Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

DamirT
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la DamirT » 23 mar 2026, 10:47

071 je napisao/la:
23 mar 2026, 10:32
Jesu li na kraju odredili gdje dočekujemo Tursku?
Zenica, receno davnih dana.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 mar 2026, 11:08

Citam na klixu ovaj Biberovicev intervju prenesen iz turskih medija. I kod njih se poteze teorija o 2 miliona, koje je nas savez navodno trazio od njih. To je suplja prica i nasi mu tu ne mogu apsolutno nista pomoci, taman im Turci dali i 20 miliona. Jedina prepreka za njega je sto nije imao njihov pasos do 16. godine. Medjutim, vec su se potezale neke price da ce fiba promijeniti to pravilo i da ce granicu od 16 godina pomjeriti na 18 (tad je ovaj vec bio u Turskoj i imao je njihov pasos), tako da ne sumnjam da ce se to rijesiti u njihovu korist. Tu pada u vodu i teorija da mi trebamo traziti Garzu, ako njima predamo ovog Turcina...

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 24 mar 2026, 17:04

Ghuraba je napisao/la:
24 mar 2026, 11:08
Citam na klixu ovaj Biberovicev intervju prenesen iz turskih medija. I kod njih se poteze teorija o 2 miliona, koje je nas savez navodno trazio od njih. To je suplja prica i nasi mu tu ne mogu apsolutno nista pomoci, taman im Turci dali i 20 miliona. Jedina prepreka za njega je sto nije imao njihov pasos do 16. godine. Medjutim, vec su se potezale neke price da ce fiba promijeniti to pravilo i da ce granicu od 16 godina pomjeriti na 18 (tad je ovaj vec bio u Turskoj i imao je njihov pasos), tako da ne sumnjam da ce se to rijesiti u njihovu korist. Tu pada u vodu i teorija da mi trebamo traziti Garzu, ako njima predamo ovog Turcina...
Naravno da je supljak. Vise bi u tu pricu vjerovo da je receno da su im trazili 3 koverte sa po 20 hiljada nego tih 2 miliona. Turci ce njega rjesit mimo saveza. Ko da Berba, Dzevdo i ekipica tu ista mogu.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 24 mar 2026, 19:43

Gegic kad je zdrav ipak je i predobar za ove da kazemo nize aba ligase

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 apr 2026, 14:16

Kako bi trebali izgledati rosteri Srbije i Turske?

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 29 apr 2026, 21:05

Hoce li našeg asa pupo boliti?

Ili ce nas uber patriota sto ocile dijeli opet raditi mini pripreme sa nasim reprezentativcima?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 maj 2026, 18:44

Pisu portali da ce mozda i Jokic zaigrati za Srbiju. Mada i bez njega mi nemamo nikakvih sansi u BG.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 20 maj 2026, 11:05

Luka Garza će ovog ljeta nastupati za reprezentaciju BiH20.05.2026.

Luka Garza planira ovog ljeta nastupati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Dario Gjergja tim povodom za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH je izjavio:

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu saopštiti kako za ljetni ‘prozor’ kvalifikacija možemo računati na Luku Garzu. On i njegov otac Frank su u razgovorima iskazali veliku želju da Luka zaigra za reprezentaciju BiH. Želim Luki prijatnu dobrodošlicu, sretan sam što ćemo imati priliku sarađivati. Također, želim istaći i da sam ovih dana obavio veoma korektan i ugodan razgovor s Xavierom Castanedom. On je nedavno ponovo počeo igrati nakon što se oporavio od povrede, ali zamolio je da zbog privatnih obaveza ne bude sa nama u julskom ‘prozoru’. Naglasio je da će u budućnosti svakako ponovo biti na raspolaganju reprezentaciji BiH”.
Znaci bez Castanede i Robersona u ove dvije utakmice. Nadam se da to znaci da ce se Kondic odazvati.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 20 maj 2026, 11:39

Neka se mnogi ugledaju na Luku i kako doživljava našu drzavu

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 20 maj 2026, 12:07

DamirT je napisao/la:
12 maj 2026, 18:44
Pisu portali da ce mozda i Jokic zaigrati za Srbiju. Mada i bez njega mi nemamo nikakvih sansi u BG.
Tucemo ih 10 razlike lagano. Sad smo bolji u svakom sportu osim u tenisu i vaterpolu. :yawn:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 maj 2026, 12:28

StevieG8 je napisao/la:
20 maj 2026, 11:05

Luka Garza planira ovog ljeta nastupati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Dario Gjergja tim povodom za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH je izjavio:

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu saopštiti kako za ljetni ‘prozor’ kvalifikacija možemo računati na Luku Garzu. On i njegov otac Frank su u razgovorima iskazali veliku želju da Luka zaigra za reprezentaciju BiH. Želim Luki prijatnu dobrodošlicu, sretan sam što ćemo imati priliku sarađivati. Također, želim istaći i da sam ovih dana obavio veoma korektan i ugodan razgovor s Xavierom Castanedom. On je nedavno ponovo počeo igrati nakon što se oporavio od povrede, ali zamolio je da zbog privatnih obaveza ne bude sa nama u julskom ‘prozoru’. Naglasio je da će u budućnosti svakako ponovo biti na raspolaganju reprezentaciji BiH”.
Znaci bez Castanede i Robersona u ove dvije utakmice. Nadam se da to znaci da ce se Kondic odazvati.
Mislim da ce se objavom spiska uskoro sve znati. Moguce i da je ovaj pristao igrati za nas, pa je otud i ova odluka da se izabere Garza ispred Castanede, a moguce i da je Dario zadovoljan s trenutnim opcijama na 1 (Atic, Gegic i Talic). Ako je Luka razlog zbog kojeg ce se progutati Kondic - bez dileme bih to progutao. Ovaj momak je gigant i ne smislja izgovore da ne dodje, bez obzira sto je upitno hoce li ikad vise nakon ovog prozora igrati. Ubijedjen sam da ce doci speman na ovo okupljanje, sto se npr. ne bi moglo reci za Nurkica, tako da bih radije 30 minuta dao njemu nego Jusufu.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 20 maj 2026, 13:00

Kakvo je stanje sa Pjanićem, da li su završeni papiri da može nastupati za nas?

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 20 maj 2026, 13:09

CAZIN je napisao/la:
20 maj 2026, 13:00
Kakvo je stanje sa Pjanićem, da li su završeni papiri da može nastupati za nas?
Nisu ni ti ce jer našeg dzevdu boli kurcina.

Ps. Mahalska dzevdaga ima veliku prangiju :mrgreen:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 20 maj 2026, 13:20

Jes vala i mene Alihodzic razocarao. Anemican u ovoj ulozi kao sto je bio anemican i kao kosarkas.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 maj 2026, 14:08

StevieG8 je napisao/la:

Koliko god mi je degutantna ideja da persona kao što je Kondić nastupa za BiH nakon svega, ali krenuti na Tursku i Srbiju sa Atićem i eventualno Talićem kao razigrivačkim opcijama je potencijalno destruktivno.
"Your favorite player's favorite player" - MB

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 20 maj 2026, 16:41

TripleThreat je napisao/la:
20 maj 2026, 14:08
StevieG8 je napisao/la:

Koliko god mi je degutantna ideja da persona kao što je Kondić nastupa za BiH nakon svega, ali krenuti na Tursku i Srbiju sa Atićem i eventualno Talićem kao razigrivačkim opcijama je potencijalno destruktivno.
Nije optimalno, kako god okrenes. I da nam igra roberson recimo, opet nemas centra osim kamenog, koji nazalost tesko nesto vise moze protiv turske i srbije, tako da bi opcija garza+kondic sigurno bila najbolja..

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 maj 2026, 17:43

ElAn10 je napisao/la:
20 maj 2026, 16:41
20 maj 2026, 14:08
StevieG8 je napisao/la:

Nije optimalno, kako god okrenes. I da nam igra roberson recimo, opet nemas centra osim kamenog, koji nazalost tesko nesto vise moze protiv turske i srbije, tako da bi opcija garza+kondic sigurno bila najbolja..
Slažem se. Jednostavno, to potencijalno neigranje Nurkića u narednom prozoru pravi preveliku rupu i u napadu i u odbrani na poziciji centra, a i generalno. Dvostruko, trostruko nas je lakše braniti bez Nurkića i onda i sam poenterski posao Muse, a i eventualno poentiranje ostalih igrača uloge postaje znatno teže. Zato i treba neka konstanta u napadu, a to bi trebao biti Garza aBd. Još ohrabravajuća stavka je da ni Sengun, a posebno Jokić nisu neki defanzivci, tako da bi mu posao trebao biti još lakši u tom segmentu.
"Your favorite player's favorite player" - MB

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 maj 2026, 19:22

20 maj 2026, 17:43
Još ohrabravajuća stavka je da ni Sengun, a posebno Jokić nisu neki defanzivci, tako da bi mu posao trebao biti još lakši u tom segmentu.
Nisu defanzivci, ali zato imaju po 20 sigurnih poena u rukama. :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 maj 2026, 14:12

19vendetta87 je napisao/la:
20 maj 2026, 19:22
20 maj 2026, 17:43
Još ohrabravajuća stavka je da ni Sengun, a posebno Jokić nisu neki defanzivci, tako da bi mu posao trebao biti još lakši u tom segmentu.
Nisu defanzivci, ali zato imaju po 20 sigurnih poena u rukama. :mrgreen:
Ma nesto mislim da Jokic nece ni igrati.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 maj 2026, 14:36

Čekao sam da napiše neko prije mene, ali Gjergja je "potvrdio" da nije pronašao zajednički jezik s Kostom.

Neću se miješati u nečije odluke, nisam ni kad su drugi odbijali. Koletu naravno želimo svu sreću, ako te srce ne vuče, nemoj na silu. Niko se ne osjeća udobno kad obuje broj manje cipele.
Objavio Sportski radnik.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []