Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Pozitivanstav
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Pozitivanstav » 08 sep 2024, 23:30

Brazzzoo123 je napisao/la:
08 sep 2024, 23:18
Brko je trebao biti u prvih 11, ali nismo bili na treningu, svako moze imati k.bolju i los dan, a mozda je ovo nacin da se motivise.
Tako je,ne znamo sta i kako je to izgledalo...mozda je s razlogom zavrsio na tribini..

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 sep 2024, 23:34

Polako, po zavrsetku ciklusa u A ligi nacija napraviti analizu svakog rezultata i poteza koje je povlacio i koji ce biti povuceni. Ovo oko dvojca Anel/Denis u odbrani ce se nadam se izgladiti do oktobra kad bi trebao i Seo biti spreman. Zelim da vjerujemo da jedan Barbarez ima samo najbolje interese za repku i zbog toga mislim da mu trebamo ukazati povjerenje i kad donosi neke odluke koje nama izvana nisu logicne i jasne.

Vrijeme ce pokazati.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 sep 2024, 23:36

kod Sergeja imam samo jednu zamjerku a to su oni komentari kada je BIH gubila a on nije bio selektor.jbt ,kao da je debilu bilo drago tada.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 sep 2024, 01:19

Dennis Hadžikadunić, momak koji nije propustio nijedno okupljanje, koji je manje više odigrao većinu utakmica za reprezentaciju, koji se nije ljutio kada je klupiran zarad menadžerskih igrača kod raznih selektora, koji je poginuo na terenu protiv Ukrajine i plakao ko nova godina poslije te iste utakmice, ostao je na tribinama, radi pazi, sportskih razloga i nezalaganja, ali eto svemirski Mujakić iz istih tih razloga počinje utakmicu kao i igrač sa rezervnog spiska, Barišić (da se razumijemo, kvalitetom su tu negdje).

Gdje prestaje logika počinju Bosna i Barbarez :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

PjevaJuznaTribina
Kontakt:

Post Postao/la PjevaJuznaTribina » 09 sep 2024, 01:40

J1897 je napisao/la:
08 sep 2024, 22:37
Samo naprijed Barbarez :clap:

Doce i rezultati
Bas tako, protiv Madjarske mu je pravi ispit!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 09 sep 2024, 06:59

Sta se ba palite na Barbu.Svaka cast ko igrac ali se vidi da se uliova za selektora,uzet para i noga.Ciro je legenda a Petev najbolji od ovih ostalih.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 09 sep 2024, 09:00

baboedindzeko09 je napisao/la:
09 sep 2024, 01:19
Dennis Hadžikadunić, momak koji nije propustio nijedno okupljanje, koji je manje više odigrao većinu utakmica za reprezentaciju, koji se nije ljutio kada je klupiran zarad menadžerskih igrača kod raznih selektora, koji je poginuo na terenu protiv Ukrajine i plakao ko nova godina poslije te iste utakmice, ostao je na tribinama, radi pazi, sportskih razloga i nezalaganja, ali eto svemirski Mujakić iz istih tih razloga počinje utakmicu kao i igrač sa rezervnog spiska, Barišić (da se razumijemo, kvalitetom su tu negdje).

Gdje prestaje logika počinju Bosna i Barbarez :rol:
Druže, boli me briga što nije propustio nijedno okupljanje, što je odigrao trećinu utakmica za reprezentaciju ili što se nije ljutio kad je bio na klupi, a još manje što je plakao kad smo izgubili od Ukrajine. Treba da igra onaj ko je spreman i bolji. Ja bih danas 'poginuo na terenu' i ne bih propustio nijedno okupljanje, ali koga boli briga? Činjenica je da je možda van forme, imao 'loš dan', kao što je neko gore napisao, i očito nije bio spreman za utakmicu. Nije smak svijeta, možda se opet pokaže i zaradi mjesto u prvih 11.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 09 sep 2024, 09:45

Piric

Dedic. Hadzikaminski Katic Gazibegovic

Huseinbasic Krunic Basic
Bajraktarevic. Dzeko. Demirovic

Ovo je najbolje sto imamo i sto bi morali igrati!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 sep 2024, 10:09

DaVinci je napisao/la:
08 sep 2024, 22:50
Barba, hocel' k'o nam i ostat' u repci il' ce svi jedan po jedan .... :zviz:
:urnebes: :thumbup:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 sep 2024, 10:11

Mnogi su zahtjevali strogu disciplinu prije dolaska selektora, i sad kad se ta disciplina (ocito) prakticira, i u ovom slucaju je zakacilo Dennisa, onda opet ne valja. Svakako da nije perfektno sve sto rade strucni stab i Sergej, nisam ni ja zadovoljan nekim stvarima, ali u ovom slucaju ne bih iskljucio da je stvarno istina da nije bio na 100%, a to se od igraca zahtjeva. Na kraju krajeva, pod nosom je Sergeju i ako ga ko prati jos vise onda je to on.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2024, 10:22

Goalgetter je napisao/la:
09 sep 2024, 10:11
Mnogi su zahtjevali strogu disciplinu prije dolaska selektora, i sad kad se ta disciplina (ocito) prakticira, i u ovom slucaju je zakacilo Dennisa, onda opet ne valja. Svakako da nije perfektno sve sto rade strucni stab i Sergej, nisam ni ja zadovoljan nekim stvarima, ali u ovom slucaju ne bih iskljucio da je stvarno istina da nije bio na 100%, a to se od igraca zahtjeva. Na kraju krajeva, pod nosom je Sergeju i ako ga ko prati jos vise onda je to on.
Pogotovo je nelogicno pljuvanje jer Sergej i ekipa ne djeluju da bi nekog bezveze iz licnih razloga ili neke sujete prekrizili.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 sep 2024, 10:37

Goalgetter je napisao/la:
09 sep 2024, 10:11
Tačno tako. Svima nam je nelogičan potez i zao Hadzikadunica, ali...ako je tako, nek bude tako.
Dzeko je u izjavi prije utakmice potvrdio da se na treninzima radi krajnje ozbiljno i energično, kao nikad prije - tako se dalo razumjeti.
Ja nemam sumnje da će sve to u konacnici dati rezultata, pa možda čak i u kvalifikacijama za SP, zavisno od grupe. A cilj je svakako EP.

Čim prije shvatimo da sve drugo što rade Barbarez i stručni štab u ovom trenutku je bitnije od samog rezulata, bit će nam lakše podnijeti poraze, pa i "nelogicne" odluke na terenu. A na greškama se uči.
Gubili smo redovno od Slovacke, Luksemburga, Islanda...sad se kao čudimo sto nas mlatnu Engkeska, Italija i Nizozemska u gostima i to bez top standardnih prvotimaca u svakoj od tih utakmica.

Prvi put u povijesti imamo neki sistem ali jok, ne valja to.
Žalosno.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 09 sep 2024, 11:05

Sergeju tesko padaju kritike na twitteru i forumu, porazi ga pogode emotivno.

Nece da se pravda i zali ali zavaljen je, jer mora iznova da gradi reprezentaciju a uz to imate nezainteresovane dijasporce poput Anela i Dennisa, koji ne zele da ginu za repku.

Amaru se sinoc izvinuo i nece ga vise nikad na lijevog bocnog stavljati.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 sep 2024, 11:15

kempes je napisao/la:
09 sep 2024, 11:05

Nece da se pravda i zali ali zavaljen je, jer mora iznova da gradi reprezentaciju a uz to imate nezainteresovane dijasporce poput Anela i Dennisa, koji ne zele da ginu za repku.

covjece/momce/balavce..sta god da si.
kako ti ne dosadi jesti gofna 24/7? kako yebote??

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 sep 2024, 11:37

babino je napisao/la:
09 sep 2024, 11:15
kempes je napisao/la:
09 sep 2024, 11:05

covjece/momce/balavce..sta god da si.
kako ti ne dosadi jesti gofna 24/7? kako yebote??
Causevic se trudi da drži živim forum, zajedno s ostalim "dopisnicima" na duplom sportu. Nemaju oni pametnijeg posla.

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 09 sep 2024, 14:18

Ljudi zar mi nismo svi molili boga da dodje Sergej za selektora, jesmo i sta sad? Sad nam i on ne valja? Nemozemo svi biti selektori a ja licno podrzavam ovo sto radi Barbarez i ekipa. Mi zaista nemozemo ocekivati pobjede protiv duplo jacih ekipa ma koliko se trudili. Ove tri utakmice do sada sto smo odigrali a igrali smo sa samom kremom Europskog a mozda i Svjetskog fudbala i nismo se ni u jednoj obrukali. Podjimo od zadnje tekme. Protiv Holandije mi nismo toliko nadigrani kakav je rezultat bio na kraju, skoro sve smo golove primili iz nasih gresaka a dali smo dva skolska gola. Takodje one tekme u Junu su bile ok, Engleska je bila mnogo bolja dok sa Italijom smo mozda mogli i nerijeseno izvuci. Mislim da sutra imamo sanse za bar nerijesen rezultat jer su i Madjari u velikom padu i mogli bi iskoristiti. Steta sto nismo kompletni jer sa Seom i Anelom bi to bila puno bolja ekipa. A pojedini forumasi malo spustite loptu i pustimo ljude da rade svoj posao a rade ga vise nego dobro. Repka je dobro podmladjena i momci se moraju uigrati uz par iskusnih a to ce na kraju izdobriti sigurno. Raja s voljom i ljubavlju ide na tekme jer su to zasluzili i Barbarez i Spahic i Dzeko zato moramo imati strpljenja…. Volim te Bosno

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 09 sep 2024, 16:53

Mana je napisao/la:
09 sep 2024, 14:18
Ljudi zar mi nismo svi molili boga da dodje Sergej za selektora, jesmo i sta sad? Sad nam i on ne valja? Nemozemo svi biti selektori a ja licno podrzavam ovo sto radi Barbarez i ekipa. Mi zaista nemozemo ocekivati pobjede protiv duplo jacih ekipa ma koliko se trudili. Ove tri utakmice do sada sto smo odigrali a igrali smo sa samom kremom Europskog a mozda i Svjetskog fudbala i nismo se ni u jednoj obrukali. Podjimo od zadnje tekme. Protiv Holandije mi nismo toliko nadigrani kakav je rezultat bio na kraju, skoro sve smo golove primili iz nasih gresaka a dali smo dva skolska gola. Takodje one tekme u Junu su bile ok, Engleska je bila mnogo bolja dok sa Italijom smo mozda mogli i nerijeseno izvuci. Mislim da sutra imamo sanse za bar nerijesen rezultat jer su i Madjari u velikom padu i mogli bi iskoristiti. Steta sto nismo kompletni jer sa Seom i Anelom bi to bila puno bolja ekipa. A pojedini forumasi malo spustite loptu i pustimo ljude da rade svoj posao a rade ga vise nego dobro. Repka je dobro podmladjena i momci se moraju uigrati uz par iskusnih a to ce na kraju izdobriti sigurno. Raja s voljom i ljubavlju ide na tekme jer su to zasluzili i Barbarez i Spahic i Dzeko zato moramo imati strpljenja…. Volim te Bosno
Mi nemamo sta izgubiti, jer smo na dnu i covjeka treba pustiti i dat mu max podrsku. Istrpiti barem dvije godine pa vidjeti jesmo li napravili kakav napredak.
Al s druge strane ovo sto pises za Holandiju, Holandija nije nas nadigrala nego nas razbila ko beba zvecku.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2024, 17:17

tale07 je napisao/la:
09 sep 2024, 16:53
Al s druge strane ovo sto pises za Holandiju, Holandija nije nas nadigrala nego nas razbila ko beba zvecku.
Sve je veci jaz izmedju top ekipa i onih ispod u zadnjem periodu. Za razliku u prethodnih 5 ili tako godina gdje se moglo igrati sa najvecima.
Madjari peticu dobiju od Njemacke, Svicarci sinoc s igracem manje debakl protiv Spanije kuci itd. A do skoro su to bile reprezentacije s kojima se moglo igrati.
Holandjani su trenutno zasigurno u top10 svijeta a mi smo losi i jbg.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 sep 2024, 19:15

Sviđa mi se što ne trpa stvari pod tepih, za sad.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 sep 2024, 19:34

Nema sta, bio je krajnje direktan u vezi Hadzikadunica i ni najmanje ne sumnjam u istinitost onoga sto je rekao. Brko i na mecevima ne djeluje pretjerano zainteresovano (haman je takav temperament), a ocigledno da Barbarez trazi vise krvi i energije i na treninzima. Igracki je on sigurno bolji od (gotovo) svih ostalih stopera u rosteru, ali nije zgoreg dozvati ga na ovaj nacin. Ako uvazi kritiku, sigurno ce mu to koristiti u karijeri.

Sto se tice ovog bh Ramosa, zavrsiti s njim za sva vremena. Nisu Spahic i Barbarez karakter i autoritet nasli na putu, da bi ih jedan balavac ponizavao i pravio budalama.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.