NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Imamo sreću u nesreći što su Brgule danas izgubile, pa će najvjerovatnije samo jedan klub iz PL u federalnu, što znači da ispadaju dva iz ove lige. Trenutno smo na plus 9 i dvije utakmice kući, sa 6 bodova na silu, jer kvaliteta nema, možemo riješiti pitanje opstanka i to je to za ovu mučnu sezonu.
Od ove ekipe, maksimalno 3, 4 igrača mogu ostati na ljeto, kakve god ambicije bile u narednoj sezoni. Goražde nema prebijene marke, predsjednik kluba im igra 10ku danas, dijete od 20 godina im trener i od takve ekipe gubiš. To dovoljno govori o našem treneru i našoj ekipi.
Od ove ekipe, maksimalno 3, 4 igrača mogu ostati na ljeto, kakve god ambicije bile u narednoj sezoni. Goražde nema prebijene marke, predsjednik kluba im igra 10ku danas, dijete od 20 godina im trener i od takve ekipe gubiš. To dovoljno govori o našem treneru i našoj ekipi.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Svi ovi sto brane trenera i kazu da se ne moze pravit pita od g. nek nam vrate igrace sto su igrali 2LC i parirali GOSKu, VELEZu, RADNIKu BJ, GAKu, idr.. valjda nam se tad pita pravila od boljeg materijala
-
- Kontakt:
Jel meni stvarno neko moze objasnit sto neki ovdje svrsavaju na Pavica. Evo nije mi jasno majke mi.
-
- Kontakt:
Sve su se te utakmice kuci igrale. Gak ne mozes stavljati u isti kos jer je to skoro pa revijalna utakmica bila. Odigrali smo mi vrhunski i protiv Slobode i protiv Stupcanice kuci ali u gostima smo uzas.
A yebi ga, jedini trener sa kojim smo ličili na ozbiljan klub, pravio nizove od 10+ utakmica bez poraza u PL, čupao opstanak iz nemoguće situacije. Kad je trebao iskorak sa Čelikom napraviti kod nas zaokret i sranja, nikad nije dobio priliku da u kontinuitetu nešto napravi.
Njegova ekipa iz Unešića nas pojela prošle godine na pripremama. Mislim da nema u Zenici navijača koji ne bi volio vidjeti Pavića na klupi Čelika.
Što se mene tiče doveo bih ga ali samo pod uslovom kada račun bude deblokiran i kada se uredno bude mogla izganjati radna i boravišna dozvola. Ne treba nam cirkus da nas trener vodi sa tribina i da za 90 dana mora napustiti BiH. Valjda smo to prevazišli.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma kolko se ja sjecam malo su neke druge stvari imale uticaj na te pobjede i "nevjerovatni opstanak" koje bas nisu fudbalske. Al ne kazem da nije dobar bio. Samo zelim da kazem da mnogi ovdje ga predstavljaju ko da je murinjo a utrenerskoj karijeri realno nije imo zapažen rezultat mimo tog čelikovog vođenja. Da je trenerčina kakp dosta njih ovdje govore smatram da bi dosad imo ozbiljniji angažman nego što je ostavrioTruhlo je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:15A yebi ga, jedini trener sa kojim smo ličili na ozbiljan klub, pravio nizove od 10+ utakmica bez poraza u PL, čupao opstanak iz nemoguće situacije. Kad je trebao iskorak sa Čelikom napraviti kod nas zaokret i sranja, nikad nije dobio priliku da u kontinuitetu nešto napravi.
Njegova ekipa iz Unešića nas pojela prošle godine na pripremama. Mislim da nema u Zenici navijača koji ne bi volio vidjeti Pavića na klupi Čelika.
Što se mene tiče doveo bih ga ali samo pod uslovom kada račun bude deblokiran i kada se uredno bude mogla izganjati radna i boravišna dozvola. Ne treba nam cirkus da nas trener vodi sa tribina i da za 90 dana mora napustiti BiH. Valjda smo to prevazišli.
Jah eto, Šatorović i NGG mu kupili opstanakNera1982 je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:27Ma kolko se ja sjecam malo su neke druge stvari imale uticaj na te pobjede i "nevjerovatni opstanak" koje bas nisu fudbalske. Al ne kazem da nije dobar bio. Samo zelim da kazem da mnogi ovdje ga predstavljaju ko da je murinjo a utrenerskoj karijeri realno nije imo zapažen rezultat mimo tog čelikovog vođenja. Da je trenerčina kakp dosta njih ovdje govore smatram da bi dosad imo ozbiljniji angažman nego što je ostavrioTruhlo je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:15A yebi ga, jedini trener sa kojim smo ličili na ozbiljan klub, pravio nizove od 10+ utakmica bez poraza u PL, čupao opstanak iz nemoguće situacije. Kad je trebao iskorak sa Čelikom napraviti kod nas zaokret i sranja, nikad nije dobio priliku da u kontinuitetu nešto napravi.

Šta je sa drugim mandatom kad je vodio Čelik, nije nas niko mogao uzeti. Školovao Sarajevo na koševu, Želji izbio evropu kad se navijalo iza juga u vrijeme bojkota, itd. Bušio Široki sa 5 komada, itd.
Njegova karijera je krenula niz brdo kad je dobio otkaz u Širokom, a nije imao poraza. Dobio otkaz, a imao skor od 3 pobjede i 4 remija. U ovoj sezoni je napustio Dugopolje u drugoj Hrvatskoj dok su u vrhu bili, jer čovjek neda da mu se svaka šuša miješa u posao.
Svakako je nerealna opcija u ovom trenutku zbog blokiranog računa. Neka Dario odradi ovu polusezonu do kraja i poselamiti se sa njim, dide poslati u zasluženu penziju, amatere u amaterski rang pa složiti ekipu dostojnu veličini ovog kluba.
Durmo, Arnautović, Mehić, Salkić, Međuseljac, Isaković, Šijerkić, Sivac, Karić, Vardo, Durmiš.
Ovo je ekipa koja ja igrala protiv Sarajeva u Kupu. Po cemu je ovaj sastav toliko bolji od ovog sto imamo danas? Šijerkić, Karić i Salkić su jedini igraci koji vise nisu u rosteru.
Sijerkic - tesko da bi u ovom rangu mogao igrati kao sto je igrao u DLC-u, a i tu je imao fula kao sto ih i Masic ima ove sezone.
Karić - komentar suvisan
Salkic - veliki znalac i kreator, ali po meni znao je previse "daviti" loptu i usporavati napad. To se mozda nije primjecivalo u trecem rangu takmicenja, ali u 1FL bi to doslo do izrazaja. Uostalom, on je ispred Celika stavio druge prioritete i to je to. Hvala mu za sve.
Dakle, osam igraca koji su tad "osurili" Sarajevo sad se pate protiv sve i jedne ekipe u 1FL. Zao mi je sto to moram reci ali mnogima je ta sezona bila vrhunac karijere jer od tada se ne vidi napredak, sta vise forma ide silaznom putanjom.
Kako drugo nazvati npr Durmiseva igre ove sezone, spram 4 gola GOSKU, bravura protiv Sarajeva...Karalic koji se ne moze sastaviti sa loptom kako treba, Medjuseljac koji ima potez ali je k'o pahuljak. Isakovic naravno, jos dvije godine stariji nego u tim utakmicama i ne moze vise nego da igra na iskustvo (i hvala mu na tome)
Mislim da ovdje trenutno ne bi mogao pomoci ni mnogo kvalitetniji trener od Damjanovica, a nekako bi mi bilo zao da Pavica sad "potrosimo" na ovakvu selekciju igraca, kada je jasno da za ovu sezonu Celik nema nikakvih ambicija, jer da nije tako, sve bi se podredilo prvom timu, pa makar juniori igrali bez Ahmetspahica, Hodzica i ostalih, ako su potrebni seniorima.
PS. Jos samo da se osvrnem na pobjede koje se ovdje spominju, Sarajevo i ostali.... Prvo protiv GOSKA, igrali smo protiv ekipe koja je u tom trenutku bila prva na tabeli 1FL i lovila je plasman za Premijer Ligu. Mozda im je Kup bio u drugom planu (sad se ne sjecam njihovog sastava) i moguce je da nisu pruzili ono sto su mogli. Isti slucaj je i sa Sarajevom, i njihovom slabom igrom u tom susretu koji je bio posljednji za Dudica (vrlo moguc bojkot igraca prema pomenutom treneru). Radnik iz Bijeljine clan prve lige RS-a sasvim solidna ekipa, i to smo pali na penalima nazalost.
Prijateljske utakmice protiv Veleza i GAK-a ne bih komentarisao, jer tu ima dosta drugih faktora koje uticu na rezultat utakmice u odnosu na takmicarske utakmice.
Ovo je ekipa koja ja igrala protiv Sarajeva u Kupu. Po cemu je ovaj sastav toliko bolji od ovog sto imamo danas? Šijerkić, Karić i Salkić su jedini igraci koji vise nisu u rosteru.
Sijerkic - tesko da bi u ovom rangu mogao igrati kao sto je igrao u DLC-u, a i tu je imao fula kao sto ih i Masic ima ove sezone.
Karić - komentar suvisan
Salkic - veliki znalac i kreator, ali po meni znao je previse "daviti" loptu i usporavati napad. To se mozda nije primjecivalo u trecem rangu takmicenja, ali u 1FL bi to doslo do izrazaja. Uostalom, on je ispred Celika stavio druge prioritete i to je to. Hvala mu za sve.
Dakle, osam igraca koji su tad "osurili" Sarajevo sad se pate protiv sve i jedne ekipe u 1FL. Zao mi je sto to moram reci ali mnogima je ta sezona bila vrhunac karijere jer od tada se ne vidi napredak, sta vise forma ide silaznom putanjom.
Kako drugo nazvati npr Durmiseva igre ove sezone, spram 4 gola GOSKU, bravura protiv Sarajeva...Karalic koji se ne moze sastaviti sa loptom kako treba, Medjuseljac koji ima potez ali je k'o pahuljak. Isakovic naravno, jos dvije godine stariji nego u tim utakmicama i ne moze vise nego da igra na iskustvo (i hvala mu na tome)
Mislim da ovdje trenutno ne bi mogao pomoci ni mnogo kvalitetniji trener od Damjanovica, a nekako bi mi bilo zao da Pavica sad "potrosimo" na ovakvu selekciju igraca, kada je jasno da za ovu sezonu Celik nema nikakvih ambicija, jer da nije tako, sve bi se podredilo prvom timu, pa makar juniori igrali bez Ahmetspahica, Hodzica i ostalih, ako su potrebni seniorima.
PS. Jos samo da se osvrnem na pobjede koje se ovdje spominju, Sarajevo i ostali.... Prvo protiv GOSKA, igrali smo protiv ekipe koja je u tom trenutku bila prva na tabeli 1FL i lovila je plasman za Premijer Ligu. Mozda im je Kup bio u drugom planu (sad se ne sjecam njihovog sastava) i moguce je da nisu pruzili ono sto su mogli. Isti slucaj je i sa Sarajevom, i njihovom slabom igrom u tom susretu koji je bio posljednji za Dudica (vrlo moguc bojkot igraca prema pomenutom treneru). Radnik iz Bijeljine clan prve lige RS-a sasvim solidna ekipa, i to smo pali na penalima nazalost.
Prijateljske utakmice protiv Veleza i GAK-a ne bih komentarisao, jer tu ima dosta drugih faktora koje uticu na rezultat utakmice u odnosu na takmicarske utakmice.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Pricati o nedostatku snage kod Medjuseljca nakon danasnje utakmice je suvisno.
Celik!3,2,2.
Nisi dodao ključnu stvar, a to je da je Čelik tada imao jednu jaku utakmicu u polusezoni, a sada ima jaku utakmicu svaki vikend. Sad shvati iz perspektive GOŠKa ideš neki nebitan kup na Bilinom, a igrao si vikend teško gostovanje u Gračanici, pa ti dolaze kući Banovići.phillies je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:55Durmo, Arnautović, Mehić, Salkić, Međuseljac, Isaković, Šijerkić, Sivac, Karić, Vardo, Durmiš.
Karić - komentar suvisan
Čeliku je tad kup bio liga šampiona, gdje si dva kola prije tog kupa u drugoj brzini odrađivao Mošćanice, Jelahe i druge amatere. Apsolutno neuporedivo.
Ova ekipa iz kantona je dostigla svoj limit, kao i trener iz kantona. Ni Dario nije neka sreća, više naginje trećem rangu, nego drugom. To jedino znači da nas čeka žestok remont na ljeto. Osim Durme, Horića, par izlaznih juniora i par ovih što su U21 i narednu sezonu, hladno bih se zahvalio na saradnji jedno 15ak igrača.
Bilo bi super kad bi Pavić mogao preuzeti pred kraj sezone, pa odraditi selekciju igrača za narednu.
-
- Kontakt:
Zavrsit sezonu s ovim trenerom i igracima i onda svi da se pogledamo u oci i skontati sta dalje. Sve zavisi od deblokade racuna bas svaki ebeni segment klubaTruhlo je napisao/la: ↑30 mar 2024, 22:07Nisi dodao ključnu stvar, a to je da je Čelik tada imao jednu jaku utakmicu u polusezoni, a sada ima jaku utakmicu svaki vikend. Sad shvati iz perspektive GOŠKa ideš neki nebitan kup na Bilinom, a igrao si vikend teško gostovanje u Gračanici, pa ti dolaze kući Banovići.phillies je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:55Durmo, Arnautović, Mehić, Salkić, Međuseljac, Isaković, Šijerkić, Sivac, Karić, Vardo, Durmiš.
Karić - komentar suvisan
Čeliku je tad kup bio liga šampiona, gdje si dva kola prije tog kupa u drugoj brzini odrađivao Mošćanice, Jelahe i druge amatere. Apsolutno neuporedivo.
Ova ekipa iz kantona je dostigla svoj limit, kao i trener iz kantona. Ni Dario nije neka sreća, više naginje trećem rangu, nego drugom. To jedino znači da nas čeka žestok remont na ljeto. Osim Durme, Horića, par izlaznih juniora i par ovih što su U21 i narednu sezonu, hladno bih se zahvalio na saradnji jedno 15ak igrača.
Bilo bi super kad bi Pavić mogao preuzeti pred kraj sezone, pa odraditi selekciju igrača za narednu.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Mene najvise boli sto smo mi i ove sezone imali dobrih utakmica gdje smo igrali fudbal onako kako treba Gorazde kuci, Banovici kup, Sloboda, Zvijezda. A nismo nikako uspjeli uhvatiti kontinutet tih dobrih igara.
Srce, čast i ponos!
Kakav Pavic
Ko je gledo utakmicu Unesic Celik prosle godine zna da je bio zaleden teren i nije bilo nikakve igre i nije to mjerilo koje bio bolji.Damjanovic velik promasaj igraci letargicni uprava krajnje vrijeme da krenete donositi ispravne poteze
Ko je gledo utakmicu Unesic Celik prosle godine zna da je bio zaleden teren i nije bilo nikakve igre i nije to mjerilo koje bio bolji.Damjanovic velik promasaj igraci letargicni uprava krajnje vrijeme da krenete donositi ispravne poteze
Uvijek isti qurac sa ovim klubom. I dalje spustene gace na prvoj petlji. Jadna ti majka.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
-
- Kontakt:
Sta bi ti sad mijenjao trenera, pa gresku su napravili sto su Duvnjaka otjerali jer znalo se da nemamo nikakve ambicije i nisu ga trebali dirati. Druga greska je Damjanovic i sada i njega tjerat treba, koga bi ti doveo hajde evo da cujem
Truhlu za šefa stručnog štaba!
-
- Kontakt:
Ako je nama Karalic najbolji proizvod iz naše omladinske škole dobro se trebamo zapitat jel to normalno? Da pored 50 - 60 djece u jednoj generaciji na kraju sevega nama Karalic bude najbolji proizvod? Pa jel taj omladinski pogon normalan? Jel moguce da ni jedno djete nije bilo bolje od Karalica u toj generaciji? Onda su nam djeca totalno debilna ili je debilan sistem u omladinaca gdje je Karalic najbolji proizvod te škole! Ako ce i ubuduce izlazit novi Karalici nista nama ne treba ni trening centar ni treneri,Karalica ovakvih u svakoj zgradi u Zenici imaš najmanje dvojicu po ulazu zgrade!
::::SAMO ČELIK::::
Taj Duvnjak je najavio borbu za PL, kad sam upozoravao da nije normalan svi ste pljuvali. Sasvim zasluženo je dobio otkaz. Dobio odriješene ruke na ljeto, dovodio i potpisivao koga je htio. Dao ugovore panjevima amaterima iz trećeg ranga i uništio nam cijelu sezonu svojom selekcijom igrača. Da ne pričamo o atmosferi u svlačionici nakon Maglaja, uništio igrače psihički. Bajke pričao kako se Čeliku nude igrači i dobro se sjećam pressa pred TOŠK kad je izjavio da mu je Sloboda malo pobjegla i da će stići zaostatakdinodino2019 je napisao/la: ↑30 mar 2024, 22:43
Sta bi ti sad mijenjao trenera, pa gresku su napravili sto su Duvnjaka otjerali jer znalo se da nemamo nikakve ambicije i nisu ga trebali dirati. Druga greska je Damjanovic i sada i njega tjerat treba, koga bi ti doveo hajde evo da cujem

Dario promašaj, ali ga treba istrpiti do kraja sezone. Nema smisla sad mijenjati trenera. Neka dobija kući i ostvari sredinu tabele. Nije tip trenera koji ima karizmu, znanje i koji može napraviti pobjedničku ekipu. Zrači energijom gubitnika i kmeči od kako je došao u klub.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.