FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"
Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"
Pa idi onda u podrinje promovisi svoju domovinu,i tamo gdje treba,doso si vamo prodavat zjale.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Samo da se ogradim da nemam veze ni sa Tuzlom ni sa Podrinjem ali ova patološka mržnja tuzlaka prema došljacima pa i okolnim gradovima mi je prosto fascinantna. Vjerovatno je ovakav stav doveo do toga da ljudi iz neposredne tuzlanske okoline navijaju za neke desete klubove a ne za Slobodu. Velež ima podršku po Hercegovini, Čelik po srednjoj Bosni a Slobodu koliko znam niko sem tuzlaka ne prati, iako klub ima tradiciju. Ako vama tuzlacima niko ne valja, vjerovatno je problem u vama a ne u došljama. Kako su se došlje u Sarajevu i Mostaru prilagodile sredinima a u Tuzli nisu može li neko da mi objasni?
-
- Kontakt:
Nisu problem ljudi ciji su djedovi i pradjedovi rođeni u Tuzli, problem su ove titine generacije. Doslo sa sela i brda, dobilo stanove za dž i sad nema više nikome u Tz ako nećeš kako on kaže.
To stvara odbojnost i zato ih je sve manje. Po gradu, u javnom zivotu pa i na tim tribinama. Globalni je trend da se ljudi sele u gradove pa u Tz dolaze osim podrinja i ljudi iz okolnih mjesta i gradova. Pa sta mislis ko pokupova stanove u Mellainu, Oazi, Stupinama, Sjenjaku, Lukama itd itd. Naravno, ljudi iz okoline koje oni po automatizmu zovu "seljacima" ako se ne kunu u titu i partiju. Ti ljudi kupuju i zivjece ovdje, a ne ovi koji zive u titinim stanovima bez da su i stolariju promjenili od 70tih. Al bitno je nekom reći hej čaršija, ovo ono. A djedu u Lipnicu, Seljublje, Breske i sl ide. To ljudima stvara averziju prema gradu, slobodi itd.
Pa jel mislis da ako se preselis u Zenicu moras odma navijati za Čelik? Ako odes u London ne smijes navijati za Čelzi odma si seljak, moras za Arsenal ili Totenhem. To je kompleks od uspješnijeg i odbrambeni mehanizam jer nema sta drugo da istakne bitno u svom životu.
To stvara odbojnost i zato ih je sve manje. Po gradu, u javnom zivotu pa i na tim tribinama. Globalni je trend da se ljudi sele u gradove pa u Tz dolaze osim podrinja i ljudi iz okolnih mjesta i gradova. Pa sta mislis ko pokupova stanove u Mellainu, Oazi, Stupinama, Sjenjaku, Lukama itd itd. Naravno, ljudi iz okoline koje oni po automatizmu zovu "seljacima" ako se ne kunu u titu i partiju. Ti ljudi kupuju i zivjece ovdje, a ne ovi koji zive u titinim stanovima bez da su i stolariju promjenili od 70tih. Al bitno je nekom reći hej čaršija, ovo ono. A djedu u Lipnicu, Seljublje, Breske i sl ide. To ljudima stvara averziju prema gradu, slobodi itd.
Pa jel mislis da ako se preselis u Zenicu moras odma navijati za Čelik? Ako odes u London ne smijes navijati za Čelzi odma si seljak, moras za Arsenal ili Totenhem. To je kompleks od uspješnijeg i odbrambeni mehanizam jer nema sta drugo da istakne bitno u svom životu.
Slažem se sa većinom što si napisao, normalno da nema migracija nebi bilo ni većih gradova, to je prirodan proces. Mislim da Tito i partija nemaju veze sa odnosom prema došljacima, pa ima i među podrinjcima ljudi koji se kunu u njegovo ime, znam ih lično par, ali nebitno. U Mostaru, Zenici, Sarajevu imaš istu vrstu "predratnih" došljaka, koji misle da su autohtoni, ali ne postoji tolika averzija prema došljama odakle god da su. I za zadnju rečenicu, ne moraš, nema veze gdje živiš i za koga navijaš. Pomenuo sam Velež i Čelik u tom smislu da su tradicionalni klubovi kao i Sloboda, ni jedan od ova tri kluba nije poslije rata ni blizu šta su bili prije, ali Čelik i Velež imaju navijača i van svojih gradova, dok je Sloboda bukvalno omražena u Lukavcu i Živinicama gdje ljudi rađe navijaju sa sarajevske klubove nego za Slobodu, koja im je manje-više lokalni klub.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑19 apr 2021, 21:16Nisu problem ljudi ciji su djedovi i pradjedovi rođeni u Tuzli, problem su ove titine generacije. Doslo sa sela i brda, dobilo stanove za dž i sad nema više nikome u Tz ako nećeš kako on kaže.
-
- Kontakt:
Lijepo je kad ljudi sa strane vide te probleme. Ali uzalud mi pričamo ono ne vidi dalje od nosa. Cak se nemoj iznenaditi da i tebe sad napadnu i razapnu i da mogu pošalju na Goli otok.RdS je napisao/la: ↑19 apr 2021, 21:26Slažem se sa većinom što si napisao, normalno da nema migracija nebi bilo ni većih gradova, to je prirodan proces. Mislim da Tito i partija nemaju veze sa odnosom prema došljacima, pa ima i među podrinjcima ljudi koji se kunu u njegovo ime, znam ih lično par, ali nebitno. U Mostaru, Zenici, Sarajevu imaš istu vrstu "predratnih" došljaka, koji misle da su autohtoni, ali ne postoji tolika averzija prema došljama odakle god da su. I za zadnju rečenicu, ne moraš, nema veze gdje živiš i za koga navijaš. Pomenuo sam Velež i Čelik u tom smislu da su tradicionalni klubovi kao i Sloboda, ni jedan od ova tri kluba nije poslije rata ni blizu šta su bili prije, ali Čelik i Velež imaju navijača i van svojih gradova, dok je Sloboda bukvalno omražena u Lukavcu i Živinicama gdje ljudi rađe navijaju sa sarajevske klubove nego za Slobodu, koja im je manje-više lokalni klub.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑19 apr 2021, 21:16Nisu problem ljudi ciji su djedovi i pradjedovi rođeni u Tuzli, problem su ove titine generacije. Doslo sa sela i brda, dobilo stanove za dž i sad nema više nikome u Tz ako nećeš kako on kaže.
Ja sam nekoliko puta pisao da su sami sebi najveci neprijatelji. Oni se između sebe ne vole osim kad u čoporu napadaju druge. Do pola akcije psuje protivniku, od pola svojim igračima. Ko god dođe njima nije dobar, jer onak sto je jednom dao 4 marke hoce on da se pita, on da sastavlja ekipu. Ali kazem grad raste i razvija se, pa ce takvi biti manjina. Demokratsko smo društvo neće niko da ga drugi ucjenjuje i nameće mu izbor. Zato ljudi iz Lukavca, Srebrenika, Živinica podrzavaju sarajevske, mostarske i ostale klubove.
-
- Kontakt:
Jeste, svaki vikend po 30-35 buseva krene za Sarajevo.
Hajde do ponoci ako ne popusite jedan drugom niste nista

Hajde do ponoci ako ne popusite jedan drugom niste nista

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
-
- Kontakt:
Ne mislim da idu na utakmice, ali prate desavanja tih klubova vise nego ovog vašeg. Ne bude to sigurno 30-35 autobusa, ali eto vi navijate, živite za svetinju pa jedva 30-35 ljudi kupilo donatorski virtualnu kartu.Sviuodbranu je napisao/la: ↑19 apr 2021, 21:56Jeste, svaki vikend po 30-35 buseva krene za Sarajevo.![]()
Hajde do ponoci ako ne popusite jedan drugom niste nista![]()
Više migrant na semaforu sa maramicama iz sažaljenja zaradi nego klub x od tolike ljubavi.
Jel malo 4 marke?
Ma je li to vaistinu vaskrsnuo BošnjakGorštak aka adweenie?
Samo da vam kažem momci da vam je i gazdi dokur.čio ovaj klupčić. U ove 3 godine je shvatio da je to kur.čina od "projekta" i da se treba tražiti alternativa.

Samo da vam kažem momci da vam je i gazdi dokur.čio ovaj klupčić. U ove 3 godine je shvatio da je to kur.čina od "projekta" i da se treba tražiti alternativa.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Samo da nije alternativa udruženje na budzetu grada, bez stadiona i bez trofeja. Neće valjda sa konja na magarca?
Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑19 apr 2021, 22:52Samo da nije alternativa udruženje na budzetu grada, bez stadiona i bez trofeja. Neće valjda sa konja na magarca?

A ssh kao neki konj

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Pa zadnjih godina stanje je takvo da bi bilo sa konja na magarca. Cuj bez ikakve draži borba za evropu i polufinale kupa ccc ili je pak draž u tome da se samo čeka transa od budžeta namire podobni i onda cijela godina borba za opstanak. Od prvog kola borba za plate, poneki bod itd. To bi trebala biti draž? Neka hvala.Sky9 je napisao/la: ↑19 apr 2021, 23:23Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑19 apr 2021, 22:52Samo da nije alternativa udruženje na budzetu grada, bez stadiona i bez trofeja. Neće valjda sa konja na magarca?![]()
A ssh kao neki konj, realno propali "projekat", bez budućnosti i bez ikakve draži. Neinteresantno gazdi, i tu mu je kraj. Nije on glup, da ne vidi da je to obično sranje.
![]()
A "projekat " se izivljava nad udruzenjem. Niz bez pobjeda vam je bgm podug, a biće jos mnogo duži siguran sam. Projekat ima uslove da polufinale docekuje u Sarajevu tri cetiri dana unaprijed dok iz udruženja putuju na dan utakmice i ako neko se sjeti podijeli i sendvič, ako ne onda burek i jogurt u svojoj režiji.
Nije meni cilj nikoga omalovažavati, ali brate vučete kukom. Niste svjesni svoje pozicije. To je isto kao kad neki djedica od 100 godina sa završenom jedva osnovnom školom govori mladom doktoru sa priznatim diplomama nemoj sjediti na betonu ili ubice te propuh.
Nevjerovatno koliku mrznju prema Tuzli ima ovaj lik. Nema niko nista protiv ljudi koji su silom prilika morali otici sa svog i doci u drugi grad da zive, ali protiv ovako toksicnih ljudi kojima je cilj od prvog posta na ovom forumu da pljuje po Tuzli i Slobodi itekako imamo. Pise lik o nekim titinim generacijama, lik umro prije 40 godina, Jugoslavija prije 30, ti stvarno mislis da ima neko na ovom forumu ko se sjeca tog perioda?
Jedan grad, jedna ljubav!
-
- Kontakt:
Neke stvari se prenose sa generacije na generaciju. Odgajaju se tako. Nije to poenta. Niko ne mrzi Tuzlu. Grad ko grad, tu zivimo, radimo, plaćamo poreze iz svojih firmi i sve je to ok.Gifron je napisao/la: ↑20 apr 2021, 08:45Nevjerovatno koliku mrznju prema Tuzli ima ovaj lik. Nema niko nista protiv ljudi koji su silom prilika morali otici sa svog i doci u drugi grad da zive, ali protiv ovako toksicnih ljudi kojima je cilj od prvog posta na ovom forumu da pljuje po Tuzli i Slobodi itekako imamo. Pise lik o nekim titinim generacijama, lik umro prije 40 godina, Jugoslavija prije 30, ti stvarno mislis da ima neko na ovom forumu ko se sjeca tog perioda?
Protiv imamo onih koji bi nam naređivali sta da radimo i kako da živimo, za koga da navijamo i sl. Jer ako nećeš tako seljak si i sl.
A većina doselilo između dva rata i sad ono autohtoni stanovnik.
Da počiste u svojoj avliji, da je to sto nas tjeraju da volimo dobro, zdravo i uspješno pa inekako. A ne tjera te da volis rupu bez dna, bez uspjeha koja sluzi da se dobiju izbori i izvuče milion iz budžeta. Grad nije u istom košu sa ovim nabrojanim.
-
- Kontakt:
Meni i ocu mome, ratnom invalidu niti je dao Tito, niti je dao Alija popusis im obojici.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑20 apr 2021, 09:16Neke stvari se prenose sa generacije na generaciju. Odgajaju se tako. Nije to poenta. Niko ne mrzi Tuzlu. Grad ko grad, tu zivimo, radimo, plaćamo poreze iz svojih firmi i sve je to ok.Gifron je napisao/la: ↑20 apr 2021, 08:45Nevjerovatno koliku mrznju prema Tuzli ima ovaj lik. Nema niko nista protiv ljudi koji su silom prilika morali otici sa svog i doci u drugi grad da zive, ali protiv ovako toksicnih ljudi kojima je cilj od prvog posta na ovom forumu da pljuje po Tuzli i Slobodi itekako imamo. Pise lik o nekim titinim generacijama, lik umro prije 40 godina, Jugoslavija prije 30, ti stvarno mislis da ima neko na ovom forumu ko se sjeca tog perioda?
Protiv imamo onih koji bi nam naređivali sta da radimo i kako da živimo, za koga da navijamo i sl. Jer ako nećeš tako seljak si i sl.
Da počiste u svojoj avliji, da je to sto nas tjeraju da volimo dobro, zdravo i uspješno pa inekako. A ne tjera te da volis rupu bez dna, bez uspjeha koja sluzi da se dobiju izbori i izvuče milion iz budžeta. Grad nije u istom košu sa ovim nabrojanim.
Dosadan si, naporan i balav.
Ja imam firmu dole, buraz ima takodjer firmu registrovanu bavi se programiranjem. Placamo porez ovoj drzavi i nabijemo te na ku rac....Moze tako

-
- Kontakt:
To je taj nivo kulture. Bez ovih uvreda post bi bio sasvim ok.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 apr 2021, 09:19Meni i ocu mome, ratnom invalidu niti je dao Tito, niti je dao Alija popusis im obojici.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑20 apr 2021, 09:16Neke stvari se prenose sa generacije na generaciju. Odgajaju se tako. Nije to poenta. Niko ne mrzi Tuzlu. Grad ko grad, tu zivimo, radimo, plaćamo poreze iz svojih firmi i sve je to ok.Gifron je napisao/la: ↑20 apr 2021, 08:45Nevjerovatno koliku mrznju prema Tuzli ima ovaj lik. Nema niko nista protiv ljudi koji su silom prilika morali otici sa svog i doci u drugi grad da zive, ali protiv ovako toksicnih ljudi kojima je cilj od prvog posta na ovom forumu da pljuje po Tuzli i Slobodi itekako imamo. Pise lik o nekim titinim generacijama, lik umro prije 40 godina, Jugoslavija prije 30, ti stvarno mislis da ima neko na ovom forumu ko se sjeca tog perioda?
Dosadan si, naporan i balav.
Ja imam firmu dole, buraz ima takodjer firmu registrovanu bavi se programiranjem. Placamo porez ovoj drzavi i nabijemo te na ku rac....Moze tako![]()
Plaćam i ja od svoje firme porez. Mislim nije to nešto cime se treba hvaliti. To je obaveza, propis i to ne komentarises nego izvršavas. Samo kažem da me niko ne tjera i ne određuje za koga cu navijati. Vrijeđa moje, a svoje u nebo dize. Ja samo otvorim vam oči da dokažem da to nine za dizanje u nebo već se valjate u blatu. Živom blatu i sve se više tone. Treba prvo na sebi poraditi, nije da nemate na čemu. Lp
-
- Kontakt:
Nije to za hvaliti, a nema posta da ne pise o tome. Jos da je to istina bilo bi odlicno.
Otici u Bratunac, Srebrenicu uzeti klub i ulagati novac e to su mu da. Toliko
Upalio se balavac ko kutnjak,sa osamnestog profila
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
SISTEM TE LAŽE ! !
-
- Kontakt:
Mozda si me pomjesao sa nekim. Ja nisam Azmir ne mogu ja voditi klub. Moja firma je manja, nekoliko porodica od toga zivi ali svi zadovoljni.Sviuodbranu je napisao/la: ↑20 apr 2021, 09:42Nije to za hvaliti, a nema posta da ne pise o tome. Jos da je to istina bilo bi odlicno.
A zasto bi ja išao tamo? Zasto ne bi ti malo otišao među svoje korijene? Nemojmo se lagati, iza tastature svi izgleda preko 10 generacija tuzlaci, Turali-begovi potomci, a djedova kuća na selu prokisnjava. Takvi se najviše i čuju o ovakvim temama. Prikriva kompleks metodom drži seljaka.
-
- Kontakt:
OzireeePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑20 apr 2021, 10:00Sta će mi 18 profila, vidis da nemaš argumenta ni za ovaj jedan. Uvreda i to je sve. U glavi imas dva zuba, a spominješ kutnjake.
Cirkus.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
SISTEM TE LAŽE ! !