VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

effe_sa
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la effe_sa » 21 avg 2015, 23:44

Klopp je napisao/la:Ja ne znam o kakvom kvalitetu vi u Wolfsburgu govorite? Evo vidjecete sta ce biti s njima kad ih Kevin napusti, on im je vise od pola tima. Govoriti da ih njegov odlazak nece unazaditi je glupost. Pored njega jedini koji imaju neku medjunarodnu klasu su Luiz Gustavo i Rodriguez. Schurle se jos trazi i pitanje je hoce li se naci. Cak i ako dovedu Draxlera ili Gotzea kao zamjenu i dalje nece biti na tom nivou, jer je Kevin trenutno nesto najbolje na trzistu na svojoj poziciji. A dosli su u situaciju da ga moraju prodati, ogromne pare su u pitanju kako za klub tako i za Kevina. Neces nista postici ako ga zadrzis preko njegove volje i koji ce igrati preko qrca znajuci da bi u Citiju zaradjivao 3-4 puta vise.
Niko nije rekao da bi odlaskom De Bruynea, ostalo sve isto i da ne bi bilo gubitka kvaliteta. A najvjerovatnije bi i našli solidnu zamjenu. Ali ne treba pretjerivati ni s tim da bi njegovim odlaskom skroz propali.
Ti si naveo Gustava i Rodrigueza i zaista njih dvojica imaju kvalitet i jesu internacionalna klasa. Imali bi mjesta u svkaom bundesligašu. Gustavo je poseban profil igrača, u Bayern je bio standardan, a dolaskom Martineza i tada u svojoj zadnjoj sezoni za Bayern isto je imao dovoljan broj nastupa. U svim bundesligašima , izuzev Bayerna , bio bi standardan. A i sada da je u Bayernu, imao bi određenu rolu. Internacionalnu klasu imaju i Schurlle (koji svakako posjeduje kvalitet za ove kategorije, ali samo treba još da se uklopi u tim, sada ga malo muči i povreda, pa on treba samo konačno da uveže jedan dobar niz utakmica) te Benaglio, s određenim odstupanjima bi se moglo reći i Naldo i Perišić.
Onda dolazimo do niza igrača koji imaju određeni kvalitet i svakako su iznad prosjeka, mogu se svrstati u kategoriju dobar ili odličan (ako već idemo kategorizacijom kako se to često čini u njemačkim medijima npr. : svjetska klasa, internacionalna klasa, odličan, dobar, prosječan, loš...). A to su: Vierinha, Caligiuri, Guilavogui, Dost, Kruse, Arnold, Hunt....Faktički oni i nemaju u kadru nekih loših ili prosječnih igrača. Ova zadnja kategorija im je najšira i onda kada se ona doda na one prethodne s baš visokim kvalitetom onda se vidi da je to zaista jak tim.

Za Hunta treba reći, kako još nije pokazao ni mali dio onog što zna i umije i što je pokazivao u Werderu. Faktički se i na to čeka, a sama činjenica da teško dolazi do standardne pozicije u timu, govori o konkurenciji u Wolfsburgu.
Bendtnera nisam svrstao niti u jednu kategoriju, to je teško učiniti. On kada bi se uozbiljio i baš zapeo, mogao bi se opet ko nekad ubrajati u internacionalnu klasu. Nastup u Superkupu i poneki raniji nastup, daju i neku nadu, jer definitivno taj momak zna sve s loptom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 avg 2015, 00:50

Navodno bi Arnold zauzeo poziciju desetke u slucaju odlaska De Bruynea i nedovodjenja adekvatne zamjene te bi se tako vratio na svoju prirodnu poziciju.

No, svakako sam misljenja da bi se nasao adekvatan igrac ali sve zavisi i od toga kad odlazi Belgijanac ako uopste odlazo te koliko dana ce Vukovi imati za trazenje novog igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 22 avg 2015, 11:44

Perisic,KDB .. a do kraja prelaznog roka samo jos 10 dana.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 avg 2015, 12:45

effe_sa je napisao/la:
Klopp je napisao/la:Ja ne znam o kakvom kvalitetu vi u Wolfsburgu govorite? Evo vidjecete sta ce biti s njima kad ih Kevin napusti, on im je vise od pola tima. Govoriti da ih njegov odlazak nece unazaditi je glupost. Pored njega jedini koji imaju neku medjunarodnu klasu su Luiz Gustavo i Rodriguez. Schurle se jos trazi i pitanje je hoce li se naci. Cak i ako dovedu Draxlera ili Gotzea kao zamjenu i dalje nece biti na tom nivou, jer je Kevin trenutno nesto najbolje na trzistu na svojoj poziciji. A dosli su u situaciju da ga moraju prodati, ogromne pare su u pitanju kako za klub tako i za Kevina. Neces nista postici ako ga zadrzis preko njegove volje i koji ce igrati preko qrca znajuci da bi u Citiju zaradjivao 3-4 puta vise.
Niko nije rekao da bi odlaskom De Bruynea, ostalo sve isto i da ne bi bilo gubitka kvaliteta. A najvjerovatnije bi i našli solidnu zamjenu. Ali ne treba pretjerivati ni s tim da bi njegovim odlaskom skroz propali.
Klare je rekao da ce oni ostati u vrhu i ako se ne dovede zamjena za de Bruynea, zato sam i napisao post. Oni nikad nece moci spojiti 3-4 sezone u vrhu. Moras imati jaku bazu navijaca i da grad lici na nesto da bi mogao zadrzati ove najbolje. Nije sve u toj plati koju im daju. I ako dovedu zvjerku, nakon 2-3 sezone su prinudjeni da je prodaju, dzabe im pare. Citao sam da su nudili de Brujneu 11 miliona platu al jbg ko ce ostati u vukojebini.

I od tog Perisica napraviste igraca u pm ko da je Ronaldinho. Zaboravljate da je grijao klupu letvi Grosskreutzu, toliko o Perisicu.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 avg 2015, 13:25

Citam, doveli bi Rodea, a Arnold bi isao naprijed, igrac koji tu poziciju nije igra vise od godinu dana.Ako to urade, pokazuju da su nesposobni sa nedostatkom ambicija.Dobijes za dva igraca 100 miliona, a ti dovodis zadnjeg veznog. :facepalm:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 22 avg 2015, 13:38

Zanimljivo kako navijači Bayerna ovdje relativiziraju posljedice potencijalnog Kevinovog odlaaka, a kad su iz Dortmunda odlazili igrači predviđala se kataklizma.

Što se tiče kadra Woba, KDB je jedina svjetska klasa i svakako top 20-30 svjetskih igrača trenutno. Ostali to nisu. Schurrle je već par sezona rezerva i on mi pari ka novi Poldi, Rodriguez je defanzivno rupa, Gustavo je ok ali daleko od neke top klase, Perišić potpisuje za Inter (po Martiću), Dost je bez Kevina garantirano neefikasniji... Ako Kevin ode oni su za bar 30-40% slabiji i opet se vraćaju par koraka unazad. Sad su još u stisci s vremenom da nađu pravu zamjenu i morali bi je jako preplatiti. Zato je sa sportskog aspekta KdB nenadoknadiv i ja bih ga na Alofsovu mjestu zadržao.

Edit: Izgleda da se Kevin dogovorio s Cityjem oko plaće.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 avg 2015, 17:25

Očajna igra Belgijanca na oproštaju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 avg 2015, 17:58

FRANK RIBERY je napisao/la:Očajna igra Belgijanca na oproštaju.
Sačekajmo još...Allofs tvrdi da još uvijek nije postignut dogovor, pa čak ni između samog De Bruynea i Man. Cityja.
A svašta se po medijima vrti, čak su danas navodno talijanski mediji proglasili Perišićev transfer u Inter realizovanim i tvrdili da neće danas opšte biti u kadru Wolfsburga. A vidjeli smo šta je bilo....

Uglavnom Belgijanac profuli veliku šansu za pobjedu Wolfsburga, kada je sam izašao pred golmana. Bendtner postaje bitan za ovu ekipu.
KayserSose je napisao/la:Zanimljivo kako navijači Bayerna ovdje relativiziraju posljedice potencijalnog Kevinovog odlaaka, a kad su iz Dortmunda odlazili igrači predviđala se kataklizma.
Niko ništa ne realtivizira. Sjeti se samo šta sam ja pisao na Dortmundovoj temi i više sam vjerovao u vaš tim, nego pojedini od vas koji navijate za Dortmund. Isto tako znaš šta sam govorio o radu vaše uprave i da nisam baš tako sve crno gledao.
Iz vašeg tabora dolazi ta priča što Wolfsburg nije doveo Lukakua, a po rejtingu su De Bruyne i Gustavo iznad Lukakua. A čak i da gledamo strožije, opet sigurno nisu kategorija ispod. Prije svega treba pogledat biografiju jednog Gustava.
Kod tebe i još nekih nema realnosti kada se posmatra Wolfsburg, previše mi je tu hejta....

Ako se vratimo na ono što sam ranije pisao, uvijek sam isticao po pitanju Wolfsburga da će oni ostvarivati i napredak, ali da to neće tako ići astronomski. Npr nemoguće je očekivati da će u Wolfsburgu zaigrati Vidal, Hummels, Benzema, Rooney i sl. Ali budimo realni da su dovodili određene kvalitetne igrače od čijeg su dovođenja pojedini bundesligaši bili itekako daleko....Najbolji su primjeri De Bruynea i Gustava, a posebno dobro znamo odakle je ovaj drugi došao i kakve je ponude imao.....
I nije uvijek poenta šta će biti u budućnosti, budućnost je uvijek relativna. Poenta je u tome šta je kod njih bolje u odnosu na neke druge u BuLi. A to je prije svega: dovođenje određenih zvučnih imena te prodaja igrača za masnu lovu. Sjetimo se da su i Džeku itekako dobro prodali, kada su neki drugi iz BuLI za igrače takvog tipa mizeriju dobivali.... ;)

Isto tako kao što je Dortmund brand, klub s većim rejtingom i ugledom i znamo da su oni to kroz osvajanje LP 1997. godine i određena finala poslije te titule na domaćoj sceni postigli, tako se i Wolfsburgu neki drugi segmenti moraju priznati.
KayserSose je napisao/la: Što se tiče kadra Woba, KDB je jedina svjetska klasa i svakako top 20-30 svjetskih igrača trenutno. Ostali to nisu. Schurrle je već par sezona rezerva i on mi pari ka novi Poldi, Rodriguez je defanzivno rupa, Gustavo je ok ali daleko od neke top klase, Perišić potpisuje za Inter (po Martiću), Dost je bez Kevina garantirano neefikasniji... Ako Kevin ode oni su za bar 30-40% slabiji i opet se vraćaju par koraka unazad. Sad su još u stisci s vremenom da nađu pravu zamjenu i morali bi je jako preplatiti. Zato je sa sportskog aspekta KdB nenadoknadiv i ja bih ga na Alofsovu mjestu zadržao.
Ja sam ti napravio jednu klasifikaciju, s kojom će se većina stručnjaka složiti. To što ti sada osporavaš kvalitete Gustava i Rodrigueza, koji je usput bolji npr od Dortmundovih bekova i jedan je od cijenjenijih i traženijih bekova opšte, pa čak bi komotno i u Bayernu imao mjesta, to je već drugi par cipela. Da možda defanzivno ima slabosti ok, ali baš da je rupa i u tom segmentu, daleko od toga....

Kod ovakvih diskusija ćeš mi ubuduće očigledno morat naglašavati da li si opšte ozbiljan, pa da vidim vrijedili diskutovati.... :D
Klopp je napisao/la:
Klare je rekao da ce oni ostati u vrhu i ako se ne dovede zamjena za de Bruynea, zato sam i napisao post. Oni nikad nece moci spojiti 3-4 sezone u vrhu. Moras imati jaku bazu navijaca i da grad lici na nesto da bi mogao zadrzati ove najbolje. Nije sve u toj plati koju im daju. I ako dovedu zvjerku, nakon 2-3 sezone su prinudjeni da je prodaju, dzabe im pare. Citao sam da su nudili de Brujneu 11 miliona platu al jbg ko ce ostati u vukojebini.
To što nekad spominjete o atraktivnosti grada i ne igra opšte neku toliku ulogu. To može igrati ulogu 10-15%. Novac te osjećaj igrača koliko može napredovati u tom klubu te dugoročna zastupljenost kluba u LP su faktori koji utiču na top igrača koliko će se u određenom klubu zadržati.
Klubovima koji kotiraju visoko i imaju ugled, rejting će biti lakše i s nešto manje para ubijediti igrača.
Ako bi se gledala veličina grada i atraktivnost, pa igrači bi mnogi prije birali Herthu ili Hamburg a skoro nikako u odnosu na ova 2 navedena bar, Dortmund i Schalke.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 avg 2015, 22:30

Effe ja mislim da atraktivnost grada igra itekako ulogu...ja ti garantujem da bi 90 posto igraca radije igrali u milanu ili napoliju za 8 milki nego u Wolfsburgu za 10. Wolfsburg ,Bayer ,hoffe itd nemaju Ama bas nikakav potencijal da budu u vrhu evropskog fudbala nekoliko godina zaredom...zasto bi neko sa milionima zivio u vukojebini kad moze zivjeti u egzoticnom,svjetski poznatom mjestu ...Schalke I doofmund mogu proci zbog same blizine Dusseldorfa Ali wob ne

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 avg 2015, 22:43

Ne možemo se lagati da sredina ne igra nikakvu ulogu ili izraženo u malim procentima, ali to može biti sve od slučaja - do slučaja.
Neko, ko izrazito sportski živi i kome nije do noćnih izlazaka u nekoj maloj i sređenoj sredini (gdje je usput dobro plaćen i prihvaćen) ne mora biti izazov igrati (bar u datom momentu) za neki klub iz Milana, Pariza, Londona ili sl.

Pa jbte, kad neko hoće da partija on će uvijek naći načina za to, bez obzira gdje se nalazi. Kako se zvao onaj šatirani što je letio svako malo za Berlin iz Wolfsburga :)
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 avg 2015, 03:51

I kruse traži noćne barove za igrat poker po vukojebini
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 23 avg 2015, 04:31

Jedan poznanik je za vrijeme studija neko vrijeme proveo na praksi u VW-u i kaže da nema te love za koju bi tamo duže živio. Gruezi dobro veli kad kaže da će masa igrača radije izabrati neki drugi klub i grad za manje pare od onog što nudi Wob.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 avg 2015, 12:20

Znači Kevin je praktično spakovan za odlazak, mediji špekulišu o zamjenama.

Dennis Praet je skoro završen, uz njega će doći još jedan ofanzivac. Pitanje je samo da li je to Januzaj (počelo se špekulisati), Gotze, Draxler ili neko treći. Vukovi su u potrazi za štoperom i centralnim veznim. Šta je Allofs čekao čitavo ljeto pa sad četiri igrača dovodi za pet dana.

Praet je igrač velikog potencijala, mogao bi biti od velike koristi ove sezone.

Perišić još uvijek nije bivši, Wolfsburg traži 25 mil eura, Inter je navodno povećao ponudu na 22 miliona.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 25 avg 2015, 17:26

KayserSose je napisao/la:Zanimljivo kako navijači Bayerna ovdje relativiziraju posljedice potencijalnog Kevinovog odlaaka, a kad su iz Dortmunda odlazili igrači predviđala se kataklizma.
+1

Odlazak KDB-a predstavljati će veliku katastrofu koja će se itekako odraziti na rezultate. Jedini igrač u timu koji pravi prevagu na terenu i za kojeg ne postoji zamjena, bar ne ona koja bi igrala za Vukove. :zviz:

Još ako Perisic ode, plasman u EL ce biti više nego upitan. Ima tu dobrih igrača u kadru, ali dobrih samo za borbu od evntl 4 - 7 mjesta u zavisnosti kakva ce biti konkurencija.

Trenutno ispred Vukova vidim BVB, FCB, B04 te S04. :kafa:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 avg 2015, 01:03

Znači ,Dante i Praet su najbliži Wolfsburgu, kicker čak piše da će Dante možda već sutra postati vuk. Dok ne bude službeno, oba igrača su samo špekulacije.Ono što se piše na njihovom forumu i što svi očekuju da se uz ova dva igrača dovedu centralni vezni i prava zamjena za Kevina. Allofs se nije našao u većim sranjima od ovih u svojoj karijeri, na ovom će se vidjeti jel dorastao ambicijama.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 27 avg 2015, 10:09

Ako dovedu sve te igrace onda je to gomilanje, interesuje me gde oni vide Praeta posto on uglavnom igra desetku u Belgiji, pre bih rekao da Arnold u tom slucaju nece da menja poziciju i da im nece trebati centralni vezni tj da nece da ga dovedu.Ne vidim poentu dovodjenja Praeta, ako misle da im Arnold igra desetku.Ako misle da im Arnold igra desetku, trebace im centralni vezi.Jedno krilo ce im jos trebati pored ove dvojice, izgleda da Perisic nigde nece da mrda.

Klare

Post Postao/la Klare » 28 avg 2015, 02:01

Au, sad se i oko Perišića zakuhava...
To bi moglo značiti da su Draxlera osigurali. :hmmmmm:

Jer otiće deBrujn i Periša, na Perišino mjesto dolazi upgrade, a na deBrujnovo veliki talenat ili Arnold, ukratko ovim raspletom na kvaliteti ne bi gubili.

Schalke mi je drag, ali u trenutnoj situaciji prodaja Draxlera za nekih 30-35 mil. + bonusi bi bila win-win situacija za obje strane.
Tu je i Dante skoro gotov.

da ne zaboravimo na računu im ostane min 50 mil. da se na zimu dodatno osnaži.
Ovim raspletom idealan scenarij i veliki posao struke Woba. ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 avg 2015, 02:11

Kakav veliki poso? Prodaja zadnjih dana prelaznog roka i ne pronalaženje adekvatne zamjene, da ne pričam da im za taj iskorak koji ste svi predvidjali su trebala 3-4 dobra pojačanja a oni nekoliko dana prije kraja prelaznog roka imaju krompir, nulu?

Dovest ce kiksera Dantea, i neko krilo reda radi, Arnold i Max ce tu desetku glumit po potrebi defanzivnije/ofanzivnije i borit ce se za 3/4 mjesto i LP ;)
Lose ljeto, kao ni proalo za vukove ;)

slika

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 avg 2015, 10:29

Izgleda da su ove sapunice KdB i IP kraju i da su obojica pred odlaskom. Navodno zamjenu za Perišića vide u Kostiću iz Stoccarde, a istoga želi i S04. On pak želi iz Stoccarde. Prava sapunica.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 avg 2015, 10:40

Kostic i Praet bi trebale biti zamjene za De Bruynea i Perisica.Dante i Embolo su i dalje interesantni. Draxler nije opcija, ako je ikad i bio.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.