Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mirza Teletović
Nevjerovatno kako je i dalje potpuno van ritma u napadu a odbrani da ne pricam. Lose to zasad izgleda 
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Ma nije niko umislio da ce eksplodirati. Al ubijeden sam da moze bolje od ovoga...Adibhf88 je napisao/la:kako udje, tako i izadje... = neprimjetno!
nista on popravio nije,a i ne mora...problem je u nama, koji smo sebi umislili da ce mirza explodirati u NBA, i ostajemo budni do 4-5, iscekujuci neku dobru predstavu teletovica,ali...hajmo kolektivno "šlafenzi".
Ja cu vam samo reci jednu stvar , on ako se ne oslobodi tog pritiska kojeg sam sebi stvara nece nikad uspjeti na njega niko ne upire prstom i ne ocekuje nista od njega. Njega su doveli da pokaze da li moze ili ne , on sam mora to da shvati . Ovo veceras je stvarno za zaborav nista nije uradio , hump ulazi pod kos on hoda po reketu kao muha bez glave . Siguran sam da je to uzrokovano i zeljom da pokaze da moze da pogodi ali je beze radio neke pocetnicke greske radi toga da bi se izvuku na poziciju za sut , o odbrani ne zelim ni pricat ovo sto je pokazao veceras nije nista bolje od one prve pre sezonske utakmice. Necu nista reci nisam nikada pratio nekog igraca od prve sezone u NBA tako da necu da kazem da je ovo neko mjerilo ali ovo sto je pokazao je stvarno lose i ocekivao sam daleko vise mozda zato sto ga volim i sto je nas , ali mislim da je ovo ispod svih ocekivanja . Ali ok mozda bude bolje mozda sad udje u 4 oj pa zabije 3 trice nije bitno ali nece ovakav moci igrati jer se ne broje samo poeni ovde i to je to...
Upravo to. Nije problem sto promasuje, nego je problem u njegovoj generalnoj igri.grgr je napisao/la:Ja cu vam samo reci jednu stvar , on ako se ne oslobodi tog pritiska kojeg sam sebi stvara nece nikad uspjeti na njega niko ne upire prstom i ne ocekuje nista od njega. Njega su doveli da pokaze da li moze ili ne , on sam mora to da shvati . Ovo veceras je stvarno za zaborav nista nije uradio , hump ulazi pod kos on hoda po reketu kao muha bez glave . Siguran sam da je to uzrokovano i zeljom da pokaze da moze da pogodi ali je beze radio neke pocetnicke greske radi toga da bi se izvuku na poziciju za sut , o odbrani ne zelim ni pricat ovo sto je pokazao veceras nije nista bolje od one prve pre sezonske utakmice. Necu nista reci nisam nikada pratio nekog igraca od prve sezone u NBA tako da necu da kazem da je ovo neko mjerilo ali ovo sto je pokazao je stvarno lose i ocekivao sam daleko vise mozda zato sto ga volim i sto je nas , ali mislim da je ovo ispod svih ocekivanja . Ali ok mozda bude bolje mozda sad udje u 4 oj pa zabije 3 trice nije bitno ali nece ovakav moci igrati jer se ne broje samo poeni ovde i to je to...
komentari su ponovo za 10

Bice bolje. ..
Nije on draftovan, on je doveden kao pojačanje za pare za koje su mogli dovesti i solidnog igrača iz NBA, tako da on nije doveden da pokaže da li može ili ne može. Za njega se vjeruje da može i sve se može opravdati zasada samo vremenom potrebnim za prilagođavanje. U suprotnom nečija glava će da leti jer je potpisan težak ugovor.grgr je napisao/la:Ja cu vam samo reci jednu stvar , on ako se ne oslobodi tog pritiska kojeg sam sebi stvara nece nikad uspjeti na njega niko ne upire prstom i ne ocekuje nista od njega. Njega su doveli da pokaze da li moze ili ne , on sam mora to da shvati . Ovo veceras je stvarno za zaborav nista nije uradio , hump ulazi pod kos on hoda po reketu kao muha bez glave . Siguran sam da je to uzrokovano i zeljom da pokaze da moze da pogodi ali je beze radio neke pocetnicke greske radi toga da bi se izvuku na poziciju za sut , o odbrani ne zelim ni pricat ovo sto je pokazao veceras nije nista bolje od one prve pre sezonske utakmice. Necu nista reci nisam nikada pratio nekog igraca od prve sezone u NBA tako da necu da kazem da je ovo neko mjerilo ali ovo sto je pokazao je stvarno lose i ocekivao sam daleko vise mozda zato sto ga volim i sto je nas , ali mislim da je ovo ispod svih ocekivanja . Ali ok mozda bude bolje mozda sad udje u 4 oj pa zabije 3 trice nije bitno ali nece ovakav moci igrati jer se ne broje samo poeni ovde i to je to...
Naravno, ja mislim da će on opravdati investiciju. Ne da mislim, nego sam siguran. A do tad ću samo uživati u NBA utakmicama ako ne u njegovim izvedbama.
Nemoj molim te lupat gluposti kakvi su igraci dobijali multi milionske ugovore pa nisu nista pokazali pa nigdje nikome nije pala glava , on je kao i svaki drugi igrac iz eu doveden da pokaze da li moze da radi ono sto je radio u eu ili ne. Jednostavna stvar , i ja isto vjerujem da on moze i sve ali ovo za sada je veoma lose a ti sad gledaj kako hoces.Gavijalov je napisao/la:Nije on draftovan, on je doveden kao pojačanje za pare za koje su mogli dovesti i solidnog igrača iz NBA, tako da on nije doveden da pokaže da li može ili ne može. Za njega se vjeruje da može i sve se može opravdati zasada samo vremenom potrebnim za prilagođavanje. U suprotnom nečija glava će da leti jer je potpisan težak ugovor.grgr je napisao/la:Ja cu vam samo reci jednu stvar , on ako se ne oslobodi tog pritiska kojeg sam sebi stvara nece nikad uspjeti na njega niko ne upire prstom i ne ocekuje nista od njega. Njega su doveli da pokaze da li moze ili ne , on sam mora to da shvati . Ovo veceras je stvarno za zaborav nista nije uradio , hump ulazi pod kos on hoda po reketu kao muha bez glave . Siguran sam da je to uzrokovano i zeljom da pokaze da moze da pogodi ali je beze radio neke pocetnicke greske radi toga da bi se izvuku na poziciju za sut , o odbrani ne zelim ni pricat ovo sto je pokazao veceras nije nista bolje od one prve pre sezonske utakmice. Necu nista reci nisam nikada pratio nekog igraca od prve sezone u NBA tako da necu da kazem da je ovo neko mjerilo ali ovo sto je pokazao je stvarno lose i ocekivao sam daleko vise mozda zato sto ga volim i sto je nas , ali mislim da je ovo ispod svih ocekivanja . Ali ok mozda bude bolje mozda sad udje u 4 oj pa zabije 3 trice nije bitno ali nece ovakav moci igrati jer se ne broje samo poeni ovde i to je to...
Naravno, ja mislim da će on opravdati investiciju. Ne da mislim, nego sam siguran. A do tad ću samo uživati u NBA utakmicama ako ne u njegovim izvedbama.
Daj @grgr nemoj i ti zezati.
Ostavis igraca cetiri pet tekmi na tribinama i onda k'o s poslom ocekujes da pojede profesionalce iz drugog NBA tima.
Staro nepisano pravilo,svaki igrac koji iz bilo kojeg razloga pauzira odredjeno vrijeme izgubi svoj tajming pa bio to i Djordan ili Mesi u fudbalu.
Mene je vise strah za ove nase vjecite kriticare,nego za Mirzu.
Ostavis igraca cetiri pet tekmi na tribinama i onda k'o s poslom ocekujes da pojede profesionalce iz drugog NBA tima.
Staro nepisano pravilo,svaki igrac koji iz bilo kojeg razloga pauzira odredjeno vrijeme izgubi svoj tajming pa bio to i Djordan ili Mesi u fudbalu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Nema to veze , on je ostavljen na tribinama da bi podigao nivo svoje igre i nakon toga kad ga vrati u ekipu da pokaze sta je naucio a ne da opet zasluzi klupiranje , ne kazem ti nista nisam nikakav kriticar ali evo gledo sam ga 5 minuta i zaista je izgledao izgubljeno ali fkt pocetnicki izgubljeno nikakav pomak nisam vidio od onog sto je igrao u pre sezonskim utakmicama. Ja vjerujem u njega i vjerujem da ce biti daleko bolji vec slj sezone ali mi je najvise zao sto ce sigurno repka ispastati radi toga mozda sebicno od mene ali volio bi da i mi nesto napravimo kad imamo vec takvog igraca nadam se da ce samo za repku biti pravi a ne sumnjam da ce u NBA pokazati svoj kvalitet . A to sto je inactive to mu govori da mora bolje da radi i kad dobije sansu da je maksimalno iskorsti a ne da beze priama sve moguce u odbrani a u napadu da se seta po reketu.harishp je napisao/la:Daj @grgr nemoj i ti zezati.
- storm_raider
- Kontakt:
@grgr ja bih se jednim dijelom s tobom slozio, ali mi moramo shvatiti da mnogi ne uspiju da se priviknu na NBA igru. Cak, sta vise mnogi nisu uspjeli i veci je broj onih koji nisu. Mirzi treba vremena i to je to. Svi bi mi zeljeli da je on starter i da daje 20+ poena, ali ipak ovo su bolji igraci, ili barem fizicki mnogo nadmocniji. NBA kosarka je u svemu drugacija od europske. Ja ne sumnjam u Mirzinu volju i zelju, ne brinite, bice to ok, samo neka trenira. Jaci su njegovi treninzi nego vecina utakmica u spanskoj ligi.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 01 dec 2012, 03:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
U potpunosti se slazem s tobom samo se ocekivao brzu adaptaciju nista vise .storm_raider je napisao/la:@grgr ja bih se jednim dijelom s tobom slozio, ali mi moramo shvatiti da mnogi ne uspiju da se priviknu na NBA igru. Cak, sta vise mnogi nisu uspjeli i veci je broj onih koji nisu. Mirzi treba vremena i to je to. Svi bi mi zeljeli da je on started i da daje 20+ poena, ali ipak ovo su bolji igraci, ili barem fizicki mnogo nadmocniji. NBA kosarka je u svemu drugacija od europske.
- storm_raider
- Kontakt:
Velik je to iskorak, ogroman. Mnogo veci od recimo Dzekinog prelaska sa Bundes lige u Premiership. Ovo je sami vrhunac, i dalje od ovoga ne moze.. Polako, rijetki se brzo adaptiraju na NBA kosarku, a to ne zavisi toliko do talenta, cak ni od kvaliteta, vec uglavnom od fizickih predispozicija. Dajte Amerikancima 130 kg misica, i oni ce oblikovati od njega kvalitetnog kosarkasa, pogotovo u moderno doba.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 01 dec 2012, 03:12, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
J**emu mater tako nek je usla
Hajde napokon...
Ajd nek je bar jedna usla radi samopouzdanja, sutra nova prilika protiv sampiona, nadam se da ce mu i tu dat minute i da ce ih bolje iskoristit nego veceras.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
joj kako lose suta, ko da mu je olovo na nogama
Mah bar neka je ova jedna ušla, nadati se da će i sutra protiv Heata imati bar 4-5 šuteva, prošli put ih je imao devet čini mi se. Samo ta odbrana i dalje ne izgleda nikako dobro... 
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
"Mirza je igrom u odbrani opravdao minute. To nam je bio potrebno u ovom trenutku od njega", rekao je trener Netsa.
Kojom odbranom? Po meni je bas lose igrao u odbrani, ali izgleda da se onda bas i ne razumijem u ovu kosarku ko sto sa mislio
Nadam se da ce Mirza bolje igrati, i u odbrani i napadu 
Kojom odbranom? Po meni je bas lose igrao u odbrani, ali izgleda da se onda bas i ne razumijem u ovu kosarku ko sto sa mislio
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.