FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sinoć vecina igrača iz Salzburga bi imalo mjesta u nas prvi tim. Dok od naših možda golman i to da ozbiljno počne raditi.
Bolje GOŠK nego neko iz vrha kasnije na proljeće neka dolazi ko hoće.
Bolje GOŠK nego neko iz vrha kasnije na proljeće neka dolazi ko hoće.
pa i budžeti su vjerovatno tu negdje...
-
teteac8684
- Kontakt:
Ako dovedemo...ChWilla je napisao/la:meni nije. otrešćemo mi njih sve na proljeće kad dovedemo još jedno 3 dobra igrača, a sad neka GOŠKa.
Dobili smo protivnika protiv kojeg imamo realnu priliku proći u 1/4 kupa.
Edisova izjava je putokaz svima,uključujući i nas navijače.
Pročitajte je...(ko nije).
Bojim se da ce prije otici nego sto ce doci ali za malo sarajevo ce biti dovoljnoteteac8684 je napisao/la:Ako dovedemo...ChWilla je napisao/la:meni nije. otrešćemo mi njih sve na proljeće kad dovedemo još jedno 3 dobra igrača, a sad neka GOŠKa.
To se mora desiti, za vrijeme pauze mora biti neko poboljsanje pod hitno. Krajnje je vrijeme dosta vise cekanja, sad ima para - uprava je na potezu.teteac8684 je napisao/la:Ako dovedemo...ChWilla je napisao/la:meni nije. otrešćemo mi njih sve na proljeće kad dovedemo još jedno 3 dobra igrača, a sad neka GOŠKa.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sve si dobro napisao, ali bi još samo dodao jednu stvar koja se tiče "nadogradnje" koju spominješ.boccaccio je napisao/la:Mladici od 16-17 godina, pa i mladji su u evropi i svijetu vec na vrlo pazljivom skautiranju vecih klubova, posebno kroz ovakva takmicenja na klupskom nivou, ili kroz prvenstva na reprezentativnom nivou. Vec u ovim godinama se moze primijetiti kada neki igrac posjeduje veliki potencijal.
Mi smo kroz ovu utakmicu vidjeli kakav je odnos snaga nase djece sa djecom iz neke osrednje lige, bez obzira na uslove treniranja. Uslovi ne podrzavaju talenat, vec poboljsan rad na svim ostalim nivoima igrackog odrastanja. Talentovan se rodis i to nadogradjujes. Mi u nasoj drzavi talenta imamo na izvoz, koliko hoces. Ali fali nam ta nadogradnja.
Nisu samo uslovi bitni, slažem se, nego je bitan cijeli sistem koji se tiče omladinskog pogona, a kod nas je taj sistem toliko loš da je to tužno.
Naši juniori igraju ili sa juniorima ekipa iz PL, što je u startu pogrešno jer to nisu najbolje juniorske ekipe u državi i niko me ne može uvjeriti da su juniori Mladosti DK bolji od juniora Leotara ili Jedinstva (čak i Kozare koja ima dobru školu), ili igraju sa ekipama iz kantona i okoline Sarajeva (Juniori 2). Oni imaju godišnje 5-6, za naše uslove, jakih juniorskih utakmica sa juniorima dvije-tri ekipe iz PL. Cijelu sezonu i cijelu jednu kalendarsku godinu, koja je u tom uzrastu bitnija nego pet kasnije, oni igraju malo jače trening utakmice sa svojim vršnjacima.
Velika većina igrača Salzburga (U19) iza sebe ima bar jednu sezonu seniorskog fudbala i to je u ovom uzrastu jako važno. Kod njih je sistem takav da igrači do osamnaeste godine igraju u omladinskim ligama (U18), a nakon toga igraju seniorski fudbal u filijali Lieferingu ili na posudbama.
Na isti način funkcionišu fudbalske škole u Holandiji, Belgiji i ostalim zemljama koje su postale sinonim za dobar rad sa mladim igračima.
Kvalitet lige nije direktno proporcionalan kvalitetu neke ekipe ili omladinskog pogona neke ekipe. Salzburg dolazi iz "osrednje" lige kako si i napisao, ali vjeruj mi da juniori Salzburga nisu ništa lošiji od juniora Bayerna. Sigurno.
To je meni daleko veći problem, sistem i organizacija koja je u nadležnosti NFSBiH-a, nego uslovi jer su uslovi dosta relativan pojam i važniji je ono sa čime se rodiš, ono o čemu si pisao.
Ne vjerujem da Dinamo ima deset puta bolje uslove nego Željo, ali ima (bar) deset puta bolje rezultate u radu sa mladim igračima. Ali u Hrvatskoj je taj sistem drukčiji i oni imaju svoje druge timove (Dinamo II, Hajduk II...) u nižim ligama za koje igraju juniori ili imaju svoje igrače na posudbama u ekipama prve i druge lige. Uslovi naših i njihovih niželigaša su slični, nije neka drastična razlika ali je sistem i organizacija njihovih nižih liga daleko bolji i kvalitetniji.
Ili drugi primjer, Željo nema mnogo bolje uslove od ostalih ekipa u BiH, ali ima mnogo bolje rezultate.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
al' zato haretovu ko nije...nek' i ne čitaFKZ1921 je napisao/la:Dobili smo protivnika protiv kojeg imamo realnu priliku proći u 1/4 kupa.
E vala, baš...ChWilla je napisao/la:al' zato haretovu ko nije...nek' i ne čitaFKZ1921 je napisao/la:Dobili smo protivnika protiv kojeg imamo realnu priliku proći u 1/4 kupa.
ako nastavi ovako neće se ni osjetiti gredićev odlazak u pogledu govorenja stvari koje se ne govore... 
hahahaChWilla je napisao/la:al' zato haretovu ko nije...nek' i ne čitaFKZ1921 je napisao/la:Dobili smo protivnika protiv kojeg imamo realnu priliku proći u 1/4 kupa.
Pa ako ne možemo reći da smo favoriti protiv GOŠKa onda se možemo svi kolektivno roknuti. Neka oni u svlačionici psihološki pripremaju igrače da ih ne podcjenjuju, ne moraju nas pripremati, ne igramo mi. Kakva vam je to priča ...
Ovo se mora proći! Nadam se da će nas sreća poslužiti da ubodemo prvu priliku, da se ne patimo.
nije u tome poenta... 
- Jaozinho22
- Kontakt:
gOšK !
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
-
teteac8684
- Kontakt:
U odnosu na prethodni prelazni rok nesto bolje uciniti i ne bi trebalo biti tako tesko...Elegant je napisao/la:To se mora desiti, za vrijeme pauze mora biti neko poboljsanje pod hitno. Krajnje je vrijeme dosta vise cekanja, sad ima para - uprava je na potezu.teteac8684 je napisao/la:Ako dovedemo...ChWilla je napisao/la:meni nije. otrešćemo mi njih sve na proljeće kad dovedemo još jedno 3 dobra igrača, a sad neka GOŠKa.
Pa trebalo bi sto kazes nije tesko napraviti bolji prelazni rok od ovog zadnjeg, postoje indicije da ce biti OKteteac8684 je napisao/la: U odnosu na prethodni prelazni rok nesto bolje uciniti i ne bi trebalo biti tako tesko...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Postojale su i prije proslog prelaznog rokapile87 je napisao/la:Pa trebalo bi sto kazes nije tesko napraviti bolji prelazni rok od ovog zadnjeg, postoje indicije da ce biti OKteteac8684 je napisao/la: U odnosu na prethodni prelazni rok nesto bolje uciniti i ne bi trebalo biti tako tesko...
BUDI ŽELJO !!!
Samo je razlika sto sada imamo Mulalica koji ima muda za razliku od Ode.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Jos kada bi bio u pravu u vezi sa Odovicem.. Oda ti je cim je dosao doveo Djelmica i Kokota a ljetos eto nije imao muda da nekog dovede.. Za dovodjenje igraca ti ne trebaju muda nego, prvenstveno, pare..
BUDI ŽELJO !!!
Buraz ja sam neko je je najvise kukao na prelazni rok, i vjeruj mi da ima do Ode mnogo. Na kraju su skontali da su im svi vozovi prosli i da su napravili zajeb. Halalio bi i taj zajeb kada bi nesto naucili iz njega, Edis ima obecanje da ce novac biti obezbjedjen za igrace imali su ga i ovi a nisu nista napravili...Hadzijalagic je napisao/la:Jos kada bi bio u pravu u vezi sa Odovicem.. Oda ti je cim je dosao doveo Djelmica i Kokota a ljetos eto nije imao muda da nekog dovede.. Za dovodjenje igraca ti ne trebaju muda nego, prvenstveno, pare..
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987 i 15 gostiju.