Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Svi na ulice..!
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Na današnjem skupu građani imaju legitimno pravo da prihvate statut FIFA-e i UEFA-e.
Da Bog Dao da svi delegati FS/NS koji glasaju protiv statuta FIFA-e i UEFA-e dobiju teške bolesti zbog ovoga što nam rade. Bože Pomozi nama i Spasi naš fudbal kad Te molim.
Pošto očito (hajmo reći 99%) od ovoga nema ništa, mene zanima onaj famozni plan "B" ,odnosno pravljenje paralelnog saveza. Može li se to završiti sve do juna ...mislim da je to glavno pitanje.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
- Los_Blanos2
- Kontakt:
Joj kako ih treba namlatiti..
Nemozes sa stokom drukcije
a ovi delegati sto idu kontra, samo radi svog interesa, sigurno su neku lovu pokupili, daboga im sve sve osvetilo, dabogda im 2011 familijarno bila nesretna
stoka jedna, takvim zelim sve najgore.
Kako cemo se tek pozeliti okupljanja, rep.tekmi..
Nemozes sa stokom drukcije

Kako cemo se tek pozeliti okupljanja, rep.tekmi..

Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 29 mar 2011, 09:13, ukupno mijenjano 2 puta.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
- Luís Nazário de Lima
- Kontakt:
Nema on ni Travnicke diplomeBosco je napisao/la:Odeš u Travnik na ćevape i usput završiš fakultet. Da mi je samo vidjet kakvu on diplomu ima.

-Ronaldo Luís Nazário de Lima-
am333 je napisao/la:Pošto očito (hajmo reći 99%) od ovoga nema ništa, mene zanima onaj famozni plan "B" ,odnosno pravljenje paralelnog saveza. Može li se to završiti sve do juna ...mislim da je to glavno pitanje.
koji plan b, plan b ti je da odmoris jedno 2 godine taman dok se formiraju novi lopovi
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Nakon suspenzije, FIFA na temelju nedavno usvojenog člana 7 svog Statuta ima pravo da razriješi izvršna tijela Nogometnog saveza BiH i, u dogovoru s UEFA-om, zamijeni ih na određeni period takozvanim komitetom za normalizaciju.nick je napisao/la:am333 je napisao/la:Pošto očito (hajmo reći 99%) od ovoga nema ništa, mene zanima onaj famozni plan "B" ,odnosno pravljenje paralelnog saveza. Može li se to završiti sve do juna ...mislim da je to glavno pitanje.
koji plan b, plan b ti je da odmoris jedno 2 godine taman dok se formiraju novi lopovi
Članovi tog komiteta bili bi ljudi iz fudbala koji imaju bolju volju da sarađuju s UEFA-om i FIFA-om, a to, u svakom slučaju, ne bi bile osobe koje su danas involvirane u NSBiH.
Zadatak komiteta za normalizaciju bio bi da osigura poslovanje Saveza tokom suspenzije te da pripremi formiranje novog Saveza, koji bi, primjera radi, mogao biti konstituiran od predstavnika klubova - kazao je Benz.
Dodao je da će i u ovom scenariju krajnji cilj biti isti - da Statut bude usklađen sa FIFA-inim i UEFA-inim, dakle da NSBiH ima jednog predsjednika. Naglasio je da u ovom slučaju neće biti kompromisnih rješenja ugrađenih u sadašnji nacrt, koji će 29. marta biti ponuđen na usvajanje. ....ako laže Marcel Benz....lažem i ja
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
Ako budu ljudi iz fudbala koje fifa stavi to bi bas mogao biti spas bh fudbala ALI pitanje je veliko mozeli fifa te ljude postaviti jer kao sto onaj kaze gdje logika prestaje tu pocinje Bosna!am333 je napisao/la:Nakon suspenzije, FIFA na temelju nedavno usvojenog člana 7 svog Statuta ima pravo da razriješi izvršna tijela Nogometnog saveza BiH i, u dogovoru s UEFA-om, zamijeni ih na određeni period takozvanim komitetom za normalizaciju.nick je napisao/la:am333 je napisao/la:Pošto očito (hajmo reći 99%) od ovoga nema ništa, mene zanima onaj famozni plan "B" ,odnosno pravljenje paralelnog saveza. Može li se to završiti sve do juna ...mislim da je to glavno pitanje.
Članovi tog komiteta bili bi ljudi iz fudbala koji imaju bolju volju da sarađuju s UEFA-om i FIFA-om, a to, u svakom slučaju, ne bi bile osobe koje su danas involvirane u NSBiH.
Zadatak komiteta za normalizaciju bio bi da osigura poslovanje Saveza tokom suspenzije te da pripremi formiranje novog Saveza, koji bi, primjera radi, mogao biti konstituiran od predstavnika klubova - kazao je Benz.
Dodao je da će i u ovom scenariju krajnji cilj biti isti - da Statut bude usklađen sa FIFA-inim i UEFA-inim, dakle da NSBiH ima jednog predsjednika. Naglasio je da u ovom slučaju neće biti kompromisnih rješenja ugrađenih u sadašnji nacrt, koji će 29. marta biti ponuđen na usvajanje. ....ako laže Marcel Benz....lažem i ja
There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
Ma može ...ionako su registrovani kao udruženje građana. To se lako završi...znam bar da je prije bilo ja iskupim 30 potpisa i osnujem udruženje građana. Nije to neka greda...ne treba ti staro...samo osnuješ novo.
"NS/FS BIH se upisuje u registar nadležnog ministarstva Bosne i
Hercegovine, u skladu sa Pravilnikom o registraciji udruženja građana i
fondacija Bosne i Hercegovine."
Sad izađi na slatko ćoše i imaš minimum 5000 potpisa do podne da osnuješ udruženje građana.
"NS/FS BIH se upisuje u registar nadležnog ministarstva Bosne i
Hercegovine, u skladu sa Pravilnikom o registraciji udruženja građana i
fondacija Bosne i Hercegovine."
Sad izađi na slatko ćoše i imaš minimum 5000 potpisa do podne da osnuješ udruženje građana.
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
-
- Kontakt:
Ma daj, kako mi je muka, kako me ovo sve ubija u pojam....Nisu samo krivi ti majmuni u Savezu, krivi su oni sto su po ovakom uredjenju kreirali ovu smijesnu drzavu...
Da je ovo imalo pravna drzava, ovaj problem bi se davno rijesio u Parlementu, moralo bi do njega doci jer ovakva korupcija i anarhija jednostavno nije moguca ni u najmanjem segmentu zdrave drzave. No dzaba toliki dokazi, dzaba toliki protesti medija i gradjana, dzaba svi apeli, dzaba sto na to ukazuju i drugi, medjunarodni, objektivni izvori, dzaba prijetnje medjunarodnih faktora o suspenzijama, dzaba sve. Pored svega toga ovaj problem se ne rijesava ni u kom organu nase drzave. Pitate li se zasto?
Pa zato sto po istom principu funkcionise cijela drzava, parlament, ministarstva, cijela ta mocna administracija...
Pa ostavite na miru barem sport majku da vam ebem...I ti Alija ebo ti mamu svoju, da se sada okreces u mezaru ko janjac..Ti si nam iza sebe ostavio ovo sranje sa svojim kolegama Milosevicem, Karadzicem i Franjom..Sve je zbog ovih mulaca a i njihovih sljedbenika Bakira, Tihica, Dodika i ostalih kretena....Ebem mater svima..Ne mogu vise da izdrzim....Ubijaju sada i onaj jedini svijetli primjer koji je ukazivao da ova drzava moze da funkcionise...I ebo to sto ce nas FIFA suspendovati, neka nas suspenduje i EU, neka nas suspenduje i UN, Nato, Svjetska Banka..Neka nas svi suspenduju kad smo ovce.....Ovce smo mi Bosanci i Hercegovci kada dozvoljavamo ovakav oblik manipulacije..Mi smo obicne ovce, evo ja kazem da smo ovce, beeeeee, beeeeeee, beeeee, beeeee, dajte mi sijena da se napasem, beeeee, beeeeee, beeeeeee...
Ovo treba zatvoriti u toj skupstini i u najboljem slucaju poslati policiju i sve potrpati u maricu i odvesti u neki logor na planini na dozivotnu robiju da kucaju kamen ili da zagaju drva do kraja zivota. A realno zasluzuju da ih ljudi zapale u toj skupstini.......
Da je ovo imalo pravna drzava, ovaj problem bi se davno rijesio u Parlementu, moralo bi do njega doci jer ovakva korupcija i anarhija jednostavno nije moguca ni u najmanjem segmentu zdrave drzave. No dzaba toliki dokazi, dzaba toliki protesti medija i gradjana, dzaba svi apeli, dzaba sto na to ukazuju i drugi, medjunarodni, objektivni izvori, dzaba prijetnje medjunarodnih faktora o suspenzijama, dzaba sve. Pored svega toga ovaj problem se ne rijesava ni u kom organu nase drzave. Pitate li se zasto?
Pa zato sto po istom principu funkcionise cijela drzava, parlament, ministarstva, cijela ta mocna administracija...
Pa ostavite na miru barem sport majku da vam ebem...I ti Alija ebo ti mamu svoju, da se sada okreces u mezaru ko janjac..Ti si nam iza sebe ostavio ovo sranje sa svojim kolegama Milosevicem, Karadzicem i Franjom..Sve je zbog ovih mulaca a i njihovih sljedbenika Bakira, Tihica, Dodika i ostalih kretena....Ebem mater svima..Ne mogu vise da izdrzim....Ubijaju sada i onaj jedini svijetli primjer koji je ukazivao da ova drzava moze da funkcionise...I ebo to sto ce nas FIFA suspendovati, neka nas suspenduje i EU, neka nas suspenduje i UN, Nato, Svjetska Banka..Neka nas svi suspenduju kad smo ovce.....Ovce smo mi Bosanci i Hercegovci kada dozvoljavamo ovakav oblik manipulacije..Mi smo obicne ovce, evo ja kazem da smo ovce, beeeeee, beeeeeee, beeeee, beeeee, dajte mi sijena da se napasem, beeeee, beeeeee, beeeeeee...
Ovo treba zatvoriti u toj skupstini i u najboljem slucaju poslati policiju i sve potrpati u maricu i odvesti u neki logor na planini na dozivotnu robiju da kucaju kamen ili da zagaju drva do kraja zivota. A realno zasluzuju da ih ljudi zapale u toj skupstini.......
- Luís Nazário de Lima
- Kontakt:
Mi smo specificna zemlja ,sto se tice vlasti,uredenja,sporta,muzike,i ostalog. Znaci kod nas je sve naopako.Pa i tako ovo oko dogovaranja.
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-
nismo mi jarane, svi oni koji vole BIH oni ce se dogovoriti, bilo kako. al ovi koji nevole bih a zive u njoj, oni nikada nece, oni samo rade da nas zakopaju, pa makar i oni umrli sa nama..Luís Nazário de Lima je napisao/la:Mi smo specificna zemlja ,sto se tice vlasti,uredenja,sporta,muzike,i ostalog. Znaci kod nas je sve naopako.Pa i tako ovo oko dogovaranja.
BLUE NATION.
- SaLL/ihovic
- Kontakt:
jbg najgore je ovo iscekivanje ...mada znam kako ce se sve zavrsit al ettt jos se potajno nadam 

SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
SaLL/ihovic je napisao/la:jbg najgore je ovo iscekivanje ...mada znam kako ce se sve zavrsit al ettt jos se potajno nadam
ma i nebo se potajno nada, al i budala vidi da ce i nebo danas plakati...
- Goalgetter
- Kontakt:
Nema danas nikakve nade, bicemo suspendirani 100% . 
Hrvati i Srbi ce glasati naravno protiv.

Hrvati i Srbi ce glasati naravno protiv.
-
- Kontakt:
ma neka cemo, i treba, mora se jednom rijesiti to pitanje podjele po nacionalnom kljucu, ne moze tako...Krenit ce od fudbala pa ce EU i svijet redom da nas sibaju. Odbit ce nas i EU iz istih razloga, slijedit ce niz suspenzija...Goalgetter je napisao/la:Nema danas nikakve nade, bicemo suspendirani 100% .
Kakva podjela po nacionalnom kljucu? Nema toga, ili imas drzavu i insistuticje ili nemas..
Mene nekako tjesi i ako je stvarno tesko za povjerovati, jedna recenica iz avazovog clanka...
Cijeli tekst: http://www.****/sport/fudbal/2 ... savez.html
Prema pisanju u avazu, ukoliko dode do suspenzije, FIFA i UEFA postavljaju komitet za normalizaciju, koja ce osigurati poslovanje saveza tokom suspenzije i pripreme formiranja novog saveza. Naravno u tom komitetu nebi bili ljudi, koji su danas u savezu.
Kako avaz pise, ukoliko bi komitet uspjesno uspostavio novi savez u roku od dva mjeseca, bilo bi cak moguce da se suspenzija skine pred utakmicu u Rumuniji...
Znam da pisanju novinara nije uvjek vjerovati, ali se nekako nadam da ce ovo proci u onoj najboljoj opciji i da ce mo sa novim savezom pocetkom juna razvaliti Rumuniju...
Za sadasnji savez, jednostavno nemam rijeci i komentara... inace sam protiv svake vrste nasilja, ali ove stvarno samo treba lemati lemati lemati...
Kod: Označi sve
UEFA i FIFA imaju planove za ovakve situacije. [b]Iako je u to zaista teško povjerovati, do sada su imali iskustava i s gorim od nas.[/b] Prema članu 7 Statuta, Izvršni komitet FIFA-e, u konsultacijama s UEFA-om, u izuzetnim situacijama može razriješiti izvršna tijela našeg saveza i na određeni period ih zamijeniti takozvanim komitetom za normalizaciju.
Prema pisanju u avazu, ukoliko dode do suspenzije, FIFA i UEFA postavljaju komitet za normalizaciju, koja ce osigurati poslovanje saveza tokom suspenzije i pripreme formiranja novog saveza. Naravno u tom komitetu nebi bili ljudi, koji su danas u savezu.
Kako avaz pise, ukoliko bi komitet uspjesno uspostavio novi savez u roku od dva mjeseca, bilo bi cak moguce da se suspenzija skine pred utakmicu u Rumuniji...
Znam da pisanju novinara nije uvjek vjerovati, ali se nekako nadam da ce ovo proci u onoj najboljoj opciji i da ce mo sa novim savezom pocetkom juna razvaliti Rumuniju...
Za sadasnji savez, jednostavno nemam rijeci i komentara... inace sam protiv svake vrste nasilja, ali ove stvarno samo treba lemati lemati lemati...
To finish first, first you have to finish.
Uspio sam da se suzdrzim, da normalno navijam za svoju BiH protiv Rumunije ali sada mi je sve teze i teze. Osjecam poraz kao nikad do sada. Cekam vijesti a znam sta cu procitati.
Dusmani ce dobiti veliku bitku protiv BiH ali ce zato zrtvovati sebe i umrijeti zajedno sa ostatkom drzave. Znaci, mrznja prema nama i nasoj domovini je veca od ljubavi prema sebi.
Covjek je najveca zivotinja, definitivno!
Dusmani ce dobiti veliku bitku protiv BiH ali ce zato zrtvovati sebe i umrijeti zajedno sa ostatkom drzave. Znaci, mrznja prema nama i nasoj domovini je veca od ljubavi prema sebi.
Covjek je najveca zivotinja, definitivno!
Ma neka dobijemo suspenziju i na te 2 godine sto se mene tice,ako ce se stanje popraviti.Dosta mi je vise i oni uslji u savezu,za 2 godine ce aBd doci noci ljudi,grobari ce otici,normalizirat ce se stanje.Ovo je postalo nepodnosljivo
Rotor Volgograd...
-
- Kontakt:
hoce nas SUSPENDOVATI ( al kako god da nas suspenduju tako mogu i povuci suspenziju )..poslije ovog dolazi sunce u sport,vidicete..evo kisa danas i Bog place od dragosti sto ovi odose iz saveza..doce tu za jedno mjesec il dva pametniji ljudi i ljudi koji su poznati u svijetu fudbala,koji su imali dodira sa onom "spravom" sto se zove HLOPTA..*ebem ti vise ove Usanovice,Pasalice,Dominkovice..dajte nam legende naseg fudbala jer su to zasluzili..
P.s. drago mi je zbog Srba, eto osvojice Borac titulu,al dzaba dzaba dzaba dzaba dzaba...mozete samo dobit nagradu,kakvu diplomu od 2 KM i neki pehar od 4 KM i to lagano stavite u vitrine kluba i onda sa svojim lesinarima slavite do kasno u noc..mozete i onaj autobus iznajmit,kao Spanci,pa kroz Banja Luku lagano pjevajte neke nacionalisticke pjesme i drzite zastave Srbije, a u pretkolu molite nekog odozgo ( ne znam za koga Vi molite ) da dobijete sto laganije protivnike,npr . Drina Zvornik il mozda Laktase..pa napravite izmedju vas LIGU PRVAKA i nek pobijedi najbolji..to vam zelim od srca..
P.s. drago mi je zbog Srba, eto osvojice Borac titulu,al dzaba dzaba dzaba dzaba dzaba...mozete samo dobit nagradu,kakvu diplomu od 2 KM i neki pehar od 4 KM i to lagano stavite u vitrine kluba i onda sa svojim lesinarima slavite do kasno u noc..mozete i onaj autobus iznajmit,kao Spanci,pa kroz Banja Luku lagano pjevajte neke nacionalisticke pjesme i drzite zastave Srbije, a u pretkolu molite nekog odozgo ( ne znam za koga Vi molite ) da dobijete sto laganije protivnike,npr . Drina Zvornik il mozda Laktase..pa napravite izmedju vas LIGU PRVAKA i nek pobijedi najbolji..to vam zelim od srca..
Zadnja izmjena: jasko_juve, dana/u 29 mar 2011, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Probisvjet
- Kontakt:
Ljudi dignite glave! U svakom slucaju mi obicni ljudi smo na dobitku!
Nema suspenzije reprezentacija i dalje igra. Ima suspenzije rjesavamo se zavjek lopova iz NS BiH!
Imamo mlade igrace, a nove kvalifikacije za svjetsko pocinju iduce godine.
U svakom slucaju nama odgovara. Neka se dotjeraju stadioni tereni i sve ostalo!
Dobro ce doci godina dana pauze, a neki ce klubovi instant otpasti, jer gasenjem saveza svi fudbaleri postaju slobodni, znaci valja ispocetka.
Bice dobro vjerujte, osim ako oruzje ne progovori!
Nema suspenzije reprezentacija i dalje igra. Ima suspenzije rjesavamo se zavjek lopova iz NS BiH!
Imamo mlade igrace, a nove kvalifikacije za svjetsko pocinju iduce godine.
U svakom slucaju nama odgovara. Neka se dotjeraju stadioni tereni i sve ostalo!
Dobro ce doci godina dana pauze, a neki ce klubovi instant otpasti, jer gasenjem saveza svi fudbaleri postaju slobodni, znaci valja ispocetka.
Bice dobro vjerujte, osim ako oruzje ne progovori!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.