Potencijalni selektori
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Potencijalni selektori
Ne znam da li bi Çalımbay bio dobro rješenje, niti da li je uopšte istina da je jedan od kandidata ali daleko uspješnija karijera od Kodre, ipak treba biti realan i to reći.
Samo u zadnjem klubu, pobjednik kupa, igrao grupe EL i LK (20/21 i 22/23, gdje je u 22/23 igrao i 1/16 sa Fiorentinom), između te dvije sezone je igrao i playoff za ulazak u LK.
16/17 - pozicija pet na tabeli.
17/18 - pozicija pet na tabeli.
19/20 - pozicija četiri na tabeli.
20/21 - pozicija pet na tabeli.
Nije lagano biti na nekoj od pozicija s ekipom koja vrijedi nekih 15 miliona, a ispred ekipe koje vrijede preko najmanje 80 a neke i duplo od toga.
Opet ponavljam, ne znam da li bi bio dobro rješenje, mjesec dana do utakmica, kao što neko reče, vjerovatno bi slijedio Hadžibegića i možda jednu do dvije promjene uradio, a to bi značilo da bi Saničanin i ostali bili na spisku.
Pitanje je i koliko bi uspio prenijeti svoje ideje na teren, s obzirom da ne poznaje naš jezik.
Samo u zadnjem klubu, pobjednik kupa, igrao grupe EL i LK (20/21 i 22/23, gdje je u 22/23 igrao i 1/16 sa Fiorentinom), između te dvije sezone je igrao i playoff za ulazak u LK.
16/17 - pozicija pet na tabeli.
17/18 - pozicija pet na tabeli.
19/20 - pozicija četiri na tabeli.
20/21 - pozicija pet na tabeli.
Nije lagano biti na nekoj od pozicija s ekipom koja vrijedi nekih 15 miliona, a ispred ekipe koje vrijede preko najmanje 80 a neke i duplo od toga.
Opet ponavljam, ne znam da li bi bio dobro rješenje, mjesec dana do utakmica, kao što neko reče, vjerovatno bi slijedio Hadžibegića i možda jednu do dvije promjene uradio, a to bi značilo da bi Saničanin i ostali bili na spisku.
Pitanje je i koliko bi uspio prenijeti svoje ideje na teren, s obzirom da ne poznaje naš jezik.
mosa lošmi stićko tit-ula!
- ASD
- Kontakt:
U poređenju sa Kodrom, realno i jeste.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:17Otkad je velika stvar voditi klubove sredine tabele u Turskoj? Po tom kriteriju je onda i Sušić ozbiljan fudbalski trener.

-
- Kontakt:
Ne znam zašto uopšte priča o ovom liku, kad su to patke. Nema teorije da on bude selektor.
Naravno da je Kodro bolji izbor od tog Turčina u kontekstu nase reprezentacije. Imate kamaru primjera Turčina koji su ostvarili iste "uspjehe" kao i dotični uz poprilično lošu statistiku i kratke vijekove na klupskim klupama gdje je redovno bivao nogiran. (Izuzetak zadnji izlet na klupi Sivaspora)
Da je valjao trenirao bi dalje od turske lige.
S dr.strane, voljni moment, poznavanje jezika i želja za traženjem potencijalnih reprezentativaca je neuporediva kod Kodre i Turčina.
Dovesti ozbiljnog stranca - DA.
Dovesti onako nekog stranca, jos starohana je van pameti. Radije Kodro.
A evo kopirat ću svoj zadnji post na temu potenc.selektora i moguće imenovanje Kodre na tu poziciju:
1. Kodro JUGOSAURUS?
Ako su Akrapović, Bilić, Šuker, Prosinečki, p.Mihajlović i ostali iz tih generacija JUGOSAURUSI onda je i Kodro!!!
Sami sebi odgovorite na to pitanje pa vidite hoćete li taj ruzni termin povezivati s imenom Kodre.
2. Kodro nije dobar izbor?
Na osnovu kojih argumenata neki forsiraju Barbareza, Ibisevića, Bajramovića, Selimbegovića, Akrapovića, Shevchenka i još neka imena a degradiraju Kodru?! Ne postoji argument koji garantuje da je iko od njih bolje rješenje i garant bilo kakvih boljih rezultata.
3. Trenerska karijera?
- FK Sarajevo - Svi znamo kako je završila epizoda u Sarajevu gdje je po utakmici osvajao 2,18 bodova (ukupno 17 utakmica na klupi), više bodova po utakmici nego u sezonama u kojima je FK Sarajevo bio PRVAK!!!
- Servette - 42 utakmice, 1,98 bodova po utakmici.
- Lausane Ouchy - ostvario do tada najbolji rezultat s klubom u historiji - 3.mjesto u svic.dugoj ligi s malim klubom.
76 utakmica, 1,42. Pokvario prosjek u zadnjih 11 utakmica u zadnjoj sezoni gdje je upisao samo 1 pobjedu.
4. Ima svoje JA
Ono što ga posebno ističe jeste da ima svoje "JA" a to je vrlo bitno za našu reprezentaciju. Naravno, pretpostavljam da neće dozvoliti da mu se miješaju u posao kao što to nije dozvolio ni prije 15 godina. Bar se nadam. Možda neki sitni kompromisi tipa ko će biti četvrti pomoćnik ili trener golmana ali to je manje više nebitno.
5. Vrlo važan je izbor pomoćnika, desne ruke i taj momenat bi u mnogome odredio i samog selektora ali i smjer u kojem se ide. Tu se nadam nekom Bajramoviću, Ibiševiću i sl.Sumnjam da bi baš ova dvojica ali neki slični tipovi koji bi živjeli za reprezentaciju baš kao i selektor, tome se nadam.
6. Forsira trku i kombinatoriku što je samo po sebi plus. Jednako koristio formaciju s 3 i 4 nazad. Dakle, znat će prilagoditi formaciju postojećem kadru.
7. Profesionalac!!! - za kraj.
Uz to on ima i poseban motiv.
Dakle, nadao sam se boljem ali uzevši u obzir stanje u i oko reprezentacije, visinu plate i druge okolnosti, Kodro je sasvim prihvatljivo i u određenoj mjeri obećavajuće rješenje dok Jakir ne bude slobodan za neki od narednih ciklusa kvalifikacija.
Sretno Kodri i nama s njim! (ako bude izabran)
Da je valjao trenirao bi dalje od turske lige.
S dr.strane, voljni moment, poznavanje jezika i želja za traženjem potencijalnih reprezentativaca je neuporediva kod Kodre i Turčina.
Dovesti ozbiljnog stranca - DA.
Dovesti onako nekog stranca, jos starohana je van pameti. Radije Kodro.
A evo kopirat ću svoj zadnji post na temu potenc.selektora i moguće imenovanje Kodre na tu poziciju:
1. Kodro JUGOSAURUS?
Ako su Akrapović, Bilić, Šuker, Prosinečki, p.Mihajlović i ostali iz tih generacija JUGOSAURUSI onda je i Kodro!!!
Sami sebi odgovorite na to pitanje pa vidite hoćete li taj ruzni termin povezivati s imenom Kodre.
2. Kodro nije dobar izbor?
Na osnovu kojih argumenata neki forsiraju Barbareza, Ibisevića, Bajramovića, Selimbegovića, Akrapovića, Shevchenka i još neka imena a degradiraju Kodru?! Ne postoji argument koji garantuje da je iko od njih bolje rješenje i garant bilo kakvih boljih rezultata.
3. Trenerska karijera?
- FK Sarajevo - Svi znamo kako je završila epizoda u Sarajevu gdje je po utakmici osvajao 2,18 bodova (ukupno 17 utakmica na klupi), više bodova po utakmici nego u sezonama u kojima je FK Sarajevo bio PRVAK!!!
- Servette - 42 utakmice, 1,98 bodova po utakmici.
- Lausane Ouchy - ostvario do tada najbolji rezultat s klubom u historiji - 3.mjesto u svic.dugoj ligi s malim klubom.
76 utakmica, 1,42. Pokvario prosjek u zadnjih 11 utakmica u zadnjoj sezoni gdje je upisao samo 1 pobjedu.
4. Ima svoje JA
Ono što ga posebno ističe jeste da ima svoje "JA" a to je vrlo bitno za našu reprezentaciju. Naravno, pretpostavljam da neće dozvoliti da mu se miješaju u posao kao što to nije dozvolio ni prije 15 godina. Bar se nadam. Možda neki sitni kompromisi tipa ko će biti četvrti pomoćnik ili trener golmana ali to je manje više nebitno.
5. Vrlo važan je izbor pomoćnika, desne ruke i taj momenat bi u mnogome odredio i samog selektora ali i smjer u kojem se ide. Tu se nadam nekom Bajramoviću, Ibiševiću i sl.Sumnjam da bi baš ova dvojica ali neki slični tipovi koji bi živjeli za reprezentaciju baš kao i selektor, tome se nadam.
6. Forsira trku i kombinatoriku što je samo po sebi plus. Jednako koristio formaciju s 3 i 4 nazad. Dakle, znat će prilagoditi formaciju postojećem kadru.
7. Profesionalac!!! - za kraj.

Uz to on ima i poseban motiv.
Dakle, nadao sam se boljem ali uzevši u obzir stanje u i oko reprezentacije, visinu plate i druge okolnosti, Kodro je sasvim prihvatljivo i u određenoj mjeri obećavajuće rješenje dok Jakir ne bude slobodan za neki od narednih ciklusa kvalifikacija.

Sretno Kodri i nama s njim! (ako bude izabran)
Ibišević u Sarajevu.
pa zar mi jos selektora nemamo u p.m
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
-
- Kontakt:
Ma juli uspješno preguran, plata počinje da se obračunava od augusta.
Rutinski odrađeno, plata ušteđena, svakako selektor ne bi ništa radio ovih mjesec, mjesec i po.
Rutinski odrađeno, plata ušteđena, svakako selektor ne bi ništa radio ovih mjesec, mjesec i po.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Kad je sjednica u savezu?
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,
Aleksandro Del Piero
Aleksandro Del Piero
Ni danas ništa, kad počnemo maštati o Musliću, Jakiroviću, Halilhodžiću, Petkoviću i Biliću, treba nam dobru šamarčinu zalijepiti. Cirkus kolorado!
Ovo je taktika iscrpljivanja, na koncu će nam uvalit Nikolu Nikića i biće nam svejedno.
Počelo je odbrojavanje, još 25 dana do kada spisak mora biti objelodanjen.
Garant će gurat do polovine augusta i postaviće nekog sa ulice, kao - nemamo drugog izbora, moramo nekoga imenovati.
Počelo je odbrojavanje, još 25 dana do kada spisak mora biti objelodanjen.
Garant će gurat do polovine augusta i postaviće nekog sa ulice, kao - nemamo drugog izbora, moramo nekoga imenovati.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
-
- Kontakt:
Ma Kodro je novi selektor, to je sigurno. Samo ostaje da vidimo kada će biti imenovan, moja pretpostavka iduće sedmice.
Gledam na novoj TV kažu da je sjednica saveza u četvrtak , kao mogli bi tad dobiti novog selektora!
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,
Aleksandro Del Piero
Aleksandro Del Piero
-
- Kontakt:
Ja napisah da je Kodro, a zapravo nagađam, logično mi da imaju nešto dogovoreno jer su se ugasile sve špekulacije oko selektora nakon što su njega mediji spomenuli, pa pretpostavljam da je ostalo još ustoličenje. Samo Bog zna je li tako, zamisli da nas iznenade nekim jugosaurusom kojeg se niko nismo sjetili.
Treba nama dobre šamarčine lijepiti i bez toga ... iz cista mira, preventivno ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Kodro, danas sluzbeno.
-
- Kontakt:
Znači ako ne bude rezultata u kvalifikacijama, u baražu ćemo imati trećeg selektora.
Nisam neki optimista da se sta moze promijeniti, ali opet je bolje rjesenje od Mada Fake. Ovaj je svakako sve us.rao, Kodro sta god uradi, plus je
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je