Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
52%
2. Ne
49
48%

Ukupno glasova: 103

FieldsOfAnfieldRoad
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 01 okt 2025, 09:16

Günaydın!

Sta reci poslije sinocnje predstave. Ne bih se puno osvrtao na samu tekmu, samo bih izrazio zal za nastalim povredama...

I klub i navijaci se nalaze u veoma zanimljivoj poziciji. Zadnjih par mjeseci za sve je bilo takav rollercoaster.

Pocevsi sa sokantnom smrti Dioga (RIP), koji je sve vezane za klub zavila u crno. Cini mi se se igraci jos nisu pomirili sa tom cinjenicom. A kako i bi, prekosutra ce tek biti tri mjeseca kako se to nazalost desilo. U fudbalu se desava toliko toga, da covjek ima osjecaj da je to bilo tako davno... Iako su to sve redom profesionalci, sok i nevjerica koje su dozivjeli itekako ima utjecaj na mentalitet, sto se jasno vidi na pocetku ove sezone. Ne kazem da je to jedini razlog losih izvedbi, nego jedan od... Dakle, nastala je tuga.

Slijedi odlazak toliko prvotimaca koji su prosle sezone itekako doprinijeli tituli, ostaje praznina koju sad valja popuniti. Bez obzira sta ko mislio o Trentu, Diazu, Nunezu, Elliotu, Kelleheru, Jarellu, Tsimiju itd., ti likovi su godinama bili tu, sazrijevali su sa ekipom, dali su svoj doprinos i na kraju su osvajaci EPL-a, sto im niko nikad nece moci uzeti. Tu nastaje neizvjesnost.

I onda na poslijetku imas sve te silne dolaske, fakticki pola ekipe ti je novo, record breaking transfer window... Prica sa Isakom, koji dolazi u zadnji moguci cas, pa i sa Guehijem, drama posljednjih sati prijelaznog roka. Ne pamtim kada se desilo da jedan klub na ovom nivou tako drasticno izmjeni nukleus ekipe u jednom roku. Ekipa je podmladjena, ekipa dobija toliko talenta na razlicitim pozicijama, ekipa koja teoretski izgleda nezaustavljivo u nadolazecim godinama. Nastaje euforija.

I onda krece sezona, redas tih pobjeda, sve nekako na guzove, u zadnjim minutama i sekundama utakmica. I dok je to za navijace kluba naravno super uzbudljivo, ponekad i nerve-wracking svi vidimo da je ova ekipa daleko od svojih 100 posto i da to trenutno ne izgleda kao neki sistem koji moze dovesti do uspjeha. Nastaje frustracija.

Na kraju dana kao navijac osjecam - zbunjenost. Jer u jednu ruku bi kao ovakva ekipa, bar na papiru, trebala bez problema slagati pobjede, ima toliko talenta, odlican mix starosti i mladosti, iskustva, zelje i gladi. Na papiru.
U drugu ruku, ovo je nova ekipa, novonastala hemija, dosta ovih igraca nikad nisu igrali na ovom nivou, sto se jasno vidi. Nisu navikli igrati tekme svaka 3 dana - EPL, Liga Prvaka, kupovi. Ovo je, jos uvijek, drugi nivo za neke, bez obzira koliko oni talenta imali.

I dalje imam visoka ocekivanja od ove sezone, i vjerujem da se mogu postici nevjerovatni rezultati, jer tek smo na pocetku iste. Isto tako sam svjestan da ova sezona moze veoma lako da oscilira, da bude sezona tranzicije, sezona koja mozda nece donijeti trofeje, sto ne bi bilo toliko nerealno, ali bi bilo razocaravajuce...

Sve u svemu, mislim da Arne i njegov tim nemaju nimalo lagan zadatak pred sobom, ali imam puno povjerenje u njih. Spominjati otkaz po meni ne samo da nema smisla, nego je apsurdno. Ovaj tim mora imati stabilno vodstvo, jer ima mogucnost da stvara historiju u godinama koje dolaze.

Probati uzeti Chelsea za vikend i onda u pauzu glavom bez obzira, bit ce to sve dobro :-D
Zadnja izmjena: FieldsOfAnfieldRoad, dana/u 01 okt 2025, 09:28, ukupno mijenjano 1 put.

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 01 okt 2025, 09:17

Kad si kurate srece da ti se povrijede 3 igraca koja su ovo do sad sto su odigrali bili medu najboljim, a ovamo kiksare igraju svoju saradu. :damn:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 okt 2025, 09:31

gaston je napisao/la:
01 okt 2025, 04:56

Odyebo ga Real preko noći pa daj šta daš
:puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 01 okt 2025, 10:31

Mozda konacno i proigra ako dobije novi ugovor. Stvarno mi ni on nikako nije jasan, prosle sezone je izgledao odlicno i cinilo se da polako preuzima mjesto lidera u odbrani. Dok ove sezone lici na onog najgoreg Lovrena.

Sto se Slota tice lud je ako nista ne promijeni. Neko je ranije pisao o 3-4-2-1 formaciji. Mislim da ne bilo lose pokusati bar da se prebrodi ova kriza igre. Da bar nesto dobijemo od bekova i Wirtza.
Srce, čast i ponos!

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 01 okt 2025, 12:34

Smijao mu se ćelavi u lice kad mu je ovo rekao.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 01 okt 2025, 12:37

Ja sam mislio a ovim transferima da ce Slot mijenjati formaciju. Nesto s 3 stopera, Kerkez i Frimpong wing bekovi, ispred odbrane mcallister i szoboslai, ispred wirtz i gore isak i salah. Protiv slabijih ekipa cak i Gravenberch kao treci stoper, Ekitike kao zamjena za Salaha. Onda gore mozes ici s dva spica i Wirtzom iza, ili jedan spic pored Salah i Gakpo i slicno. To je mozda i jedini nacin da se iz Wirtza i dvojice napadaca od preko 100 miliona izvuce maksimum. Ostalo mi nema smisla da imas napadaca od oko 100 miliona da bude zamjena Isaku ili obratno, a mogao si za te pare dovesti krilo umjesto Diaza ili doveses Wirtza i kontas onda gdje da ga uvalis na krilo ili u vezu da se pati.
Vezni red je prosle godine donio titulu uz ludu sezonu Salaha i sad ih ti iako su svi mladi i u najboljim godinama razdvajas jer moras Wirtza negdje ubaciti. Cudno.
Mislim ipak da Slot nije budala i da se nesto desava sto se ne primjeti. Mozda neka prelazna sezona gdje ce se totalno ekipa promijeniti za buducnost i mozda priprema za zivot bez Salaha, a mozda i Van Dijka i Alisona. Cisto sumnjam da su eto onako skrsili tolike pare na igrace s kojim ne znaju sta da rade.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 01 okt 2025, 13:01

Venom je napisao/la:
01 okt 2025, 10:31
Mozda konacno i proigra ako dobije novi ugovor. Stvarno mi ni on nikako nije jasan, prosle sezone je izgledao odlicno i cinilo se da polako preuzima mjesto lidera u odbrani. Dok ove sezone lici na onog najgoreg Lovrena.

Sto se Slota tice lud je ako nista ne promijeni. Neko je ranije pisao o 3-4-2-1 formaciji. Mislim da ne bilo lose pokusati bar da se prebrodi ova kriza igre. Da bar nesto dobijemo od bekova i Wirtza.
Gubi se zato sto kako nema Trenta kraj njega ima puno vecu odgovornost s loptom i protiv koga god da igramo cekaju da on primi loptu pa da se zalete u pressing.
Kako bi nam legao zdrav i mlad Matip na toj strani :crazy:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 okt 2025, 14:38

slika

Gledajući graf može se reći da redni red koji izvede poker igrač na klupi repke Bosne i Hercegovine ima više ideje i kreativnosti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 01 okt 2025, 15:12

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 okt 2025, 20:48

I found freedom. Losing all hope was freedom.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 01 okt 2025, 21:41

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 02 okt 2025, 17:00

Vrijeme pod Klopom poredit sa ovim sad,svasta.Klopo je institucija jedino Gvardiola i Luis enriqe mogu u istu recenicu,pod Klopom je uvijek bila vrh igra,rezultati nekad jesu stekali al.ugra nije
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 02 okt 2025, 17:09

Pa onaj Psg od sinoc bi nas pojeo s presingom.
Jedno smo od najgorih ekipa po pitanju presinga.
Od gegen do ovog danasnjeg :nedam: :rol:

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 02 okt 2025, 17:57

Torres_9 je napisao/la:
02 okt 2025, 17:09
Pa onaj Psg od sinoc bi nas pojeo s presingom.
Jedno smo od najgorih ekipa po pitanju presinga.
Od gegen do ovog danasnjeg :nedam: :rol:
Upravo to, pa vise je pravio Galatasaray pressing nad nama nego mi nad njima
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 okt 2025, 19:15

Evo što loše igramo, malo nostalgija
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 okt 2025, 20:01

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 02 okt 2025, 20:41

Objasnio lik sve u sustini, a ovo i ja pricam jer ovo vidi svaki laik. Rjesenje je back to the basics, igrati kao protiv Arsenala nesto slicno dok se ne integrisu ljudi i ne stvori se automatizam ekipe jer trenutno nemas strukturu kako treba i nema kohezije uopste, na suhi kvalitet i mentalitet ne mozes dobiti sve meceve kao sto se vidjelo, a nemas luksuz da forsiras ovo i ocekujes da se tim trenira i da proradi nekad jer do tad mozes da fasujes dosta bodova u ligi i da te otrese neko u jednom od kupova bezveze.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 03 okt 2025, 23:18

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 04 okt 2025, 14:11

Celavac se pogubio opasno :rol:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 04 okt 2025, 14:55

Za divno cudo, ubijedjen sam u laganu pobjedu veceras.

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.