Evander je napisao/la:Onda najbolje da nikog ne kupujemo i ne dovodimo nikako?Rule_hz je napisao/la:Ko ce twbi garanyovati da ce npr ordagic tomic obradovic redzic opravdati tih 200 milja maraka na danasnjem vaktu nismo mi u situaciji ako damo 500 600 milja km za 5 igraca da ce se opravdati ulozeni novac koliko vevi klubovi potrose para na takve igrace pa bace curka milion dva u zrak a realno ne vrijedi toliko para mi smo davali slobodi 75 milja km sto je I podnosljivo a ovako davati te novce koji mogu pokriti jednomjesecne ili dbomjesecne prihode uposlenika nego se kockati
A mi kad trazimo igraca u ovoj ligi u nekom klubu igracu cijena skace za 1000% I lupaju cifre a drugom nekom bi ga dzabaluka dali smijesno
Da ugasimo i omladinske pogone i to je rizik. Pravis igrace, treniras djecu, a nemas nikakav garant da ce neko od njih postati fudbale?
Prevelik rizik, a trosak ogroman.
A to mi trazimo, cijena skace, to je suplja koja je ovdje postala opste prihvacena stvar.
Samo nama eto dizu cijenu, a ostalim ekipama daju u pola cijene. Manite se suplje.
Pa I na to su se I oslonili nasi u upravi I s tan I zuti.Svak je to vidio da se bazirqli na to samo je **** stvar sto smo mi takva sredina I klub I navijaci gdje se traze titule I uspjesi I u skladu sa tim ambicijama pogotovo nas navijaca mladi pogon I akademija ispasta jer nismo u stanju stisnut muda prvenstveno treneri u klubu da se guraju akademci u prvi tim I zato je to ovako I osudjeni smo na tu politiku sve dok smanjimo ambicije najvise mi navijaci koji prenosimo tu energiju sa tribina na teren.A nemas ljude strucne da pripremi igraca I psihicki I fizicki, pa eto I sam vidis da se oni drze te prakse I strah od bacanja novca na igrace I zakljucak je da smo mi amaterska I nakradna liga gdje ne igraju imena vec svasta pomalo imo ti 12 leona benki I ordagica ako te oni iz saveza nw poguraju dzaba ti sve. Sve se svelo na mito I korupciju realno je I jedina istina da mi nemamo toliko para za kupovanje igraca pod ugovorima a sto se tice tog dijela oko te suplje sacekaj jos malo pa ces vidjeti gdje ce zavrsit nasa potencijalna pojacanja I za koliko novca.