FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 apr 2010, 13:50

Da ne bi supljirali oko onih 200.000 KM koje je grad uvrstio u budzet kao pomoc FK Zeljeznicar, sad sam zvao jarana koji je zaposlen u uredu gradonacelnika. Pare su znaci uvrstene u budzet a dace se klubu onog momenta kad se budzet napuni i kad bude dovoljno sredstava. Ukoliko se ne napuni dovoljno postoji mogucnost da se napravi rebalans budzeta i da u tom slucaju od tih para ne bude nista. Cim sazna bilo kakvu informaciju u vezi toga javit ce mi.

Sto bi se reklo, onako narodski. sve je to na dugackom stapu ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 apr 2010, 13:52

Stole iz Bora je napisao/la:Da ne bi supljirali oko onih 200.000 KM koje je grad uvrstio u budzet kao pomoc FK Zeljeznicar, sad sam zvao jarana koji je zaposlen u uredu gradonacelnika. Pare su znaci uvrstene u budzet a dace se klubu onog momenta kad se budzet napuni i kad bude dovoljno sredstava. Ukoliko se ne napuni dovoljno postoji mogucnost da se napravi rebalans budzeta i da u tom slucaju od tih para ne bude nista. Cim sazna bilo kakvu informaciju u vezi toga javit ce mi.

Miki je jedan od nas :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 apr 2010, 13:53

Pošto vidim da @Željovac voli da filozofira, kao na početku sezone kada je svašta nešto tvrdio :mrgreen: objasniću šta se desilo.
Željo je malo razmazio publiku. Nakon dvije uzastopne titule, uspješnih igara u Europi, došlo je do pada interesovanja za eurospek utakmice i Litex. Također, onda smo već lagano kretali prema dnu. Prije Litexa nam je otišlo pola ekipe, Alihodžić i Dželo u penziju, Buki, Agić, Zeba u druge klubove kao još par igrača. Otjeran je Odović koji nam je izborio Europu i doveden Plišek koji veze nije imao sa kakvom ekipom raspolaže. Kada ti ode kompletan vezni red i stub odbrane ništa bolje ne možeš ni očekivati.

S druge strane, koliko je raje bilo protiv Lilestroma ? ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 28 apr 2010, 13:55

e ljudi u gracanickom klubu bratstvo ima jedan momak Elvir Mujic..inace ima 15 godina i momak je stvarno dobar..pred pocetak sezone dolazili su mu skauti modrice (nudili mu stanovanje i njega i roditelja,kao i zaposlenje)i jos nekih klubova iz federalne lige da predje kod njih al je momak zbog skole ostao u gracanici..dali zeljo ima nekog covjeka koji pokriva ovaj dio BIH nebi bilo lose da svrati pogleda ga..momak inace igra po turnirima i prava je zvijerka..inace poznajem njegovog brata koji takodje igra za klub orahovica,,al je mali za razliku od njega puno mladji i perspektivniji..ako sutra izraste u velikog igraca da ne kazete da nisam pravovremeno ponudio informaciju..:D
-PAJA Fan Club!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 apr 2010, 13:56

nikad_izvini je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Pošto je obrisan tekst, da vam kažem svojim riječima da direktor odjela za licenciranje Nihad Hodžić kaže da nema šanse da ŽELJO igra Evropu na Grbavici, jer za 6 godina nije apsolutno ništa doradio na svom stadionu. Na svojim terenima će moći igrati Široki, Zrinjski i najvjerovatnije Borac kojem malo fali da ispuni uslove. Mi ćemo igrati na Koševu! Naravno, ukoliko se i komšije plasiraju nekim čudom, moći će igrati na "svom" terenu.
ŽELJO je jedini klub iz BiH koji Evropu neće moći igrati na svom stadionu!
I to je kao problem što nećemo igrati na Grbavici :roll: Pa nismo mi Modriča da nam dođe par hiljada gledalaca na europske utakmice :mrgreen:
Iskreno, mislim da je bolje što ćemo igrati na Koševu. Zašto. Odgovor je vrlo prost. Grbavica ima oficijelni kapacitet od 12.500 gledalaca ako se ne varam. Znači, Uefa će ti dozvoliti 11.000 max zbog "sigurnosti".
Sad, nije to neki problem, nabiješ cijenu karte i nadoknadiš "gubitak" od 10 k gledalaca koji bi došli da je veći kapacitet. Atmosfera bi tada bila odlična al u panjevima. Na europske utakmice Želje bi došli oni koji haman nisu bili na utakmici od New Castlea a masa ljudi koji su pratili želju u najtežim momentima ne bi mogla naći kartu.
I šta smo postigli, ništa. Teatarska atmosfera na Grbavici, niko ne znam pjesme ili ispada svako malo i očekuje Barsu a ne Želju. Da imamo Istok i da je kapacitet 18-20 k onda bi mi bilo krivo. Ovako nije ni sekunde jer tačno znam šta bi se desilo ;)
Oficijelni kapacitet nije toliki kada se radi o evropskim utakmicama iz prostog razloga sto gledalaca ne moze biti na tribini gdje nema sjedala,sto znaci da se kapacitet smanjuje vise nego duplo...iz takve perspektive gledajuci,vise je nego ocito od samog pocetka da ljudi iz kluba nece uraditi nista i da cemo gledati utakmicu na Kosevu...objasnjenje ja apsolutno jasno a to su finansije...drugacije je ako na utakmicu na kosevu dodje 20 000 ljudi i vise ili na Grbavicu 5-6 000 ljudi...mada mi je tesko zbog toga,ja ove godine apsolutno navijam da se igra na Kosevu...to je teren koji nije nama stran,gradski je stadion a finansijski dobitak za klub je neuporediv u odnosu na Grbavicu...nas stadion se moze upakovati za mozda godinu dana ako se potrude i da naprave odredjene uslove koji su shodni kriteriju Uefe,ali cak i tada je mali za tako veliki interes koji ce se neminovno pojaviti...postoji vise rjesenja za buduci period,a to je da se poveca kapacitet Grbavice i modernizira stadion po svakom pitanju ili da se sljedecih sezona ako ostvarimo uspjehe i dalje predstavljamo evropi na Kosevu...privlaci me ona prva varijanta,kao i svakog od nas,ali mislim da u narednih nekoliko godina to necemo vidjeti...tako da je Kosevo nasa sudbina ako hocemo neke pare da okrenemo,a toga su svjesni ljudi u klubu...za mene bi bilo pravo iznenadjenje da nasi poguraju da se igra na Grbavici,zasto bi to radili ako se moze dupla lova uzeti,bez obzira na troskove iznajmljivanja Koseva
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

plavimomak
Kontakt:

Post Postao/la plavimomak » 28 apr 2010, 14:01

Postoji li kakva prica o tome da se napravi istocna tribina postoji li kakav donator ili kanton da nam daju pare da se napravi kolko-tolko ona tribina pa da i mi mozemo igrat evropske utakmice na svom stadionu jer sramota je da jedan Siroki Brijeg ili Borac ispunjavaju te kriterije a Zeljo ne :x :x :x :x :x
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 28 apr 2010, 14:01

Protiv Lillestroma je bilo 20.000 ako ne i više.
Još ga Buki na kraju zavuce 8-) ludnica na tribinama.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 apr 2010, 14:06

8.500 je stolica!
Smijesno je pomisljati da igramo europu na Grbavici dok kapacitet ne predje 20.000

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 28 apr 2010, 14:15

drop je napisao/la:Protiv Lillestroma je bilo 20.000 ako ne i više.
[youtube][/youtube]

Bulent Biscevic :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 apr 2010, 14:16

Seyo_TM je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Da ne bi supljirali oko onih 200.000 KM koje je grad uvrstio u budzet kao pomoc FK Zeljeznicar, sad sam zvao jarana koji je zaposlen u uredu gradonacelnika. Pare su znaci uvrstene u budzet a dace se klubu onog momenta kad se budzet napuni i kad bude dovoljno sredstava. Ukoliko se ne napuni dovoljno postoji mogucnost da se napravi rebalans budzeta i da u tom slucaju od tih para ne bude nista. Cim sazna bilo kakvu informaciju u vezi toga javit ce mi.

Miki je jedan od nas :mrgreen:
Miki ce to da sredi :mrgreen:
Medjutim ovo sto Stole kaze je totalna istina...u masi slucajeva,a to znam kroz svoj posao,budzet Kantona se planira za neke stvari,pa je vjerovatno i ovih 200 000 km uslo u zacrtani plan...ali taj plan je samo "zacrtani" plan...na nasu zalost budzet Kantona bi trebao da se ostvari samo u slucaju da se nabave sva potrebna sredstva koja su planirali...u slucaju da nesto krene kako ne treba, a u nasoj drzavi to uglavnom tako ide,kanton prebacuje sredstva koja su planirana za neke stvari na neke druge prioritete...vrlo lako se moze desiti da se to desi i nama,jer ruku na srce ima mnogo vecih prioriteta nego davanje love na neki stadion...u tom slucaju Kanton objavi da se za odredjene projekte nisu nasla sredstva i u najboljem slucaju imaju dobru volju da se projekat odgodi za iducu godinu ili jednostavno odbace projekat kao takav sa izgovorom da se nisu nasla sredstva...
Gledajuci trenutno kakva je situacija u Kantonu ,iskreno nisam ni najmanje optimista s obzirom na to da Kanton pokusava da napuni budzet,ali mu to slabo uspijeva i u zadnje dvije godine mnogo projekata je odgodjeno ili su skroz otpali...ne bih zelio da ovde postanem omrazen :mrgreen: ,ali mislim da nemamo bas puno sanse da dobijemo tih 200 000km ako se bude islo po sistemu dobijanja od kantona,kakav sada ide...najgore od svega je sto se po tom pitanju ne moze nista uraditi i mora se cekati bukvalno milost od strane kantona...a na pocetku godine kada se usvaja budzet,pogleda se prvo na sve strane i bez pokrica daju dozvole za razne projekte,kao sto je i ovaj za stadion Grbavicu,a sve je to dato bez ikakve garancije da ce se to i ostvariti,a s ciljem da se zadovolje neke strane ili stranke bar po osnovu onog planiranog...nazalost mnogo toga sto se planira se ne ostvari i mislim da je to realna situacija,jer nema se para ili pare idu na velike prioritete...mi to nazalost nismo!

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 28 apr 2010, 14:16

MaliMemo je napisao/la:
drop je napisao/la:Protiv Lillestroma je bilo 20.000 ako ne i više.
[youtube][/youtube]

Bulent Biscevic :mrgreen:
a cuj Bahe pitara fol mu drago :mrgreen: :lol:
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 apr 2010, 14:18

Koliko sam ja upućen, broj stolica ti ne određuje broj posjetilaca ;) Postoji minimalan broj stolica koji stadion mora imati da bi uopšte mogao igrati Euro takmičenja ali taj broj ne određuje broj posjetilaca ;)
Eufa u svakom slučaju smanji broj gledalaca zbog sigurnosti ali ne znači da ako imaš 5000 stolica da će samo 5 k gledalaca moći doći na Grbavicu ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 28 apr 2010, 14:23

Željovac je napisao/la:Pošto je obrisan tekst, da vam kažem svojim riječima da direktor odjela za licenciranje Nihad Hodžić kaže da nema šanse da ŽELJO igra Evropu na Grbavici, jer za 6 godina nije apsolutno ništa doradio na svom stadionu. Na svojim terenima će moći igrati Široki, Zrinjski i najvjerovatnije Borac kojem malo fali da ispuni uslove. Mi ćemo igrati na Koševu! Naravno, ukoliko se i komšije plasiraju nekim čudom, moći će igrati na "svom" terenu.
Iskreno, mislim da je bolje što ćemo igrati na Koševu. Zašto. Odgovor je vrlo prost. Grbavica ima oficijelni kapacitet od 12.500 gledalaca ako se ne varam. Znači, Uefa će ti dozvoliti 11.000 max zbog "sigurnosti".
Kako je onda na Marakani bilo preko 60 000 ljudi kada je Zvezda igrala protiv Bayerna, Milana itd. ?
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 apr 2010, 14:26

Banjalucki lesinar je napisao/la:...AJ BORAC!!!
jel ti ga ovo zabio borac pa jauces :mrgreen:

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 apr 2010, 14:26

1921 je napisao/la:
Kako je onda na Marakani bilo preko 60 000 ljudi kada je Zvezda igrala protiv Bayerna, Milana itd. ?
Kad je Zvijezda igrala sa Bayernom i koji je danas datum. Naime, mijenjaju se stvari :mrgreen:

plavimomak
Kontakt:

Post Postao/la plavimomak » 28 apr 2010, 14:28

Nema veze gdje igramo bitno je da igramo
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 apr 2010, 14:29

nikad_izvini je napisao/la:Koliko sam ja upućen, broj stolica ti ne određuje broj posjetilaca ;) Postoji minimalan broj stolica koji stadion mora imati da bi uopšte mogao igrati Euro takmičenja ali taj broj ne određuje broj posjetilaca ;)
Eufa u svakom slučaju smanji broj gledalaca zbog sigurnosti ali ne znači da ako imaš 5000 stolica da će samo 5 k gledalaca moći doći na Grbavicu ;)
Moraću ovo da provjerim. MIslim da sam u pravu al ne tvrdim decidno :mrgreen: :roll: :?

Primjer je Borusija iz Dortmunda čiji su najvatreniji navijači navodno odbili postavljanje stolica na njihovu tribinu.
Ako je neko upućen lijepo bi bilo da ovo potvrdi ili negira da se razjasni nejasnoća :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 28 apr 2010, 14:30

nikad_izvini je napisao/la:Koliko sam ja upućen, broj stolica ti ne određuje broj posjetilaca ;) Postoji minimalan broj stolica koji stadion mora imati da bi uopšte mogao igrati Euro takmičenja ali taj broj ne određuje broj posjetilaca ;)
Znaci upravo tako,broj stolica odredjuje broj mjesta,plus ima varijanta da prema tim pravilima i taj broj stolica koji odredjuje broj mjesta mora da se nalazi na natkrivenoj tribini,pa su nam tu izasli u susret cak i za drzavne utakmice na kosevu,jer bi tako morali natkriti sve sto ima sjedista a mi to nismo ni kao drzava u mogucnosti a ne kao klubovi...upravo je to razlog zasto je protiv litexa bilo oko 6000 ljudi,a ako si bio i ako se sjecas,niko nije posmatrao sa istocne tribine tu utakmicu...e sad jedino sto postoji je da nama Uefa izlazi u susret kao jednoj od najsiromasnijih zemalja,a tako je i sa drzavama u regiji i jos nekim drzavama,da progleda kroz prste sto se tice tih strogih pravila,pa bi mozda i dopustili da se utakmica gleda sa tribine na kojoj nema sjedecih mjesta,u te stvari ne ulazim,nemam pojma kakvi su dogovori inspektora koji daju licence za evropu prema uputama Uefe

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 28 apr 2010, 14:30

Šta tebi bi odjednom?? Mi o grbavici on o Borcu
...nisu mogli da te ugase!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 apr 2010, 14:33

boccaccio je napisao/la:
Znaci upravo tako,broj stolica odredjuje broj mjesta,plus ima varijanta da prema tim pravilima i taj broj stolica koji odredjuje broj mjesta mora da se nalazi na natkrivenoj tribini,pa su nam tu izasli u susret cak i za drzavne utakmice na kosevu,jer bi tako morali natkriti sve sto ima sjedista a mi to nismo ni kao drzava u mogucnosti a ne kao klubovi...upravo je to razlog zasto je protiv litexa bilo oko 6000 ljudi,a ako si bio i ako se sjecas,niko nije posmatrao sa istocne tribine tu utakmicu...e sad jedino sto postoji je da nama Uefa izlazi u susret kao jednoj od najsiromasnijih zemalja,a tako je i sa drzavama u regiji i jos nekim drzavama,da progleda kroz prste sto se tice tih strogih pravila,pa bi mozda i dopustili da se utakmica gleda sa tribine na kojoj nema sjedecih mjesta,u te stvari ne ulazim,nemam pojma kakvi su dogovori inspektora koji daju licence za evropu prema uputama Uefe
Ogradio sam se odmah :mrgreen: Nisam siguran. Što se tiče Litexa, ne sjećam se, zaboravljam Markotićeve greške. Loše stvari pokušavam da zaboravim tako da se zaista ničega ne sjećam sa te utakmice osim da smo vodili 1:0 i da je Markotić zajebo stvar a u drugoj utakmici Hasanspahić ili Kajgana primio sve što je išlo u okvir :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.