zaboljisportuBiH je napisao/la:Memija je bek. Nešto kao Dani Alves. Vrhunski bek će on biti. Problem je ipak u nečem drugom kod njega a to je što za defanzivu treba još malo iskustva da skupi, a ni ta opcija o manjku želje za igrom u zadnjih par tekmi nije za odbaciti. On je vrhunski odigrao tu poziciju u Evropi. Najbolji je kad se iz drugog plana ubacuje u punom trku naprijed, a to najviše dolazi do izražaja na mjestu beka. Krilo može odigrati, ali primarna pozicija mu je bek. Ima i defanzivni kvalitet jer tu bio najbolji u mladđim selekcijama, ali uvijek odbrambeni igrači malo kasnije sazrijevaju jer u seniorima treba skupiti iskustvo za tu poziciju kako bi se manje ispadalo.
@chwilla slažem se da mu fali alternativa i da je Enis dobro igrao u vezi uvijek.
Pozz
Sjecam se dosta igraca mladih koji su bili kod nas Coca recimo znao ispasti smijesan pitari se smijali na njegov racun ali skupio je iskustva te godine i iduce vec bio najbolji.
Po meni Memija ima ogroman potencijal mozda i najveci u ekipi sad mu nesto fali da to kapitalizira. Mislim da je to i do trenera nije samo motivisati ekipu nego ima i jos dosta stvari koje treba posloziti neko mu moze pomoci da taj proces sazrijevanja bude brzi
i bolji.Svi pricamo o igracima i izgleda ulazimo spremno u prelazni rok ali po meni to nista ne garantuje ali opet izgleda smo nesto naucili od prosli put i velika hvala Livaji da nije njega bilo ko zna kako bi ispalo ovo.
Po meni koliko su bitni igraci bitno je ojacati strucni stab. Volio bi vidjeti nekoga iskusnog pocnika trenera ko je taj posao radio negdje vani koji je prije svega takticar koji je u stanju raditi induvidualno sa igracima. Isto tako volio bi vidjeti trenera golmana iz razloga sto imamo dota mladih i talentovanih golmana sa kojima bi neko radio na otklanjanju nedostataka a ne kao sto je sada slucaj svi rade iste vjezbe a svakom fali nesto drugo. S golmanima je to jos ocitije nego na ovom primjeru sa Cocom a golmani se tesko i prodaju. Ima stvari koje su ocigledne u sportskom segmentu naseg kluba gdje ima mnog prostora za napredak samo ne treba biti subjektivan. Za svaku pohvalu su neke stvari tipa ove probe prije polusezone pa psiholog pa nutricionista sve to moze donijeti korist ali dugorocno nikako preko noci.