FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 28 apr 2010, 20:52

Meni je stari prico kad mu je on u zelji bio trener i pokazivo im kako se suta on zategne i opali precku ona se trse citav trening i kad zavrse i podu kuci jos se precka trese a da ne govorim o tome kako je lomio golove odnosno stative :D :D

Josip Bukal (born November 11, 1945. in Okešinac near Ivanić Grad, Croatia, Yugoslavia) is a former Yugoslav and Bosnian football player of Croatian ethnicity.
His football career started in Sarajevo. He came to Sarajevo at the age of 15 and started playing for FK Željezničar youth team. It is recorded that he scored 10 goals in one game for the youth team. In 1963, he made his debut for the first team. He played 464 games for Željezničar (290 league matches). He is a record goalscorer for the club in official (127) and league games (111). He was a member of the FK Željezničar team that won Yugoslav championship title in 1972.
In 1973, he moved to Belgian Standard Liège. He played there for three seasons where he was a topscorer of UEFA Cup 1973-1974 season with 12 goals. After one more season in Željezničar, he retired in 1978. He was known for his powerful shot. During one game in Belgium, it is recorded that the ball was heading 141 km/h after his shot.
He also played for the national team. He played for junior and Under-21 and in 1966. he made his debut for the Yugoslav national team. He has collected 24 caps in blue national shirt. He scored 10 goals.
After retirement, he was employed in FK Željezničar. He is working with youth squads, but he was also an assistant coach to Blagoje Bratić in 1987-1988 season.
evo sa wikipedie ko nezna engleski ima google translate
svoj ti pos'o !

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 28 apr 2010, 20:55

Grbavica moj zivot je napisao/la:Meni je stari prico kad mu je on u zelji bio trener i pokazivo im kako se suta on zategne i opali precku ona se trse citav trening i kad zavrse i podu kuci jos se precka trese a da ne govorim o tome kako je lomio golove odnosno stative :D :D
to sam i ja cuo, da je lomio precke, i da su se protivnicki igraci svadjali ko ce stati u zivi zid... tj. ko nece... :mrgreen:
BRAVE HEART 1979-2005

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 28 apr 2010, 20:56

Grbavica moj zivot je napisao/la:Meni je stari prico kad mu je on u zelji bio trener i pokazivo im kako se suta on zategne i opali precku ona se trse citav trening i kad zavrse i podu kuci jos se precka trese a da ne govorim o tome kako je lomio golove odnosno stative :D :D

Josip Bukal (born November 11, 1945. in Okešinac near Ivanić Grad, Croatia, Yugoslavia) is a former Yugoslav and Bosnian football player of Croatian ethnicity.
His football career started in Sarajevo. He came to Sarajevo at the age of 15 and started playing for FK Željezničar youth team. It is recorded that he scored 10 goals in one game for the youth team. In 1963, he made his debut for the first team. He played 464 games for Željezničar (290 league matches). He is a record goalscorer for the club in official (127) and league games (111). He was a member of the FK Željezničar team that won Yugoslav championship title in 1972.
In 1973, he moved to Belgian Standard Liège. He played there for three seasons where he was a topscorer of UEFA Cup 1973-1974 season with 12 goals. After one more season in Željezničar, he retired in 1978. He was known for his powerful shot. During one game in Belgium, it is recorded that the ball was heading 141 km/h after his shot.
He also played for the national team. He played for junior and Under-21 and in 1966. he made his debut for the Yugoslav national team. He has collected 24 caps in blue national shirt. He scored 10 goals.
After retirement, he was employed in FK Željezničar. He is working with youth squads, but he was also an assistant coach to Blagoje Bratić in 1987-1988 season.
evo sa wikipedie ko nezna engleski ima google translate
Je li ostalo išta od stadiona ? :?
Grandmaster.

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 28 apr 2010, 22:08

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Moze li mi neko od starije raje potvrditi ili demantovati informaciju, a to da je josip bukal imao najjači udarac na svijetu :?:

To mi je komšo :mrgreen:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 28 apr 2010, 22:13

Zamislite da on sada igra imao bi neuporedivo najjaci šut na planeti, jer dok je on igrao lopta nije imala aerodinamiku i masa je bila razlicita, a ova sto ce npr. biti na SP itekako posjeduje. Tresle bi se grede :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 apr 2010, 00:05

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Zamislite da on sada igra imao bi neuporedivo najjaci šut na planeti, jer dok je on igrao lopta nije imala aerodinamiku i masa je bila razlicita, a ova sto ce npr. biti na SP itekako posjeduje. Tresle bi se grede :mrgreen:
hehe Čovjek bi davao golove s gola na gol.uopšte nam nebi trebao napad onda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 29 apr 2010, 02:38

Željovac je napisao/la:
2. Masa ljudi koji nemaju veze s fudbalom će nabaviti karte za Grbavicu? Kojom logikom? Protiv Penjarosse u istorijskoj utakmici je bio samo sjever otvoren i redovi za karte nisu bili konstantni!Cijene karata standardne! Hiljade vatrenih navijača nije moglo naći kartu???
3. Ove što se tako razočaraju pa odustanu od ŽELJE ne smatram vatrenim! Priče tipa "nije to taj ŽELJO" su mi smiješne. Drugog ŽELJE nema! Isti ti se pojave kad se uveže par gostujućih pobjeda, a klub bi propao da su svi sljedili njihov primjer, pa jednostavno odmorili od kluba koji podržavaju.
4. Hvala ti puno što više nećeš da me vrijeđaš, stvarno si plemenit.
5. I šta je tu toliko filozofski što kažem da bih volio evropske utakmice na Grbavici? Ako svi šutimo, može možda neko ko odlučuje pomisliti da nam je na Koševu idealno. Filozofija da nam treba istok? Ti ne "filozofiraš", ti se samo javiš da informišeš forumaše šta si taj dan uradio za ŽELJU? Radim konkretno, koliko to jedan navijač može raditi. Ne znam, možda bih trebao sad s krampom krenuti sam na Grbavicu, pa malo istok dorađivati?!
2. Vremenska distanca između Penjarose jeste takva da nakon te sezone nismo odigrali nijedne europske utakmice. Misliš da će se opet isto desiti ? :mrgreen: Ne misliš da će biti bolja posjeta ? Usput, njih više ne možemo ni izvući, samo "jače" ekipe. Više nismo nosioci nigdje meni se čini :mrgreen:

3. Uf. Samo ću to napisati. Vučeš me za jezik :mrgreen: Mnogo se toga izdešavalo na tribini i oko Želje da bi aktivan čovjek sve to predurao i ostao normalan godinama.

4. hvala, hvala :mrgreen:

5. filozofski je jer ne daješ način. Ta priča jeste na nivou da mi je akten tašna puna para. Utopija klasična. Para trenutno NEMA. Znači, maštaš. Šta si konkretno uradio kao navijač za Želju. Može i na pp, ne moraš javno.

1. imaš pp
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 29 apr 2010, 09:21

Halo ba, dobro je ba.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 29 apr 2010, 09:27

Avanes je napisao/la:Halo ba, dobro je ba.
hej ba sta ima ba, djes ba sarajlija :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 29 apr 2010, 09:43

Mislim da se ti trebas zapitati otkud uopste znas da ova pjesma postoji pa onda mene nesto kao zaj....

Pozdrav

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 29 apr 2010, 09:45

Avanes je napisao/la:Mislim da se ti trebas zapitati otkud uopste znas da ova pjesma postoji pa onda mene nesto kao zaj....
Pozdrav
ko ne zna Izonija nek se rokne :mrgreen:
odzdrav
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 29 apr 2010, 09:48

Evo prijevljujem se kao prvi koji nije cuo za njega.

Mislim, cime je taj lik uopste zasluzio da se to kao mora znati za njega. U ovoj nasoj drzavi sto manje mozga imas izgleda da bolje prolazis.

Necu da ulazim u raspravu, smatram te zajebantom pa necu bezveze da idem dalje.

.kicked
Kontakt:

Post Postao/la .kicked » 29 apr 2010, 09:53

Novi sam na forumu pa pozdrav svima.
Ima li neko neke informacije, hoce li se graditi istocna tribina, evo izgleda da igramo na kosevu evropske utakmice
VOLIMO TEBE A NJIH KO **** MILAN CULUM

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 apr 2010, 09:53

djes ba sta ima djes ba sarajlija ... ccc nisi cuo... :lol:

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 29 apr 2010, 11:54

.kicked je napisao/la:Novi sam na forumu pa pozdrav svima.
Ima li neko neke informacije, hoce li se graditi istocna tribina, evo izgleda da igramo na kosevu evropske utakmice
jock gradimo novi stadion u Blazuju, selimo se s Grbavice... a europske igramo u Lukavici, jesi zadovoljan?
BRAVE HEART 1979-2005

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 29 apr 2010, 12:01

edotm87 je napisao/la:
.kicked je napisao/la:Novi sam na forumu pa pozdrav svima.
jock gradimo novi stadion u Blazuju, selimo se s Grbavice... a europske igramo u Lukavici, jesi zadovoljan?
Hajde, ne budi grub prema covjeku. Kakva je to dobrodoslica?

@.kicked: dobro nam dosao, a na ovih 1000 i kusur stranica imas mnogo informacija... Sretno istrazivanje ;)

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 29 apr 2010, 12:13

OBAVJESTENJE ZA SVE KLUBOVE PREMIJER LIGE BIH:

Pocela je humanitarna akcija pomoci FK "Sarajevo" pod nazivom "dajte nam bod".FK Sloboda kao klub sa velikom tradicijom je odlucio da pomogne mnogo mladji klub od njih FK "Sarajevo" i donira tri boda. Uprava FK Slobode poziva sve ostale calanove premijer lige BIH da se prikljuce ovoj akciji i da doniraju barem jedan bod FK Sarajevu uz poruku: "Kad nemogu na terenu, dajte im za zelenim stolom".
:mrgreen:

Ziro racun: mi_smo_jadni_molimo_za_bod

Reko posto su komsije da im sta donirate :D nadam se da vam nesmetam na temi :D, malo sale nesmeta :D.
--Pametnij popusta--

buja
Kontakt:

Post Postao/la buja » 29 apr 2010, 12:21

armin90 je napisao/la:OBAVJESTENJE ZA SVE KLUBOVE PREMIJER LIGE BIH:

Pocela je humanitarna akcija pomoci FK "Sarajevo" pod nazivom "dajte nam bod".FK Sloboda kao klub sa velikom tradicijom je odlucio da pomogne mnogo mladji klub od njih FK "Sarajevo" i donira tri boda. Uprava FK Slobode poziva sve ostale calanove premijer lige BIH da se prikljuce ovoj akciji i da doniraju barem jedan bod FK Sarajevu uz poruku: "Kad nemogu na terenu, dajte im za zelenim stolom".

Reko posto su komsije da im sta donirate :D nadam se da vam nesmetam na temi :D, malo sale nesmeta :D.

mi im na derbiju mozemo samo dati 3 gola,nadam se da je dosta od nas :lol:
Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 29 apr 2010, 12:22

buja je napisao/la:
armin90 je napisao/la:OBAVJESTENJE ZA SVE KLUBOVE PREMIJER LIGE BIH:

mi im na derbiju mozemo samo dati 3 gola,nadam se da je dosta od nas :lol:
Jbg samo 3 :( pa vi ste prvi bio bi red malo vise al et kad ste se stisli dajte ta 3 cccc :P:P.
--Pametnij popusta--

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 29 apr 2010, 12:23

Evo u subotu utakmica,uz pobjedu Zelje extra ce da bude za prvi maj :D
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.