 04 jan 2017, 17:26

Nikad mirniji prelazni rok, mahala na aparatima ;) ni portali ne pisu nista u vezi nas, interesantno ce biti na sta ce ovo izaci :)
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 04 jan 2017, 17:28

Burberry46 je napisao/la:Nikad mirniji prelazni rok, mahala na aparatima ;) ni portali ne pisu nista u vezi nas, interesantno ce biti na sta ce ovo izaci :)
bas tako
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 04 jan 2017, 17:34

Evander je napisao/la: 8-9 000€ je smijesna cifra kakvu imaju malo bolji igraci Cukarickog ili Pule.
Ako to ne bude nesto normalno, gdje 8 igraca iz prvih 11 imaju tu platu, mi napredak necemo ostvariti.
Duljevic sigurno moze otici u Moldaviju, Kazahstan i slicne vukohebine i tamo imati 3 puta vecu platu.
Igrac tipa Jajala nece igrati za tu platu, da se razumijemo. Mozes na prevaru nekoga jedino dovesti da ti igra pola godine i da zbrise prvom prilikom.
Znas kolika je njegova plata bila u Rijeci kad je otisao od nas? A sad u Palermu da i ne pominjem.
Ili jednostavno da se slozimo da Duljevic nije kvalitetan igrac, da ga ne guramo vise u reprezentaciju i da ne ocekujemo da cemo ga nekom uvaliti za 500,600 000€? Onda nas njegov ni odlazak nece puno pogoditi. Dovest ce se neki anonimus bez ugovora da igra za 3,4 000KM i mirna Bosna.
Ne znam bas za te cifre Cukarickog ili Pule, ako ti imas pouzdane informacije da je to tako, onda ok. Al mislim da je to pretjerivanje.
Sto se tice Moldavije, o tome i govorim, prodati ga sad tamo ako moze, uzeti za njega sta mozemo i eto svi zadovoljni. On ce dobiti svoju platu, mi uzeti nesto love i to je to, on za vise od toga nije bar ne po do sada prikazanom.
Nisam ni mislio pasa da dovodis igraca tipa Jajala iz Palerma, nego ako uspijes stvoriti takve igrace iz svog pogona i ove lige (igrac koji se razvije da pravi tu prevagu), bez razmisljanja dati 10.000€ platu, jer ces zaraditi na njemu.
Stavi sebe u situaciju da treba da procijenis investiciju, imas igraca koji ne moze da pokaze konstantu, i ti treba da odlucis hoces li mu dati ugovor koji te moze kostati pola miliona KM. Ako se odlucis da ulozis, nadu polazes u to da ce on napokon odigrati jednu polusezonu na nivou. I sve to nakon sto si potrosio bruku love na fule poput Saida, Mehmeda, Ikandea, Milana, Cezara, Emersona itd...
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 04 jan 2017, 17:36

pasica je napisao/la:Nisam rekao da cu biti zadovoljan sa igracima od 3-4 milje, nego da Duljevic nije igrac koji vrijedi 8-9K €. Imali smo Jajala, stari Said, Benko itd. to su igraci kojima bez razmisljanja das tu lovu, i vise ako treba i mozes, jer ces sve dobiti nazad sa kamatama. Od Duljevica neces, nije taj kalibar, nema konstantu, nema covjek jednu dobru sezonu iza sebe a vi bi da ga prodajemo za milione.

Tvoj primjer Modrica je odlican, al kume za Modrica su stizale ponude pa mu se produzio ugovor, za Duljevica nikad nije stigla ponuda od milion € sta god da vam ovi insajderi palamude. Zato i jeste skakljiva investicija.
Vrijedi, u današnje vrijeme vrijedi i mnogo više. Fudbal je postao biznis, igrači su preplaćeni, ove cifre se sada vrte u amaterskim ligama Njemačke,Engleske.. zatim u zemljama gdje fudbal uopšte nije prvi sport i gdje se igra više rekreativno (Luksemburg, Malta..). Duljević je, po meni, odličan igrač, istina, često podbaci, ali vidi se da zna i može i sa mnogim velikim profesionalcima (Španija, Japan..), njegov problem je što je prošao i što prolaz kroz nestručne trenere i ne baš idealne uslove sa ne baš kvalitetnih igračima. Istina, mi sada plaćamo dosta više igrače nego što je bio slučaj prije 5 i više godina, napredujemo ali sporo, dok se igrači u svijetu sve više i više plaćaju i mi to ne možemo pratiti s obzirom u kakvoj državi živimo i kakvi nam nesposobnjakovići vode klubove.
Sarajevo kao klub, mora naći način da u ekipi ima par igrača kao što je Duljević, kao što je bio Benko, Jajalo... moramo povećati i više plaćati igrače kako nam isti ne bi odlazili u još gore lige, gdje se gore igra i manje trenira ali se više plaća.

Imaš situaciju da dosta lošiji i nekvalitetniji igrači zarađuju višestruko više od naših igrača koji su za njih IGRAČINE. Evo primjer, krampa Melunović, mi ga otjerali jer je KRAMPA i on ode negdje u poljsku drugu ili slovačku ligu, ne znam tačno, ali znam da je imao veća primanja nego što je imao kod nas.. Tako je to danas, nažalost, a mi, ukoliko hoćemo da napredujemo, moramo povećati i više plaćati igrače kakav je Duljević. Veća plata = veće obeštećenje. Svi danas igraju zbog para, pa čak i one najveće zvijezde koji su do sada zaradili bogatstvo, odlaze u Kinu da zarade još.
I onaj Krampar, Ješićev isprdak, sigurno sada negdje na Tajlandu, Islandu.. gdje je već, pojma nemam, ubire ako ne veću onda približnu platu kao što kod nas ima Duljević ili Ahmetović, a za njeg su igračine.

Ovdje se malo i prevrće slika i mišljenje o Duljeviću, do juče najbolji igrač lige (po meni sigurno i jeste, ako ne najbolji onda jedan od najboljih), a sigurno niko ne zna pravu situaciju oko njega i njegovog ugovora i oko produženja istog. Ne branim ga ali sačekajmo zvanične informacje, ovo je sve rekla-kazala.
Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 04 jan 2017, 17:46, ukupno mijenjano 3 puta.

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 04 jan 2017, 17:37

U nedostatku pravih informacija,kad i u tom segmentu počinjemo raditi kao pravi klub, kad svaka fukara nema informacije i kojoj je ovaj forum jedino mjesto gdje misli da je neka faca,može se i nagađati i ubjedjivati u istinitost napisanog a realnost je da nemamo pojma,ni za Duljevica a ni za ostale stvari u i oko kluba...

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 04 jan 2017, 17:41

Burberry46 je napisao/la:Nikad mirniji prelazni rok, mahala na aparatima ;) ni portali ne pisu nista u vezi nas, interesantno ce biti na sta ce ovo izaci :)
Tišinu neko može doživljavati kao odsustvo tržišne aktivnosti. Ili preciznije, nesposobnost Ihtijarevića da SŠ obezbjedi željene mete.

I ja pozdravljam ovakvu politiku kluba s tim da bi neki konkretan rezultat, odnosno dovedeni igrač, bio znak da se dobro radi i da će se strpljenje s naše strane isplatiti. Naravno, podrazumjeva se da taj novi igrač ima ili dobru reputaciju ili nama znane kvalitete.

Duljević mora igrati ha produžio ha ne produžio. U njegovom je interesu da igra i zadrži ovakvu formu. Ako se osvoji kakav trofej ili ostvari minimalno zacrtani cilj (Evropa) uz njegovo zalaganje nikome neće teško pasti njegov odlazak za Dž. Uostalom, ima Sarajevo boljih talenata kojima se mora okrenuti. Novi ugovor za Mihojevića i eventualno za Hadžića bi bio jako dobar potez.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jan 2017, 17:52

pasica je napisao/la:
Evander je napisao/la: 8-9 000€ je smijesna cifra kakvu imaju malo bolji igraci Cukarickog ili Pule.
Ne znam bas za te cifre Cukarickog ili Pule, ako ti imas pouzdane informacije da je to tako, onda ok. Al mislim da je to pretjerivanje.
Sto se tice Moldavije, o tome i govorim, prodati ga sad tamo ako moze, uzeti za njega sta mozemo i eto svi zadovoljni. On ce dobiti svoju platu, mi uzeti nesto love i to je to, on za vise od toga nije bar ne po do sada prikazanom.
Nisam ni mislio pasa da dovodis igraca tipa Jajala iz Palerma, nego ako uspijes stvoriti takve igrace iz svog pogona i ove lige (igrac koji se razvije da pravi tu prevagu), bez razmisljanja dati 10.000€ platu, jer ces zaraditi na njemu.
Stavi sebe u situaciju da treba da procijenis investiciju, imas igraca koji ne moze da pokaze konstantu, i ti treba da odlucis hoces li mu dati ugovor koji te moze kostati pola miliona KM. Ako se odlucis da ulozis, nadu polazes u to da ce on napokon odigrati jednu polusezonu na nivou. I sve to nakon sto si potrosio bruku love na fule poput Saida, Mehmeda, Ikandea, Milana, Cezara, Emersona itd...
Vidi, sa velikim djelom recenom se mogu sloziti.
Situacija je ovakva. Dulja ima ugovor jos pola godine. Znaci u ovom trenutku nema sasne da mozes za njega dobiti vise od 100 000€.
Ja mislim da on vrijedi puno vise od toga, bar ima potencijal da vrijedi. I ja sam ga kritikovao, ali bas iz tog razlog sto sam znao da on moze vise. Nisam ga zelio porediti sa krampama za koje znas da ne mogu.
Po meni bolja opcija, ako je moguce, produziti ugovor, dati mu dobru platu za nase uslove i prodati ga na ljeto.
Duplo si na dobitku. Imat ces jos pola godine najboljeg igraca i vise ces zaraditi.
Ja fakat ne sumnjam da ga na ljeto mozemo prodati bar za 400 000€, a i tad bi bili dobrano da dobitku u odnosu da ga prodamo ove zime.

Capodecina

Post Postao/la Capodecina » 04 jan 2017, 17:53

Kinezi su CSKA platili 20 miliona eura za Witsela, iako mu ugovor ističe za 6 mjeseci. Juventus je nudio 4 ili 6 miliona, nisam siguran.
Za nas bi najbolje bilo Duljevića uvaliti kinezima.
do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, nedimmmm1337, perodeformero, Vanja8 i 83 gosta.