FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Bilall
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Bilall » 22 nov 2012, 00:44

Moze ovaj Schalke svasta napraviti u Evropi.
Cestitke i od mene. ;)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 nov 2012, 01:32

Momci kao što sam napisao za Kloppa da je pametan trener, to mogu reći i za Stevensa.

Iznimno mi je drago da Schalke ima ovog trenera jer je isti klasa. Čovjek ima toliko iskustva, znanja da je to nevjerojatno. Ovoj momčadi Schalkea je potreban ovaj trener jer im karakterno strašno odgovara. Iskreno, ne znam da li bi neki drugi trener imao ovakve rezultate.

Gledao sam drugo poluvrijeme i mogu reći da su me jako iznervirale dvije stvari: loše odluke u zadnjim passevima ( uvijek dodavanje krivom igraču umjesto onom u boljoj poziciji ) i naravno, sebičnost igrača.

Moglo je to koštati bodova danas ali ovaj put nije.

Dakle, svaka čast Stevensu i igračima! Želio bih da se ova ekipa zadrži i druge godine te uz par pojačanja ( zadnji vezni, desni bek - jer Howedes ide na stopera, možda neki kvalitetan golman? ) Schalke može ići uz bok Dortmundu i Bayernu.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 nov 2012, 09:28

KSIVLE je napisao/la:Evo u studiju Sky-ja sad Erik Meijer kaže da iz pouzdanih izvora zna da Hunter skoro sigurno ide u Englesku, i to u Arsenal. :roll:
Evo i Bild piše o tome
slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 22 nov 2012, 11:20

Naša igra ove sezone ne zavisi od Hunte. Što se mene tiče neka ide.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 13:28

slika

PROPADANJE SCHALKEA NA POMOLU!!!

Iako je Schalke jučer ostvario fenomenalan rezultat, kvalificiravši se za 1/8 finale LP, u kratkom vremenu dobili smo dva jako zabrinjavajuća članka.

Jučer su naime mediji objavili da bi Huntelaar već na zimu mogao proč i to ni manje ni više nego u Arsenal, a danas se piše kako bi Farfan mogao u Juve. Navodno Farfan ima Austigeklausel od 15 miljona eura, što znači ako to Juve ponudi, a trebao bi ako oće ovog igrača jel tolko i vrijedi bye, bye!

Bio bi strašan udarac da 4 udarne igle Schalkea ove sezone, redom Huntelaar, Affelay, Holtby i Farfan, napuste Schalke nakon ove sezone ili već na zimu!!!

Ne znam kako bi se klub koji je na ovako dobrom putu nakon toga opopravio!!!

Ako mene pitate ja bi Huntelaara i Holtbay prodo na zimu jer se neke pare moraju za te igrače ubrati kako bi se uspjele nabaviti kakve takve zamjene za njih! No ako ih troje od njih četiri napusti klub za 0 kn, Schalke bi se mogao nači u velikim ****!!!

Farfan kao da se posvađo sa Huubom, no za njega je najveća šansa da ostane.

Affelay oće natrag u Barcu - IDIOT!

Huntelaar več predugo sere i ako ne odluči da produži ugovor, na zimu ga treba probati prodati kako bi se "ublažila šteta".

Holtby je sa druge strane popizdio i oće preveliku plaču, 6 milja brutto. Ako se mene pita tu plaču jedino može dobiti na istoku, a ne u Arsenalu, klubu na koji on puca...

Zajeban ovaj Arsenal!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 nov 2012, 15:58

Ja bih rekao da je Schalke u popriličnim **** sa ovim ugovorima najboljih igrača. Uz Huntera i Holtbyja problem bi moga biti i Hoewedes kojem ugovor ističe u lipnju 2014. Koliko mi je poznato i on je pričao kako mu je privlačna Premierleague, a ne treba zaboraviti ni da je bio zanimljiv i Bayernu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 27 nov 2012, 15:37

jel se Affelay oporavio,hocel biti sreman za veceras

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 nov 2012, 19:08

Evo sastava za večeras:
Unnerstall, Uchida, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs - Neustädter, Jones, Farfan, Pukki :o , Obasi :shock: - Huntelaar

Da mi je znati šta je Stevens zamislio sa ovim sastavom. Pretpostavljam da ćemo igrati u 4-4-2 formaciji.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 nov 2012, 20:07

Meni samo nije jasno zasto nasa hebena uprava dozvoljava da nas ove karine od ljudi tipa farfan prave degenima...cuj 15 miliona klazula a plata mu 7 miliona..pa dokle vise u pm....zasto holtby nije potpisan na 5 godina u pm kad ce bundesligasi vise da nauce svoju lekciju..dokle cemo se naguzivat dok nas epl hebe u sve 3 rupe. Sad. Nas ovaj papcic nasao ucjenjivat a igraci koji su za klasu bolji od njega primaju 4, 5 miliona ,mislim na goetzea I reusa....mislim da je krajnje vrijeme da uvedemo test karaktera za svakog igraca koji dodze a ovo dzubre huntelaara bi volio sakom opalit vise nego ligu prvaka osvojit...hebo mu arsenal mater I njemu I holtbiju... Sto se tice tekme veceras ocekujem kao I obicno da se mucimo igru bez igre nista ni sacim I da na silu zabijemo gol I pobjedimo...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 nov 2012, 21:58

Zaslužena pobjeda Hamburga, čestitam.
Stevens je odlučio da u ovoj utakmici konačno rotira što se pokazalo kobno za nas. Ne krivim ga jer je to bio logičan potez obzirom da je HSV bio oslabljen neigranjem VdV i Sona. Novi igrači se nisu baš pokazali ali ipak ih ne krivim.
Problem je taj što smo mi jedina ekipa u BL koja igra bez golmana :idea:
Smiješno je primiti onako prvi pogodak, pravo mi se povraća.
Kad su domaćini zabili i drugi gol, tek tad smo počeli igrati i stvarati priliku za prilikom ali tad nastupio je fenomenalni Adler. Da, to je onaj isti Adler kojeg smo i mi besplatno mogli dovesti ali hej, imali smo mi već tri golmana. Tri golmana koji su oglični :arrow: za Zweite Bundesliga :lol: :lol:

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 27 nov 2012, 22:12

Ev upravo gledam utakmicu, ne znam sta da kazem osim da je mozda Schalke u maloj krizi, nije to nista strasno, na kraju ce sigurno biti ili 2 ili 3 ... Bar ja tak mislim.. samo treba se jos nest u januaru mjenjat, treba vidjet sta ce biti sa Huntijem
FC Bayern !!!!!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 nov 2012, 22:17

BavaracZenica je napisao/la:Ev upravo gledam utakmicu, ne znam sta da kazem osim da je mozda Schalke u maloj krizi, nije to nista strasno, na kraju ce sigurno biti ili 2 ili 3 ... Bar ja tak mislim.. samo treba se jos nest u januaru mjenjat, treba vidjet sta ce biti sa Huntijem
Nije neki problem što smo izgubili ako i Guzen sutra ne zabilježi tri boda. Problem je što sami sebi kvarimo jako dobru sezonu. Drugi problem je što sami sebi stvaramo pritisak i nezadovoljstvo. Upravo na ovome se radilo u posljednje dvije godine i to vrlo uspješno. Bojim se da će se vratiti stari duhovi pa ćemo ponovo biti svjedoci da se zviždi pri svakom kontaktu sa loptom jednom Matipu, Unnerstallu (Wunderstal) itd.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2012, 18:58

Nije sada da branim Unnerstall-a, ali treba biti realan i reci da je onaj udarac Beistera bio tezak za odbraniti. Mnogi navijaci Schalke-a nece da prihvate cinjenicu da je lopta isla 117 km/h i da je bio tzv. Flatterball, nego ispade da je bio bezveze sut koji mu je prosao kroz ruke.

Da se razumjemo i dalje smatram da Unnerstall nema kvalitet za Schalke i tu bi Heldt za narednu sezonu trebao potraziti novo rijesenje, mada istog mogu razumjeti sto mu je ukazao priliku sa obzirom na Neuera koji se kroz omladinske pogone probio do prvog golmana ekipe.

Uh koliko sam samo Heldtu zahvalan sto je olahko odustao od Adlera.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 nov 2012, 22:43

Pa lopta je išla tačno u njega. Nema se tu šta filozofirati pa makar da je i 300 na sat išla ;)
Zabije mu gol frajer kojem je to bio prvi pogodak u sezoni. Naravno da mu je bio prvi jer svaki normalan golmana takav šut sa lakoćom brani.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 nov 2012, 08:57

Koji je uhljup ovaj unnerstal majko moja draga... Svake tekme lik napravi minimalno jedan katastrofalan potez... Ili neispuca kako treba ili je lose postavljen ili neodlucan ili presporo reaguje... definitivno spada medzu 5 najlosijih golmana u bundesligi... Sto se tice zadnje tekme onaj gol rudneva je sramota. , nasa odbrana je zalosno izgledala... Lik na 11 metara prima loptu mogao je kahvu popit dok ga neko nas nepokrije...svasta...inace mi smo u jednoj seriji losih tekmi pocev od nurnberga hoffe werdera olympiakosa frankfurta sada hsv, igra nista nisacim ,preko neke stvari ,sve nesto nazor, fali kreativnosti ,kompaktosti cvrstine pozadi zaista zabrinjavajuce izgledamo na terenu ...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 nov 2012, 17:10

očeujem zanimljivu, dobru i borbenu utakmicu u subotu. schalke je ipak veliki favorit u ovom susretu ali nadam se i vjerujem da možemo pružiti dobru igru i uz dozu sreće možda otrgnuti i bod
Agieren statt reagieren

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 dec 2012, 14:59

Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Jones, Neustädter - Farfan, Holtby, Draxler - Huntelaar

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 dec 2012, 16:51

Prva šansa Gladbacha i odmah vode sa 0:1. Na nama leži neko prokletstvo. Ne mogu više ni gledati utakmicu. Fuj hebem ti fudbal.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 dec 2012, 17:35

ovaj Hildebrand gori od Unnerstala :?
Agieren statt reagieren

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 dec 2012, 17:36

Ovo je katastrofa. Konstantno ovako gubimo bodove ove sezone. Ja sam siguran da na kraju nećemo biti ni drugi ni treći ni četvrti. Ko prosipa bodove protiv oslabljenog Hamburga, Gladbacha i Hoffenheima nije zaslužio da igra Ligu prvaka tako da si moramo postaviti novi, realni, cilj a to je peto mjesto.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []