kakavdanakneiskustvu je napisao/la:doe78 je napisao/la:Ja stvrarno ne znam sta ti nije jasno.Goldy je napisao/la:jedna stvar meni ovdje nije jasna...šta su kriteriji koji čine igrača dobrim...koševi, titule, kapitenske trake, priznanja i tvrdnje strucnjaka ili vjerovanja masa?
rule #1glavni cilj u košarci( u jednoj utakmici) je koš tj ko da više koševa pobjedio je tj on je bolji, zar ne?
rule #2 ko pobjedi u više utakmica osvojio je ligu i on je bolji, zar ne?
rule #3
nije svaka utakmica jednako važna i igrač ili tim koji pobijedi u manje važnoj utakmici(npr predplayoff liga) a izgubi u više važnoj(finale ili playoff) smatra se slabijim, zar ne? A onaj tim ili igrač koji pobjedi u važnoj utkamici , finalu ili playoffu osvaja titulu i smatra se boljim, zar ne?
Dakle važne su ključne utakmice i titule...tu je Kukoč bio mnogo bolji od Dražena...košarka je timski sport i ne igra se jedan na jedan...dakle ako dražen nije mogao do titule u jugoligi i europi u zadnje 4 godine, a kukoč je uzeo gomilu titula iako je igrao u slabijim ekipama od Draženovih zaključak je jasan...ono što vi zanemarujete je važnost titula, tj ključno košarkaško pravilo broj 3#, a to je isto kao da ne proiznajete pravilo broj 1 košarke tj. kao da kazete nije vazno dati vise koševa u jednoj utkamici nego je vazno atraktivno igrati...
pogrešno je reći i Kukoč je gubio finala...jeste ali samo 2-3, tj mnogo manje no dražen, jer Dražen je izgubio gotovo sva važna finala u kojima je bio(osim cibona 85 i 86 i juga89) a radi toga nije ni ušao u neka druga liga šampiona koje je Kukoč osvajao, Kukoč je izgubio samo protiv dream tima i limogesa( a tu je i u porazu proglašen mvp-jem) ostalih 10 komada je dobio..dakle neusporedivo...da ne govorimo o nba titulama!!!
to je kao i u nba- ne racuna se velikim uspjehom ako osvojiš regularnu sezonu jer playoff je vazan a Drazen je izgubio zadnja 4 playoffa( 3x juga i jednom spaniaj) a Kukoc ih je 4 x zaredom osvojio - plus još tri 3 lige šampiona!
Dakle pravilo košarke #3!
Petrovic je od 85 do "nba odlaska svake sezone uzeo barem jednu
titulu!!
Tvrdis da je imao jace EKIPE?
izvini sto su 3 igraca iz jugoplastike,pop 84 zavrsili u nba:))
A ostala 2 ,3 igrala za yu rep..
Puno pozdrava za tebe,jedno je voljeti igraca a drugo biti iskren!
koja su to 2,3 igrača?
Pa recimo savic,perasovic!!!
Ivanovic je bio u godinama a imao i legende ispred sebe na poziciji!!