Neven Spahija, dio trenerskog tima Memphisa
"NIJE BILO puno slavlja nakon pobjede nad Milwaukeejem. Jednostavno smo proslavili u svlačionici, trener je održao prigodni govor i poklonili smo loptu Jonasu Valančiunasu kao igraču utakmice, a koji je prvi put u karijeri ostvario triple-double.
Mi treneri smo ostali raditi do ponoći, gledali smo paralelno snimku Phoenixa i prijenos Portlanda jer su nam to bili mogući protivnici u play-inu. Više bi nam odgovaralo da igramo s Phoenixom jer bi to značilo da smo osmi i da nam za plasman u doigravanje treba samo jedna pobjeda, a ovako će nam protiv Portlanda trebati dvije.
Memphis je napravio sjajan rezultat jer su nam svi analitičari uoči sezone predviđali najgori ili drugi najgori omjer u ligi, bez izuzetaka. Bili smo potpuni autsajderi, ali smo pobili sve te teorije i ovako ranjeni, bez drugog playmakera Tyusa Jonesa koji je radio razliku i jednog od najboljih igrača Jarena Jacksona Jr.-a, uspjeli smo doći do devetog mjesta na Zapadu. Kako god play-in završio, mislim da smo napravili sjajan posao.
U Orlandu se stvarno igra jako dobra košarka. Neki kažu da se u NBA ligi ne igra obrana, ali tu je takva individualna napadačka kvaliteta da to nije isti sport kao naša europska košarka. Pravilo defenzivne tri sekunde, koje obrambenom igraču ne dopušta da više od tri sekunde stoji u reketu, potpuno mijenja košarku i ostavlja toliko prilika individualcima.
Portland je definitivno skratio rotaciju za ove najvažnije utakmice, ne znam hoće li se to vidjeti protiv nas u subotu jer imaju samo jedan dan odmora. C.J. McCollum nije najzdraviji, vuče ozljedu leđa i pitanje je hoće li se uspjeti oporaviti u tako kratkom vremenu za tako važnu utakmicu.
Damian Lillard, McCollum i Jusuf Nurkić neupitna su kvaliteta i oni vuku Blazerse. Carmelo Anthony prvi put nema tu ulogu nego mu se igra svodi na čekanje u istom kutu na šuteve nakon Lillardovih prodora. U ovoj fazi karijere postao je "spot-up" šuter, kao nekad u reprezentaciji.
Blazersi igraju jako puno izolaciju, za razliku od nas koji imamo najbolji omjer asistencija i postotka šuta. To znači da mi momčadski kreiramo situacije za koš, a oni se više oslanjaju na talent.
Tu prednjači Lillard, koji je ekstraklasa. Igra na isti način kao lani u završnici sezone, jako teško ga je čuvati jer pogađa s velikih udaljenosti. Na jučerašnjoj utakmici je zabio skoro s centra.
Na trenerskom sastanku prije naše prve utakmice u Orlandu bilo je puno dilema trebamo li mu dopustiti takve šuteve i odsjeći druge igrače ili posebno paziti na njega, a otvoriti prostor drugima. Kad smo prošli put igrali protiv njih, on je razigravao, a drugi su pogađali. Iako smo izgubili tu utakmicu, trebali smo je dobiti, ali mislim da je skauting Brada Jonesa bio jako dobar i da ćemo ponovno igrati na tom tragu."