Nažalost ali meni je vremenom to postalo toliko izlizano koliko god sam bio za to. Nas može sada izvući samo neko ko ovdje nadje neki interes, čak bi bilo poželjno da uopšte i ne navija za Želju. Da ga ne zanima ni šta misli jug, sjever, istok, zapad, ovaj ili onaj forum. Samo da gleda kako da napravi dobar posao.KANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:20ma znam brate mi se izmedju sebe svadjamo ,dusmanimo na sve strane a rival vec sad opasno bjezi po svemuDejan1921 je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:10Dragi moj Kana nama se alarmi ugasili već koliko su bili upaljeni. Istroše se najdugovječnije duracel baterije i pregori svaki osigurač za to vrijeme.KANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 10:23Znam da nije tema ali prije mjesec dana kad su pitarima dolazili ovi Vijetnamci imali su sastanak i trazili su da se sva talentovana djeca u BIH.a dovedu i da ce im to biti naredni korak a evo sad bas citam da ce nekog Italijanskog strucnjaka dovesti da im vodi omladinksi pogon.Znaci svi alarami su upaljeni, mi sad vec opasno kaskamo za njima i ako sto prije ne ucinimo nesto i ne krenemo ispravnim putem poslije ce sve biti tezeumjesto da se ujedinimo i da sve ucinimo da sto prije krenemo tim putem i da zajednicki to guramo .Za ovo stanje sada nije samo ova uprava kriva i Amar, krivi su bukvalno svi pa i mi navijaci.**** je vrijeme ispred nas.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
100% pa evo ti primjer pitara tri kurave i mlijarder i deru liguDejan1921 je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:31Nažalost ali meni je vremenom to postalo toliko izlizano koliko god sam bio za to. Nas može sada izvući samo neko ko ovdje nadje neki interes, čak bi bilo poželjno da uopšte i ne navija za Želju. Da ga ne zanima ni šta misli jug, sjever, istok, zapad, ovaj ili onaj forum. Samo da gleda kako da napravi dobar posao.KANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:20ma znam brate mi se izmedju sebe svadjamo ,dusmanimo na sve strane a rival vec sad opasno bjezi po svemuumjesto da se ujedinimo i da sve ucinimo da sto prije krenemo tim putem i da zajednicki to guramo .Za ovo stanje sada nije samo ova uprava kriva i Amar, krivi su bukvalno svi pa i mi navijaci.**** je vrijeme ispred nas.

- svrakino1921
- Kontakt:
Sretno Hajdare
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Kad Olimpik ima bolju organizaciju sve vam je jasno, možda Krupa i Radnik imaju lošiju ili smo tu negdje..
Velež, Sarajevo, Zrinjski, Borac, Široki, Tuzla, Sloboda... Daleko smo od njih, nažalost
Velež, Sarajevo, Zrinjski, Borac, Široki, Tuzla, Sloboda... Daleko smo od njih, nažalost
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
S obzirom na to da je 22-godišnji veznjak bio pod ugovorom sa Željezničarom, Plavima će turski klub uplatiti određeni iznos na ime odštete.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Sretno Hajdare!
Najbolja utakmica protiv Sarajeva, kad je Rahmanovića stavio u džep...
Najbolja utakmica protiv Sarajeva, kad je Rahmanovića stavio u džep...
-
- Kontakt:
Sretno dijete naše i hvala na svemu, prvenstveno na odnosu prema plavom dresu. Dijete za primjer.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 14 jan 2021, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!
Mi smo svoje sanse propustili u godinama kada smo imali najjacu ekipu na terenu a gubili smo dobijene titule. Imali smo poslozen administrativni dio koji nije znao napraviti sportski dio kluba (ovdje pricam i o skoli fudbala i o prvom timu).KANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:20ma znam brate mi se izmedju sebe svadjamo ,dusmanimo na sve strane a rival vec sad opasno bjezi po svemuDejan1921 je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:10Dragi moj Kana nama se alarmi ugasili već koliko su bili upaljeni. Istroše se najdugovječnije duracel baterije i pregori svaki osigurač za to vrijeme.KANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 10:23Znam da nije tema ali prije mjesec dana kad su pitarima dolazili ovi Vijetnamci imali su sastanak i trazili su da se sva talentovana djeca u BIH.a dovedu i da ce im to biti naredni korak a evo sad bas citam da ce nekog Italijanskog strucnjaka dovesti da im vodi omladinksi pogon.Znaci svi alarami su upaljeni, mi sad vec opasno kaskamo za njima i ako sto prije ne ucinimo nesto i ne krenemo ispravnim putem poslije ce sve biti tezeumjesto da se ujedinimo i da sve ucinimo da sto prije krenemo tim putem i da zajednicki to guramo .Za ovo stanje sada nije samo ova uprava kriva i Amar, krivi su bukvalno svi pa i mi navijaci.**** je vrijeme ispred nas.
Tjeranjem Dogana iz omladinskog pogona se oslabila skola fudbala, klub se opredjelio za kupovinu polovnih igraca za realtivno visoke cifre sa prevelikim ambicijama napada na titule, dok je omladinski pogon bio zanemaren.
To je na koncu donijelo krah sportskog dijela uzrokovan da nemas omladinaca, da si Ateltikovce koji su iole obecavali rasturio, da si nabro 6 uzastopnih poraza na terenu i da su te vodile kojekakve pijanice i luzeri.
Od 2018 i smjene uprava i vladajuce postavke u klubu, nesto se pokusalo uraditi sa prvim timom, dok se omladinci i dalje zanemaruju.
Mi smo tada umjesto dovodjenja Vukotica iz Krupe, Besirovica iz Radnika i slicnih tipova igraca koji su napravili ino angazmane a bili relativno mladi (20 i koja godina), dovodili prekaljene luzere tipa Kajkut, Mehremic, Husic, Bevab, Kramaric, Djermanovic i slicno.
Izuzetak u svemu tome, tacnije incident je bio rad Admira Adzema koji je u kratkom vremenu afirmisao par mladih igraca tipa Kemo, Hajdarevic, Saban, Velic, Zeric koji su imali znacajne uloge u njegovom timu. Sa Velicem je dobio u Bijeljini, Zeric je rusio Siroki u Sirokom, Hajdara i Anel igrali jako dobro.
Medjutim ulaskom u 2018 i dovodjenjem Mehremica, Vranjesa i forsiranjem panja Zajmovica, Admirov koncept se raspada kao kula od karata.
Danas smo u situaciji da smo nekompetitivni na trzistu igraca, da ti drugi dovode talenta (tipa Jovo Lukic u Borac), da svaki mladi igrac nema zelju da dodje u nas klub jer mu ne nudimo ni novac a niti igru na terenu.
Od omladinaca sansu su dobijali Eldar Sehic (koji je bio standardan jedno vrijeme) te Hajdar koji je stigao sa posudbe iz Slobode.
Mislio sam da ce se forsirati Gasal na krilu (kada vec nemas niti jedno pristojno krilo) te mali Durakovic u veznom redu (gdje smo takodjer odlaskom Dade bili destkovani) ali ocito da to nije bio niti cilj niti zelja prevelikog broja trenera u strucnom stabu na celu sa Amarom.
Mi da smo isforsirali i usmjerili Mujagica kojeg smo sa 12 ili 14 godina doveli iz Jelaha i prodali ga vani za XXX svotu novaca mi bi itekako bili pozeljna destinacija za talentovane djecake iz BiH, ali mi smo naustrb njega kupili Sasu Kajkuta. (Mujagic je naveden kao slucajni primjer).
Tesko je vrijeme pred nama i moramo se skupiti svi i ujediniti u interesu Zeljeznicara, pod svi mislim na ljude koji ce staviti svoj ego po strani i raditi u interesu kluba kako bi ako nista mogli biti takmac za evropu.
Bez Adzema nece biti uvodjenja mladih nego ocekujem da cemo ih zvati talentima i sa 20 i 21 godinom.
O utrkivanju i nadmetanji sa komsijama ne treba niti razmisljati u ovom momentu jer su oni bas od te 2018 kada smo mi krenuli nizbrdo, krenuli unaprijed i voze smjerom kamo bi vecina nasih klubova trebala voziti.
Iako smo rivali nadam se da ce taj svoj trud, rad i posvecenost dati rezultat jer bi to podiglo i rejting nase lige.
Put do ulaska u grupe je dug i tezak i samo ustrajni ce ostati na njemu i donijeti rezultat, komsije su jako blizu tom rezultatu a mi (nazalost) u ovom momentu moramo krenuti od samog pocetka tog puta.
Ako nista imamo najbolju infrastrukturu (zasluga prethodne vladajuce strukture), imamo najvecu navijacku bazu u drzavi pa sto prije napraviti mrezu skauta po kantonima koji bi talentovanu djecu slala na Grbavicu.
Dalje se treba re-organizovati omladinski pogon na nacin da se postave strucni treneri, da se rijesi mito i korupcija i da se ta djeca usmjeravaju u pravilan takticko - tehnicki fudbalski razvoj da bi sa nekih 17 godina mogli traziti sansu u prvom timu.
Kada dodjemo do toga da mi imamo 4,5 igraca koji su nas produkt uz par vodja na terenu (tipa Stilic) i par ciljanih pojacanja uz stabilne finansije mi cemo konkurisati za titulu prvaka i plasman u grupe.
Nama trebaju promjene iz temelja, cim prije jer vec kasnimo 3 godine.
Jako je porazno da nismo bili u situaciji dovesti malog Zubanovica kao treceg spca i da decko ode u Velez. Taj poraz pripisujem trenutno vladajucim u klubu.
Pomoc u konsolidaciji traziti od Bazdarevica, Dzeke pa nadalje, svih nasih igraca koji igraju vani.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- lijevapolutka
- Kontakt:
Nadam se da ce Mekson potpisati ovih dana jer je tv u boji za ovog Hajadarevica koji ce preci kao u neki turski klub.
Sretno majstore! Uvijek pozrtvovan i hrabar, ginuo je za dres i davao 100% od sebe. Od srca mu zelim da napravi jos bolje transfere u buducnosti.
forza
Dovesti Mekića, imati kombinaciju Lendrića i Stanića, em pijanica, em ulizica i mahalac
1:58 kakve emocije među igračima i publikom nakon gola
Baš fali publika na stadionu. Sretno Hajdare i hvala na ovome.

Meka nije pijanica, momak je pravi Zeljovac kojeg postuju i gotive navijaci koji se nesto pitaju u klubu.
Hajdarevic je upao ove sezone iznenada. Alispahic-Hajdarevic je bio ogroman pad u kvaliteti u odnosu na par Alispahic-Sadikovic, ali momak je koliko-toliko uspio da iznese neki teret u momentima kad je ostao sa Mesom sam bez nekih drugih opcija. Od mene zbog toga ce imati uvijek postovanje, a i ponasenje mu je prikladno bilo uvijek. Zao mi je na pocetku sto je veca paznja bila na Anelu nego njemu. Tad mislim da je vise sansi i paznje on zasluzio, ali neka ga sreca prati sad da nesto pokusa ostvariti izvan ove drzave.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Lendrić me morao biti prodat te zime, kada je bila ponuda iz Kine. Klub odlučio da odbije ponudu zbog borbe za titulu, ko da je Ronaldo. Na kraju ni para ni titule. Amaterizam....braco je napisao/la: ↑13 jan 2021, 23:30Lendrić je ako ništa jedan od rijetkih igrača koji su bili glavni u timu posljednjih 5 godina, a da je produžio ugovor sa Željom. I to nakon one njegove strašne prve sezone 2016. godine u našem dresu (tačnije polusezone) lad smo popušili europu i onda na ljeto te godine potpiše novi ugovor. A mogao je ići. A vjerovatno je mogao ići i na polusezoni sezonu poslije ali je odlučio da se ostane borit za titulu s nama koju smo na kraju popušili.
Svi ostali se noge uhvatili ili ih nismo mogli ostaviti. Koga smo to uspjeli zadržat nakon isteka ugovora? Voju, Zakarića, Miroslava Stevanovića, Ramovića (mada nije imao ni izbliza doprinos kao prva trojica nabrojanih), Graovca, Jovanovića? Nikoga.
Jest, jest italijanski strucnjak. On i KosticKANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:20ma znam brate mi se izmedju sebe svadjamo ,dusmanimo na sve strane a rival vec sad opasno bjezi po svemuDejan1921 je napisao/la: ↑14 jan 2021, 11:10Dragi moj Kana nama se alarmi ugasili već koliko su bili upaljeni. Istroše se najdugovječnije duracel baterije i pregori svaki osigurač za to vrijeme.KANA je napisao/la: ↑14 jan 2021, 10:23Znam da nije tema ali prije mjesec dana kad su pitarima dolazili ovi Vijetnamci imali su sastanak i trazili su da se sva talentovana djeca u BIH.a dovedu i da ce im to biti naredni korak a evo sad bas citam da ce nekog Italijanskog strucnjaka dovesti da im vodi omladinksi pogon.Znaci svi alarami su upaljeni, mi sad vec opasno kaskamo za njima i ako sto prije ne ucinimo nesto i ne krenemo ispravnim putem poslije ce sve biti tezeumjesto da se ujedinimo i da sve ucinimo da sto prije krenemo tim putem i da zajednicki to guramo .Za ovo stanje sada nije samo ova uprava kriva i Amar, krivi su bukvalno svi pa i mi navijaci.**** je vrijeme ispred nas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.