Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 26 feb 2012, 01:09

ko makar malo prati Seriu A zna gdje je Cavani igrao prije Napolija,i jos vaznije kako je igrao u Palermu,nije to na ovom nivou kao danas,ali da je bilo potencijala i da je vrijedilo odrijesit kesu ispostavilo se da je pogodak ;)
a Inter je cak i prije Napolija spominjan u vezi Cavanija,i ko makar sedmicno baci pogled na Seriu A zna za njega u dresu Palerma,a ovi sto ne znaju vjerovatno ce za 2 godine reci da je Vidal ponikao u Juventusovim juniorima :D
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 26 feb 2012, 01:12

jest Conte sukno Bobanu..Boban smecar se javlja i pametuje nesto...pravi derbi...bilo svega...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 26 feb 2012, 01:13

Kad ste pametni o Cavaniu,iako nije tema,Juventus ga je trebao dovesti kada je tek trebao u Italiju doći,bilo je riječ o 5M eura,govorili su evo novog Ibrahimovića,onda je tu Zamparini uskočio i doveli su ga.
Pa odličan je bio i u Palermu tako da....
U vezi prve moje konstatacije se sigurno može naći materijala googlanjem.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 26 feb 2012, 01:13

O tome i govorim, čuli smo mi za Cavanija koji svakog vikenda pregledamo 5 utakmica Serie A, a oni što je ne prate sigurno nisu čuli za njega. Nigdje ja ne sporim njegov talentat i kvalitet već sam samo rekao da je do dolaska u Napoli i bljeska prošle sezone bio totalni anonimus za večinu. :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 26 feb 2012, 01:25

ma tu je gdje jest i neka ga...
utakmicu nisam gledao,ali ovaj ponisten gol Milana :shock: :shock: ne kazem da je namjerno uradjeno,ali bilo kojem klubu da se ovo ponisti je nedopustivo :!: ovo je preveliki propust narocito u ovakvim utakmicama...
a sto se tice Matrijeve situacije,realno ovakvih situacija ima na svakoj utakmici i nekad prevagne na jednu ili drugu stranu,ovo je tesko procjenit nakon nekoliko pregleda snimka a kamoli u trenutku sekunde donijeti odluku...
ali uglavnom bit ce neizvjesno do zadnjeg kola ;)
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 26 feb 2012, 01:29

A poništen je čist gol Milanu, što jest jest, ne bih da ulazim u neke polemike, ali na neki način je zadovoljena sporstka pravda s ovim poništenim golom. Ove sezone je svirano za Milan najmanje 4 penala koja nisu bila i Milan na kraju dobije te utakmice, dok za Juve isto tako nisu svirana u najmanju ruku 4 čista penala.
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 26 feb 2012, 01:32

Naravno da nije namjerno,stvar sada dobija na težini jer se to desilo nama,a znamo da to ima veću težinu nakon 2006-te,sada svi kukaju samo za tim poništenim golom,a naš je nebitan jer bi eto tada bilo već 2-0.

Vrijeđaju naše igrače,vrijeđaju trenera,to nema nigdje,padaju u nesvijest,u bolnici galiani,pa gdje to ima,nije padao u nesvijest zbog 5-6 izmišljenih penala za njihov tim,ali eto,pošto je to nama u korist,znamo kakvi su komentari.

Dovoljno je iščitati sve ove stranice,likovi koji niti jedan post nisu ostavili na ovim temama sada dolaze i pljuju,a sumnjam i da su pogledali nepristrasno utakmicu.

Na mediasetu su teške uvrede pale na naš račun,te će se tražiti njihova odgovornost,strašno,kakvi neandertalci.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 26 feb 2012, 01:41

Dobro je za Matrija što je ušao sa klupe. Da je počeo, slabo bi vjerovatno odigrao i bilo bi još kritika prema njemu.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 26 feb 2012, 01:45

Bianconeri1988 je napisao/la:A poništen je čist gol Milanu, što jest jest, ne bih da ulazim u neke polemike, ali na neki način je zadovoljena sporstka pravda s ovim poništenim golom. Ove sezone je svirano za Milan najmanje 4 penala koja nisu bila i Milan na kraju dobije te utakmice, dok za Juve isto tako nisu svirana u najmanju ruku 4 čista penala.
Slazem se sa tobom u vezi "pravde", a sto se penala tice cujem neke informacije gdje su poredili penale Milan vs Inter i tu je situacija slijedeca Milan +25 Inter -1?? Juventusu ce dusu vadit zbog izbacivanja u seriju B u slijedecih 20god. tako da bolje se na to priviknut odmah.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 26 feb 2012, 01:47

Ma Matriju nema ko šta prigovoriti do kraja godine,ja sam prosto oduševljen njegovim instinktom za gol,svaki njegov gol je bio važan i odlučujući,da ne govorim da trči po 11 km u prosjeku.

Vidalu svaka čast još jednom,borio se kao lav,gore-dolje neprestano.
Čak neću ni Boriellu ništa zamjerati,momak je takve batine večeras popio da je to nevjerovatno,a i igrali smo duge lopte i on nije imao šta sa njima uraditi.
zeljocity je napisao/la:Juventusu ce dusu vadit zbog izbacivanja u seriju B u slijedecih 20god. tako da bolje se na to priviknut odmah.
Imaš pravo,za ovo sam i govorio maloprije.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 26 feb 2012, 01:47, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 feb 2012, 01:47

Cinguli-pinguli.
Gledao u kafiću kod jarana gdje se okupila prilična grupa bianconera.

Sudijska organizacija nikad gora, odkad ju je preuzeo onaj ćelavi dripac suđenje na nivou bh Premier lige.

Milanu poništen čist gol. Tačka-crta nema dalje.
Juventusu poništen čist gol također.
Karton za Vidala opravdan, trebao je i Mexes fasovati također crvendaća.

Galliani u bolnici.. to me podsjeti na onog advokata u filmu ''Malena'' by Monica Belucci... ko je gledao shvatiti će... :lol: :lol: :lol:

Što se tiče nas : U prvom poluvremenu se nismo sastali sa igrom, nepovezano, nervozno na momente, očekivao sam da Conte iznenadi Allegrija ali on opet po 3-5-2.. a vidjeli smo da su rossoneri bili spremni na to i imali odgovor.
Bonucci je sebi odškrinuo vrata odlaska sa ovom groznom greškom večeras. :!:
Vidal je korektno odradio svoj dio posla, Marchisio opet nije onaj sa početka sezone.
Mnogo smo dobili ulaskom Pepea i Vučka, manevar i trku, zato smo i stisli rossonere u drugom poluvremenu.
Kad ga je Matri šušnuo pa ga onaj gremlin poništi polupao sam sve, isti rezultat je bio i u '83-oj.. :mrgreen:

Korektna partija u drugom poluvremenu, osjetim u zraku Conteovu bojazan od povreda, čini mi se da zbog toga ovoliko rotira i pravi neke poteze koji nisu smisleni... očekivao sam da počnemo sa Caceresom, Barzom, Chiellom i Lichtom kao ''viererkette'' MVP u sredini i isturenim Pepeom, Vučkom i Matrijem... 3-5-2 je od prve minute pokazala znakove nestabilnosti + taktilki odlično postavljeni igrači Milana koji su dali 120% od sebe, znao sam da će biti opasniji sa tolikim brojem povrijeđenih i kažnjenih jednostavno ti proradi damar da se pokažeš... da vrijediš...
Idemo dalje... imamo mnogo neriješenih... puno je to za Scudetto..
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 26 feb 2012, 01:50

zeljocity je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:A poništen je čist gol Milanu, što jest jest, ne bih da ulazim u neke polemike, ali na neki način je zadovoljena sporstka pravda s ovim poništenim golom. Ove sezone je svirano za Milan najmanje 4 penala koja nisu bila i Milan na kraju dobije te utakmice, dok za Juve isto tako nisu svirana u najmanju ruku 4 čista penala.
Slazem se sa tobom u vezi "pravde", a sto se penala tice cujem neke informacije gdje su poredili penale Milan vs Inter i tu je situacija slijedeca Milan +25 Inter -1?? Juventusu ce dusu vadit zbog izbacivanja u seriju B u slijedecih 20god. tako da bolje se na to priviknut odmah.
Milan je izbačen početkom 80-tih zbog namještanja pa se toga danas niko ne sjeća, zaboravit će se i Calciopoli u budućnosti.

Znam da su za Milan od 2006. pa na ovamo svirana čak 52 penala, dok je za Juve svirano 26, a i ove sezone je za Milan svirano već 6 puta više penala nego za Juve (6:1), a ima još 15 utakmica da se odigra.

Kako je samo jadan ovaj navijač Milana na odjavi utakmice na Merdasetu, na sve moguće načine je izvrijeđao Contea i naše igrače, čak je u par navrata Conte nazvao i muškim polnim organom.

To je taj dobro poznati stile Milan.

http://www.metacafe.com/watch/8149652/m ... _denuncia/
Ž '21!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 26 feb 2012, 01:58

Ma neka se oni bave stim, to im je u krvu a mi cemo njih na terenu derati.

Kad vidim ove njihove "legende" kako se ponasaju skonta covjek neke stvari :roll:

mislili su nas zaustaviti veceras al ne moze ...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 26 feb 2012, 01:59

Bianconeri1988 je napisao/la: To je taj dobro poznati stile Milan.

http://www.metacafe.com/watch/8149652/m ... _denuncia/
Ne mogu da vjerujem,čak znam Pellegatia sa Italia1,stariji čovjek,jeste njihov navijač,ali ovo je sramotno.
S obzirom da je ovo njihova privatna tv,neće biti ni sankcionisan.

Conte kaže,6 mjeseci nam je trebalo da se vratimo i da nas se ponovo boje,grande capitano.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 26 feb 2012, 02:00, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 feb 2012, 02:00

benjamino je napisao/la:A šta Boban reče, pa osta' živ. Kaže da je gol Muntarija "regularniji" od onog Matrija. Kaže kod offsidea sudija ima veću mogućnost da pogriješi jer je riječ o centimetrima a ovdje je kao očigledno bio gol ovog crnca.

Galliani je na poluvremenu ušao u sudijske svlačionice i verbalno napao sudce utakmice nakon čega mu je pozlilo i otišao je u bolnicu. Čitavo vrijeme Juventus upozorava na loše suđenje u Serie A, a ovi iz Milana samo pričaju kako nema puno grešaka i da su sudije plaćene da rade svoj posao najbolje kako mogu, a sad u kontru...

Pali su mi u očima svi, počevši od one hinje Allegria do Ambrosinija, Galliania i kompanije. milanista pezzo di merda!
Zbog ovog su onomad izbacivanje iz lige uradili... ili se varam...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 26 feb 2012, 02:04

Jest mi drago što je Vidal skinuo Van Bommela, to je neopisivo, konačno neki igrač poput Edgar Davidsa. :mrgreen:

Sljedeću tekmu neće igrati Vidal i Pepe zbog suspenzije.

Nadam se da je i Conte konačno shvatio da Bonucci ne može više igrati, odigra on svaku utakmicu solidnu, ali u svakoj napravi grešku koja nas skupo košta, tako je i večeras bilo, vrijeme je da počne Caceres igrati na štoperu sa odbranom od 4 igrača, Chiellini bi trebao da ostane na beku.

Na neki način ova utakmica je bila ispit zrelosti kojeg po prikazanoj igri nismo položili, ali rezultatom jesmo, jer je prioritet bio da se ne izgubi, a s obzirom na sastav Milana u ovoj utakmici svi smo očekivali nešto više i bili smo ubjeđeni u pobjedu.

Još uvijek itekako ima mjesta za napredak, svakako naša najlošija partija uz onu protiv Rome, a opet smo uspjeli ostati neporaženi, svaka čast ekipi i Conteu.

Boga mi Conte je vratio ovoj timu ono što je oduvijek krasilo Juventus, želja i glad za pobjedom, borba do "posljednje kapi krvi."

I čudi me što niko nije pohvalio Gigija kod onog nepriznatog gola Milana, kakve dvije intervencije u 5 sekundi. :D
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 26 feb 2012, 02:07

Kako mi je bilo žao Bonuccia, nakon greške kamera njega pokazuje, a on jadnik plače ... :cry:

Jbg, kad se od njega očekuje da započinje akcije!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 26 feb 2012, 02:09

harebianconero je napisao/la:Kako mi je bilo žao Bonuccia, nakon greške kamera njega pokazuje, a on jadnik plače ... :cry:

Jbg, kad se od njega očekuje da započinje akcije!
de bogati smakni tog lika, taj mi jede zivce :x

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 feb 2012, 02:10

A Gigi je onu i Robinhu skinuo :shock: :o

Grande Gigi

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 26 feb 2012, 02:14

Zbog onih debilnih igrača kao van bommel, volio bih da u ekipi imamo nekoga poput Felipe Mela, da odma ga nogom u glavu, pa šta bude neka bude !

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.