Ne znam za njega razlog ali kako stojimo sa šuterima jer odavno nismo imali u omladinskim selekcijama nekog dobrog šutara?marlostanf1eld je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:06Jašarević: 4/5CAZIN je napisao/la: ↑01 jul 2025, 11:33Kakva je podjela igrača po pozicijama?marlostanf1eld je napisao/la: ↑01 jul 2025, 11:14
To je otprilike to najbolje sto imamo, ne racunajuci ove iz Igokee. Napokon raduje da smo dobro pokriveni na poziciji playa sa igracima koji su dobri razigravaci i ne gube lopte. Od svih nabrojanih u zadnjih godinu dana Manojlovic iz Bosne je najvise napredovao, bas me interesuje kako ce se dokazati na ovom prvenstvu.
Manojlović: 5
Grahovac: 3
Preldžić: 3
Đulić: 2/3
Livadić: 4/5
Blakaj: 3/4
Šipković: 2/1
Teletović: 2/1
Bulajić: 1/2
Vujanović: 1/2
Sandic: 3
Reher: 3/4
Protrka: 5
Otprilike nešto tako. 3/5 prve petorke su sigurno Preldžić, Jašarević i Manojlović, nakon toga 2 od četvorke Bulajić, Klještan, Šipković i Teletović. Tek sam sad skontao da nema Skalonjića, ne znam razlog ali on je u top 5 igrača u generaciji 2008 i nestvarno mi je da ga nema ovdje ako ne postoje neki pozadinski razlozi.
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Tesko je to na ovom nivou reci jer ne postoji neko da se profilira kao konzistentan suter, jer obicno uzimaju puno suteva pa ti postoci ne izgledaju lijepo. Teletović, Bulajić, Jašarević, Šipković imaju mekanu ruku definitivno i nekog potencijala u tom segmentu. Manojlović je isto počeo uzimati trice ove sezone.CAZIN je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:08Ne znam za njega razlog ali kako stojimo sa šuterima jer odavno nismo imali u omladinskim selekcijama nekog dobrog šutara?marlostanf1eld je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:06Jašarević: 4/5
Otprilike nešto tako. 3/5 prve petorke su sigurno Preldžić, Jašarević i Manojlović, nakon toga 2 od četvorke Bulajić, Klještan, Šipković i Teletović. Tek sam sad skontao da nema Skalonjića, ne znam razlog ali on je u top 5 igrača u generaciji 2008 i nestvarno mi je da ga nema ovdje ako ne postoje neki pozadinski razlozi.
vjerovatno ce to biti Bulajic Teletovic Preldzic Jasarevic Manojlovic
Kakav je Đulić mali sjećam da je ono bila neka medijska pažnja se digla kad se prije 2 godine nije pozvao u kadetsku selekciju a bio ponajbolji kadetmarlostanf1eld je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:18Tesko je to na ovom nivou reci jer ne postoji neko da se profilira kao konzistentan suter, jer obicno uzimaju puno suteva pa ti postoci ne izgledaju lijepo. Teletović, Bulajić, Jašarević, Šipković imaju mekanu ruku definitivno i nekog potencijala u tom segmentu. Manojlović je isto počeo uzimati trice ove sezone.CAZIN je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:08Ne znam za njega razlog ali kako stojimo sa šuterima jer odavno nismo imali u omladinskim selekcijama nekog dobrog šutara?marlostanf1eld je napisao/la: ↑01 jul 2025, 12:06
Jašarević: 4/5
Recite mi, kakve su sanse da onaj Buljubasic ostvari bilo kakvu karijeru, da reprezentacija profitira?
Oca mu poznajem iz srednje skole i znam da ga tjera bicem, al fizikalije su veliki minus ...
Oca mu poznajem iz srednje skole i znam da ga tjera bicem, al fizikalije su veliki minus ...
Šta će 2008.godište u U-18? Halid, Teletović....costacurta08 je napisao/la: ↑30 jun 2025, 06:16Hajd ok.lopticaskocica je napisao/la: ↑29 jun 2025, 20:16Evo spisak za koje znam da su pozvani(nije potpun):
Halid Sipkovic
Edin Preldzic
Benjamin Teletovic
Eman Jasarevic
Jan Bulajic
Uros Grahovac
Dorian Vujanovic
Alen Blakaj
Miljan Kljestan
Mahir Djulic
Novak Manojlovic
Daut Livadic
Aleksej Sandic
Samo, zasto Teletović a nema Subašića npr? Čime je zaslužio Benjamin da bude pozvan u reprezent ili Livadić koji je imao kakav učinak ove sezone?
Frljučkić gdje je!? Ako je već neko iz obitelji trebao biti pozvan onda je to Arman, nikako Benjamin.
Šteta je što Cvitanović iz Žepča nema pravo nastupa, a dobra stvar je da nema Miće..... bar po ovom spisku![]()
Sarajlije dominiraju. Aferim![]()
Nije nama baš takav deficit 2007.godišta
-
- Kontakt:
Spars koji se prošetao KSKS ligom, federalnim takmicenjem i vjerujem da bi bili drugi u drzavi, nemaju nijednog igraca na pripremama. Kako je moguce da je pozvan igrac Realwaya koji ne moze pera da odbije igracima poput Skalonjica, Beslagica i ,moje lično mišljenje, ni Kordicu? Preldzic je sasvim opravdano tu, Benjo znamo zasto je ali gdje su ostala djeca? Kakva je statistika Grahovcu? Kakva Djulicu? Iz ovog spiska se vidi da Balumbalo
nije pogledao nijednu utakmicu. Vjerovatno nije pogledao ni statistiku. Gdje je Frljuckic, koji je zasluzio na osnovu prosle godine gdje je bio najbolji igrac U16 reprezentacije prosle godine? Previse pitanja se otvara, nadam se da ce napraviti dobar rezultat ali klupa ce biti jako jako tanka kao i prosle godine kada je vodio U16.
Svi igrači rođeni 2008. i 2009. godine ne bi trebalo da budu uključeni u ovaj sastav, jer se radi o selekciji U-18 i nije nebitna godina dana ni fizički ni psihički u ovome uzrastu. Sparsi, kao i Koš i Realway su odlični, ali su generacija kadeta i svi su 2008 i 2009 godište i ne treba da budu ovdje, ovo je U-18, to je moje mišljenje.lopticaskocica je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:48Spars koji se prošetao KSKS ligom, federalnim takmicenjem i vjerujem da bi bili drugi u drzavi, nemaju nijednog igraca na pripremama. Kako je moguce da je pozvan igrac Realwaya koji ne moze pera da odbije igracima poput Skalonjica, Beslagica i ,moje lično mišljenje, ni Kordicu? Preldzic je sasvim opravdano tu, Benjo znamo zasto je ali gdje su ostala djeca? Kakva je statistika Grahovcu? Kakva Djulicu? Iz ovog spiska se vidi da Balumbalonije pogledao nijednu utakmicu. Vjerovatno nije pogledao ni statistiku. Gdje je Frljuckic, koji je zasluzio na osnovu prosle godine gdje je bio najbolji igrac U16 reprezentacije prosle godine? Previse pitanja se otvara, nadam se da ce napraviti dobar rezultat ali klupa ce biti jako jako tanka kao i prosle godine kada je vodio U16.
Izuzetak za pozivanje mlađih od 2007.godišta se može napraviti isključivo u slučaju baš IZUZETNOG talenta, sve ostalo je bez nekoga smisla.
-
- Kontakt:
Upravo o tome i pricam i saglasan sam s tobom. Nije mi jasno zasto pored svih 08 koji imaju neki, kakav takav, rezultat zove one koji nemaju. Pri tom mislim da, uz duzno postovanje Mahiru i Urosu, postoje puno bolji 08 od njih dvojice, a da ne pricam o 07... Uros mi djeluje kao da nikada u zivotu tega nije vidio.Kylian je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:58Svi igrači rođeni 2008. i 2009. godine ne bi trebalo da budu uključeni u ovaj sastav, jer se radi o selekciji U-18 i nije nebitna godina dana ni fizički ni psihički u ovome uzrastu. Sparsi, kao i Koš i Realway su odlični, ali su generacija kadeta i svi su 2008 i 2009 godište i ne treba da budu ovdje, ovo je U-18, to je moje mišljenje.lopticaskocica je napisao/la: ↑01 jul 2025, 14:48Spars koji se prošetao KSKS ligom, federalnim takmicenjem i vjerujem da bi bili drugi u drzavi, nemaju nijednog igraca na pripremama. Kako je moguce da je pozvan igrac Realwaya koji ne moze pera da odbije igracima poput Skalonjica, Beslagica i ,moje lično mišljenje, ni Kordicu? Preldzic je sasvim opravdano tu, Benjo znamo zasto je ali gdje su ostala djeca? Kakva je statistika Grahovcu? Kakva Djulicu? Iz ovog spiska se vidi da Balumbalonije pogledao nijednu utakmicu. Vjerovatno nije pogledao ni statistiku. Gdje je Frljuckic, koji je zasluzio na osnovu prosle godine gdje je bio najbolji igrac U16 reprezentacije prosle godine? Previse pitanja se otvara, nadam se da ce napraviti dobar rezultat ali klupa ce biti jako jako tanka kao i prosle godine kada je vodio U16.
Izuzetak za pozivanje mlađih od 2007.godišta se može napraviti isključivo u slučaju baš IZUZETNOG talenta, sve ostalo je bez nekoga smisla.
-
- Kontakt:
https://www.bhbasket.ba/mak-omerovic-br ... ciji-foto/
Mak Omerović briljirao na NBA kampu: Proglašen najboljim igračem u Valenciji!
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Pa ne možeš to tek tako ovdje slati naljutit će nam se ovi napaćeni roditelji...Nije moguće da je bio najbolji igrač na kampu, pa ja sam mislio da su svi od njega u Slobodi bolji i da on guši razvijanje ostalih igrača (budućih konobara).TripleThreat je napisao/la: ↑04 jul 2025, 01:54https://www.bhbasket.ba/mak-omerovic-br ... ciji-foto/
-
- Kontakt:
De si Lepi, kako ide SeKS.marlostanf1eld je napisao/la: ↑04 jul 2025, 06:59Pa ne možeš to tek tako ovdje slati naljutit će nam se ovi napaćeni roditelji...Nije moguće da je bio najbolji igrač na kampu, pa ja sam mislio da su svi od njega u Slobodi bolji i da on guši razvijanje ostalih igrača (budućih konobara).TripleThreat je napisao/la: ↑04 jul 2025, 01:54https://www.bhbasket.ba/mak-omerovic-br ... ciji-foto/

Meni ovo referisano pretpostavljam?
Nisam se uključivao oko ovih napisa po portalima jer je jasno da su u pitanju lobiranja za reprezentaciju, menaĐŽere, stipendije kantonalne/graCke preko druge djece itd.
Nadam se da će se i njemu tj roditeljima i svima koji vodaju djecu i samofinanciraju po ovim kojekakvim hepeninzima sve to isplatiti jednog dana, samo treba biti oprezan i kad se snima i postavlja nešto na net (hajlajtse) jer ima pismenih ljudi koji mogu vidjeti ustvari realnu sliku individualizma i boliqurcizma u igri. Evo i okupljanje reprezentacije je podređeno tuđim obavezama, tako se to radi u modernom i uređenom društvu, individualac ispred kolektiva.
Druze Srbija je pala na U19 prvenstvu jer su bili podrrđeni Kostiću. Gledaš li ti ove Argentince, Novozelanđane, Mali pa ta djeca trče ko sumanuti i SVAKI IGRAČ U NAPADU DODIRNE LOPTU prije isteka vremena za napad, osim u kontri.
Moje mišljenje Lepi, ne moramo se usuglašavati.
P.S
Kad već pišemo,
Krenula je sezona lobiranja a zamoliću ove sto pišu članke da budu malo konkretniji i jasniji jer iz članka nisam siguran za koga se lobira za trenera, igrača ili već ko je u fokusu

-
- Kontakt:
Koliko je zapravo dobar ovaj Igman Burch i koliko dobre rezultate prave u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji pa ima 3 igraca na sirem spisku U18. HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHA pišancija. Radi MM agency, viri ti nos iz Balumbalove
zadnjice. 

Btw. steta za za poraz djevojaka, borile su se kao lavice!!
Danas je u Donjem Vakufu kontrolni trening za u16
Ovi kontrolni trennzi se trebaju odrzavati cijele godine a ne mjesec pred prvenstvo.
Ovi kontrolni trennzi se trebaju odrzavati cijele godine a ne mjesec pred prvenstvo.
Jel neko bio na ovom BDF kampu u Sarajevu vidim da je glavni trener kampa Željko Zečević
A nositelji medalja u KS i FBIH nemaju ni jednog igrača u reprezentaciji U-18lopticaskocica je napisao/la: ↑04 jul 2025, 21:32Koliko je zapravo dobar ovaj Igman Burch i koliko dobre rezultate prave u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji pa ima 3 igraca na sirem spisku U18. HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHA pišancija. Radi MM agency, viri ti nos iz Balumbalovezadnjice.

Evo npr. Jan Bulajić, nastupao je i prošle godine za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na FIBA U18 EuroBasketu 2024. godine u Diviziji B kad je imao 17 godina, nastupao i pretprošle u U-16 reprezentaciji. Prošle godine Bulajić je odigrao svih sedam utakmica, po desetak minuta, ostvarujući prosječne brojke od 2.1 poena, 1.7 skokova i 1.6 asistencija po utakmici.
Zvanična statsitika FIBA
To znači da je igrao 2023 (U‑16 Division B): sa statistikom 4.7 ppg, 2.7 rpg, 1 apg,
pa 2024 (U‑18 Division B): sa statistikom 2.1 ppg, 1.7 rpg,
NE ZNAM ZAŠTO JE TAKO VAŽAN IGRAČ da igra u svim omladinskim reprezentacijama, sad me već zanima
Jan Bulajić od svih igrača sa spiska igra profi košarku za Podgoricu u Aba2.Ove sezone Budućnosti ubacivao 11 i 14 poena itd.Na prošlim prvenstvima je iz nekog razloga bio na kraju klupe Iako je bolji od Mića Milovanovića i drugih.
-
- Kontakt:
Proslo prvenstvo je jako lose iskoristavao svoje minute, koje je dobivao na kasicicu. Ne vjerujem da nema kvalitet, mislim da je bio strah od trenera i greske. Mislim da je Jan neko kome treba dati prostora i povjerenja kako bi mogao da igra na nivou. Mnogo je grijesio proslo prvenstvo kada god je bio na terenu i djelovao je jako nejako u odnosu na ostale. Mislim da je u novoj sredini radio na manama i da ce nas sve demantovati. Ali u svakom slucaju, mnogo bolji od Mice. I bolje da nam on bude glavni igrac nego Mahir Djulic, a svakakve price kruze sa priprema...
Ovdje svako ljeto roditelji pojedine djece naprave akaunte i pametuju po forumu kako ovaj trener forsira ovog, onaj onog, ovaj igrac nema pojma, onaj je zapostavljen itd. I ok, ima toga uvijek, nase U selekcije u svim sportovima su prepoznatljive po tome. Medjutim, kao da su im djeca dosla na pripreme za SP U19, na kojem ce igrati protiv najboljih mladih kosarkasa svijeta i sve oci ce biti uprte u njih, a samo ih sekunde dijele od toga da postanu ozbiljni seniorski kosarkasi. Jok ba, dosli su na pripreme za B diviziju, borit ce se za opstanak u istoj i niko ih nece ni primijetiti. Ne brinite se, ako vam sinovi imaju kvalitet, nema tog trenera koji im za mjesec dana moze ugasiti karijeru.
-
- Kontakt:
Koliko je pogrešno to kako razmišljaš,Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2025, 12:54Ovdje svako ljeto roditelji pojedine djece naprave akaunte i pametuju po forumu kako ovaj trener forsira ovog, onaj onog, ovaj igrac nema pojma, onaj je zapostavljen itd. I ok, ima toga uvijek, nase U selekcije u svim sportovima su prepoznatljive po tome. Medjutim, kao da su im djeca dosla na pripreme za SP U19, na kojem ce igrati protiv najboljih mladih kosarkasa svijeta i sve oci ce biti uprte u njih, a samo ih sekunde dijele od toga da postanu ozbiljni seniorski kosarkasi. Jok ba, dosli su na pripreme za B diviziju, borit ce se za opstanak u istoj i niko ih nece ni primijetiti. Ne brinite se, ako vam sinovi imaju kvalitet, nema tog trenera koji im za mjesec dana moze ugasiti karijeru.
Trenutno je u toku U18B divizija za žene. Mi smo u grupi sa Azerbejdžanom, Islandom, Ukrajinom, Kosovom i Litvanijom. Gledajući naše protiv Islanda stekneš dojam da su u pitanju WNBA tim protiv neke škole košarke. Kad pomisliš da ne možemo gore odigeati ja te poziv sutra da pogledaš utakmicu izmwđu nas i Litvanije. Tačno mi nije dobro kad pomislim na tu blamažu, ako nas je Island dobio 40 razlike a Litvanija dobila taj isti Islamd 50 razlike a oni su im jedina ekipa koja im je dala više od 50 koševa onda samo zamisli šta će nama uraditi. Šta je problem? Šta hoću da kažem? Nisu te Litvanke i te Islanđanke neka umjetna inteligencija, bića sa druge planete niti starije od ovih naših. Isti uzrast, slične konstitucije, po 5 ih u ekipi, hrane se isto ko i naše. Gdje je problem? U trenerima kako selektora tako i ovih u mlađim kategorijama tj pionirima i kadetima.
Mi očigledno ne znamo i nemamo kompetentnih. Nije sramota i vjerujem da bi im svako izašao u susret da se upita za savjet, iskustva iz prakse. Platite ako treba da dođu ljudi da vamnpokažu kako oni rade. Al 'ta će meni Islanđani pričat! Ta oni znaju!
Eh taj ego, qurchevitost bez pokrića odgovornih su nas dovele da ispadamo u C dibiziju, a ne želje, pisanje roditelja po forumima i društvenim mrežama. Da ima rezultata, a oni uzimaju pare od roditelja i dovode djecu po preporuci agenata, menadžera ja bih se ušima pokrio. Ovako brukaju državu, dres za koji su mnogi živote dali. Ali ološu nista sveto osim novca nije.
Al doći će sve na svoje.