Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ušli smo u sezonu sa Tomićem koji je u januaru skoro pa napustio klub, na njegovo mjesto uletio Hadžiahmetović i mi nismo imali nijednog poraza na proljeće. Igrali smo daleko bolje. Tomić jeste kvalitet i ako gledaš odakle je tek on došao u FK Željezničar, onda možemo nešto očekivati i od tih gore pobrojanih igrača. Ima tu puno faktora koji odlučuju kako će se novi igrači snaći u Želji, ipak je to druga dimenzija u odnosu na klubove u kojima su igrali. I kao autsajderi završimo drugi, u borbi za titulu do zadnjeg kola. Ne znam, po čemu su jači Sloboda i Olimpic? S kim se Sloboda pojačala? I oni vrbovaše igrača iz ekipe koja je ispala iz lige i pojačaše se Govedaricom isto iz ekipe, koja je kao što si ti naveo, bila najgora ekipa drugog dijela sezone itd.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Govedarica je najbolji igrac Slavije, mladi reprezentativac. Ljudi su se jos preko zime pojacali Zebom koji je ovu ligu prekuco. Skahic je provjereno ime u ovoj ligi i sigurno nivo Kosorica i Bogdanovica. Ordagic je kvalitetan igrac, odskakao je u Zvijezdi i vozao protivnicke odbrane kako je htio. Hocu da kazem da je Sloboda na otvaranju ove sezone jace barem za 50% nego na otvaranju prosle sezone. Olimpic zadrzao glavne igrace, doveo Stanica koji je iznad prosjeka ove lige.shzna je napisao/la:Ušli smo u sezonu sa Tomićem koji je u januaru skoro pa napustio klub, na njegovo mjesto uletio Hadžiahmetović i mi nismo imali nijednog poraza na proljeće. Igrali smo daleko bolje. Tomić jeste kvalitet i ako gledaš odakle je tek on došao u FK Željezničar, onda možemo nešto očekivati i od tih gore pobrojanih igrača. Ima tu puno faktora koji odlučuju kako će se novi igrači snaći u Želji, ipak je to druga dimenzija u odnosu na klubove u kojima su igrali. I kao autsajderi završimo drugi, u borbi za titulu do zadnjeg kola. Ne znam, po čemu su jači Sloboda i Olimpic? S kim se Sloboda pojačala? I oni vrbovaše igrača iz ekipe koja je ispala iz lige i pojačaše se Govedaricom isto iz ekipe, koja je kao što si ti naveo, bila najgora ekipa drugog dijela sezone itd.
Samo sam realan, mozete se zavaravati ali igracki kadar vam je tanak ko rizla, klupu nemate uopste. A pritisak navijaca sve je veci, vise ni oni ne puse foru podmladjivanja i vracanja dugova. CEKAJU SE REZULTATI.
1946
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Ako ova dvojica sutra potpisu a potpisat ce mi cemo biti galaktikosi a vi nas ganjajte. Svaka cast vama svima sve ekipe postujem al msm da je dovoljno napisati
Benko
Stepanov
Ikande
Alispahic

Benko
Stepanov
Ikande
Alispahic
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Sloboda je dovela 7 novih igraca,mrsko mi sad nabrajat al prelistaj malo ko je dosao ako te ne mrzi...i vi ste doveli igraca zvijezde samo sto je Sloboda dovela daleko najboljeg igraca Zvijezde...vi ste doveli igraca Slavije dok je Sloboda dovela daleko najboljeg igraca Slavije...jel vidis razlikushzna je napisao/la:Ušli smo u sezonu sa Tomićem koji je u januaru skoro pa napustio klub, na njegovo mjesto uletio Hadžiahmetović i mi nismo imali nijednog poraza na proljeće. Igrali smo daleko bolje. Tomić jeste kvalitet i ako gledaš odakle je tek on došao u FK Željezničar, onda možemo nešto očekivati i od tih gore pobrojanih igrača. Ima tu puno faktora koji odlučuju kako će se novi igrači snaći u Želji, ipak je to druga dimenzija u odnosu na klubove u kojima su igrali. I kao autsajderi završimo drugi, u borbi za titulu do zadnjeg kola. Ne znam, po čemu su jači Sloboda i Olimpic? S kim se Sloboda pojačala? I oni vrbovaše igrača iz ekipe koja je ispala iz lige i pojačaše se Govedaricom isto iz ekipe, koja je kao što si ti naveo, bila najgora ekipa drugog dijela sezone itd.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
+esprit24 je napisao/la:Ako ova dvojica sutra potpisu a potpisat ce mi cemo biti galaktikosi a vi nas ganjajte. Svaka cast vama svima sve ekipe postujem al msm da je dovoljno napisati
Benko
Stepanov
Ikande
Alispahic
Stojcev
Velkoski
Delac
Radovac
Ovo samo sto se tice kapitalaca. A gdje su jos ostali.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
sve je to super i imate stvarno najbolju ekipu al opet cisto sumnjam da ce tu bit nekog prekucavanje jer ovo je BH PL...ovdje nije samo lopta okrugla...ovdje su i sudije okrugle,tereni su okrugli,publika i navijaci zeljni krvi..moras to ovdje sve ukalkulisat....plus dodaj bosanski inatAjax je napisao/la:+esprit24 je napisao/la:Ako ova dvojica sutra potpisu a potpisat ce mi cemo biti galaktikosi a vi nas ganjajte. Svaka cast vama svima sve ekipe postujem al msm da je dovoljno napisati
Benko
Stepanov
Ikande
Alispahic
Stojcev
Velkoski
Delac
Radovac
Re: Odg: RE: Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Druze napisao sam sam one koji su igrali LP i EL, a svakako se slazem stobom za ove tvoje nabrojaneAjax je napisao/la:+esprit24 je napisao/la:Ako ova dvojica sutra potpisu a potpisat ce mi cemo biti galaktikosi a vi nas ganjajte. Svaka cast vama svima sve ekipe postujem al msm da je dovoljno napisati
Benko
Stepanov
Ikande
Alispahic
Stojcev
Velkoski
Delac
Radovac
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
@Head očigledno nam se mišljenja razilaze i po tom pitanju se ne može ništa uraditi. Neka se sve pokaže na terenu.
@staragarda Pa kažem ti, sad je sve do igrača i do toga kako će reagovati na klubove koji su level dva iznad klubova iz kojih dolaze. Nije ni Diatta bezveze igrao u Zvijezdi a i Hodžurda je bio konstantan u Slaviji, kako god, ni jedan ni drugi kod nas nisu dovedeni za prve postave, već samo Blagojević i od njeg se očekuje puno na poziciji na zadnjem veznom. Ovo ostalo što je dovedeno, dovedeno je da popuni mjesta na klupi koje ostaviše igrači koji su otišli. Ne može me niko ubjediti da će biti gori od ovih što su otišli jer je to faktički nemoguće. A još su imali velike plate, pa su i finansije, ako ništa, rasterećene.
Prošle godine su Velež i Borac bili u rangu sa nama a Olimpic ispred nas po mnogima, pa eto desi se šta se desi. Vala ako do sad niste naučili da ne otpisujete Želju onda stvarno ne znam.
@Podmlađivanje možemo i o tome do sutra, ali sam siguran da nije šuplja priča, Bajić, Memija, Beganović, Hadžiahmetović pa i Sadiković su za sad dokaz za to. A tek nedavno priključeni juniori koji će sigurno dobiti svoju šansu..
Po meni do sad ostaje samo žal što nismo Zakarića uspjeli dovesti, jer bi onda izgledali baš strašno, ali eto valjda izleti neko drugi na tržištu.
@staragarda Pa kažem ti, sad je sve do igrača i do toga kako će reagovati na klubove koji su level dva iznad klubova iz kojih dolaze. Nije ni Diatta bezveze igrao u Zvijezdi a i Hodžurda je bio konstantan u Slaviji, kako god, ni jedan ni drugi kod nas nisu dovedeni za prve postave, već samo Blagojević i od njeg se očekuje puno na poziciji na zadnjem veznom. Ovo ostalo što je dovedeno, dovedeno je da popuni mjesta na klupi koje ostaviše igrači koji su otišli. Ne može me niko ubjediti da će biti gori od ovih što su otišli jer je to faktički nemoguće. A još su imali velike plate, pa su i finansije, ako ništa, rasterećene.
Prošle godine su Velež i Borac bili u rangu sa nama a Olimpic ispred nas po mnogima, pa eto desi se šta se desi. Vala ako do sad niste naučili da ne otpisujete Želju onda stvarno ne znam.
@Podmlađivanje možemo i o tome do sutra, ali sam siguran da nije šuplja priča, Bajić, Memija, Beganović, Hadžiahmetović pa i Sadiković su za sad dokaz za to. A tek nedavno priključeni juniori koji će sigurno dobiti svoju šansu..
Po meni do sad ostaje samo žal što nismo Zakarića uspjeli dovesti, jer bi onda izgledali baš strašno, ali eto valjda izleti neko drugi na tržištu.
razlika je u tome,sto je ordagic,uz cimirota,jedan od boljih,da nekazem najbolji mladi veznjak u PL..
govedarica reprzentativac bosne i hercegovine..
skahic jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji.
piric,reprzentativac bih,i uz,delaca,najbolji.
zajko zeba...sta reci...suvisno je
ahmetovic,uz benku,najzvucnije ime u napadu..doduse dosao je sa upitnom formom,pripreme su paklene,spremice se.
kostic,jedan od najboljih igraca borca prosle sezone
i td...druze,nemoj me svatiti pogresno,ali nemozes poreci da smo odradili paklen prelazni rok...koji jos nije gotov..
zeljo je jak,uvjek bio,jbg,ali tradicije su tu da se ruse..znali smo vas pobjediti na grbavici,kada ste bili i jaci.a mi slabiji.
cinjenica je,a mene je iznenadilo,da ste ovko poslovali,jos igrate evropu..
naravno,imena ne igraju,valja se dokazati na terenu,sve to moze otici u pogresnom pravcu,ali isto tako i u onom kojem mi zzelimo.
odradili smo dobar prelazni rok,imamo dobrog trenera,ambicioznog predsjednika,
imamo razloga da se nadamo,argumentovano..eh sad,lopta je okrugla.
govedarica reprzentativac bosne i hercegovine..
skahic jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji.
piric,reprzentativac bih,i uz,delaca,najbolji.
zajko zeba...sta reci...suvisno je
ahmetovic,uz benku,najzvucnije ime u napadu..doduse dosao je sa upitnom formom,pripreme su paklene,spremice se.
kostic,jedan od najboljih igraca borca prosle sezone
i td...druze,nemoj me svatiti pogresno,ali nemozes poreci da smo odradili paklen prelazni rok...koji jos nije gotov..
zeljo je jak,uvjek bio,jbg,ali tradicije su tu da se ruse..znali smo vas pobjediti na grbavici,kada ste bili i jaci.a mi slabiji.
cinjenica je,a mene je iznenadilo,da ste ovko poslovali,jos igrate evropu..
naravno,imena ne igraju,valja se dokazati na terenu,sve to moze otici u pogresnom pravcu,ali isto tako i u onom kojem mi zzelimo.
odradili smo dobar prelazni rok,imamo dobrog trenera,ambicioznog predsjednika,
imamo razloga da se nadamo,argumentovano..eh sad,lopta je okrugla.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
pa ko otpisuje zelju...ja vas licno otpisujem za titulu a za evropu ne...ja ti ponavljam da smo mi doveli jos 5 igraca osim ove dvojice sto si nabrojao i misljenja sad da su nam pojacanja..dobra pojacanja...al naravno da zavisi od milion faktora sta ce bit sa njima...kupe ljudi igraca od 50 miliona pa se ne uklopi nesto....a izmedzu ostalog se spominjalo da ce vam ili bajic ili memija otici poslije evropskih tekmishzna je napisao/la:@Head očigledno nam se mišljenja razilaze i po tom pitanju se ne može ništa uraditi. Neka se sve pokaže na terenu.
Pogrešno sam protumačen, nisam omalovažavao vaša pojačanja, taman posla, ali moglo se pročitati postova o tome kako su svi jači od nas. Ali ne mislim tako i to je to. Mislim da ste se pojačali i jeste, ali vama je ključan trener kao i nama Odović, njihovi potpisi na igri vrijede ekipama 50%. Sarajevo je npr. individualno prejako pa se neka važnost i ne pridodaje treneru. Danas, ko je mogao vidjeti, odigrali smo jednu izuzetno atraktivnu generalku protiv Zrinjskog koji se pojačao. Igrali lijepo i mogli pobijediti. Ali, prijateljska ne treba da bude mjerilo. Vidjećemo sve u periodu koji nam predstoji. Mišljenje za vrh: Sarajevo, Zrinjski, Željo pa i Široki. Safe zone Olimpic, Sloboda i Čelik eventualno da nešto Olimpic ili Sloboda urade preko kupa. Uz respekt prema Veležu i Borcu, ali mislim da će se oni boriti za opstanak sljedeće sezone sa ostalim ekipama.
E cuj Ahmetovic najzvucnije ime uz Benku, hajmo malo realnosti Tuzlaci.
1946
druze covjek igrao u rusiji...godinama...posjeduje veliko iskustvo,kako sam i rekao,dosao je nama nespreman.ali sledeca sezona je njegova..Head je napisao/la:E cuj Ahmetovic najzvucnije ime uz Benku, hajmo malo realnosti Tuzlaci.
što se napadača tiče, sigurno jeste, al' i generalnoHead je napisao/la:E cuj Ahmetovic najzvucnije ime uz Benku, hajmo malo realnosti Tuzlaci.
Ahmetović u fullu, fizički spreman, motivisan, jednostavno otac igrice
volga,rostov,godinama igrao tamo,prebogato iskustvo.
Nije ni u 10 napadaca lige. Lik sezonu proveo na klupi u Slobodi a sad drugi napadac lige poslije Benke.. 
1946
pa znam šta sam godinama gledao na Tušnju, kako od igrača Slobode, tako i od protivnika, a znam šta može Ahmetović, dovoljno je 5 minuta na treningu da vidiš da se frajer šali, kad želi, naravno
Dobro bi vam dosao jos jedan iskusan igrac kao sto je Bilbija ( ili neko slican njemu ) u napadu. Tada bi bili jos 15% jaci i to bi moglo da odluci na kraju. Vec prije sam napiso da bi Zajko Zeba bio glavni igrac u svim klubovima osim Sarajeva i to je isto vasa prednost. Vas minus mogu biti prevelika ocekivanja na startu da igrace previse opteretite da moraju imati rezultate zbog svih vasih pojacanja.staragarda je napisao/la:ja ti ponavljam da smo mi doveli jos 5 igraca osim ove dvojice sto si nabrojao i misljenja sad da su nam pojacanja..dobra pojacanja...al naravno da zavisi od milion faktora sta ce bit sa njima
frajer je presjedio zbog zdravstvenih problema,odmoran i spreman,sam je rijesio tri utakmice proljetos..Head je napisao/la:Nije ni u 10 napadaca lige. Lik sezonu proveo na klupi u Slobodi a sad drugi napadac lige poslije Benke..
ili ti smatras da frajer koji je resetao mreze po rusiji,u volgi,rostovu,obicni amater.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.