FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 10:19

HPCompaq je napisao/la:
20 apr 2021, 10:01
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
20 apr 2021, 10:00
HPCompaq je napisao/la:
20 apr 2021, 09:56
Upalio se balavac ko kutnjak,sa osamnestog profila🤣
Sta će mi 18 profila, vidis da nemaš argumenta ni za ovaj jedan. Uvreda i to je sve. U glavi imas dva zuba, a spominješ kutnjake.
Cirkus.
Ozireee
To je to :)
Mada sumnjam da si i ovo sam smislio, sigurno ti je i ovo morao neko pomoći ;)

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 20 apr 2021, 10:45

20 apr 2021, 08:18
Sky9 je napisao/la:
19 apr 2021, 23:23
19 apr 2021, 22:52

Samo da nije alternativa udruženje na budzetu grada, bez stadiona i bez trofeja. Neće valjda sa konja na magarca?
:urnebes:

A ssh kao neki konj :urnebes: , realno propali "projekat", bez budućnosti i bez ikakve draži. Neinteresantno gazdi, i tu mu je kraj. Nije on glup, da ne vidi da je to obično sranje. :wave:
Pa zadnjih godina stanje je takvo da bi bilo sa konja na magarca. Cuj bez ikakve draži borba za evropu i polufinale kupa ccc ili je pak draž u tome da se samo čeka transa od budžeta namire podobni i onda cijela godina borba za opstanak. Od prvog kola borba za plate, poneki bod itd. To bi trebala biti draž? Neka hvala.
A "projekat " se izivljava nad udruzenjem. Niz bez pobjeda vam je bgm podug, a biće jos mnogo duži siguran sam. Projekat ima uslove da polufinale docekuje u Sarajevu tri cetiri dana unaprijed dok iz udruženja putuju na dan utakmice i ako neko se sjeti podijeli i sendvič, ako ne onda burek i jogurt u svojoj režiji.
Nije meni cilj nikoga omalovažavati, ali brate vučete kukom. Niste svjesni svoje pozicije. To je isto kao kad neki djedica od 100 godina sa završenom jedva osnovnom školom govori mladom doktoru sa priznatim diplomama nemoj sjediti na betonu ili ubice te propuh.
Dobro doktore, u redu je, ubiće te propuh :urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 20 apr 2021, 11:03

Al' koliko puta je rekao da ima firmu. :urnebes:

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 20 apr 2021, 11:39

Skver je napisao/la:
16 apr 2021, 18:16
14 apr 2021, 14:57
Eto radi ovakvih ne volimo i nikad necemo voljeti takve. Podrinje je bilo istočni bedem Bosne. Da je palo brzo bi vas izdali drugovi iz bratstva i jedinstva koji su s prvim metkom pobjegli na Majevicu i napadali sve nas. De mi reci gdje se to Tuzla branila? Jel to bilo nekih rovova u Slavinovićima ili Ircu dokle priznajete Tuzlu? Jel bila tu negdje prva linija i neposredni kontakt sa agrsorskom vojskom? Naravno da nije, nego u Podrinju. Mi smo se u tom trenutku našli pred napadima tada 4. po snazi vojne sile u Europi. Goloruki i prevareni. Odbranili to sto smo odbranili, drzali se koliko smo mogli, natopili krvlju bosanska polja. Kad nije moglo vise naravno da se moralo i povlaciti. Oni su nažalost svoj cilj ostvarili, dobili teritoriju i vladaju njom. Tako da od povratka nema nista, zasto bi i bilo kad mi niko ne garantira sigurnost, egzistenciju, osnovna prava itd. Nisi me ti i slični nicim zadužio u ovom gradu da tinse moram pravdati ili ponašati kako ti hoćeš. Stekao svojm trudom i radom.
I na kraju cu možda biti malo oštar, za sta se izvinjavam svim normalnim ljudima, ali da nije bilo Zvornika, Bijeljine i sl ne bi bilo ni Tuzle. Sada bi umjesto ulice Armije BiH u Tz imao ulicu Mladica i sličnih. Sto naravno tebi i takvim kominjarama ne bi smetalo, naprotiv.
Osamnaest branitelja poginulo u oslobađanju tunela Gornji Čaklovići

Prošle 24 godine od herojske bitke

Prošle su 24 godine otkako su hrabri branitelji tuzlanske regije oslobodili strateški važan položaj, tunel u Gornjim Čaklovićima. Akcija oslobađanja povedena je 19. juna u jutarnjim satima, a 18 branitelja je položilo svoje živote.

Među njima i Nurdin Dino Hasić, posthumno odlikovan ordenom Zlatnim ljiljanom, koji je među prvima stao u odbranu domovine. Dva mjeseca nakon njegove pogibije, život za BiH dao je i Dinin otac Fuad.

Inače, tunel u Gornjim Čaklovićima je bio izuzetno važan strateški položaj, a njegovim oslobađenjm uspostavljena je putna komunikacija Tuzla – Kalesija i Tuzla – Gornja Tuzla.

Udruženje maloljetnih boraca Armije RBiH obišlo je mjesto gdje je poginuo heroj Nurdin Dino Hasić gdje je proučena Fatiha i položeno cvijeće.

Sjećanje na Zlatnog ljiljana Nurdina Dinu Hasića

Danas se navršava 24. godišnjica od pogibije Nurdina Dine Hasića, istaknutog borca Patriotske lige i Zlatnog ljiljana.
Malo je fotografija onih koji su učestvovali u odbrani Tuzle i Bosne i Hercegovine u minulom ratu. Neki su nakon ratnog puta došli svojim kućama, a mnogi se nisu nikada vratili. Jedan od onih koji je među prvima obukao uniformu i dao veliki dobrinos u odbrani Tuzle je Nurdin Dino Hasić (rođen 1965. u Tuzli), istaknuti borac Patriotske lige, koji je poginuo pri oslobađanju Čaklovića 19. juna 1992. godine. Posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem značkom Zlatni ljiljan.

Borac je bio i Dinin otac Fuad koji je poginuo samo dva mjeseca nakon sina. Ovo je samo jedno ime, samo jedna porodica od mnogih kojih se treba sjećati i bez povoda.

Fotografija je skenirana iz knjige “Tuzla u odbrani Bosne i Hercegovine” koju je napisao Sead Delić, a zanimljivo je da je snimak napravljen samo dan prije Dinine pogibije.

(tuzlarije.net)

P.S. Samo jedna od bitaka za grad, 18 boraca samo u jednom danu tu iznad stadiona kluba za koji navijas otac te yebo seljacki tvoj.....gdje se Tuzla branila
U ime rahmetli Dine, rahmetli Fuada, majke Munire, Medenog s kojima sam odrastao i ucio kako se puske sastavljaju i rastavljaju sa svojih 9god, u ime mog amidze koji je braneci tvoju vukojebinu dok su tvoje komsije tefericili uz cecu, draganu i ostale, zavrsio u Batkovicima ranjen nayebem ti se mame seljacke zatucane al licno tebi ponosni(slincu)podrinjcu jel ti jasno? Popisam ti se na diplomu koju si stekao u bijeljini, doboju ili travniku, ako i malo ostali podrinjci imaju obraza ogradit ce se od tebe balavi mazlumu! Sram te bilo dzukelo!
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 11:44

MMA075 je napisao/la:
20 apr 2021, 11:03
Al' koliko puta je rekao da ima firmu. :urnebes:
Jel to problem?
To je samo da znas da nismo nikome na teretu, da zivimo od svog rada i znanja. Nista posebno, poduzetnika je hiljadama u gradu.
Svako dobro ja vama želim lično, ali samo nas nemojte dirati i nametati neke "vrijednosti"

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 apr 2021, 12:09

20 apr 2021, 09:57
Sviuodbranu je napisao/la:
20 apr 2021, 09:42
Nije to za hvaliti, a nema posta da ne pise o tome. Jos da je to istina bilo bi odlicno.
Otici u Bratunac, Srebrenicu uzeti klub i ulagati novac e to su mu da. Toliko
Mozda si me pomjesao sa nekim. Ja nisam Azmir ne mogu ja voditi klub. Moja firma je manja, nekoliko porodica od toga zivi ali svi zadovoljni.
A zasto bi ja išao tamo? Zasto ne bi ti malo otišao među svoje korijene? Nemojmo se lagati, iza tastature svi izgleda preko 10 generacija tuzlaci, Turali-begovi potomci, a djedova kuća na selu prokisnjava. Takvi se najviše i čuju o ovakvim temama. Prikriva kompleks metodom drži seljaka.
Seljaci su dobri i posteni ljudi, velika vecina. Ti spadas u ovu drugu skupinu, jbg.
Nemam gdje vracat, Tuzlak sam ,i otac, i djed, i njegov djed....
Ne mora se niko nigdje vracat, da je tako ne bi u Parizu ostalo ni 500 000 ljudi, Istambul bi bio ko Sarajevo da se svi vrate na "svoje ".
Ja pricam o necemu drugom ali nemas ti kapacitet, ne kontas.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 12:39

20 apr 2021, 12:09
20 apr 2021, 09:57
20 apr 2021, 09:42
Nije to za hvaliti, a nema posta da ne pise o tome. Jos da je to istina bilo bi odlicno.
Otici u Bratunac, Srebrenicu uzeti klub i ulagati novac e to su mu da. Toliko
Mozda si me pomjesao sa nekim. Ja nisam Azmir ne mogu ja voditi klub. Moja firma je manja, nekoliko porodica od toga zivi ali svi zadovoljni.
A zasto bi ja išao tamo? Zasto ne bi ti malo otišao među svoje korijene? Nemojmo se lagati, iza tastature svi izgleda preko 10 generacija tuzlaci, Turali-begovi potomci, a djedova kuća na selu prokisnjava. Takvi se najviše i čuju o ovakvim temama. Prikriva kompleks metodom drži seljaka.
Seljaci su dobri i posteni ljudi, velika vecina. Ti spadas u ovu drugu skupinu, jbg.
Nemam gdje vracat, Tuzlak sam ,i otac, i djed, i njegov djed....
Ne mora se niko nigdje vracat, da je tako ne bi u Parizu ostalo ni 500 000 ljudi, Istambul bi bio ko Sarajevo da se svi vrate na "svoje ".
Ja pricam o necemu drugom ali nemas ti kapacitet, ne kontas.
Ako ćemo svako svoje paušalne procjene davati evo recimo i ja tebe ne smatram seljakom, vec bas tako seljacinom u glavi. Ogranicenog i uskog shvatanja. Moja procjena bas kao i ti sto radiš. Zbog tog Pariza, Istambula nemoj onda ni ti meni govoriti gdje da se ja vratim i sta da radim.

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 20 apr 2021, 13:40

Aneks 7
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 13:56

crvenocrnitz je napisao/la:
20 apr 2021, 13:40
Aneks 7
Pa možeš li me natjerati? Otjerati?
Kada bih govorio tvojim rjecnikom rekao bih: mozes samo da ...

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 apr 2021, 14:02

Aneks 7
Znao sam jednog decka, necu imenovat zivio u izbjeglickim u Solini gore na mojoj djedovini imao bend znao zasvirat. Iz Srebrenice.
Renovirali mu kucu i sve,on tu istu kucu prodao istim onim srbima koji su ga sirocetom napravili...Toliko o aneksu 7,i toliko o nama kao ljudima, i naciji, narodu.....I on ko i ovaj govorio, sta je,ne mozete mi nista.
Cast svima postenim ljudima naravno, svih vjera i nacionalnosti.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 14:19

20 apr 2021, 14:02
Aneks 7
Znao sam jednog decka, necu imenovat zivio u izbjeglickim u Solini gore na mojoj djedovini imao bend znao zasvirat. Iz Srebrenice.
Renovirali mu kucu i sve,on tu istu kucu prodao istim onim srbima koji su ga sirocetom napravili...Toliko o aneksu 7,i toliko o nama kao ljudima, i naciji, narodu.....I on ko i ovaj govorio, sta je,ne mozete mi nista.
Samo sto je ovaj drugi stekao postenim radom i znanjem. Niko mi nista, pogotovo ne vi, nije besplatno dao.
Znam ja mnogo momaka, neću ih imenovati, došao im tata u konunizmu u Tz i sad on neda nikom novom da dođe. Tako isto govorio sta je ja sam dobio Titin stan, došao prije tebe ne možeš mi ništa.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 apr 2021, 14:31

20 apr 2021, 14:19
Aneks 7
Samo sto je ovaj drugi stekao postenim radom i znanjem. Niko mi nista, pogotovo ne vi, nije besplatno dao.
Znam ja mnogo momaka, neću ih imenovati, došao im tata u konunizmu u Tz i sad on neda nikom novom da dođe. Tako isto govorio sta je ja sam dobio Titin stan, došao prije tebe ne možeš mi ništa.
:rol: :rol: :rol:
To nije juga dijelila stanova po Sarajevu, Mostaru, Bihacu, Derventi, Srebrenici, Trebinju, Beogradu, Zagrebu....
Ufatio se Tuzle ko **** ku rca.
Takav sistem bio medjede, od Ljubljane do Skoplje, bez izuzetaka. Nije samo Tuzla.
Drugo svi, skoro svi ste/su dobili renovirane kuce, stanove, kompenzacije za ratna razaranja, za povratak i td...Sta je ko sa tim radio njemu na cast.
I kod mene kuca razrusena bila granata direkt bum. Dobio ku rac od drzave.
Hajde sada idi igraj klikera.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 14:40

20 apr 2021, 14:31
20 apr 2021, 14:19

:rol: :rol: :rol:
To nije juga dijelila stanova po Sarajevu, Mostaru, Bihacu, Derventi, Srebrenici, Trebinju, Beogradu, Zagrebu....
Ufatio se Tuzle ko **** ku rca.
Takav sistem bio medjede, od Ljubljane do Skoplje, bez izuzetaka. Nije samo Tuzla.
Drugo svi, skoro svi ste/su dobili renovirane kuce, stanove, kompenzacije za ratna razaranja, za povratak i td...Sta je ko sa tim radio njemu na cast.
I kod mene kuca razrusena bila granata direkt bum. Dobio ku rac od drzave.
Hajde sada idi igraj klikera.
Klikere sam davno prevazisao, sad se bavim razbijanjem mitova o samoproglasenim Arijevcima, cistokrvnim autohtonim predratnim tuzlacima, stovaocima bratstva i jedinstva. Ali eto neću vise. Od sad samo komentarisem sport i sportske kolektive. Svako dobro želim tebi i tvojim. Budi mi pozdravljen.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 20 apr 2021, 14:56

:urnebes: :rol:

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 20 apr 2021, 15:06

Hajde hajde, propuh ti je. :rol:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 20 apr 2021, 15:18

Ozireee promaha,krezubac🤣
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 15:22

HPCompaq je napisao/la:
20 apr 2021, 15:18
Ozireee promaha,krezubac🤣
Imas li makar dva? Da makar pive otvaraš njima? Ili se i ta dva klimaju :cool:

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 20 apr 2021, 18:59

20 apr 2021, 09:16
Gifron je napisao/la:
20 apr 2021, 08:45
Nevjerovatno koliku mrznju prema Tuzli ima ovaj lik. Nema niko nista protiv ljudi koji su silom prilika morali otici sa svog i doci u drugi grad da zive, ali protiv ovako toksicnih ljudi kojima je cilj od prvog posta na ovom forumu da pljuje po Tuzli i Slobodi itekako imamo. Pise lik o nekim titinim generacijama, lik umro prije 40 godina, Jugoslavija prije 30, ti stvarno mislis da ima neko na ovom forumu ko se sjeca tog perioda?
Neke stvari se prenose sa generacije na generaciju. Odgajaju se tako. Nije to poenta. Niko ne mrzi Tuzlu. Grad ko grad, tu zivimo, radimo, plaćamo poreze iz svojih firmi i sve je to ok.
Protiv imamo onih koji bi nam naređivali sta da radimo i kako da živimo, za koga da navijamo i sl. Jer ako nećeš tako seljak si i sl.
A većina doselilo između dva rata i sad ono autohtoni stanovnik.
Da počiste u svojoj avliji, da je to sto nas tjeraju da volimo dobro, zdravo i uspješno pa inekako. A ne tjera te da volis rupu bez dna, bez uspjeha koja sluzi da se dobiju izbori i izvuče milion iz budžeta. Grad nije u istom košu sa ovim nabrojanim.
Ti Slobodu gledas kao rupu bez dna, ja Slobodu gledam kao klub na cije utakmice idem od seste godine. To sto zivimo u qrcu od drzave gdje je sve naopako pa i sportski klubovi te njihovo funkcionisanje je nesto sto nazalost ne mozemo promijeniti. Ali nije razlog ni ja, niti bilo ko od ostalih da prestamo voljeti i navijati za svoj klub, a nazalost ponekad i ovakvima poput tebe koji samo zele provokacije moramo replicirati. Ti sto si vece djubre i sto vise provociras (a ocigledno si zato i dosao na forum, inace bi pisao o klubu za kojeg navodno navijas) logicno da povlacis i reakcije ljudi. Ali to ti je upravo a cilj, a tvoj bezobrazluk nema granice.
Jedan grad, jedna ljubav!

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 apr 2021, 19:07

Gifron je napisao/la:
20 apr 2021, 18:59
Gifron je napisao/la:
20 apr 2021, 08:45
Nevjerovatno koliku mrznju prema Tuzli ima ovaj lik. Nema niko nista protiv ljudi koji su silom prilika morali otici sa svog i doci u drugi grad da zive, ali protiv ovako toksicnih ljudi kojima je cilj od prvog posta na ovom forumu da pljuje po Tuzli i Slobodi itekako imamo. Pise lik o nekim titinim generacijama, lik umro prije 40 godina, Jugoslavija prije 30, ti stvarno mislis da ima neko na ovom forumu ko se sjeca tog perioda?
Neke stvari se prenose sa generacije na generaciju. Odgajaju se tako. Nije to poenta. Niko ne mrzi Tuzlu. Grad ko grad, tu zivimo, radimo, plaćamo poreze iz svojih firmi i sve je to ok.
Protiv imamo onih koji bi nam naređivali sta da radimo i kako da živimo, za koga da navijamo i sl. Jer ako nećeš tako seljak si i sl.
Da počiste u svojoj avliji, da je to sto nas tjeraju da volimo dobro, zdravo i uspješno pa inekako. A ne tjera te da volis rupu bez dna, bez uspjeha koja sluzi da se dobiju izbori i izvuče milion iz budžeta. Grad nije u istom košu sa ovim nabrojanim.
Ti Slobodu gledas kao rupu bez dna, ja Slobodu gledam kao klub na cije utakmice idem od seste godine. To sto zivimo u qrcu od drzave gdje je sve naopako pa i sportski klubovi te njihovo funkcionisanje je nesto sto nazalost ne mozemo promijeniti. Ali nije razlog ni ja, niti bilo ko od ostalih da prestamo voljeti i navijati za svoj klub, a nazalost ponekad i ovakvima poput tebe koji samo zele provokacije moramo replicirati. Ti sto si vece djubre i sto vise provociras (a ocigledno si zato i dosao na forum, inace bi pisao o klubu za kojeg navodno navijas) logicno da povlacis i reakcije ljudi. Ali to ti je upravo a cilj, a tvoj bezobrazluk nema granice.
Jeste druže ja sam đubre i bezobrazan. A to sto vi vrijeđate, jbg vi imate pravo vi sre raja, čaršija.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 20 apr 2021, 21:43

20 apr 2021, 19:07
Gifron je napisao/la:
20 apr 2021, 18:59

Jeste druže ja sam đubre i bezobrazan. A to sto vi vrijeđate, jbg vi imate pravo vi sre raja, čaršija.
Ne bi ti niko "a" rekao da nisi od prvog posta na forumu krenuo da pises o krezubim navijacima, j3bavanju Slobode, nekim nametanjima ko i za koga treba da navija. Ali eto glumi zrtvu i misli da si najpametniji. Sportski pozdrav i zbogom.
Jedan grad, jedna ljubav!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.