FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

IvanOsim
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la IvanOsim » 23 okt 2015, 00:41

FKZ1921 je napisao/la:
perodeformero je napisao/la:Svi trube i kenjaju o posjeti, a niko da obrazlozi jedan jedini razlog zbog cega bi trebala da bude bolja? Takva je jer takva i treba da bude, klub kao sto je danasnji Zeljo ne zasluzuje ni sto ljudi na stadionu. Samo mi je juga zao i dusa me boli zbog podijela i belaja
Ja bih prije rekao da takvi navijaci ne zasluzuju Zelju.

Boze sacuvaj kakav smo mi narod. Vela havle..
Tebe majka ne zasluzuje, a kamo li zeljo..

Dabogda na svakoj utakmici bilo ovako raje ko u kupu, samo da ne dolaze ovi sto "sto danasnjeg Zelju" ne mogu.. Ne mogli nikad dabogda krociti na Grbavicu, i ovakvu kakva je sad, a ni aBd kad bude puno ljepsa...

I da smo zadnji na tabeli, uvijek cemo biti sretni, jer te imamo, jer te volimo..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 23 okt 2015, 03:35

Sazvakana tema hejbet puta ,stadion I navijaci.
Za vracanje navijaca I simpatizera

1 Obnova ili novi stadion nam treba ,bilo kakav samo da ima dozvolu od uefe. (kako?kad?) to samo dragi Bog zna.Novi stadion bi sam po sebi privuko raju.Nesto frisko,novo I jos stadion plus Zeljin ,daj da vidim.
Ovo sam mislio da ljudi mogu familiarno doci ili trebu da dovedes,ljubavnicu ili sta ja znam vec ;)

2 Neka zvucna pojacanja ,sponzor itd.

3 Amar Osim da se vrati kao trener kad zavrsi turneju I bude spreman

4 Marketing kluba mislim da je to trebalo biti broj 1 al eto.

Non stop ljudi samo pricaju o stadionu ,vise nego o igracima I drugim stvarima.
Gledam posjeta za kup I opet smo najbolji I ako je slabo 700 pise

Kao glavni krivac za posjetu u PLBIH je savez BIH ,njima je samo bitna repka jer tu su novcano dobri,liga im je trert. :bih:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 okt 2015, 09:10

POsjeta je loša zbog svih tih fakotra koej ste nabrojali. Međutim, osnovna razlog je nedostatak kvalitetnog takmičenja. Na ovom nivou, u ovakvoj ligi i da imamo arenu gori hala bilo bi malo gledalaca. Raja ovdje od završetka rata očekuje neke pomake i njih nema i to je to. RAja ovdje voli da se ide naprijed. Čim stagniraš par godina opada prosjek. Tako je bilo i šampionskim godinama. Već treča titula nije bila bitna jer nije bilo pomaka. Nikakav marketing ne treba. Jeidni marketing na kojem trebamo raditi sad su članske. Rekao sam i ponavljam od vrata do vrata treba ići malte ne. Kad skupiš veliki broj ljudi onda ti je marketing šega voditi, a košta malo. Ciljano raju, u glavu.
Sljedeće godine će biti veći prosjek er će se smanjiti liga, bit će kvalitetnije tekme. TO će držati raju dvije tri godine, a onda ako ne napraviš nešto dodatno padat će prosjek. Prate raja Želju. Svi znaju kad i gra i to, tako da je glupost trošiti pare na neke plakate po gradu i sl.
Ne znam koliko košta paljenje reflektora, ali ako je ispod dvije milje (a ne znam što bi bilo više), prava je glupost ne igrati tekmu pod reflektorima u radni dan.

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 23 okt 2015, 09:32

zaboljisportuBiH je napisao/la: Jeidni marketing na kojem trebamo raditi sad su članske. Rekao sam i ponavljam od vrata do vrata treba ići malte ne. Kad skupiš veliki broj ljudi onda ti je marketing šega voditi, a košta malo. Ciljano raju, u glavu.
Samo što članstvo traje duže i u kafani, nego u Želji. Svake godine druga članska, skupljam ih po kući ko grasove kupone :thumbdown:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 okt 2015, 10:09

urednik je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Jeidni marketing na kojem trebamo raditi sad su članske. Rekao sam i ponavljam od vrata do vrata treba ići malte ne. Kad skupiš veliki broj ljudi onda ti je marketing šega voditi, a košta malo. Ciljano raju, u glavu.
Samo što članstvo traje duže i u kafani, nego u Želji. Svake godine druga članska, skupljam ih po kući ko grasove kupone :thumbdown:
To sam pričao jednom drugom prilikom. Nije bitno toliko jel nova plastika ili ne. Bitno je da je baza članstva tu. I plastika se ne treba tako često mijenjati, ali baza je bitna. Mi svake godine mijenjamo bazu. Ima sigurno sad min 1000 ljudi koji su bili članovi zadnjih godina a ove nisu i mi ih ne vodimo kao članove, a relano ljudi imaju mogućnost tokom cijele ove godine da obnove članstvo. Tako pitari rade i zato imaju fol 7000, a realno ove godine im platilo 3000. Ti naplatu možeš ganjati kasnije ili onemogućiti da taj neki od prošle godine ove ne može uzeti godišnju ili imati neke druge povlastice, ali moraš ga imati u bazi i brojati ga.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 23 okt 2015, 10:16

MuhamedTM je napisao/la:Sazvakana tema hejbet puta ,stadion I navijaci.
Za vracanje navijaca I simpatizera

1 Obnova ili novi stadion nam treba ,bilo kakav samo da ima dozvolu od uefe. (kako?kad?) to samo dragi Bog zna.Novi stadion bi sam po sebi privuko raju.Nesto frisko,novo I jos stadion plus Zeljin ,daj da vidim.
Ovo sam mislio da ljudi mogu familiarno doci ili trebu da dovedes,ljubavnicu ili sta ja znam vec ;)

2 Neka zvucna pojacanja ,sponzor itd.

3 Amar Osim da se vrati kao trener kad zavrsi turneju I bude spreman

4 Marketing kluba mislim da je to trebalo biti broj 1 al eto.

Non stop ljudi samo pricaju o stadionu ,vise nego o igracima I drugim stvarima.
Gledam posjeta za kup I opet smo najbolji I ako je slabo 700 pise

Kao glavni krivac za posjetu u PLBIH je savez BIH ,njima je samo bitna repka jer tu su novcano dobri,liga im je trert. :bih:
1. Mozemo mastati.
2. Za nase uslove zvucno pojacanje je relativan pojam.. Primjer je Joco Stokic.. Zvucnije a da manje koristi imamo nije moglo.. Za sve kvalitetnije je potreban veliki novac..
3. To bi nas u mnogo cemu stabilizovalo ali ne vjerujem da bi dugorocno imalo nekog posebnog uticaja na posjetu..
4. Marketing je domena o kojoj mi navijaci puno pricamo ali, ako cemo posteno, ta domena, bukvalno, ne postoji u nasem klubu.. Dosta nas razmislja na nacin da ako nekim djelovanjem neces privuci 10000 ljudi onda je isplativije uopce ne djelovati.. Moje misljenje je da je svaki navijac i simpatizer bitan i da klub treba djelovati motivisan tom tezom..

Sto se zadnje recenice tice ja mislim da smo mi sami krivi za sve lose.. Stvorila se losa atmosfera zbog raznih prica o finansijskim dubiozama i sl.. Islo je do te mjere da je klub, maltene, bio pred gasenjem.. Lose je odradjen i prelazni rok i to je dodatno uticalo na raspolozenje navijaca.. U sustini kada su dugovi i price okrenute u tom smjeru pocele dominirati vezano za nas klub tada se i publika, manje vise, pocela rasipati.. Ako se ovako nastavi za godinu-dvije ce nas biti 1000 u prosjeku i sa sjetom cemo pricati o godinama kada nas je bilo 3500-4000 na tribinama..

Znam da ce neki reci "eto, bas nas je prije bilo puno vise". Bilo nas je 3-4 hiljade u prosjeku a i tada nismo bili zadnovoljni posjetom.. Danas nas samo europa i derbi moze dovesti na stadion u broju vecem od 2000.. Tendencija je bitnija od posjete u tekmi sa Goskom..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 okt 2015, 10:44

nažalost te priče su bile istinite i klub početkom ove godine jeste bio u većoj hali nego i u neka rezultatski mnogo teža vremena. rupa je bila i veća nego što se pričalo i prikazivalo po medijima. srećom, to se u međuvremenu u velikoj mjeri okrenulo.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 23 okt 2015, 10:51

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 23 okt 2015, 10:53

Pa jel se barem moze predvidjeti momenat izlaska iz te "hale" na osnovu sadasnjih aktivnosti. Ja se sjecam da je Gredic rekao u jednom razgovoru da ce se od ovog januara koji slijedi moci vise ulagat u ekipu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 okt 2015, 10:56

koliko znam otprilike i jeste tako.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 23 okt 2015, 11:11

ChWilla je napisao/la:nažalost te priče su bile istinite i klub početkom ove godine jeste bio u većoj hali nego i u neka rezultatski mnogo teža vremena. rupa je bila i veća nego što se pričalo i prikazivalo po medijima. srećom, to se u međuvremenu u velikoj mjeri okrenulo.
EL nas je izvukla u pravo vrijeme, a bilo kakva prica o bar djelimicnoj obnovi Grbavice, s nekim rokovima radova, bila bi definitivni izlazak iz mraka i veliki vjetar u ledja klubu. No, mi jos govorimo o nerijesenim imovinskim odnosima da se bar radi jedna tribina a to moze potrajati jos 10 godina. :?

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 23 okt 2015, 11:24

Nadat je se da je tako, ne izlaskom u Evropu i sa 2-3 dobra rezultata tamo bili bi u bas belaju.
Ajmo prvo pobjedit Celik.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 23 okt 2015, 11:47

Ako se Đelmiću ne produži ugovor tek će to negativno uticati na publiku i na posjetu. Bilo bi, odlaze nam najbolji igrači a ostaju polovnjaci ... Ja sam uvjeren da bez duplo kvalitetnijeg tima nema punije Grbavice. Na ovaj tim nama za početak fale još bar četvorica kvalitetnih za prvih 11!

slika
Nemojte me pitati za Amira, u očajnoj je formi odavno, na prošloj utakmici je svaki pas pogriješio, a mi nemamo adekvatnu zamjenu za njega. Na golu namjerno nisam ništa stavio jer MOŽDA može i Kjosevski, ali to treba tek potvrditi na djelu, Tola je u lošoj formi, nažalost.
Zadnja izmjena: Genie, dana/u 23 okt 2015, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 okt 2015, 11:54

Vrti se priča. I ja sam dosadan sam sebi što ponavljam neke stvari. Međutim, nekad osjetim potrebu da ponovim jer vidim neki ništa ne čitaju, pa uvijek imaju potebu da ponove priču, koju nisu izmjenili ni milimetar bez obzira što im se neke stvari same kažu da nisu onakve kakvim oni to vide.

Uglavnom, idemo malo manje kenjat o svemu tome jer u narednih mjesec i po se ništa od toga ne može promijeniti. jedino gdje možemo vidjeti promejnu je teren i Mulalićev rad. Potrebno je da na kraju budemo tu negdje za vratom ostalima. To je ostvarivo s obzirom na raspored. Moraju momci igrati sto posto jer ostalo je samo šest tekmi u prvenstvu. Moramo i mi dati svoj maksimum na tribinama. Neka juga nek miruje. Svi trebaju doći i navijati u engleskom stilu. Sjediš i navijaš. Pogotovo sjever. Zbog toga mi je žao što naši nisu prepoznali momentum i dali kartu za sjever 6 KM ovih par tekmi. Ali nema veze. Može i sa juga isto. Sjedi i navijaj.

Poslije toga ide duga pauza. Ide skupština. Mnogo stvari će se saznati i volio bi da ovaj put uprava bude što otvorenija. Imat ćemo kad vaziti po pitanju svega i imat će vremena da shvatimo kako naprijed. Samo tako i možemo naprijed. da smo u petoj ligi ne trba nam loša atmosfera nikako. Ako hoćeš naprijed mora biti pozitiva. Nažalost mi smo takav narod da jedva čekamo da krene loše pa da opletemo po ovima koji nam se ne sviđaju.

I kad je neko rekao zvučno pojačanje nije mislio na Stokića. Kod nas su zvučna pojačanja npr Ibričić, Štilić, Coca itd. Uostalom klub treba povesti računa o tome da ovi igrači završavaju karijeru kod nas. Dobra osnova bi mogla biti kraća liga sljedeće godine.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 23 okt 2015, 12:00

Ovoj ekipi fale tri kvalitetna igraca. I to lijevi bek, zadnji vezni i ofanzivni vezni. Ta tri igraca su najhitnija. Ostale pozicije su iole pokrivene..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 23 okt 2015, 12:06

I Joco je za nase uslove zvucno pojacanje.
BUDI ŽELJO !!!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 23 okt 2015, 12:13

Amara dobro krenulo :mrgreen:

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 23 okt 2015, 12:14

Zna li neko, mozda, sta je prelilo casu, pa da Jug odjednom usuti?
Za svee ove probleme imate pravo, ali to se vuce vec duze vremena. Postoji li mozda neki novi razlog ili su jednostavno prestali da trpe?

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 23 okt 2015, 12:17

Minjore je napisao/la:Ovoj ekipi fale tri kvalitetna igraca. I to lijevi bek, zadnji vezni i ofanzivni vezni. Ta tri igraca su najhitnija. Ostale pozicije su iole pokrivene..
Protiv njanja se vidjelo da možemo i bez tog famoznog ofanzivnog veznog,uz lijevog beka,solidnog zadnjeg veznog i desnog beka dobijamo više opcija u timu,Memija ide na krilo,Đelma lijevo,Amira možeš gurnuti više prema golu itd...Livaji,Joci dati papire Antaru il' uzet neki euro za njega ili ga pustit džaba (oslobađamo se plate ) i to je to. Diatta je dobar za backupa,Enis nek igra kad se zatvaramo i u kupu i to je to što se mene tiče :kafa:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 okt 2015, 12:18

možemo ove utakmice gdje protivnik napada jednako ili više nego mi. ali protiv bunkera se žestoko mučimo bez prave desetke.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hansestadt i 5 gostiju.