Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

90minut
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la 90minut » 19 avg 2020, 06:20

SPY je napisao/la:
19 avg 2020, 06:15
Čuj 25 poen bez znoja. :rol: Ispred sebe ima **** AD, defanzivno također plus howard. I kažu što se znoji, nea kondicije aa :rol: a lik se hrva sa dva **** dpoya čitavu utakmicu. :bih: :bih: :tokralju:
Stoji to, al' opet nije trazio ispod koša loptu a i kad je trazio ovi su za ignorisali misleci da ce ga udvojiti ma sve u svemu super.

Ako budu opet poceli identicno kao veceras da on ne cuva Davisa nagurace ih 20+ garant.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 19 avg 2020, 06:45

Ma i da je tražio tesko nesto moze protiv ovog dvojca. Prebrzo se igra. Jbt igra u dva smjera ovi njegovi hamali dok pređu centar odma frljoka pa bilo kakva. Nije ni čudo što dahće ko pašće na kraju. Iako su pobjedili ne sviđa mi se kako igraju. Idu ma solo kvalitet i šta bog da. Ne znam da sam dva puta vidio ono fin protok lopte trčkaranja bekova. Jok samo ko pređe centar a ima loptu taj i baci frljoku. Lejkersi su bili ooočajni večeras.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 avg 2020, 07:02

večeras je napravio 3 glupa faula od lopte, ne ulazeci u to jesu li bili, al ne treba se dovoditi u situaciju da tako skuplja lične

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 19 avg 2020, 07:03

Svaka čast Dame, Nurk CJ, Mello, uz potporu HW, GTJ i WG pobjediti Lakerse je sigurno uspjeh.
Nurk je bio defanzivno sjajan i imao je još par asista koji se nisu pisali jer su svirani prekršaji i slobodna bacanja za Portland, tako da bi bio blizu TD, i bez toga Portland ne bi bio uopće u prilici da odigra neizvjesnu utakmicu, a kamo li da pobjedi LAL.
Vjerujem da ova ekipa može ići do kraja OVE SERIJE..
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 avg 2020, 10:43

Ustao na zadnju četvrtinu, vidio kako mu uzimaju loptu iz ruku pod kosem, dva faula koja je napravio, brzi odlazak na klupu, povratak i posljednje zakucavanje..tj.nista nisam vidio od njega ali sreca pa su pobijedili.
Lakersi samo 5 trojki pogodili a Blazersi 13...
LBJ vidno ljut...van forme su i moglo bi biti iznenađenja do kraja serije.
...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 19 avg 2020, 12:15

Drape je napisao/la:
19 avg 2020, 06:12
Suđenje je bilo loše ali nije smio onako reagovati na protivnika i sudiju kod 5. faula, ovo je ipak NBA playoff a ne mjesni turnir u Živinicama. Ja sam mislio da ga neće ni vraćati za zadnje dvije-tri minute jer je Hassan bio jedan od junaka Portlanda u četvrtoj četvrtini. Jusuf je iz utakmice izašao sa dobrim brojkama ali o četiri-pet košarkaša Portlanda će se više govoriti nego o njemu jer su odlučivali zadnju četvrtinu u kojoj je on bio nebitan faktor.
Troši se , umor ga savlada i padne koncentracija zato takva reakcija , sportista je nije robot ...
Valjda si do sada primjetio u NBA da uvijek starteri završavaju utakmicu, nebitno kako je zamjena igrala čak i ako je junak u četvertoj četvrtini ...
Ekipa je pobjedila , najviše će se o tome pričati i naravno Dame logo trojka ...
Navikao samo od tebe dobre komentare , ovaj ti je niđe veze sa vezom ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 19 avg 2020, 12:18

hurem je napisao/la:
19 avg 2020, 10:43
Ustao na zadnju četvrtinu, vidio kako mu uzimaju loptu iz ruku pod kosem, dva faula koja je napravio, brzi odlazak na klupu, povratak i posljednje zakucavanje..tj.nista nisam vidio od njega ali sreca pa su pobijedili.
Lakersi samo 5 trojki pogodili a Blazersi 13...
LBJ vidno ljut...van forme su i moglo bi biti iznenađenja do kraja serije.
...
kamo srece da sam zaspao nakon prve cetvrtine, to je otprilike sve vrijedno od jusufa sinoc. sad ne bih bio ko zombi cijeli dan :zzz:
e jesu nam i shuknuli sa rasporedom njihovih tekmi, samo tako.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 avg 2020, 12:49

Nevjerovatno koliko sudije sile za Lakerse vodu na mlin, pa to je strasno. Prvu cetvrtinu su Blazersi isli i do plus 15, i onda idioti odluce da im ubiju ritam. Ne kazem da bi Portland odrzao tu prednost do kraja, ispustali su je i protiv mnogo gorih timova, ali je poenta na tome da je Portland kao jedna od najboljih bekovskih tranzicijskih ekipa koja kad udje u ritam, samo ih moze zaustaviti ekipa bolja od njih u tom segmetu,dok su lakesi izvana pusiona. Ja sam ubijedjen da ce svaka utakmica ove serije biti ovakava, a mozda i gora, sto se tice ofanzive i protoka lopte.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 avg 2020, 14:20

nurkic je odigrao solidno, no obzirom da moze dosta bolje i da to i ocekujem, solidno nije dobro

1/4 je ostvario double-double (10/10), dok je poluvrijeme zavrsio 14/10/3 ako ne grijesim i chuck s tnt-a je dobro rekao, 3-9 iz igre nije dobro, od 14 poena, 7 je zabio iz igre i isto toliko s linije za slobodna bacanja

u drugom pol je bio neprimijetan, uzeo je samo dva suta, napad nije isao preko njega, jednostavno nije bio faktor... napravio je dva preglupa faula, ne mogu shvatit zasto pravi blokove na svojoj polovini, a to nerijetko radi i uvijek mu to trebaju svirati, cisto da to prestane raditi, te ona situacija kad je nesportski reagovao i udario howard-a po rukama i tako je i sebi i ekipi napravio problem

sto se odbrane tice, nije cuvao davisa, sto je mozda i bolje jer bi ga davis napunio licnim, a nurkic kao nurkic, pokusao bi igrati odbranu, ne bi pustio da mu ovaj trpa poene... ocekujem bolju igru u nastavku serije

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 avg 2020, 14:31

90minut je napisao/la:
15 avg 2020, 23:14
Valja sad gledati Davisa kako ga siluje iz utakmice u utakmicu :plac:
:salut: Nr 1 -Wrong :!:

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 avg 2020, 14:33

docekali smo da je 16+15 solidno...
ovo je playoff, svima padaju procenti, uzimati za ozbiljno barkleya kao analiticara koji ne zna sta ce reci pa izigrava captain obviusa... je bezze

faktor umora cini svoje i na nurkicu. bitno je da igra 30+ minuta i ima impact na bilo koji nacin.

pogledao sam prvu i zadnju cetvrtinu...gabriel odlican kao aktivno smetalo. hassan motivisan, imao dobru sekencu u zadnioj.
trebace im dobre njihove partije da bi ova serija bila zanimljiva.

lakersi su groblje mimo dvojca...kcp i green moraju stavljati suteve, inace ne znam moze li lebron ovo sam uprtit na ledja i rijesiti uz pomoc samo davisa...vise nije nezaustavljiva sila kao nekad a sut izvana mu je nekonzistentan(sad kad sljedecu saspe 40+ poena i pocne nosit sve pred sobom :D)...ako portland dobije drugu moglo bi doci do rasula u svlacioni kad lebron pocne traziti krivce

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 avg 2020, 14:48

lumani je napisao/la:
19 avg 2020, 14:31
90minut je napisao/la:
Konacno shvaceno od trenera da on ne može cuvati gledaj zato kako su se drugi proveli. :D

Covjek nije cuvao Davisa pa opet završio s 5 licnih.

Samo nastaviti ovako paziti se jer bez njega nemaju šansu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 avg 2020, 15:10

90minut je napisao/la:
19 avg 2020, 14:48
lumani je napisao/la:
90minut je napisao/la:
Konacno shvaceno od trenera da on ne može cuvati gledaj zato kako su se drugi proveli. :D

Kako su se proveli ostali :?: Godinama na forumu pisem :arrow: U porazu nema dobrih igraca ;)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 avg 2020, 15:20

A uz to davisu su se svirali takvi faulovi da bi prije 15ak godina ga gledali ko neymara kosarkaskog.
Brat bratu 30% faulova nije postojalo.

Mislim da iako svako kaze da lakerski tesko mogu ponoviti losu suteraku noc, ja kazem i da portland tesko moze ponoviti to i da ce dame jos bolje zabijati sljedecu, uz to nasam se da ih nece vise zapasti ovaj shdija koji je dno dna. Nurkiceva dva faula uopste nisu postojala. Da ne pricam o izbijanju lopte od strane Karmela i jos gledaju snimak i ostave odluku. Ono je za zatvora.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 avg 2020, 15:27

Ma vrlo je moguce da Davis u narednoj zabije 40+ ,ali ono Silovanje je malo pretjerano!!Dva igraca U NBA se samo sa tim mogu povezati M.J,Kobe...
Bitno je da nije Metla.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 avg 2020, 15:41

lumani je napisao/la:
19 avg 2020, 15:10
90minut je napisao/la:
19 avg 2020, 14:48
lumani je napisao/la:

Kako su se proveli ostali :?: Godinama na forumu pisem :arrow: U porazu nema dobrih igraca ;)
Proveli su se tako da su svi imali po 5 ličnihda su Lakersi pogađali bar malo trice utakmica bi bila u koferu, al' nisu hvala kur.cu i sad imamo to što imamo.

Poenta je da nakon utakmica i utakmica i utakmica Nurkica i cuvanja igraca koje ne moze cuvati konacno su shvatili šta trebaju raditi i drže ga na slobodnim.

Cak i kad Lebron prolazi do koša on ne ide da blokira to je sve Stottsovo maslo i identicno onako je postavio sve kako sam ja pricao ovdje da treba postaviti.

Reci da nisam pricao da trebaju puštati Davisa da poentiraju i da se trebaju fokusirati na napad najvise u drugom poluvremenu se može i odbrana igrati kako treba.
Samo eto Gabriel i onaj drugi imaju zadatak da ih sudije pune ličnim.

Svjestan sam da ima nepostojecih mnogo naravno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 avg 2020, 15:50

Mene samo cudi ,zasto nije probao J.R /Diona kada vec ne ide trica ..

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 19 avg 2020, 17:25

Gledam sad reprizu i prije utakmice kad se svi pozdravljaju, LeBron ga dva puta grli i nesto mu govori, sigurno zbog preminule nane a i znamo da je komentarisao kad se Juka povrijedio. Lijepo je vidjeti da jedna takva gromada kosarskaska ima tako postovanje prema Juki. :salut:
@igrajlopte 🐦

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 avg 2020, 17:32

ReX je napisao/la:
19 avg 2020, 17:25
Gledam sad reprizu i prije utakmice kad se svi pozdravljaju, LeBron ga dva puta grli i nesto mu govori, sigurno zbog preminule nane a i znamo da je komentarisao kad se Juka povrijedio. Lijepo je vidjeti da jedna takva gromada kosarskaska ima tako postovanje prema Juki. :salut:
Lebron je dobar lik uvijek bio nije nikad bio maliciozan, recimo Westbrook s druge strane je pravo **** bez poštovanja prema bilo cemu ili prema bilo kome.

Ja obicno volim takve ljude, al' kad je recimo maliciozan do te mjere da se naslađuje povredi..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Serha i 14 gostiju.