LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

neno#4
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la neno#4 » 05 maj 2011, 12:51

amerosm je napisao/la:@ neno#4

samo opusteno bez velike sikiracije, vidim da ti je sinocnji poraz pao tesko, no meni je to bio slucaj poslije prve utakmice gdje mi je nesta reklo da je ova sezona gotova.
Ja sam ovu sezonu u glavi otipisao i za mene je licno gotova, ali mene je strah buducnosti, jer ukoliko se obistine prognoze da ce Shaw nasljediti Jacksona onda nece ovo izaci na dobro. Nama treba iskusni trener koji ce biti postovan i nakon odredjenog neuspjeha - sto je npr. slucaj s Jacksonom - a imam osjecaja ukoliko to bude Shaw da ce nakon jednog "susnog" perioda igraci poceti igrati sami za sebe i da cemo se vratiti tamo gdje ne zelimo, a to je period 2005-2007.
Ma mene nista ne bi iznenadilo, cak ni da sad Dallas odigra lose dvije utakmice, jer su oni luzerski tim...
Poraz mi je samo tesko pao iz razloga sto smo glupo igrali, jednostavno kao da je neka druga ekipa izasla na parket sinoc..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 maj 2011, 14:08

neno#4 je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Koje je onaj Artest mučko đubre, kako namjerno udari onog igrača. Dosad sam vas mrzio ali nakon onoga još više.
Go Mavs
Idi navijaj za 10 ekipa u NBA...
Za tvoju informaciju samo su dvije ekipe u pitanju
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 05 maj 2011, 14:18

Lijepo je vama Begonja rekao da vi nemate šanse protiv Dallasa. Da ste ga poslušali ne bi se bezveze nervirali i ostajali budni do 7 ujutro.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 maj 2011, 14:21

Begonja je napisao/la:Lijepo je vama Begonja rekao da vi nemate šanse protiv Dallasa. Da ste ga poslušali ne bi se bezveze nervirali i ostajali budni do 7 ujutro.
reko si ti moj begonja i za Bullse, pa sinoc ti ona Atlanta samo u jendoj cetvrtini isla preko 20p i to postigli su 21p...sve ostali ispod 20 :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 05 maj 2011, 14:24

SaltCityAttack je napisao/la:
Begonja je napisao/la:Lijepo je vama Begonja rekao da vi nemate šanse protiv Dallasa. Da ste ga poslušali ne bi se bezveze nervirali i ostajali budni do 7 ujutro.
reko si ti moj begonja i za Bullse, pa sinoc ti ona Atlanta samo u jendoj cetvrtini isla preko 20p i to postigli su 21p...sve ostali ispod 20 :)
Eto Bullsi su bili napadački puno bolji. Lakersi nemaju nikakve šanse, a vi samo teoretske.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 maj 2011, 14:34

ma vala Bullsi su sinoc katastrofa bili u napadu...vjeruj mi da je bilo ko sinoc igrao u napadu, a da su igrali odbranu kao Bullsi, dobili bi onu atlantu 30 razlike...ebiga ovako smo prosli put igrlai odbranu protiv njih i skakali, a igrali smo puno bolje u napadu i u jendom trenutku smo imali i 49p prednost nad Atlantom...zbaci da smo sinoc igrali u napadu kao tu noc, prepostavljam da bi bilo isto, jer sinoc zaista odbrana je bila fenomenalna...ebiga mi 57 skokova, a oni 38 i td
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2011, 14:40

Evo citam na ovoj temi odredjene postove i moze se steci utisak da neki zive za los rezultat Lakersa samo da bi mogli doci na ovu temu i ostaviti "kulturan" post na kjim bi im pozavidio i Ivo Andric.
Dobro dosli nama je uvijek drago kada nekoga mozemo usreciti pa makar to bilo i porazom. Takodjer sam ponosan jer ovo dokazuje da su Lakersi veliki klub pa kad cak navijaci Dallasa ne komentarisu pobjedu svog tima na svojoj temi nego na temi Lakersa, to ipak dovoljno govori o velicini kluba.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 15:30

Izgleda dosao kraj ove generacije Lakersa iako ne bi ja jos otpisivao ovaj tim,ako nista zbog one "Don't ever underestimate the heart of a champion" ;)

Kad pogledam malo bolje,mozda je i bilo vrijeme da neko zaustavi ove Lakerse...ove godine smo isli na cetvrto uzastopno finale,to je nesto sto je mali broj timova kroz historiju uspio uraditi a ovaj roster ipak nije toliko dominantan.
Mozda se neko nece sloziti sa mnom ali tek se sad vidi koliko je Kobe vukao ovaj tim sve ove godine.Sad kad on ne moze vise da igra 45 minuta sa 100%,kad ne moze da igra "izolaciju" zadnje 3-4 minute i na kraju krajeva kad protivnicke odbrane mogu da ga izmore sa samo jednim igracem... jednostavno nema tog igraca koji ce preuzeti odgovornost.Svaka cast Gasolu na svemu sto je dao za Lakerse ali nevjerovatno je da se poslije svakog meca njega mora podsjetiti kako je odlican igrac i kako mora biti agresivniji i bla bla bla.Svaka cast i Odomu,Artestu,Fisheru ali cinjenica je da su svi oni itekako koristili ono sto je Kobe stvarao na terenu.

On je odlican i u ovoj seriji ali jednostavno ne moze vise sam,sad mu je itekako bila potrebna saigraca,prvenstveno Gasola koji je trebao biti prva violina Lakersa ove sezone.

Sljedece sezone ocekujem velike promjene bez obzira kako se ova serija zavrsila...uz Kobe-ja ostaviti Bynuma,Odoma i Fishera kao rezervnog pleja...Gasol i Artest su po meni zavrsili svoje u Lakersima i nadam se da mozemo za njh dobiti kvalitetne igrace koji ce prije svega biti zeljni da igraju i koji ce Bryantu dati jos bar jednu sansu da osvoji prsten.

P.S. Sad u Dallas po bar jednu pobjedu...

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 05 maj 2011, 15:37

Pa Kobe je najviše kriv za ova dva poraza. Kao da ima povredu oka, a ne noge.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 15:42

Begonja je napisao/la:Pa Kobe je najviše kriv za ova dva poraza. Kao da ima povredu oka, a ne noge.

How yes no...

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 maj 2011, 15:44

Lakersi prolaze dalje.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 maj 2011, 17:39

Ma meni je Phill NAJVECI , krivac , frajer jest najbolji trener svih vremena , ali jel mu vise dosadilo ili neznam ni ja vise :roll:
Pa covjek je kao bukvar , jedino ga vadi sto je Kobe kao i triangl napad neprevidljiv pa to izlaci situaciju.
Ljudi mu se smiju , kad lakersi trebaju da izvedu kos za pobjedu to je milion puta izvrtio lopta na Gasola , a Kobe izlece iz blokova , mislim jest to bila dobra akcija , ali vise Kobe nije mlad pa da mu nesmeta ni dva igraca , a da ne govorim koliko je to vec izvrtio .
Pa trenera Sacramenta su posuli pepelom sto im je Kobe zabio kos za produzetke , kazu pa to su znali i navijaci i na balkonu :lol: .
Drugo ima istu rotaciju i podjelu minuta od all-starra , evo ja napamet mogu da napisem minutazu u omjeru 95% .
Kako trazi odnosno ne trazi time-outove . NJAGORA njegova sezona od kad je dosao u lakerse , vise je akcija imao kada je bio Smush Parker i K.Brown kao i Walton u prvoj postavi :lol:

Uvjeren sam da ovaj talent lakersa moze osvojiti jos 2 titule, mozda je jedino Artestu i Bryantu stalo , Artest je lud i talent mu vise nije na nekom nivou , a Kobe je istrosen i povrjedjen.
Gasol je playoff odigrao katastrofalno cijeu seriju sa NO , a jedino 1 utakmicu i to samo 1 poluvrjeme je odigrao na nekom nivou.
Baynum isto ima zelje a i veoma puno talenta ,ali Jackson ne vrti za njega dovoljno akcija iz kojeg razloga neznam , u kojoj je formi ja bih minimalno 20 lopti na njega trosio ;)

Helem ima jos nade , ali poznavajuci Philla ostace tvrdoglav jer ipak ima 11 prstenova ko ce njemu pametovat , ali nemoze bit uporan i igrat u 4/4 kad se lomi igra sa "pcelama uobojicama" :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 maj 2011, 18:23

Stvarno mi nije jasno,ali poznavajući Dallas ova serija još nije gotova no ovo je užas za Lakerse ne što gube već zbog ponašanja na terenu i ostalih stvari.Nije mi jasno zašto im Phil dozvoljava ovo :? I pored njegovih 11 prstenova uvijek će tu biti koje zlopamtilo da kaže da je imao jednu užasnu sezonu :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 18:36

Jbg. Phil istu kosarku igra vec 100 godina i to blago receno uspjesno...tesko je ocekivati da sad nesto mijenja kada je u zadnjoj sezoni a vidi se da ipak i nema toliko euforije kod njega a i kod citave ekipe(cast izuzecima)
Artest je poludio(opet) i ocekujem da ne igra sljedeci mec zbog suspenzije...mozda to i ne bude lose za ekipu :? .

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2011, 18:36

Mislim da je kljucni problem Lakersa zasicenost igraca. Hebiga nisu svi kao Kobe Bryant da ima taj pobjednicki mentalitet i da svaku utakmicu zeli pobjedit i da zeli osvojiti sto vise naslova, neki se zadovolje i minimalnim stvarima i jednim prstenom.
Kada vec spominjete Jacksona i kako dozvoljava nekim igracima takav pristup ja se pitam sta ce biti naredne sezone kada on tu ne bude. Ipak je on bio veliki autoritet i igraci su ga slijedili u njegovim zamislima, i iz krize je izlazio sto jaci i to i on i ekipa, ali ako Shaw preuzme ekipu onda smo nahebali, jer Bryant je veliki ego i ukoliko ne bude islo kako treba bit ce onda trener bez autoriteta.
Po meni postoje tri kandidata za uspjesan rad u Lakersima, i to coach K, Roy Williams i Jerry Sloan, ovo ostalo nece dugo izdrzati na klupi u tom sam siguran.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 18:41

Krzyzewski je vec rekao da od toga nema nista...za ovu dvojicu nisam siguran ali mislim da su najvece sanse da Shaw naslijedi Phila.
Mislim da je ipak najvaznije sljedece sezone malo osvjeziti roster...zamijeniti Gasola,Artesta,Blakea,Waltona,Browna za igrace slicnog kvaliteta ali igrace koji su zeljni pobjeda i dokazivanja.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2011, 19:16

@ adnan24

ja imam osjecaja da mi nemam puno toga kvalitetnog ponuditi za neki trade, jer ukoliko zelimo kvalitetnog igraca moramo ponuditi bar dvojcu igraca i onda sebi otvaramo problem na drugim pozicijama.

Npr. ja bi licno dao Bynuma i Artesta za Howarda, ali odmah pravimo sebi problem na "trojci", a takodjer bi dao Gasola i Browna za Love-a, ali odmah pravimo sebi problem jer nemamo zamjenu za Bryanta.

Slazem se s tobom da Fisher od naredne sezone treba biti rezervni play, a Blake-a bi licno poklonio samo da ga vise ne gledam u dresu Lakersa.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 05 maj 2011, 19:20

Kako losa igra Lakersa. Kad Bryant fula zicer polaganje, nema se sta dalje govoriti. Klupa katastrofa.

Danas gledam intervjua Bynama, poslije utakmice... kaze imaju velikih problema sa povjerenjem jedni u druge. I tek sad to u PO skontali. Sta su radili citavu regularnu sezonu neznam.

Nije Dallas, nesto dobar, samo ste vi uzasni.

Mislim, da se ova serija vraca u LAL. Ako dignete malo formu i poradite na tom "povjerenju", i dalje mislim da mozete proci.
Postovanje treba zaraditi.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 maj 2011, 20:18

Na SF nek igra Barnes ili nek daju Waltona i njega za nekog malo boljeg.Igraca kao Brown ima milion i takvog istog mozemo naci kao slobodnog agenta...svejedno Brown nista nije odigrao u play offu.
Ja licno bi vise volio Aldridge-a nego Lovea...sad pitanje je koliko bi ga Portland pustio ali ipak radi se o Gasolu.
Za Blake-a se slazem...sve najbolje mu zelim ali daleko od Lakersa...jedino ne znam kako bi mogli dobiti nekog bar solidnog PG-a

@kad_kako

Mislim da nije on mislio bukvalno na neko povjerenje...vise na to kako nema pomaganja u odbrani i onda npr. vanjski igraci ne mogu usmjeravati protivnicke igrace u odredjenu stranu jer jednostavno ni sami vise ne znaju hoce li biti pomoci ili ne...malo je sve popucalo po savovima...dosta stvari ne funkcionise kako bi trebalo...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 maj 2011, 21:18

Zar smo vec poceli pricati o tradeovima :roll: Hajde nada nikad ne umire pogotovo sa lakersima , kada su se mogli protiv Portlanda vratiti 2000-te u 4/4 od minus 15 na 10 min do kraja , onda mogu protiv svakoga kada hoce. Tadasnja ekipa Portlanda je bila ubjedljivo najjaca u ligi .

Evo moj predjelog za trade , ako Howard bude pravio isti scenariji kao Carmelo :

Howard za Baynuma + Browna
D-Will za Gasola + Blake

Petorka:

1. Deron Williams
2. Kobe Bryant
3. Ron Artest
4. Lamar Odom
5. Dwite Howard

6. Barnes
7. Walton
8. Veteran
9. Veteran
10. Rooky
11. Rooky
12. Undrafted
13. Ebanks

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 7 gostiju.