FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bravo za Kadete, kako Juniori stoje?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Nedavno sam hvalio kadete. Odlicna geneacija 99.g i Ahmed H. 2000.g.Ahmed je doveden iz Fojnice,mali je jak ko beton,brz,zna...
Gledam ih cesto.Raduje me sto vidim da Serbo i treneri koji rade s djecom prate djecu iz drugih klubova. Gledaju ih licno,imaju ljude na terenu od kojih dobijaju informacije.Takodje je dobro da se priprema bolje rijesenje za smjestaj djece sa strane. Teren u Halilovicima je takodjer bitan korak u boljem trenaznom procesu,posebno takmicarskih selekcija,mada nije bas jeftin. Ti potezi oko djece su dobri i treba to dalje sistemski razvijati.
Neko je pitao za juniore. Oni vjerovatno nece ponovo osvojiti titulu. Kao sto znamo,ranije je Zera prebacen u prvi tim. Od nedavno i Mujagic,a od zime ce i Kemo Osmankovic i vjerovatno Cutahija. Ali,najbitinije je da iz ova dva godista(97 i 98),osim Amira,prvotimci postanu bar jos trojica. A trebalo bi biti tako.
Gledam ih cesto.Raduje me sto vidim da Serbo i treneri koji rade s djecom prate djecu iz drugih klubova. Gledaju ih licno,imaju ljude na terenu od kojih dobijaju informacije.Takodje je dobro da se priprema bolje rijesenje za smjestaj djece sa strane. Teren u Halilovicima je takodjer bitan korak u boljem trenaznom procesu,posebno takmicarskih selekcija,mada nije bas jeftin. Ti potezi oko djece su dobri i treba to dalje sistemski razvijati.
Neko je pitao za juniore. Oni vjerovatno nece ponovo osvojiti titulu. Kao sto znamo,ranije je Zera prebacen u prvi tim. Od nedavno i Mujagic,a od zime ce i Kemo Osmankovic i vjerovatno Cutahija. Ali,najbitinije je da iz ova dva godista(97 i 98),osim Amira,prvotimci postanu bar jos trojica. A trebalo bi biti tako.
- milanribar
- Kontakt:
struja je napisao/la:mogao bi ti mamici uletitmilanribar je napisao/la:Kako je Hidic odigrao, mogao bi on uletit da igra?
AHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAAHAHAHmilanribar je napisao/la:struja je napisao/la:mogao bi ti mamici uletitmilanribar je napisao/la:Kako je Hidic odigrao, mogao bi on uletit da igra?
Tereni u Halilovićima, tj. novi pristupačniji termini su privuklu baš dosta nove djece koja su se upisala nedavno.FKZ1921 je napisao/la:Nedavno sam hvalio kadete. Odlicna geneacija 99.g i Ahmed H. 2000.g.Ahmed je doveden iz Fojnice,mali je jak ko beton,brz,zna...
Pa otprilike morao bi u najgorem slucaju imati nekoga ko poznaje stanje u Africi pa da taj neko ima poznastva sa menadzerima i klubovima. U nasem slucaju imamo takve ljude za Brazil vise sretna okolnost nego neki trud i pamet, nazalost ali eto imamo i to treba pokusati iskoritstiti najbolje kako znamo. Mora se biti oprezan recimo na Dialibi nisi marku jednu bio dobar a prodao si ga nama je najbolje ganjati igraca koji ima 23 godine jer cemo izbjeci takva placanja kao sto je bio slucaj za Dialibu.Astren je napisao/la:
Slažem se za ove probe, nadam se da će postati ustaljena praksa. Rashodi nisu veliki a korist može biti višestruka. Još kad bi uboli sa kakvim mladim Afrikancima kao Hajduk sa zadnja dva igrača, bilo bi super.
Iskreno od igraca iz nase lige govorim o realnim mogucnostima znaci ne mozemo kupiti igraca Zrinjskog, Sirokog, Sarajeva i tako to ali ima par igraca koji su mladi a mogli bi se probrati prije svega meni na dobrog igraca lici Popovic iz celika, Peco iz veleza, Kovac iz mladosti a to nije puno ustvari nije dovoljno evo desni bek u nasoj ligi koga bi doveo da kazes da valja, nema takvih igraca moras posegnuti vani gdje su igraci koji vise kostaju zbog takvih stvari su nama ove probe dobre i ako uspijemo iskopati jednog igraca na ovaj nacin godisnje.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Treba pogledati kako europa funkcioniše i sve je jasno. Nema ekipe koja je sastavljena samo od domaćih igrača sem možda onih ili ako su baš dominantni pa pokupovaše ono najbolje iz lige/države (Juve, Bajern i sl.).
Englezi kao igrači su tarabe ali imaju tu lovu i kupe igrače iz Afrike, Amerike...
Teško je očekivati da mi napravimo neki iskorak (ne mi kao klub već kolektivno sve ekipe iz lige) ako se baziramo samo na igrače sa BH pasošem. To je tako skučen prostor i izbor igrača a još kao ipsred tebe u redu čekaju 2-3 tima za tog igrača, kao što je trenutno slučaj sa nama, onda je jasno da se udica treba zabaciti u "drugi potok". Pokušalo i pokušavaće i dalje u srbiji, hrvatskoj i susjednim državama pronaći se igrač koji nije interesantan njihovim velikanima, no nema hljeba od toga previše. Tako da fakat nebi bilo loše ove egzotične zemlje posjetiti...jesmo možda previše pesimistični pa kontamo da se kod nas loše živi, nema posla i tako to...ali ima fakat i gorih sredina gdje možeš iskopati dragulja...
Sad samo ozbiljnost treba kod toga, da ne bude malo pa hajmo šta drugo probati ...
Englezi kao igrači su tarabe ali imaju tu lovu i kupe igrače iz Afrike, Amerike...
Teško je očekivati da mi napravimo neki iskorak (ne mi kao klub već kolektivno sve ekipe iz lige) ako se baziramo samo na igrače sa BH pasošem. To je tako skučen prostor i izbor igrača a još kao ipsred tebe u redu čekaju 2-3 tima za tog igrača, kao što je trenutno slučaj sa nama, onda je jasno da se udica treba zabaciti u "drugi potok". Pokušalo i pokušavaće i dalje u srbiji, hrvatskoj i susjednim državama pronaći se igrač koji nije interesantan njihovim velikanima, no nema hljeba od toga previše. Tako da fakat nebi bilo loše ove egzotične zemlje posjetiti...jesmo možda previše pesimistični pa kontamo da se kod nas loše živi, nema posla i tako to...ali ima fakat i gorih sredina gdje možeš iskopati dragulja...
Sad samo ozbiljnost treba kod toga, da ne bude malo pa hajmo šta drugo probati ...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Pitali Vahida Halilhodzica jednom,zasto ne dovede neke igrace iz BiH,i da ih progura,kaze Vaha sta ce mi to kad mogu za iste pare umjesto 1 bosanca dovesti 3 afrikanca i to da trci citav dan.Kad skontas tako i jest,igraci iz BiH gledaju da odu bilo gdje u Evropi samo da idu,tako i afrikanci svi zele u Evropu ali njima i BiH valja ,kako god bolje im je kod nas,a nisu toliko ni skupi,a mislim da bi se vise borili od ovih ''domacih'' jer oni se zele dokazati da bi ostali ,ne pomisljaju na povratak u afriku
The Maniacs 1987
FK Željezničar
FK Željezničar
Tomic i Stanic i ovaj brazilac lijevi bek i za mene odlican prelazni, livaja i enis out, perfektan prelazni...
Takodjer bi volio da mozemo prodati jednog stopera, jasmina ili acu za jedno 300 milja evri, jer imamo dosta stopera, a i dolazi Osmankovic iz juniora..
Ovi sto kazu da Uzelac ne moze igrati, njegova pozicija je stoper i nista drugo, i tu je veoma dobar, fino iznosi loptu, dobar u skoku..
Takodjer bi volio da mozemo prodati jednog stopera, jasmina ili acu za jedno 300 milja evri, jer imamo dosta stopera, a i dolazi Osmankovic iz juniora..
Ovi sto kazu da Uzelac ne moze igrati, njegova pozicija je stoper i nista drugo, i tu je veoma dobar, fino iznosi loptu, dobar u skoku..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Brate nije Manager da možemo tolike pare uzeti. Da imaju po 19 ili 20 godina možda i bi, ali ovako teško. Tomić bi se htio vratiti, ali mu je menadžer svojim ponašanjem priškrino vrata Grbavice, barem za sad.
Kad smo već kod želja, ne bih o odlascima jer možda su tu dva, tri igrača za otići. Trebamo se pojačavati, dovoditi bolje od ovih, a ove opet ostavljat, da imaš što kvalitetnijih 18 igrača.
Moje želje što se dolazaka tiču iz naše lige su Redžić iz Borca, Popović iz Čelika, Obradović iz Radnika, Barić iz Slavije, Janković iz Veleža (mada je ispao fakin), Merajić iz Olimpica, Peco iz Veleža, Bureković iz Čelika, Šivšić iz Travnika, Jovičić iz Rudara.
Kad smo već kod želja, ne bih o odlascima jer možda su tu dva, tri igrača za otići. Trebamo se pojačavati, dovoditi bolje od ovih, a ove opet ostavljat, da imaš što kvalitetnijih 18 igrača.
Moje želje što se dolazaka tiču iz naše lige su Redžić iz Borca, Popović iz Čelika, Obradović iz Radnika, Barić iz Slavije, Janković iz Veleža (mada je ispao fakin), Merajić iz Olimpica, Peco iz Veleža, Bureković iz Čelika, Šivšić iz Travnika, Jovičić iz Rudara.
- milanribar
- Kontakt:
Skupi su itekako zato ih niko ne dovodi. Dok platis smjestaj, ispostujes menadzere, platu das, sve to kosta. Nece on igrati za 500 maraka, a i tesko da ga mozes vezati duzim ugovorom. Ponekad dovesti ciljano da valja neki igrac, to je dobro. Da ti neko predlozi kao sto je Vaha, Dinamu preporucio onog alzirca. Ne, u toj cijeni, ali na taj faazon.adnan6595 je napisao/la:Pitali Vahida Halilhodzica jednom,zasto ne dovede neke igrace iz BiH,i da ih progura,kaze Vaha sta ce mi to kad mogu za iste pare umjesto 1 bosanca dovesti 3 afrikanca i to da trci citav dan.Kad skontas tako i jest,igraci iz BiH gledaju da odu bilo gdje u Evropi samo da idu,tako i afrikanci svi zele u Evropu ali njima i BiH valja ,kako god bolje im je kod nas,a nisu toliko ni skupi,a mislim da bi se vise borili od ovih ''domacih'' jer oni se zele dokazati da bi ostali ,ne pomisljaju na povratak u afriku
Ovo sto rade kod nas ti je isto auta pijaca. Tiaga raja zavoljela, menadzeri vidjeli dobro je ovo, hajmo dovest jos mozda hajrujemo.
Ja bih doveo boljeg psihologa, onaj od kad dodje, ovi nasi ko da su sihire negdje nafatali. Al stvarno nisu normalni ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Danas je igrao stopera i 4-5 puta jeftino prodao loptu zbog bezpotrebnog petljanja što nije dobro za jednog stopera.. Uzelac zna igrati, pogotovo kada uzmemo u obzir da je stoper, ali je danas pokazao dosta neozbiljnosti..
BUDI ŽELJO !!!
ma teren u Halilovicima je jedan od boljih poslijeratnih poteza kluba do nekih vremena kad budemo u mogucnosti imati svoj teren ili dva za trening nase djece. Kako bi to bilo lijepo da mozemo negdje kupiti zemlju uraditi svlacionice, teretanu i dva terena sa reflektorima za pocetak, ali bice i to ako Bog da siguran sam ako ostane ova uprava jer evo ovo sto dosad rade vidi se da ima neki sistem da se radi po nekim principima. Siguran da se ni sada nece zaliti pare u prelaznom roku i da cemo dovesti ono najbolje sto budemo u mogucnosti.Ipee je napisao/la:Tereni u Halilovićima, tj. novi pristupačniji termini su privuklu baš dosta nove djece koja su se upisala nedavno.FKZ1921 je napisao/la:Nedavno sam hvalio kadete. Odlicna geneacija 99.g i Ahmed H. 2000.g.Ahmed je doveden iz Fojnice,mali je jak ko beton,brz,zna...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
-
perodeformero
- Kontakt:
Trenira li jos iko osim Zelje na tom terenu?
Koliko znam teren je dosta zauzet, naši su noćni termini. E sad ko trenira ne znam, ali ima mali milion nekih klubova u Sarajevu.perodeformero je napisao/la:Trenira li jos iko osim Zelje na tom terenu?
Vjeruj mi da bi veci dio ovih igraca bio u Zelji taraba pogotovi nedoreceni igraci tipa Sivsic, znam da je bilo kontakta sto je po meni budalastina ili Merajic to su igraci kojima fale osnove fudbala kod Livaji i Diati ne znaju gdje trebaju stjati u formaciji o linijama kretanja da ne govorim. E sa takvim igracima trener ne moze nista i korisnije je po meni staviti juniore mozda neki i bljesne ali je u oba slucaja sredina tabele zagarantovana.Ipee je napisao/la:Brate nije Manager da možemo tolike pare uzeti. Da imaju po 19 ili 20 godina možda i bi, ali ovako teško. Tomić bi se htio vratiti, ali mu je menadžer svojim ponašanjem priškrino vrata Grbavice, barem za sad.
Ovoj ekipi treba svjeza krv sto znaci plemeniti i kvalitetni igraci prije svega igraci koji znaju lopte a igraju nesto moderni fudbal nego sto je kod nas u ligi sto samo po sebi podrazumjeva vise trke i vise kretanja bez lopte a to je ono sto po meni ovaj ekipi treba.
Igraci koji mogu donijeti kvalitet ekipi prosjecne i polovne vec imamo. Oba beka def vezni po mogucnosti lijevo krilo je minimum minimuma ali igraca koji su za prvih 11.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
perodeformero
- Kontakt:
I uz to sve da su dzaba ako ikako moze 
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
S obzirom da nam se Marijan priblizava stotki (nedostaje mu samo 5 utakmica), odlucio sam sastaviti listu golmana, koji imaju trenutno preko 100 nastupa za Zeljeznicar. Mi smo klub, koji je njegovao tradiciju cuvanja jednog golmana na duzi period, pa je kroz istoriju proslo relativno malo golmana kroz nas klub. Naravno bilo je perioda kada se klub trazio na toj poziciji, ali uopsteno gledano, mnogi golmani su ostavili dubokog traga u nasem klubu.
Evo i spiska golmana sa preko 100 nastupa za klub.
1. Vasilije Radovic, 1957-1971, 307 utakmica, 269 prvenstvo (od toga 236 u PSL Jugoslavije), 15 kup Jugoslavije, 23 Evropa
2. Slobodan Janjus, 1970-1987, 277 utakmica, 248 PSL, 19 kup Jugoslavije, 10 Evropa
3. Dragan Skrba, 1982-1992, 228 utakmica, 209 PSL, 9 kup Jugoslavije, 10 Evropa
4. Adnan Guso, 1994-2012, 175 utakmica, 144 PLBiH, 27 kup BiH, 4 Evropa
5. Miroslav Kruzik, 1997-2004, 137 utakmica, 110 PLBiH, 23 kup BiH, 4 Evropa
6. Ibrahim Sehic, 2006-2011, 134 utakmice, 109 PLBiH, 23 kup BiH, 2 Evropa
7. Slavko Vrebac, 1953-1961, 123 utakmice, 112 prvenstvo (53 PSL), 11 kup Jugoslavije
8. Marijan Antolovic, 2012-..., 95 utakmica, 74 PLBiH, 9 kup BiH, 12 Evropa
Evo i spiska golmana sa preko 100 nastupa za klub.
1. Vasilije Radovic, 1957-1971, 307 utakmica, 269 prvenstvo (od toga 236 u PSL Jugoslavije), 15 kup Jugoslavije, 23 Evropa
2. Slobodan Janjus, 1970-1987, 277 utakmica, 248 PSL, 19 kup Jugoslavije, 10 Evropa
3. Dragan Skrba, 1982-1992, 228 utakmica, 209 PSL, 9 kup Jugoslavije, 10 Evropa
4. Adnan Guso, 1994-2012, 175 utakmica, 144 PLBiH, 27 kup BiH, 4 Evropa
5. Miroslav Kruzik, 1997-2004, 137 utakmica, 110 PLBiH, 23 kup BiH, 4 Evropa
6. Ibrahim Sehic, 2006-2011, 134 utakmice, 109 PLBiH, 23 kup BiH, 2 Evropa
7. Slavko Vrebac, 1953-1961, 123 utakmice, 112 prvenstvo (53 PSL), 11 kup Jugoslavije
8. Marijan Antolovic, 2012-..., 95 utakmica, 74 PLBiH, 9 kup BiH, 12 Evropa
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
na ovim pozicijama gdje škripi nama stvarno ne treba više istog, nego pouzdano i dosta bolji igrači. ne treba nam još jedan mladenović, to možemo popuniti i iz juniora, treba nam bitno bolji igrač. pravu desetku nemamo nikako, "velikog" centarfora isto tako. ali ako ne mogu dovesti da stvarno valja neka ne dovode dvadesetog "onako", nit' smrdi nit' miriše igrača. bolje da djeca igraju.
Trenutno korisnika/ca: Hansestadt i 20 gostiju.