Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TripleThreat
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la TripleThreat » 25 jul 2025, 21:04

Pa fino ti čovjek objasnio kakvi su šutevi bili što je uzeo.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jul 2025, 22:19

mahic je napisao/la:
25 jul 2025, 20:18
ja ipak vise vjerujem Pandzi nego strucnjacima sa foruma:

Josip Pandža, zlatni selektor kadeta BiH, sa kojima je pokorio Evropu 2015.godine, nakon starta Juniorskog prvenstva B divizije izrazio je nadu da juniorska selekcija Bosne i Hercegovine ima potencijal. Za portal BHbasket stručnjak Josip Pandža je iznio svoje mišljenje o Zmajićima:

“Naš najmlađi igrač koji ima minute u seniorskoj reprezentaciji je Kenan Kamenjaš koji ima 25 godina . Sigurno smo svi, prvo mi treneri negdje zakazali u razvoju naših mladih igrača. Međutim, gledajući utakmicu U 18 reprezentacije BiH protiv Poljske, vidio sam bar 5 igrača koji imaju potencijal da postanu seniorski reprezentativci. Ovo je najtalentiranija reprezentacija od godišta 99., po mom mišljenju”, ističe Pandža i nastavlja:

“Poraz se desio jer momci nisu imali adekvatno jake pripremne utakmice, ali sam siguran da će kroz prvenstvo rasti i pokazati svoj puni potencijal. Veliki sam navijač ove reprezentacije. Lijepo ih je gledati i nadam se da će nekoliko igrača kroz naredne godine postati seniorski reprezentativci što je ključ omladinskih kategorija. Razvoj, ne rezultat, ” zaključio je Josip Pandža.

izvor -bhbasket
poslije epizode u Bosni ne vjerujem mu nista :mrgreen: osim ovog da su treneri negdje zakazali u razvoju...Campara, Musa, Sikiras su u omladinskim izgledali kao seniori sa dubokim stazem u odnosu na ove danas...osim ovih sto vuku guzove za sobom, svi izgledaju ko kadeti jos uvijek :mrgreen:
TripleThreat je napisao/la:
25 jul 2025, 21:04

sto je najgore, ni Teletovic ja mislim nije dobio minute dok nije ubo 1-2, u prvom poluvremenu mislim da je odigrao 3-4 min max

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 25 jul 2025, 22:33

De Bgti.
Valjda ga je Bubalo poveo jer je vrstan košgeter, talentiraniji od svojih vršnjaka, članci po portalima, statistike neumoljive, potpisi ugovora sa inozemnim ekipama....... otkud sad odjednom teški šutevi, kraj napada, pod pritiskom.....?!
Ova utakmica je njegov maksimum. Spor, trom, individualizira, guši napad....
I da ne zaboravim, Frljučkić je trebao ići, on nikako. Barem ne u u18. A upravnom odboru KSBiH neka se zahvale što nemamo više omladinskih kategorija gdje bi se mogao razvijati.
Ako vi ove moje kritičke upise shvatate kao moju ljubomoru onda imate ozbiljnih problema.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 25 jul 2025, 22:43

costacurta08 je napisao/la:
25 jul 2025, 22:33
De Bgti.
Valjda ga je Bubalo poveo jer je vrstan košgeter, talentiraniji od svojih vršnjaka, članci po portalima, statistike neumoljive, potpisi ugovora sa inozemnim ekipama....... otkud sad odjednom teški šutevi, kraj napada, pod pritiskom.....?!
I da ne zaboravim, Frljučkić je trebao ići, on nikako. Barem ne u u18. A upravnom odboru KSBiH neka se zahvale što nemamo više omladinskih kategorija gdje bi se mogao razvijati.
Ako vi ove moje kritičke upise shvatate kao moju ljubomoru onda imate ozbiljnih problema.
ti bi iz ekipe koja ne moze pogoditi trojku izbacio sutera, i poveo centra? sve i da ima 12 godina, ne mijenjas centra za sutera kad vec imas viska kilavih na visokim pozicijama

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 25 jul 2025, 23:27

mahic je napisao/la:
25 jul 2025, 20:18
ja ipak vise vjerujem Pandzi nego strucnjacima sa foruma:

Josip Pandža, zlatni selektor kadeta BiH, sa kojima je pokorio Evropu 2015.godine, nakon starta Juniorskog prvenstva B divizije izrazio je nadu da juniorska selekcija Bosne i Hercegovine ima potencijal. Za portal BHbasket stručnjak Josip Pandža je iznio svoje mišljenje o Zmajićima:

“Naš najmlađi igrač koji ima minute u seniorskoj reprezentaciji je Kenan Kamenjaš koji ima 25 godina . Sigurno smo svi, prvo mi treneri negdje zakazali u razvoju naših mladih igrača. Međutim, gledajući utakmicu U 18 reprezentacije BiH protiv Poljske, vidio sam bar 5 igrača koji imaju potencijal da postanu seniorski reprezentativci. Ovo je najtalentiranija reprezentacija od godišta 99., po mom mišljenju”, ističe Pandža i nastavlja:

“Poraz se desio jer momci nisu imali adekvatno jake pripremne utakmice, ali sam siguran da će kroz prvenstvo rasti i pokazati svoj puni potencijal. Veliki sam navijač ove reprezentacije. Lijepo ih je gledati i nadam se da će nekoliko igrača kroz naredne godine postati seniorski reprezentativci što je ključ omladinskih kategorija. Razvoj, ne rezultat, ” zaključio je Josip Pandža.

izvor -bhbasket

Joj Pandža malo da pohvali svoga Bubala, vjeujem da ga je on i predložio za selektora.
U KK Bosna Sarajevo imenovan trenerom u ljeto 2024., smijenjen već nakon osam utakmica zbog slabijih rezultata i odbijanja igrača
GKK Šibenka (Hrvatska): kratkoročna saradnja (januar-mart 2025), sporazumni raskid poslije osam poraza zaredom, sve to je Pandža sada
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 25 jul 2025, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 25 jul 2025, 23:29

guillermo je napisao/la:
25 jul 2025, 16:03
Ovaj Grahovac haman najvise platio,Celo ga ne vadi iz igre.
Kud ne ugasise omladinske....
Igrao skoro 30 minuta, a postigao 5 poena u konačnici :D

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 25 jul 2025, 23:36

De Bgti.
Mogao je još i Frljučkić ići :crazy: :crazy: :crazy: da prave reprezentaciju sve iz jedne kuće. Kao da su LeBronovi
Igraće Frljučkić iduće godine kad bude 2008.godište igralo u U18, ne brini.

Nakon 1.utakmice Novak u top 10, mogli bi mi imati MVP divizije B ako ovako nastavi. Bravo mali :bih: :bih: :bih:

slika
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 25 jul 2025, 23:45, ukupno mijenjano 3 puta.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 25 jul 2025, 23:39

LIVE - Iceland v Bosnia and Herzegovina | FIBA U18 EuroBasket 2025 - Division B | Group Phase
26.07.2025. 12h

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 26 jul 2025, 00:14

Kakve su šanse protiv Islanđana, kontam njih bi trebali pobjediti.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2025, 01:14

JHam je napisao/la:
25 jul 2025, 22:43
De Bgti.
ti bi iz ekipe koja ne moze pogoditi trojku izbacio sutera, i poveo centra? sve i da ima 12 godina, ne mijenjas centra za sutera kad vec imas viska kilavih na visokim pozicijama
Ako ekipa ima jasan problem sa šutom, onda je pitanje zašto se ne daje više prostora drugim šuterima.
Ali... moraš uzeti u obzir i šta šuter doprinosi kad mu ne ide šut? Ako nema odbrane, asistencija, discipline u igri – onda ni šut ne može kompenzirati. Isto tako, centar nije samo "višak kilavih", može donijeti fizikalije, skok, postavljene blokove, defanzivnu prisutnost...sve to treba jedan tim.

Očigledno je da Bubalo ima problem s razumijevanjem prave vrijednosti koje centar donosi ekipi, jer radi isto što i prošle godine.
U košarci, gdje svi jure šut i tranziciju, zaboravlja se koliko je važno imati stabilnost pod košem – blokade, skok, zaštita obruča, zagrađivanje…
To možda nisu uvijek atraktivni segmenti igre, ali bez njih nema ozbiljne ekipe. Umjesto da razvijamo visoke momke i gradimo sistem oko balansa unutrašnje i vanjske igre, mi guramo samo šutere, a rezultat toga su niske postave koje pucaju čim protivnik stisne zonu ili krene na skok.

Ne kažem da ne treba imati šutere, naravno da treba, ali izbacivati centra da bi se poveli još jedan bek ili krilo, to je jednostavno košarkaški kratkovidno. Ako ovaj trend nastavi, nećemo imati ozbiljnog centra u narednim generacijama, uzdam se u Džafića

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 jul 2025, 01:53

Kylian je napisao/la:
26 jul 2025, 01:14
JHam je napisao/la:
25 jul 2025, 22:43

De Bgti.
Ako ekipa ima jasan problem sa šutom, onda je pitanje zašto se ne daje više prostora drugim šuterima.
Ali... moraš uzeti u obzir i šta šuter doprinosi kad mu ne ide šut? Ako nema odbrane, asistencija, discipline u igri – onda ni šut ne može kompenzirati. Isto tako, centar nije samo "višak kilavih", može donijeti fizikalije, skok, postavljene blokove, defanzivnu prisutnost...sve to treba jedan tim.

Očigledno je da Bubalo ima problem s razumijevanjem prave vrijednosti koje centar donosi ekipi, jer radi isto što i prošle godine.
U košarci, gdje svi jure šut i tranziciju, zaboravlja se koliko je važno imati stabilnost pod košem – blokade, skok, zaštita obruča, zagrađivanje…
To možda nisu uvijek atraktivni segmenti igre, ali bez njih nema ozbiljne ekipe. Umjesto da razvijamo visoke momke i gradimo sistem oko balansa unutrašnje i vanjske igre, mi guramo samo šutere, a rezultat toga su niske postave koje pucaju čim protivnik stisne zonu ili krene na skok.

Ne kažem da ne treba imati šutere, naravno da treba, ali izbacivati centra da bi se poveli još jedan bek ili krilo, to je jednostavno košarkaški kratkovidno. Ako ovaj trend nastavi, nećemo imati ozbiljnog centra u narednim generacijama, uzdam se u Džafića
to si sve fino napisao, kad imas druge koji mogu kompenzirati, nista on nije bio losiji od ostalih , minute je dobio u drugom poluvremenu kad je pogodio koju...ja bih razumio da je neko drugi pokazao nesto pa ovog ubacili da igra i ako je losiji, ali ovo danas sto su pokazali, da je neko doveo sina od 10g da igra, nista ne mozes vala reci :mrgreen: a centra ako dovodis jos jednog, izbacis jednog postojeceg, ne izbacujes beka da povedes jos jednog centra kad ni ove ne znas koristiti...

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 26 jul 2025, 09:20

Ja bih sa ovim igračima ovu poljsku razmontirao 30,ovaj Bosnin centar će biti odličan igrač, licem napada kao da je bek

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2025, 12:54

relativizam je napisao/la:
26 jul 2025, 09:20
Ja bih sa ovim igračima ovu poljsku razmontirao 30,ovaj Bosnin centar će biti odličan igrač, licem napada kao da je bek
Dobar Novak, odličan je centar, ali sto mu ovaj drugi centar Livadic 207- sjedi na klupi, ne kontam.

Preldzic, Mahir Đulic izgleda da su u kazni
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 26 jul 2025, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.

lopticaskocica
Kontakt:

Post Postao/la lopticaskocica » 26 jul 2025, 12:56

Kylian je napisao/la:
26 jul 2025, 12:54
Dobar Novak, odličan je centar, ali sto mu ovaj drugi centar Livadic 207- sjedi na klupi, ne kontam.
De vidis da lik ne zna gdje udara, Preldzic mu sjedi na klupi, igraci se pozdravljaju on okrece ledja i ne ide na pozdrav. Sta se tu desava Bog zna, raskol u ekipi napravio Balumbalo kao i prosle godine.

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 26 jul 2025, 13:12

Kylian je napisao/la:

Ne znam ko bi normalan pozvao Mahira uopste, momak nije mogao igrati skolsko takmicenje prosle godine

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 26 jul 2025, 13:19

Koja je ovo patnja gledat.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 26 jul 2025, 13:57

Ascinica je napisao/la:
26 jul 2025, 13:12
Kylian je napisao/la:

Ne znam ko bi normalan pozvao Mahira uopste, momak nije mogao igrati skolsko takmicenje prosle godine
Pa sto ih je doveo ako im neće dati minutažu, ja ovo ne razumijem. Selektor si, sam biraš, sam pozivaš i onda im nisi dao da igraju. Zasto ih zoveš Marineeeee?

Za sada ovu U-18 reprezentaciju vodi KK Bosna (juniori, bili su državni prvaci ove godine) i daje veću prednost ovima koji su 2008.godiste, mada ne vidim efekat, ostalo ništa (doveo ih da im se upise u statistiku da su igrali nekada za BiH)

Istinit naslov bi bio: Juniori Bosne pobijedili Island
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 26 jul 2025, 14:12, ukupno mijenjano 2 puta.

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 26 jul 2025, 14:08

Ja bi rekao nametnuti mu od nekoga da ih vodi.
Bio to Igman, Okk ili od nekoga sa strane.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 26 jul 2025, 14:25

Kako smarate s tom pricom sto se ne koristi svih 12 igraca. Ne postoji trener na dunjaluku koji sve igrace rotira. I Beciragic sam sebi bira, pa ce 2-3 igraca prespavati Eurobasket.

Koliko se Manojlovic popravio, toliko se Jasarevic 'pokvario' (i vise od toga). Ovaj prvi je postao opasno pokretljiv za svoju poziciju, a drugi opasno trom za svoju. Steta sto Novak nema sut, mogao bi napraviti nesto...

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 26 jul 2025, 14:59

Na momente i Teletovic pokazuje atleticizam...Imao dvije fine blokade, iako je jedna svirana zbog navodnog faula..Vise mu pasu izolacije, kad sam bira da li ce na ulaz ili potegnut tricu. U svakom slucaju bice ga zanimljivo pratiti dogodine, uz dodatan napredak u Megi i ocekivani fizicki rast.

Nekako me najvise razocarao Sipkovic iako je i on godinu mladji...Od Jasarevica sam negdje slutio da je postao trutina.

Haj makar je Predzic malo zivnuo i valjda dobije vecu minutazu. Nije igrac koji ce se isticati u poenima ali moze biti ljepilo igrac.

Mozda od njih par moze biti nesto...ali se MORA dodatno raditi nakon treninga. A nisam siguran da iko od njih ima taj mentalitet (steta bi bilo da Benjamin ne ulozi jos vise napora u trening na racun toga sto me je babo obezbjedio egzistenciju).

Manojlovic ima neke fine fundamete. Ali i on treba jos vise zapeti da bi presisao karijeru jednog Topolovica. Nek mu Kameni bude uzor kako se uz rad moze napredovat.
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 26 jul 2025, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.